• 9.382.242 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van Revolt

Revolt

Het tempo lag veel te laag, en zo veel is er niet gebeurd naar mijn mening.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Snap niet waar mensens dat vandaan halen, dat het tempo zo laag was. Voor een potterfilm misschien, maar daarmee vergeleken heeft elke film een laag tempo. Daarnaast was zon beetje alles wat gebeurde in de film wel van belang voor het volgende deel.

jorriroosen

Vele malen beter dan alle andere delen. Vooral de regie was van een hoog niveau. Ik had het idee dat de film nu dichter bij de werkelijkheid stond. Ik snap echter goed wat er word bedoelt met het lage tempo (waar ik me echter niet aan stoor). Er zijn zelf heel veel belangrijke elementen weg gelaten van het boek. Een groot min punt vind ik echter de acteurs. Waar de acteer prestaties in de vorige delen nog opgevult konden worden door leuke special effects kon dat dit keer niet. De lange stiltes en mooie beelde konden niet goed samen gaan met de soms zwakke acteurs. Ron ging nog wel de rest was echt minder.

Je ziet dat ze nog niet weten hoe ze de gevoelige scenes kunnen invullen. De acteurs zijn ook al als kinderen gecast en je kunt dan niet goed inschatten hoe ze zich gaan ontwikkelen. Zelf ben ik helemaal niet zo'n harry potter fan maar voor mij heeft David Yates prima werk gelevert. Ik denk zelfs dat het lage tempo voor mij positief heeft gewerkt.

bertha schreef:

Leuke film, maar vond de nazi verwijzingen wat overdreven. Verder spelen ook de mooie landschappen een te grote rol naar mijn mening.

Ieder deel heeft dit. In dit deel word het alleen uitgevoerd. En waar mensen doormiddel van hun achtergrond worden veroordeelt heeft altijd een indirecte lijn met de nazi's. Voor de nazi's waren er ook weer 1000. Je zegt toch ook niet bij iedere 2de wereldoorlog film 'o dat is een verwijzing naar de Grieken'.

avatar van deft0nes

deft0nes

Jammer, jammer, jammer. De eerste paar minuten was ik hoopvol (De scene waarin Hermelien het geheugen van haar ouders wiste was mooi gedaan.), maar helaas zakte het weer snel in. Net als in haast alle voorgaande filmdelen, worden er weer een hoop belangrijke dingen weggelaten en achterlijke dingen toegevoegd. Het is zelfs zo erg aan het worden, dat de logica die Rowling in haar boeken heeft verweven ver te zoeken is. Hoe kan Harry Potter in het ministerie rondlopen zonder herkend te worden?! Hoe kan Harry Potter in Godrics Hollow rondlopen, een bekend tovenaarsdorp, zonder herkend te worden?? Hoe kan Sneep het zwaard naar Harry en Hermelien sturen als hem geen mogelijkheid gegeven word te ontdekken waar zij zijn?! Wat deden die dooddoener ineens uit het niets zo op het einde? Waarom zijn Harry en Hermelien ineens gestopt met het zeggen van Voldemort?! Ook de scene bij Xenofilius thuis sloeg nergens op en de uitleg over de Hallows vond ik jammerlijk mislukt. En die dans-scene in de tent was lachwekkend debiel. Ik ben er oprecht van overtuigd, dat iemand die alle films ziet en niet de boeken leest, geen idee heeft wat er nu allemaal aan de hand is.

Verder viel het mij nu pas op wat voor een slechte acteur Radcliffe is. Waar is de emotie?? Grint was ook maar zo-zo. Watson was een stuk beter gelukkig. Het viel mij dit deel ook op dat de soundtrack van steeds minder belang word, ik had het idee dat er vaak minutenlang niets te horen was.

avatar van bertha

bertha

jorriroosen schreef:

Ja dat snap ik, maar een subtiele verwijzing is voor mij ook geen probleem. Maar kom op zeg die pamfletten sloegen toch nergens op.

avatar van TheForce

TheForce

Ik vind deze zelf erg veel beter dan het vorige deel. Fijne duistere sfeer, veel meer dezelfde sfeer zoals ook in de boeken. 4*

jorriroosen

De laatste twee boeken hadden na mijn idee een veel duister sfeertje dan de eerste vier boeken. Gelukkig is dat ook in de film's mee genomen.

En bertha de pamfletten vond ik ook niet heel vreemd maar dat terzijde dan valt het toch nog steeds mee. Het kan toch niet zijn dat je door die pamfletten het een stuk minder vind.

avatar van bertha

bertha

jorriroosen schreef:

Vond de duistere sfeer ook wel lekker moet ik zeggen. Zat te twijfelen tussen 3 en 3.5 ster, maar door die pamfletten etc. is het dus 3 sterren geworden.

jorriroosen

Nee, ik heb de gehele speelduur niet het Harry Potter sfeergevoel gehad wat je bij de boeken heel sterk hebt. Daarnaast heb ik me ook bijna constant lopen te irriteren. Wederom heeft Hollywood een prachtig verhaal tot zich genomen en pijnlijk verkracht. [/quote]

Verkracht nee. veranderd en soms niet heel tactvol ja. Mijn ouders hebben de film gezien en de laatste boeken niet gelezen. Zij begrepen de film echter wel, dat ze dingen missen uit de boeken ja maar dat is niet erg. Van mij hoeft dat ook niet. Een boek vertaal je niet zomaar en al helemaal niet een boek met zo veel feitjes en kleine dingentjes. Er moesten dingen afvallen dat was zeker nodig en zelf belangrijke feite voor het boek (niet voor de film). Ik denk echter dat dit geen effect heeft op de film ervaring van vele bezoekers. De personen die de boeken hebben gelezen kunnen hun eigen invulling doen aangezien ze meer achtergrond info hebben. Maar dat is niet nodig. Wanneer er zo veel info word verteld wat jij voorsteld dan kijkt de film niet lekker. Tenzij je de info in een uitvoering van 6 uur stopt. Dit gaat natuurlijk nooit lukken.

Onbegonnen werk voor een boeken liefhebber. Maar dit weet je van te voren, Ik snap dan ook niet waarom je gaat.

bertha schreef:

Oke vandaar.

avatar van Rickazio

Rickazio

Er schuilt een morele gedachte achter deze film had ik aldoor het gevoel.

Harry Potter met Hermelien ''het halfbloedje''(the good guy's) tegen Voldemort(the bad guy)

die alleen maar pure tovenaren wilt. Beetje flauw om voor zo'n cliché te kiezen mevrouw Rowling..

avatar van Riiann

Riiann

Ik vond 'm tegenvallen. Wel mooi, maar het open einde irriteerde me alleen al mateloos. En ik vind het slecht dat het bekende Harry Potter deuntje niet gebruikt word. Heel jammer dit.

Tot nog 3 sterren.

avatar van nakada

nakada

Riiann schreef:

Het is de verfilming van 1 boek in 2 delen. Een open einde in de eerste film lijkt me dan ook vrij onvermijdelijk.

avatar van Blur

Blur

Ben zeer tevreden met deze geslaagde vertaling van boek naar beeld. De visuele toevoegingen ten opzichte van het boek geven de film precies de extra magie, die ontbreekt in de lokaties van boek 7. Zoals bekend: de terugkeer op Hogward zit pas in hoofdstuk 29 van de 36. Juist die afwijkende locaties ten opzichte van de eerdere boeken is een van de sterke punten van de Deadly Hallows.
Ik heb genoten van de rustige manier van vertellen in dit deel; er wordt eindelijk weer de tijd genomen om details te tonen, dat was in de laatste 3 film wel anders.
De sterkste momenten zitten niet in het spektakel of de schrik-momenten, maar in de emotionele interactie tussen de ons zo bekende personages. Om hier optimaal van te genieten is de bekendheid van alle voorgaande delen, geloof ik wel een must (en liefst de boeken). Een film voor de echte fans !

avatar van Kasper

Kasper

deft0nes schreef:

Hollywood????? Really????? Movie cant be more British....

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

voor de pauze: ongelofelijk saai!

na de pauze werd het beter.

gelukkig is het potter gedoe bijna afgelopen

avatar van nakada

nakada

Ga dan niet, dan is het meteen afgelopen.

Qua acteerprestaties, verfilming is het geweldig gedaan. Maar omdat ik alle boeken heb gelezen vind ik het toch beetje tegenvallen. Ik mis heel veel dingen; Zo is Harry niet veranderd in een 'familielid' Wemel bij de bruiloft van Bill en Fleur, ook was Harry niet onzichtbaar bij de koffieshop in Tottenham. Ik wacht wel met smart naar deel 2, ik verwacht dat die veel spetterender en leuker wordt dan deze beetje snel afgeraffelde deel 1.

avatar van chevy93

chevy93

Kasper schreef:

Hollywood????? Really????? Movie cant be more British....

Jewel hoor. Nu is het UK/VS. Als het alleen UK is, is het al meer Brits.

avatar van benthe

benthe

En als er iets Amerikaans is, is het wel het woord Movie. Film it is in England.

avatar van Sjard

Sjard

de eerste 30 minuten waren het best! de rest was erbij "omdat het maar moest "

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Is deze film niet gewoon puur Brits? Heel de cast is Brits, de regisseur is Brits, de producers zijn Brits en het is opgenomen in Groot-Brittanië. Britser kan bijna niet XD. Wat maakt het dat er bovenaan deze pagina staat: Verenigd Koningkrijk / Verenigde Staten.

avatar van Stinius

Stinius

Laatst in de bioscoop gezien en heb er weer van genoten, toch jammer dat ze de film in twee delen splitsen, kan ik weer zes maanden wachten om het vervolg te zien..

Er gebeurde alleen niet zo heel veel in de film, maar omdat ik het boek al heb gelezen was het toch leuk om alle aspecten uit het boek in de film te herkennen.

Een ruime voldoende, zeker een aanrader!

avatar van Blur

Blur

Mijn advies aan de diegene die niet 100% into Potter zijn: wacht op deel 2 en zoek dan een bioscoop waar deel 1&2 achter elkaar worden vertoond. De opbouw van het boek is totaal in dienst van de finale. Tot 70% van het boek is alles anders, ten opzichte van alle vorige delen, om zo het perfecte klimaat te scheppen tot de slotakkoorden.

Een film die stopt bij 50% is gedoemd tot teleurstelling.

Met inhoudkennis van de rest ben ik met de eerste 50% erg tevreden.

avatar van joffrey19

joffrey19

Tot nu toe naast deel 1 de beste verfilming. Het kinderachtige is losgelaten en de scenés sluiten meer aan op elkaar. Daarnaast is het boek nu veel meer gevolgd dan vorige delen. Ik vond het grappig dat de uitbeeldingen van scenés vaak overeenkwamen met hoe ik het me voorstelde toen ik het boek las.

Aanrader voor de lezers onders ons, maar als je ze niet leest wacht dan op het laatste deel en kijke ze achter elkaar.

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Een voldoende, nogal traag, beetje saai en er is te weinig actie/avontuur. Allemaal een beetje opbouw naar de 'grande finale' heb ik het idee. Ik heb nu dus hoge verwachtingen van deel 2, ik hoop dat ze uitkomen. Misschien dat er na het tweede deel nog een halfje bij deze komt, omdat je het laatste deel (2 films) eigenlijk als geheel moet zien.

Scenery, effecten en muziek zijn overigens zoals alle andere Potters gewoon goed!

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Ik geef deze film ondanks dat ik het de slechtste Potter film vond toch 4 sterren.

Waar ik me op een bepaald moment erg aan ging storen was de eeuwige terugkomende scenes met de tent. Ik weet dat in het boek ook centraal staat dat ze veel afreizen om de hallows te vinden, maar toch hadden ze meer eraan kunnen toevoegen.

Wat ik wel mooi vond was de actie in deze film. Bij veel andere Potterfilms bouwde de actie zich op tot het laatst, maar bij deze begon het al gelijk goed. Tussendoor kwamen er ook wat mooie actiemomenten in terug.

Al met al was het best een goede film, maar zoals ik al zei niet de beste Potter wat ik gezien heb. Ik kijk vol verwachting uit naar deel 7. Ik vermoed dat de actie daar heel veel terug gaat komen.

avatar van brigittedam

brigittedam

Vond het een super film!!! Het boek was op momenten erg langdradig maar de film heeft dat naar mijn mening behoorlijk goed weggewerkt! Het is wel jammer dat het zo weinig leuke momenten bevat, het is echt een drama geworden en zeker geen kinderfilm meer [met de gedetailleerde moorden, vooral de lerares was erg heftig met die traan die je haar ziet laten vallen, of het gekrijs van Hermelien door wat Bellatrix bij haar doet, Dobby's overlijden en zelfs Hegwid zal voor kinderen niet fijn zijn. Het was ook erg horror achtig met die kamer bij de begraafplaats waar allemaal bloed en vliegen zaten waar dus blijkbaar een lijk lag, erg onsmakelijk. Al met al is het geen kinderfilm meer!/spoiler]. Ik vond Dobby er op de een of andere manier anders uitzien en klinken maar wel prachtig gedaan, alle special effects trouwens. Ik heb het boek gelezen dus ik weet hoe het 2e deel gaat verlopen maar ben erg benieuwd naar deathly hollows part 2! Prachtig verfilmd!!! Acteren gaat echt vooruit! Sterk verhaal, enorm goed uitgedacht ook met het sprookjes boek en het verhaal van deathly hollows, de drie broers!!! 4,5*

avatar van Zadel

Zadel

ik zat me eens af te vragen, zouden de harry potter films vele malen beter zijn geweest als peter jackson deze had geregisseerd?

avatar van rep_robert

Wat een duister deel zeg.

Vanaf minuut 1 zit er vette actie in de film met gigantische special effects. Elk deel wordt het mooier en mooier. Ook de CGI van Knijster en Dobby ziet er fenomenaal uit, mooier dan ooit. Wat een verschil met bijvoorbeeld deel 2, die Dobby.

Tijd om adem te halen is er nauwelijks en vrolijke momenten kent de film nauwelijks. Toch een klein gemis vind ik, ik mis de vrolijke tijden op Zweinstein. Voor dit in de plaats krijgen we vooral een episch aanvoelend avontuur door de prachtige landschappen van het Verenigd Koninkrijk. De film kent wel een aantal rustige momenten in en rondom de tenten waar Harry, Hermelien en Ron zich verschuilen, maar die liggen vaak ook zwaar op de maag. Nooit eerder heeft een Harry Potter film zo deprimerend aangevoeld, een dikke pluim voor de regisseur. Want de gebeurtenissen zijn nou eenmaal duister en je voelt die dreiging die van Voldemort uitgaat.

Inhakend op de discussie hierboven, ik heb de boeken nooit gelezen, maar weet wel waar het verhaal heen wilt gaan. Heb absoluut geen moeite met de films en dat er details uit de boeken ontbreken, so be it. Maar tot nu toe heb ik nog niet echt iets gezien waarvan ik denk: "wat is dat nou weer?"

Verder is de soundtrack me inderdaad niet erg opgevallen, maar komt ook een beetje doordat ik compleet in het verhaal gezogen werd dat ik niet eens tijd had om erop te letten. Ook ligt het aan de gebeurtenissen denk ik, minder vrolijkheid, dus ook minder/geen vrolijke muziek die je opvalt.

Radcliffe is niet de meest overtuigend acteur, maar in combinatie met Watson en Grint heb je toch een leuke combinatie die door wind en vuur voor elkaar gaat. De relatie tussen Potter en Ginny vind ik helaas niet heel sterk uitgewerkt, iets waar ik toch iets meer van had gehoopt. Maar dat had dan eigenlijk in het vorige deel gemoeten.

De film eindigt met een lekkere cliffhanger naar het volgende deel van the Deadly Hollows, iets waar ik me nu erg op verheug na het zien van deze superspannende deel uit de Harry Potter deel.