Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
TechnicsS
Het was een redelijke film.
Heb deze film in indonesie in premiere gezien.
Goede special effects.
Goed verhaal, maar niet geheel helder weergeven.
Langdradig hier en daar, met onnodige informatie.
Ben 2 van de 3 keer in slaap gevallen dus daarvoor trek ik ook een punt af.
Inderdaad het inpluggen etc. erg jammer.
Al met al een vermakelijke film, maar ik zou er niet weer voor naar een premiere gaan.
Nolan gaan we iig nog veel meer van horen!
mrwhite
Morpheus : "The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see?"
Ieder jaar komt er één film uit die altijd boven de rest uitsteekt bij het grote publiek in 2008 was dat "The Dark Knight" in 2009 "Avatar" dit jaar wellicht "Inception".
Maar waar ik het van de vorige 2 films nog kon begrijpen de ene door het jammerlijk overlijden van Heath Ledger de andere door het visuele pracht maar bij deze vind ik het toch een raadsel. De film is gewoon veel te langdradig en ongeloofwaardig.
Er zijn natuurlijk veel films in deze genre ongeloofwaardig te noemen maar je kan je publiek er toch van overtuigen tijdens de film dat het werkelijk kan en daar slaagt deze film wat mij betrekt niet in.
Laten we het nu even hebben over Joseph Gordon-Levitt die volgens mij ofwel een grote Keanu Reeves fan is of solliciteert om Neo te spellen in één of andere reboot van "The Matrix" vandaar ook mijn quote van Morpheus. Het kan natuurlijk ook zijn dat de heer Nolan eigenlijk Reeves wilde voor die rol maar op een njet kon rekenen en dan maar vroeg aan Levitt om hem na te bootsen. Hoe dan ook ik hekelde me er enorm aan.
Over de special effects in de film kan je natuurlijk niet klagen die zien er bij momenten echt heel mooi uit maar daarmee red je je film niet natuurlijk.
2* en hopelijk kunnen we volgend jaar zeggen dat de nummer 1 bij het grote publiek wel de moeite waard is.
Karl van H.
Bij ons in de zaal was iedereen aan het lachen, stikte bijna iemand in zijn popcorn van het lachen toen Dicaprio's vrouw van dat dak afsprong. Of was dat in droom level 4?
Ik wil niet flauw doen of zo, maar dat vond ik wel een van de grappigste momenten in de film, eigenlijk: die schreeuw van DiCaprio
eltorro
Dat moment was inderdaad niet echt geloofwaardig. Maar Dicaprio acteert normaal ook niet echt geweldig.
Keutul
Ik vond het begin (eerste drie kwartier?) erg tegen vallen. Later werd het interessanter. Alleen begreep ik het soms niet helemaal bijvoorbeeld als ze in de derde laag zitten horen ze al muziek, wat betekent dat ze 'terug' moeten. Op gegeven moment stopt die muziek en gaan de scenes in de sneeuw door. Dan wordt Fischer neergeschoten en krijgt dat meisje het idee om nog een laag verder te gaan en bij de muziek terug te gaan. Maar die muziek is op dat moment toch al lang geweest? Nou ja, ik had vaker last van dit soort momenten in de film, dat ik dacht dat het niet helemaal leek te kloppen. Misschien een keer een tweede keer kijken en dat ik dan de onbegrijpbare delen beter begrijp......
TechnicsS
haha je hebt 100% gelijk.. ik vond het ook een bijzonder stuk..
en ik moet toegeven: DiCaprio is leuk voor de dames in Titanic, maar voor de rest bakt ie er vrij weinig van.. Eveneens tom cruise trouwens.. aldus mijn mening!
Fortune
Nou, nou Dicaprio kan zeker wel acteren. Over Cruise ben ik het wel eens.
mock turtle
Ik houd wel van films die meer dan gemiddeld willen zijn, waar wat denkwerk voor nodig is en die met een origineel idee komen.
Dit kan je natuurlijk altijd aan Nolan overlaten en Inception voldoet redelijk aan deze criteria.
Toch vind ik dat Nolan zich hier wat vergaloppeert in moeilijkdoenerij en daarbij vergeet om gewoon een vermakelijke film neer te zetten.
De film bevat te veel logicamissers en fouten om 'goed in elkaar te zitten'. Er is te weinig nadruk op de clou helemaal op het einde, waardoor deze bijna onopgemerkt voorbij dreigt te gaan.
Verder vind ik het een oppervlakkige film die te veel om DiCaprio draait. Ook met de overige karakters had meer gedaan kunnen worden. Dan had het misschien ook wat interessanter geworden, want nu was het voor mij niet echt meeslepend.
Nogal saai eigenlijk.
Omdat de film me toch ruim twee uur heeft beziggehouden met de vraag hoe de verschillende niveau's van de dromen uitgewerkt zouden worden en of Copp zou slagen in zijn missie: toch 4*
lykathea
haha je hebt 100% gelijk.. ik vond het ook een bijzonder stuk..
Het stuk klopt gewoon, in de film wordt geopperd dat je hersenactiviteit in een droom een stuk hoger is dan normaal, en dus is bijvoorbeeld zestig minuten in een droom maar vijf minuten in de echte wereld, hoe dieper je gaat hoe meer tijd je lijkt te hebben. Als je uit een andere laag (dus) muziek te horen krijgt, heb je nog een aantal (seconden dan wel minuten dan wel uren) om daar op te reageren. In het geval van de derde laag zegt Eames ook nog specifiek "I heard it twenty minutes ago as well, but I thought it was the wind" - Dat wil dus zeggen, de muziek krijgen ze in (extreme) slow motion binnen, en dus hebben ze nog relatief een vrij lange tijd om te reageren, alhoewel ze zelf hoopte op nog meer tijd.
Montorsi
Maar de snelheid waarmee je het hoort in die diepere droom is dan weer niet lager. Erg consequent allemaal.
SveKKe666
Ik vond het allemaal heel erg mooi in elkaar zitten en een heel mooi en origineel verhaal, er is maar een ding wat ik niet snap:
Het feit dat zijn tol op het einde blijft draaien betekent dat hij in een droom zit veronderstel ik, hebben we dan nooit een stuk in de 'echte' wereld gezien ofwat?? die laatste clou is vrij onduidelijk voor mij.
Mss iemand die het wel snapt en het me kan uitleggen??
Leland Palmer
De droom lijkt echt. Logische zaak, lijkt me.
Aangezien alles een droom is, is elk hiaat daarmee te verklaren.
Montorsi
Dat is inderdaad wat ik al meteen heb gezegd, of dat het allemaal sterker maakt kun je je afvragen.
Ach, of het wel of niet allemaal klopt, vind ik nog wel het minst interessant van deze film. Dat Inception helemaal niet kan, weten we allemaal toch wel. Beetje vreemd om er zo veel moeite in te stoppen het geloofwaardig te maken, dat is het namelijk in z'n geheel niet.
SveKKe666
Ik ben het daar eerlijk gezegd toch niet helemaal met je eens, Ik vind het nog vrij geloofwaardig overkomen allemaal, het feit dat je in dromen alles kan verwezenlijken geeft ze gewoon een enorme vrijheid om dingen te doen die in werkelijk niet kunnen, dat vind ik het sterk punt van deze film, dit verhaal. al had ik ik op het einde liever de tol zien vallen op de tafel dat zou voor mij het bewijs zijn dat hij eindelijk terug in de "echte" wereld zit nu vind ik het einde een beetje vaag overkomen en heel verwarrend.
Maar dat maakt Inception toch niet tot een reëel concept? Ik zou eigenlijk willen zeggen: "In your dreams".
willemse81
Visueel een erg mooie film, qua verhaallijn leuk om eens over na te denken. Ik had echter meer verwacht van de uitwerking en, zeker gezien de lange speelduur, vond ik dat er meer in had kunnen zitten. Natuurlijk is het allemaal vergezocht, maar dat mag je ook verwachten bij een sci- fi. Het acteerwerk viel ook wat tegen, zeker van DiCaprio ben ik beter gewend. 3,5*
Ik heb zo het idee dat het open einde meer een geforceerd idee van de regisseur was om de discussie levendig te houden, dan dat er echt een boodschap in zou moeten zitten of Dom Cobb (vraag me af of die naam niet stiekem door een nederlander is verzonnen) nu wel of niet nog in een droom zit.
stefan dias
Ben ik met je eens: is nog even een stout zijn tong uitsteken naar het publiek dat er zich vervolgens suf over mag piekeren. Nou, ik pieker er niet over, hoor. In de soundtrack hoor je trouwens heel goed dat de tol wél aan het vallen is. Een beetje plagerig dus.
Trouwens: volstond de aanwezigheid van de totem niet tout-court om te bevestigen dat je niét aan het dromen was? Maakt het dan uit of die tol valt? Of ben ik hier alweer iets vergeten?
Karl van H.
Volgens mij is het pas zo dat als er iets aan de hand is met je totem, je weet wat je aan het dromen bent. Kijk maar naar de dobbelsteen van Levitt: als die ineens normaal blijkt te zijn in plaats van verzwaard, dan weet 'ie dat 'ie aan het dromen is.
RSmovie91
De meeste totems vond ik wel wat wazig, maar daar kan ik bij een 2de kijkbeurt meer op letten.
Bij die tol van Cobb ging het erom dat als hij viel dan was hij in de echte wereld. Als hij alsmaar blijft draaien dan is hij in een droom.
Maar in het einde hoor ik hem niet vallen hoor? Je ziet hem wel erg uit balans raken maar verder niet volgens mij.
Dus het einde wordt wel lichtelijk open gehouden, maar het blijft echt een einde
Dutchgreens
idd was dat gewoon een simpel trucje, maar het zorgt er wel voor dat je de hele film weer wil overdenken en toch nog maar een keer gaat kijken om de eindjes aan elkaar te knopen

zo is het ook niet ondenkbaar dat de 'normale' wereld van Cobb een droom is. want dat zou wel een verklaring wezen waarom men achter hem aanzit.. natuurlijk allemaal gelul achteraf, wat eigenlijk compleet overbodig is. maar deze discussie is eigenlijk wel wat de film zo goed maakt. het hele stuk in de sneeuw was trouwens een beetje overdreven 'hollywood' actie en had van mij wel weg gemogen PS: wel opvallend dat 2 personages 'Dom' en 'Mal' heten:D.
Dom staat voor Dominic, maar waar staat mal voor??
Leland Palmer
Niet echt logisch, aangezien de tijd langzamer gaat.
Toch maar niet?
Montorsi
Dat was ter illustratie hoe ik over de consequentie denk...
Per diepere droom ervaren de lieden dat ze steeds meer tijd hebben, dat wil dus zeggen dat hun tijd langzamer gaat dan in werkelijkheid het geval is nietwaar? Maar dan kan het toch niet zo zijn dat ze muziek weer niet langzamer ervaren dan in werkelijkheid het geval is?
Al vind ik het wel vreemd dat je het zelfs 'volkomen' logisch vind.
Leland Palmer
Ik denk er toch even wat anders over.
De tijd in een droom gaat niet echt langzamer dan in de realiteit, dat blijft hetzelfde. Je hersenactiviteit ligt gewoon veel hoger, zodat een uur in een droom bijv. 5 minuten in de realiteit is (zoals lykathea ook aangeeft). Dit houdt niet in dat de muziek in een droom in slow-motion gehoord moet worden, omdat de droom op dat moment ''werkelijkheid'' is en los staat van de tijd in de echte wereld.
Maar ik moet de film snel herzien.
Montorsi
Mja dat wrikt wat mij betreft nogal, hersenactiviteit is nog altijd wat anders dan wat je in zo'n langere periode kunt uitrichten. In feite is dit nog een heel ander punt waarin de film niet echt logisch voelt, maar dan hebben we het over weer wat anders.
Maar ik snap wat je bedoelt.
lykathea
Ik denk er toch even wat anders over.

Maar ik moet de film snel herzien.
Nee, je hebt volkomen gelijk. Het is echt absurd om te denken dat alles dus maar slow-motion moet gaan (omdat het dan qua tijd klopt?). Een uur praten in de eerste laag van een droom is precies dat : een uur praten. En toch verstrijken er maar 5 minuten in de echte wereld. - Hetzelfde concept is trouwens geheel plausibel voor onze echte dromen.
Ze krijgen de muziek in slow-motion binnen, i.e. langzamer dan in de echte wereld, omdat 5 minuten daar 60 minuten in de droomwereld is. Iets wat 30 seconden duurt in de echte wereld, krijg je dus pas na zo'n 10 minuten binnen, hetzelfde concept geldt voor muziek die afgespeeld wordt in een droomlaag naar een andere droomlaag. Maar deze muziek wordt niet in slow-motion gehoord - eenmaal afgespeeld hebben ze dus, met het oog op de droomlaag waarin ze zitten verschillend aantal minuten/uren om op de kick te reageren.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption