• 9.378.931 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

avatar van Reinbo

En maakt dat dan wat uit? Dat vind ik echt zijn grootste misser hij doet er niets mee, terwijl het een WTF moment had moeten zijn...

avatar van rep_robert

Heath Ledger heeft z'n werk in ieder geval wel gedaan door te overlijden. Nolan films trekken ontzettend veel publiek en worden overhyped

Jammer, zijn voorgaande films vond ik in ieder geval beter.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Mee eens dat het niks uitmaakt aangezien hij gewoon wegloopt, dus het hem ook niks uitmaakt. Hij wil gewoon bij zijn kinderen zijn

Dat ze de muziek wel horen in de 3de droom is wel lastig te verklaren. Uiteraard blijft het einde natuurlijk open, maar omdat ik persoonlijk nog al feitelijk ben, weeg ik die punten dus zwaarder.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Archibald schreef:

Luister niet al te veel naar Reinbo en de andere negatievelingen die een 1.5 geven voor Inception. Ik geloof dat hij, en anderen, al de hele thread aan het zeuren zijn op de film, zonder écht inhoudelijke argumenten te geven waarom ze deze film een 1.5 geven. Ik bedoel, hoe kan je voor Inception nou een 1.5 geven terwijl men voor Avatar of elke andere film een hoger cijfer geeft. Onbegrijpelijk en ook zeer storend.

Hallelujah

avatar van Threeohthree

Threeohthree

vind trouwens niet dat we Reinbo nu met zn allen moet afkraken. Omdat hij toch wel degelijk de hele film gezien heeft, de tijd heeft genomen een uitgebreide review te schrijven en zn argumenten goed onderbouwd heeft. Ga persoonlijk liever de discussie aan.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Fijn dat je op elke pagina alle mensen die positief zijn over deze film weer even onderuit haalt Reinbo....

Dit is een discussiesite, lekker makkelijk om je achter te verbergen

Bij 300 flikte je hetzelfde kunstje onder hetzelfde smoesje, je vind het gewoon leuk om bij populaire films de boel op te stoken

Niet dat dat niet mag overigens, je bent vrij om te reageren zoveel als je wilt.

Feit is wel dat het zeer irritant overkomt bij sommigen.

Dat terzijde, vanavond ga ik Inception zien in de bios.

Ben benieuwd

avatar van rep_robert

Reinbo haalt helemaal niemand onderuit, hij voert gewoon op een gedegen manier een discussie en hij valt nooit iemand persoonlijk aan. Daarbij komt ook nog is dat hij dezelfde soort discussies voert bij films die hij wel goed vindt, een Avatar bijvoorbeeld.

Snap het probleem eerlijk gezegd niet eigenlijk.

avatar van dulcinea

dulcinea

En laat ik ook nog maar ns meedoen, Reinbo (en sommige andere negatievelingen) geven wel degelijk meer dan genoeg argumenten waarom zij de film niet goed vinden. Ik vind het daarom geen sterke argumenten en vaak nogal overkritisch of muggenziften, maar soit, niemand kan iemand anders gaan opleggen hoe zij een film moeten gaan bekijken of ervaren.

Wat mij wel ergert is het aantal berichten die hij hier nu ondertussen al gepost heeft, op bijna elke goeie kritiek die verschijnt komt al weerwoord, dat is toch helemaal niet nodig. Hetzelfde geldt voor bepaalde fans ook hoor.

Voor de mensen die nog moeten gaan kijken: klik hierboven ns op Stemmen en kijk naar de positieve stemmen en de negatieve stemmen en make up your own mind.

TDK was ook een zogenaamde verdreven hype maar die staat nog altijd wel sterk met meer dan 4* hier, bij Inception zal het niet anders zijn.

avatar van Reinbo

Tuurlijk mensen die van Oceans 11 en mission impossible geen genoeg kunnen krijgen, en verder weinig kritische filmkijker zijn zullen dot ongetwijfeld fantastisch vinden. Maar kritische veelkijkers zoals ik zijn gewaarschuwd....

avatar van Laoslander

Laoslander

Mijn top 10 staat vol films die iets met 'de droom" te maken heeft, benieuwd wat ik van deze ga vinden.

avatar van dulcinea

dulcinea

Reinbo schreef:

Ik ben ook best kritisch en absoluut geen fan van mission impossible, Oceans 11 of James Bond. Ik zie de gelijkenis maar die is voor mij zo klein dat ik daar tijdens de film zelf amper aan gedacht heb, daarvoor gebeurden er voor mij veel teveel andere boeiende dingen.

Ik ben kritisch maar ik ben ook een liefhebber, ik heb veel films gezien maar noem mezelf geen superfilmkenner, zeker niet in die genres waarin ik niet thuisben. Acgteraf kan je altijd met puntjes kritiek komen die je zelf anders had willen zien, als ik daar tijdens de film zelf niet opkom en volledig word meegesleurd dan is het wat mij betreft een schitterende film.

Avatar is voor mij dé film van de laatste jaren en ik besef ook best hoe mager dat verhaal was, maar hoe ze het gedaan hebben is fantastisch, die film nam me echt mee naar een andere wereld. Soms moet je beleven, en niet teveel nadenken.

avatar van Reinbo

Avatar gaf me niet de tijd om na te denken, Inception wel. Het duurde bijna anderhalf uur voordat het begon.

avatar van wimnoot

wimnoot

Met een ding ben je niet helemaal consequent Reinbo, je verwijt dat Inception veel dingen bevat die je al eerder gezien hebt, maar als er een film vol zit met dat soort dingen zit is het Avatar wel.

predator 2 schreef:

Mij sprak de film heel erg aan en dat heeft niets te maken met je zogenaamde hype stand,als jij de film slecht vind is dat jou eigen mening en is lullig om te zeggen dat de waardering helemaal niets zegt.EN jij moet het zinnetje IK VIND meer gebruiken dan komt het tenminste uit op jou mening.Spreek voor de rest lekker voor jezelf.

Ben je gezakt voor de CITO toets begrijpelijk lezen? "ik denk" "ging mij" "ik dacht" zijn uitingen van eigen meningen. Mijn mening is niet meer en niet minder wat ik hier ten gehore breng. En dat mag natuurlijk ook als je een andere mening bent toegedaan.

Voor de duidelijkheid IK VIND het een waardeloze film.

P.S. en... ik MOET helemaal niks!

ASman

Ik wil geen valse conclusies trekken, maar het cliché dat er voor iedere film met een hype mensen zijn die per abuis extreem laag gaan stemmen lijkt toch wel te kloppen.

ASman schreef:

Dat is ook logisch natuurlijk. Bij elke hype, krijg je een anti-hype. Maar geloof me ik vind de film echt niet goed. Daar ga ik niet over liegen of extra negatief over doen. Jullie mogen de film allemaal heel goed vinden, maar bij zoveel positieve geluiden mag best ook iets negatiefs tegenover staan.

Dus... helemaal niet per abuis. Heel eerlijk en welbewust.

avatar van Mariami

Mariami

Origineel, doordacht, goed geacteerd, steekt technisch en artistic mooi in elkaar en daar allemaal nog bovenop geweldige en relevante actie... in mijn mening kent de film weinig gebreken. De film is net als The Matrix in de zin dat 'eerst de zin, dan de actie' wat ik vaak een geweldige combi vindt.

• 2062 stemmen

Artistic wel mooi inderdaad. Vooral toen de straten bogen en naar elkaar toekwamen. Ook mooi gedaan met de afbrokkelende stad aan de zee. Daar red je de film echter niet mee.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

ASman schreef:

Wat dat betreft heb ik het nog heel netjes gedaan met mijn teleurstellende 3,5* Probleem is wel dat, hoe langer ik over deze film na ga denken, hoe meer ik de neiging krijg om m'n score te verlagen. Schijnbaar is het toch écht een blockbuster en wat mij betreft niet geschikt om meerdere malen te bekijken.

ASman

Oh maar ik plak ook helemaal geen namen op deze conclusie hoor. Het is en blijft een feit dat er altijd zo'n mensen zijn.

En een cijfer van 2,5 tot 3,5 is nog behoorlijk netjes hoor Karl van H.

• 2062 stemmen

Laten we elkaar niet voor de gek houden. Een cijfer blijft subjectief. Als ik zwaar teleurgesteld ben dan komt dit uiteindelijk ook tot uitdrukking in het aantal sterren.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

ASman schreef:

En een cijfer van 2,5 tot 3,5 is nog behoorlijk netjes hoor Karl van H.

Het is ook heel netjes, dat zal ik zeker niet ontkennen, maar mijn verwachtingen lagen toch echt wel wat hoger dan 'netjes'. Dat ligt niet alleen aan de hype, maar ook aan het feit dat het onderwerp (dromen) me erg aansprak.

ASman

Cijfer blijft inderdaad subjectief, maar door een hype zal een film bij teleurstelling altijd vijf maal zo zwaar aangepakt worden. Een film waar geen bepaalde buzz rond gecreeerd is, daar zal men wel milder voor zijn. Tenzij hij natuurlijk overdreven zwaar suckt.

Ik hoop deze film binnenkort eens te zien. Ik verwacht er veel van en het is nu enkel en alleen maar afwachten of hij de verwachtingen waarmaakt.

ASman schreef:

Ik ben het in zoverre met je eens dat niet de hype an sich invloed heeft op het cijfer, ik ben ook met vele hypes meegegaan, maar de hoge verwachtingen in combinatie met de teleurstelling heeft uiteindelijk wel veel invloed op de score.

Die hype heeft dan wel weer bijgedragen aan de hoge verwachting, dat weer wel...

wimnoot schreef:

Als Inception met eenzelfde visuele flair verteld werd als Avatar zou je mij ook niet horen over de gebreken....

avatar van rico_defender

rico_defender

samen met avatar is dit de beste film die ik het afgelopen jaar gezien heb.

Goed verhaal,goed geacteerd,spanningsboog op het einde, geweldige special effects.

avatar van gmx

gmx

88Fabian schreef:

Je laat dat aan hun over of je naar een film gaat ja of nee?

Da's best.......Meeloperij

Zelf een populaire commerciele blockbuster 5 sterren geven en dan een kleine minderheid betichten van meeloperij, DAT is behoorlijk ironisch !

Anyway, de reden dat ik liever naar de mening van dit soort mensen kijk is dat ik hen op dit forum heb leren kennen als bovengemidddeld intelligente, kritische cinema liefhebbers. Ik ben het zeer zeker niet altijd met ze eens maar na hun kommentaar gelezen te hebben, heb ik een vrij goede indruk gekregen van wat mij hier te wachten staat en laat ik 't er maar op houden dat dat nou niet bepaald het type film is waar ik naar uit zie.

avatar van Nand

Nand

Deze film had een heel sterk concept maar Christopher Nolan gaf de kijker niet veel tijd om alles grondig te verwerken.

De film heeft verschillende pilaren waarop hij kan steunen. De sterrencast (Leo, Gordon-Levitt, Page, Hardy), de fantastische muziek van Hans Zimmer en de special effects die van uitmuntende kwaliteit waren.

Maar qua tempo en verhaal zat deze film niet helemaal goed. Alles werd een beetje te snel uitgelegd en de regels van het spelletje werden constant veranderd, waardoor de kijker constant moest meevolgen en je mocht niets missen want dan mocht je het vergeten, je kon niet gewoon relaxed kijken.

Ook het personage van Ellen Page stak me meer dan eens tegen. Niet zozeer omdat ze niet goed kan acteren want dat deed ze goed, maar haar personage was enkel daar om de kijker informatie te geven. Meer dan eens had ik het gevoel dat Christopher Nolan zelf de vragen aan het stellen was in haar plaats. Want ja, de kijker moet toch weten waar we mee bezig zijn?

Al bij al wel een goede film. Maar niet eentje om relaxed in de zetel naar te kijken.

• 2062 stemmen

Ellen Page is een hele goede actrice. Maar dit soort rollen past totaal niet bij haar. In films zoals Juno komt ze helemaal tot haar recht.

avatar van wimnoot

wimnoot

Reinbo schreef:

Nee wat dat betreft is Avatar een stuk mooier. Maar dan blijft er wel één argument minder over om Inception een laag cijfer tegeven.

Verder denk ik dat mensen Inception ook gewoon als zomer blockbuster moeten zien, zoals vorige zomer Transformers: Revenge of the Fallen. En in dat licht gezien is Inception een stuk beter.