132.175 gebruikers | 83.195 films | 30.181 regisseurs | 3.420.821 berichten | 4.773.927 stemmen

locatie: Films » Juno (2007) » Info

Komedie / Drama
96 minuten

geregisseerd door Jason Reitman
met Ellen Page, Michael Cera en Jennifer Garner

Juno Macguff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 0:27 uur
Vlotte film, die nogal luchtig omgaat met een lastig thema. Ellen Page draagt de film eigenlijk in haar eentje als de eigenzinnige Juno, sterk geacteerd. De muziek vond ik iets te nadrukkelijk aanwezig, had wat minder gemogen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 12:10 uur
Redelijk aardige film die wat inzakt tegen het eind, maar nog steeds goed geacteerd en een leuke feel good movie.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Juno (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Juno (€ 10,45)
gratis verzending

Juno (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 0:04 uur
Leuke vlotte film, met genoeg grappige momenten en nog iets meer lichtvoetige drama. De verbale bijdehante steekpartijen van Juno werd ik echter wel een beetje beu op den duur en de film gaf meer een inkijkje in de emoties bij de adoptieouders dan de wijze waarop een zwangere tiener met de situatie om gaat.
Extra hoeraatjes voor het acteerwerk van Jennifer Garner, voor de rol van de pa van Juno en voor Micheal Cera als geheel...

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 11:31 uur
Juno Juno, zoveel fouten in je korte leven gemaakt en dan nog durf je grote mond te geven. Omgekeerde wereld :')

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 4:44 uur
Men probeert in ijltempo grappig te zijn, alle stupide dialogen vol te stouwen met - gejatte - one-liners. Dat begon met behoorlijk op de zenuwen te werken. Lang hield ik het dan ook niet vol en gaf er voor de zoveelste keer vrij snel de brui aan. Overigens, is dit niet mijn genre film, omdat ik er te oud voor ben en objectief recenseren zit er dan ook niet in. t' Is maar dat je 't weet. Een tragie komdie voor de Dudes.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 18:29 uur
Eigenlijk een zwaar thema, maar de film springt er vlotjes mee om. Vooral het personage Juno brengt leven in de brouwerij, al waren zeker niet alle pogingen tot humor even geslaagd. Integendeel, soms heb ik me toch wat gestoord aan haar "stoerdoenerij". Hoewel ik dus niet meteen de grootste fan van het personage was, moet ik wel vermelden dat Ellen Page het zeer goed deed. Ook de rest van de cast deed het behoorlijk, al had ik iets meer van Michael Cera verwacht. Nu ja, ik vond het eigenlijk gewoon jammer dat zijn inbreng redelijk klein was in de film, aangezien ik hem toch een komiek figuur vind. Maar al bij al een geslaagde film dus.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 15:35 uur
leuke film, mooie muziek erbij... drama en humor in een film, waarbij het zo goed bij elkaar komt..
4**
Ellen Page trouwens.. top klasse..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2011, 20:03 uur
Aardig filmpje. Het is allemaal niet erg bijzonder naar mijn opinie maar het is een film die niet verveelt. De cast heeft er zichtbaar plezier in en is ook goed op dreef. Het verhaal is toch wel actueel de laatste tijd, en dit is een van de betere films die de situatie goed weergeeft. Verder niks briljants ofzo, soms toch een beetje typisch-Amerikaans maar wel vermakelijk om gezien te hebben.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 7:50 uur
geweldige film dit, vanavond gewoon op tv :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 13:10 uur
Lekker down to earth filmpje.
Ellen Page zet een geniale rol neer als koele kikker tienerchick Juno,
En Michael Cera speelt echt een über geek, wat het allemaal wel erg
leuk en realistisch maakt. Zelf ben ik niet zo'n onwijze Jen Garner fan, maar
J.K. Simmons maakt ook een hoop goed als vader van Juno. Dat is ook
de reden dat het werkt denk ik. Het is een goede cast, met een steengoed scrypt,
een aparte soundtrack, die best leuk is, en het is allemaal niet zo overdreven glamerous.
In deze film kun je je identificeren, geen bloedmooie mensen, maar gewone lui, met
gewone problemen...heerlijk. En goeie, droge humor.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 14:02 uur
Luchtig, vermakelijk, vrolijk - kortom, prima tijdverdrijf.
Dankzij de hardlopers een halve ster extra... 3,5 dus.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 22:30 uur
Een nogal langdradig verhaal, slappe teksten en een zoetsappig einde. Juno's grote mond is irritant en de film wordt nooit grappig. Ellen Page heeft een sterke persoonlijkheid, maar of dat nu hetzelfde is als goed acteren? Ik heb zo mijn twijfels over dit veel bejubelde talent.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 23:58 uur
Verder wat alternatieve muziek, stukje animatie (begincredits) en iets te opvallend "anders". Deed mij net dat ietsje teveel denken aan die mensen die zeggen zich niks aan te trekken van kledij en zich daardoor zo hard afzetten dat ze extra veel aandacht schenken aan hun kledij ...

Hier ben ik het mee eens. Al die liedjes tussendoor verdrinken een beetje in hun eigen 'schattigheid' (ik vond het ook erg vervelend dat Belle & Sebastian in dit rijtje werd gepropt), en de dialogen van met name Ellen Page slaan ook regelmatig in het rood qua geloofwaardigheid en humor. Verder veel gestrooi met namen van hippe bands en obscure regisseurs, het is om die reden een beetje corporate indie in de zin dat 500 Days of Summer dat ook is. Page zet haar rol trouwens wel erg leuk neer. Al met al leuk kijkvoer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 16:35 uur
Wat een heerlijke film is dit zeg. Een romantische komedie die nooit echt zoet wordt. Het heeft zelfs een pittig onderwerp, maar door de luchtige grappen tussendoor is het zeker niet te zwaar. De personages zijn erg goed gekozen en je leeft echt met ze mee. Door de muziek die erbij zit krijg het zeker een halve punt hoger. Uiteindelijk een 4* dus en dan neig ik meer naar de 4.5* dan naar de 3.5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 20:45 uur
Af en toe lekker onbeschaamd indie, maar daarmee niet minder scherp. Film wordt iedere keer dat ik hem kijk beter.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 20:10 uur
'k vond het een leuk filmpje met alweer een hele goeie Ellen Page (Hard Candy) en een verdraaid rustige J.K. Simmons die je waarschijnlijk wel kent als de baas van de krant uit de Spider-Man films. Verwacht geen zwaar drama of hilarische komedie, maar een klein, fijn filmpje. Niet direct een film die 'k zou kopen, maar zeker eens goed om te huren of zo.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 0:13 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voelde de relatie tussen Juno en Paul niet echt goed. Ontroerend einde wel. Vond Ellen Page wel goed acteren, maar vind Michael Cera in deze film behoorlijk irritant.