• 9.378.849 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Yoda (stemrol)

Die poster is fake.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Het grappige aan de hele Star Wars historie vind ik toch wel het geklaag over de personages en de acteerprestaties. Alsof de originele Star Wars memorabele acteerprestaties bevatte, integendeel zelfs. Hoe lachwekkend slecht was Luke wel niet? But we simply didn't care. De nieuwe reeks werd alles kwalijk genomen wat de oude werd vergeven.

Klopt.

avatar van Esteban

Esteban

Poster is inderdaad fake, las ik eveneens net op Joblo. Via een andere site werd het dan weer als Officieel aangekondigd. Vandaar.

Jordy

dit keer wel een echte teaserposter?

avatar van davidov

davidov

vond de vorige iig mooier, deze is iets te duidelijk wat ze willen zeggen

avatar van mister blonde

mister blonde

Esteban schreef:

Het grappige aan de hele Star Wars historie vind ik toch wel het geklaag over de acteerprestaties. Alsof de originele Star Wars memorabele acteerprestaties bevatte, integendeel zelfs. Hoe lachwekkend slecht was Luke wel niet? But we simply didn't care. De nieuwe reeks werd alles kwalijk genomen wat de oude werd vergeven.

het grote verschil is dat Luke erg enthousiast overkwam en zichtbaar plezier had in zijn rol. zodoende was zijn rol als Luke geloofwaardig. zijn enthousiasme sloeg over op het publiek. Hayden Christensen leek totaal niet gemotiveerd (geen idee of dat echt zo was, kan ´t me niet voorstellen) en dat zorgde voor een houterige en compleet onnatuurlijke prestatie. Bij hayden leek het alsof hij aan het voorlezen was, bij Luke niet.

Jordy

Christensen moest natuurlijk ook "de gekwelde tiener" spelen, Luke de tiener die eindelijk het avontuur beleefde waar hij z'n hele leven al van droomde. Vind beiden even matig, btw.

avatar van mister blonde

mister blonde

heb je wel gelijk in. de rol van Christensen is veel moeilijker. maar het is wel zo dat je (ik i.i.g.) Luke veel vergeeft door de zaken die ik net noemde. het is zoals Estaban zei: 'we simply didn't care'. grote kwaliteit van de eerste reeks.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Vind die neppe teaser-poster in ieder geval veel beter dan die tweede...

avatar van SOLDIERS89

SOLDIERS89

ik las op internet dat ie niet zo gaat heten zoals jullie hem hebben geplaatst maar:

Star Wars 3 - The Birth of an Empire.

staat hier beschreven.

avatar van AHWA

AHWA

Onderaan dat bericht staat:

'Revenge of the Sith' (ROTS) verschijnt op 19 mei 2005 in de bioscopen.

avatar van Sander D.

Sander D.

Teaser arriveert begin november. Overwhelm us Lord Lucas!

Jordy

aintitcool vertelt over een TheForce.net medewerker die een rough cut heeft gezien. Het slechte nieuws: Yoda laat een scheet. (al is het nog maar de vraag of dat in de uiteindelijke versie komt). Het bemoedigende nieuws: hij rankt 'm nét onder Empire als de op één na beste Star Wars film.

Jordy schreef:

avatar van J.S.

J.S.

Phoenix schreef:

Man dat is nu toch ZO fout he: Yoda de meest wijze Jedi een scheet laten laten? man,man,man Lucas.

Phoenix

Kan me dan ook niet voorstellen dat dat erin komt.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het zal me niets verbazen, haha!

avatar van EmDee

EmDee

Zijn daar spoilertags voor nodig?

Phoenix

ALS het er al in komt, dan zou het niet half zo grappig zijn als je wist dat het zou gaan gebeuren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dit is zó niet-grappig dat het volgens mij juist leuker is als je het vantevoren weet. Kan je er een beetje op anticiperen, vantevoren flink bonen eten ofzo. Zal 'm leren, die Lucas. Dus iedereen: lézen die spoiler!

Jordy

Maar goed, het schijnt waarschijnlijk gewoon een dingetje uit een gag-reel te zijn, dus we blijven hopen op een goede Star Wars film

Phoenix

Het lijkt me juist hilarisch om Yoda tijdens een über-gevecht á la Terrance & Philip een bout te horen laten .

avatar van De GeuS

De GeuS

Jordy

Officiële teaserposter geplaatst, klik hier voor een grotere versie

avatar van pjotr

pjotr

Argh, wat is die afgrijselijk zeg....:o

avatar van FX

FX

Vind hem ook maar niks

avatar van sjeik

sjeik

FX schreef:

Vind hem ook maar niks

Ik vind hem echt zwaar strak, anakin endie cape als darth vader !!

Ik kan niet wachten, als er een star wars marathon komt zit ik er !!!

avatar van pjotr

pjotr

Sterker nog: ik vind het één van de lelijkste filmposters ooit.

Die cape lijkt me meer een Darth Vadermasker voor Jabba the Hutt.

En van een filmmarathon waarbij ik eerst Episode 1 & 2 moet uitzitten wordt ik ook niet echt vrolijk...:)

avatar van kijkert

kijkert

pjotr schreef:

Die cape lijkt me meer een Darth Vadermasker voor Jabba the Hutt.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Lelijke teaser poster, maar ik zou zeker naar een Marathon willen met alle 6 de delen.