• 9.378.534 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van FX

FX

Vette titel, past goed in het rijtje!

Art schreef:

Waar heb je dat gelezen?

zie starwars.com

Ik klik er op maar de website verschijnt niet.

Jordy

Klikken kan alleen als een stukje tekst onderstreept is kapp

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Van Associated Press:

"In addition to the title, Lucasfilm also sent concept artist Ryan Church to show off drawings of a Wookie tree civilization from Episode III"

De vraag is natuurlijk: krijgen we (wederom) Chewies familie te zien? Zijn vrouw Mala, zijn vader Itchy en zijn zoon Lumpy.

Mensen die de Star Wars Holiday Special hebben gezien, weten waar ik het over heb .

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Revenge of the Sith is een hele bijpassende titels als je al die andere titels ziet. Het is ook een donkere titel voor de Darkside natuurlijk, wanneer Anakin Darth Vader wordt en ze de Deathstar gaan maken.

morpheus

Vind de titel persoonlijk ook erg passen, goeie keuze van george Lucas en zijn volgelingen. Nu is het wachten op de eerste waarschijnlijk flauwe parodie

avatar van Goodfella

Goodfella

Er was al iets news, striked back, returned en attacked.. dus ik vind dit een gewéldige titel!

Vraag blijft dus wat George bezielde toen ze Episode I een naampje moesten geven.

avatar van GerwinF

GerwinF

morpheus schreef:

Als fan van deel 4, 5 en 6 hoop ik nog steeds dat dit deel (Return of the shit) beter wordt dan deel 1 en 2 bij elkaar. Maar ik vrees het ergste...

davidov

wat de oude zo leuk maakten was het sombere, duistere, we are all going to hell, damn you empire! gehalte....

1 en 2 was meer vrolijk door het park huppelen kijken hoe jar jar op zn eigen tong gaat staan en hoe dikke walrussen scheten en boeren laten, en als het kan nog even tussen door wat laser straaltjes heen en weer laten zoefen.

Daar komt bij dat ik denk dat al die oude effects meer sfeer bij brengen dan al die flashy glitter and glamour van tegenwoordig.

Maar wie weet....dit zou de meest duistere van de 1e 3 moeten worden dus er is nog hoop

morpheus

Wat de oude films beter maakte is dat er voor mijn gevoel veel avontuurlijk aan toe ging. Veel meer avonturenfilms die laatste 3 delen. Tevens waren die ook meer gepeperd met meer charismatische acteurs met betere dialogen.

Hopen dat deze laatste nu wel de juiste snaar weet te raken.

morpheus schreef:

betere dialogen.

Je bedoelt: ik was jonger en lette niet zo op de dialogen

avatar van Mischa

Mischa

Jordy schreef:

Je bedoelt: ik was jonger en lette niet zo op de dialogen

Inderdaad, dialogen uit 4, 5 en 6 zijn niet heel veel beter. Aan de andere kant is de interactie tussen de hoofdpersonen in de oude trilogie veel prettiger te verhapstukken. Ondanks de constante dreiging van het perfide keizerrijk hebben onze helden namelijk steeds wel tijd om elkaar lik op stuk te geven. Vooral Han Solo kibbelt wat af (vg;. Indiana Jones). Dat maakt de dialogen wel een stuk prettiger ("Who's scruffy-looking?") dan dat voortdurende serieuze gezever in de nieuwe films ("Do not defy the Council, Master! Not again!").

Dit verschil merk je naar mijn mening vooral bij Yoda. In de oude trilogie, is hij vaak grappig ("Mine, mine!") of wijs ("Luminous beings are we, not this crude matter!"), en soms zelfs allebei. In deel I en II daarentegen legt Lucas hem alleen maar pseudo-wijze onbenulligheden in de mond ("Begone this Clone War has"). Misschien missen de nieuwe delen hierdoor een stukje 'hart' (bij gebrek aan een beter woord).

Mischa schreef:

Dat bedoelde ik o.a ook eigelijk mee, alhoewel de dialogen in deel 4,5,6 zeker beter zijn in mijn ogen.

avatar van The Eye

The Eye

de cast is weer waardeloos. Ik ben benieuwd, de vorige 2 vond ik al een behoorlijke deceptie.

The Eye schreef:

wat had je dan gedacht allemaal andere acteurs opeens?

avatar van Mischa

Mischa

Ach, ik vond Carrie Fisher en Billy Dee Williams op dit vlak ook bepaald geen hoogvliegers. Wat dat betreft zijn we bij SW wel wat gewend.

avatar van Esteban

Esteban

Dit zou gaan om officiele teaserposters:

Poster 1 : http://img5.exs.cx/img5/8884/m...

Poster 2 : http://img8.exs.cx/img8/9648/m...

davidov

dat ziet er al beter uit

avatar van jedymaster

jedymaster

deze titel doet me denken aan de werktitel voor return of the jedi die was eerst ook revenge of the jedi

avatar van feanaro surion

feanaro surion

ja dat is al vaker gezegd hier geloof ik. Die 2e poster is zeker mooi, die eerste wat minder vind ik zelf!

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Hoop dat dit eindelijk weer eens een goede Star Wars film word, hoop in ieder geval dat tie beter dan deell I en II, dat het weer zo goed word als IV, V en VI.

Hey hoorde net dat Kingma (een nederlandse basketballer) in Star Wars 3 speelt. Dat hoorde ik tijdens Studio sport (nederland vs. Estland) 2 minuten geleden. Weet iemand hier meer over?

Jordy

Hij speelt een wookie genaamd Tarfull. Hij staat op imdb onderaan de cast tussen de kinderen van Lucas en McCallum, zal wel een klein rolletje zijn dus.

avatar van Wouter

Onherkenbaar in een pak...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou kom maar op met deel III en dan zijn we tenminste van Star Wars af. Tenzij ze met deel 7, 8 en 9 aan komen kakken, maar ik geloof dat ik een paar jaar geleden las dat Lucas daar geen zin meer in heeft.

Ik weet niet wat het is, ik mis gewoon het sarcasme van Harrison Ford in de drie 'moderne' Star Wars films. En die Jar Jar humor die er nu in zit... Pfff. Om maar te zwijgen over de algehele fanboycultuur eromheen. Blegh.

davidov

En nou maar hopen dat deze film duister, somber, evil, en erg onheilspellend is, en niet vrolijk, knuffelig, roze kleurig met een overdosis aan rubberen poppetjes voor de kleine kindjes...

En hopelijk zet anakin vroeg in de film zn mooie zwarte helm op, zijn we ook van de slecht acterende hayden af.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

En dan James Earl Jones achter de microfoon, graag!

/edit: imdb.com gecheckt

Hij doet mee! Oh my. Er is hoop