• 9.376.444 stemmen

A Nightmare on Elm Street (2010)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Samuel Bayer

Met onder meer: Jackie Earle Haley, Rooney Mara en Kyle Gallner

Releasedatum: 20 mei 2010

Plot A Nightmare on Elm Street

"Never sleep again."

Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?

Freddy Krueger

Alan Smith

Dr. Gwen Holbrook

Little Kris

Threeohthree

Blu-ray is een soort dvd, hebben ze ook speciale spelers voor. Over de beeldkwaliteit kan ik weinig zeggen, het geluid daaintegen zal een grote verbetering zijn. Maar ik zal het niet moeilijker maken dan het is,

DvD is prima kwaliteit, een nachtmerrie om van te dromen, je zult er geen spijt van krijgen. Oh en zolang je blond haar hebt kom je overal mee weg joh

TragieStar.*

Haha, okee. Ik snap het nu wel hoor

Achja, ik ben toch al gewend aan DVD dan maakt het niet meer zo uit. Van blu-ray ga ik denk ik niet veel meer van genieten, en het is ook stuk duurder Dat heb ik er niet voor over hoor, DVD vind ik ook nog goede kwaliteit en geluid hebben. Een paar goede boxen aanschaffen en dan heb je ook mooi geluid, zo denk ik dan.

Threeohthree

Ach op videoband was hij ook mooi, dus dat zit vast wel goed

TragieStar.*

Okeej, dat zou best kunnen Maar DVD is toch wel iets anders dan een videoband he? Of zeg ik nu iets stoms?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

TragieStar.* schreef:

Ik denk dat ik ook maar snel ga beginnen met de Nightmare on Elmstreet reeks,

Heel goed idee Tragie

En nee, niet eerst met de remake beginnen. Eerst die oude delen er doorheen knallen. Gaat sneller dan je denkt.

Oke, is goed. Dit keer volg ik je raad wel op

moviemafketel schreef:

Heel goed idee Tragie

Remake word er dan toch niet beter op, maar misschien gaat het wel averechts werken inderdaad. Eigenlijk zou ik deze helemaal overslaan, maar goed; nieuwsgierig

avatar van james_cameron

Degelijke remake, viel me erg mee, zeker gezien het feit dat ik het origineel geweldig vind. Het verhaal kent hier een iets andere invalshoek, wat ervoor zorgt dat het plot onderhoudend en fris blijft. Op technisch vlak zit de film prima in elkaar; camerawerk, production design en special effects zien er allemaal goed uit. De jonge cast is ook acceptabel. Jackie Earle Haley kan Robert Englund absoluut niet doen vergeten, maar hij zet een redelijk creepy Freddy neer, voorzien van iets andere makeup. Geen topper al met al, daar is deze film gewoonweg te overbodig en te weinig vernieuwend voor, maar van de recente golf aan horror-remakes is dit wat mij betreft één van de betere.

avatar van Anjin

Anjin

TragieStar.* schreef:

Oke, heb niet zo heel veel met blu-ray, merk het verschil nooit eigenlijk

Koop gewoon nog ouderwets DVD's..

Maar volgens mij doet blu-ray het bij mij ook niet, ik weet niks van elektrische apparaten dus, daar ben ik te dom voor Alleen een beetje van computers dan,

Dus je doet je was ook steeds in een wastobbe??

TragieStar.*

Nee, Ik bedoel andere elektrische apparaten waar ik geen verstand van heb. Bijv; Computers, Televisie aansluitingen en dat soort dingen.

En als ik me was niet kon doen, doet iemand anders het wel voor me

Threeohthree

Onder het topic A Nightmare on elm Street (2010) discuseren we de was.

"PLEASE WAKE ME UP!" Alhoewel ik nog liever e was doe dan deze remake nogmaals kijken. En ik ben vast niet de enige.

Ja, interessant he?

Threeohthree

Best wel. Dan wel geen chocoladepudding maar dat verdient dit topic ook niet. Maar het schiet wat leven in het topic, aangezien alles wat er te discuseren valt over deze film is gediscussieerd en besproken. Toch blijft het een klassieker, en dat ze een remake maken van de beste slasher, kan ik eigenlijk wel inkomen.

Maar je gaat hem morgen dus bekijken?

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Ik weet niet echt wat het is met deze film, maar heb 'm na 50 minuten uitgezet.... Het 'speciale' is er wel af nu..... En ja....Freddy was niet dé Freddy in deze film.....

Overbodige film....

avatar van Pete_033

Pete_033

Deze nog niet gezien maar als ik de cijfers hier zo zie is het geen aanrader:D

Had ook niet anders verwacht met de naam Michael Bay.

Boogeyman schreef:

Maar je gaat hem morgen dus bekijken?

Haha oke dan Nee, helaas ga ik deze film vandaag/morgen niet bekijken of de rest van de week

Want heb de film namelijk niet op DVD. En heb nog zoveel films te zien en heb het de laatste tijd ook best druk dus vandaar.

Threeohthree

Vooruit je bent vergeven, zolang pan´s Labyrinth maar tussen die stapel ligt. Heb hem zelf dubbel, maar verzendkosten naar Nederland zijn een beetje roest. Oh en trouwens, je maakt me opnieuw nieuwsgierig..

TragieStar.*

Hoezo opnieuw nieuwsgierig? Zo vreemd ben ik toch niet, of wel? Pan's Labyrinth ken ik niet eens Dus die ligt er zoiezo niet tussen, sorry..

Maar hoop dat ik tenminste 1 van de Nightmare On Elmstreet reeks kan bekijken dit jaar

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik zou eerst de re-make kijken, word het origineel alleen maar beter op en kan de re-make niet tegenvallen!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De nieuwe Krueger is nog best een aardige poging, alleen met z’n hangende mondhoeken lijkt het alsof ie een nare beroerte heeft gehad en z'n vervormde stem is nog slechter dan die van Batman (wat op zich wel een prestatie is). Best aandoenlijk en kneuterig ook om te zien dat hij voor zichzelf een verstopplekje heeft waar hij fotootjes bewaart.

Nee was ik maar in slaap gevallen.. Het is te braaf, bijna twintig jaar later komt de moord op Tina in het origineel rauwer en bloederiger over dan in deze remake. Tijdens de badkamerscene wordt zelfs angstvallig vermeden dat er een tiet in beeld komt.
Er is geen spanning, tegenvallende kills, niets eigenzinnigs, een zeldzame grappige oneliner en af en toe het Nightmare-deuntje maar verder een doorsnee soundtrack.

Het plichtmatige toewerken naar de tienerdoelgroep zonder een van die elementen erbij is te slap. Dat kan toch niet meer sinds er slashers/horrors zijn die harder of spannender zijn, met aansprekende slachtoffers?

Maar hier dus opnieuw wat jongeren die rondhangen bij schoolkluisjes en door het raam van de slaapkamer binnenkruipen om bij elkaar een potje te gaan janken. Alleen Scream kwam daar met een gaaf script nog mee weg in de slappe horror-jaren negentig (met films als Urban Legend). Dit is een throwback naar die tijd.

De ene digitale lopende-band-drol volgt de andere op bij Platinum Dunes (ai die scene waarin de brandende Freddy op de camera afstormt ). Het zal ze verder niet boeien natuurlijk want het brengt gewoon 60 miljoen op, belangrijker dan sterke en originele horrors maken.

Uiteindelijk wel twee lichtpunten gezien: de scene waarin die meid vanuit het bloed door het plafond valt en de eerste tien minuten die serieus mooi en veelbelovend zijn, vooral door het kleurgebruik.

Miszmi schreef:

Ja, dat is idd ook zo Ga het denk ik ook wel doen

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

moviemafketel schreef:

Oke, is goed. Dit keer volg ik je raad wel op

Tsss jij weet ook niet wat je wil he Tragie

TragieStar.*

Wat nou tsss? Ja sorry ik weet idd niet wat ik wil. De een zegt dit de andere dat. Maar het is idd wel beter als ik met de remake begin, want dan kan het niet tegenvallen, sorry

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Voor zover hij dat nog niet was is Freddy nu toch een karikatuur van zichzelf geworden.

TragieStar.* schreef:

forum topic hoe kom je aan je nickname..zuipschuit. Je maakt me nieuwsgierig door te zeggen like: "Alles is mogelijk in mijn leven" en "ik heb het heel erg druk" Werk je voor de CIA?

Pff! 1 van de.. met andere woorden eerst deze kosmisch slechtte remake? Maar vooruit, kunnen we in elk geval wat meer on-topic kletsen

avatar van ElPlaga loco

ElPlaga loco

Bottleneck schreef:

Dus je suggereert dat de stem van Batman slecht is?! Die 2 nieuwste van Christian Bale bedoel je?

Ik vind het echt geweldig hoe hy die stem doet, niet veel mensen kunnen dat. (Adrien Brody probeert het ook in de nieuwe Predators) Z'n stem word vast wel iets afgemixt voor optimale sound maar niet zo overdreven als die van Freddy hier.

Ik vind het gewoon niet leuk dat baardmans hierboven zo slecht praat over Batman Chris Bale heeft echt wel talent.

Ik ga deze film van het weekend met me vriendin kyken en dan ga ik stemmen. (heb alleen ff snel een stukje gekeken om Freddy's stem te horen nav baardmans z'n comment)

avatar van intezar

intezar

Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn.

Waren de 'kinderen' rond de 18 jaar? Dan heb ik vast naar de verkeerde film gekeken...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Niet slecht voor een remake maar het is wel overduidelijk dat er maar één echte Freddy Krueger is en dat is Englund. De Freddy uit de remake vind ik meer categorie enge man in een spookhuis op de kermis.

Tja, geef mij maar 't origineel...

avatar van Jules15

Jules15

Na de vele slechte reacties die ik hier gelezen had, was ik toch nog niet ontmoedigd om hem te gaan kijken.
Dit was namelijk ook het geval bij de remakes van friday the 13th en halloween. Die 2 laatst genoemde bevielen me prima.
Ook deze remake was goed te pruimen, mits je het origineel niet 'aanbid' ik vond de orginele Noes een redelijke film met veel sfeer.
De sfeer is hier wat minder, maar toch is het verhaal(vind ik) positief veranderd. De overgenomen scenes zoals in bad of boven haar bed waren iets minder maar nog steeds redelijk effectief.
Toch was het een redelijk braaf horrorfilmpje en heb ik me toch goed vermaakt ondanks de slechte reacties.
Ook de nieuwe freddy vond ik redelijk goed, de stem vond ik iets meer creepy als in de orginele en freddy was iets serieuzer.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Ik vond hem niet heel slecht, maar dit onderwerp is al zo uitgekauwd... Zo veel delen gemaakt al. Alles werd weer herhaald. Ik kon hem niet afkijken omdat alles erg voorspellend was. Ze hadden er een hele nieuwe draai aan moeten geven. Ook was het duidelijk geen Freddy zoals we die kennen. Dat maakte het ook anders..