• 9.378.621 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Peter Pettigrew

Severus Snape

Draco Malfoy

Jordy

Niet cool, irritant. Doe svp de volgende keer wat meer moeite om je berichten leesbaar te maken.

avatar van mare

mare

leuk , maar geen echte topper

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Erg leuk! twijfel nog tussen 3,5 en 4, maar houdt het voor nu maar bij de eerste denk ik. Meer humor, duisterder en spannender. Verbetering ten opzichte van de vorige 2 delen.

Het rolletje van Emma Thompson als waarzegster was nog wel ff het vermelden waard. Ik lag helemaal dubbel .

3,5 * dus...

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Zombie McGruder schreef:

Ik heb het idee dat Rowling vooral een hele SLIMME schrijfster is, in plaats van een hele GOEDE schrijfster. Ze weet heel erg goed te jatten. Veel van Tolkien (let alleen maar op die Dementors - of hoe heten die beesten; die leken wel HEEL erg veel op Nazgul),

Uhm... ja... En de makers van Finding Nemo hebben alles van Free Willy gejat... .

Zeg prinses Irene haal je dochter even van internet, ze begint een beetje door te slaan... as usual.

Jordy

Wat is er zo raar aan? Heel Harry Potter is bij elkaar geraapt uit oude(re) fantasy, waarom zou dat bij die Nazgul/Dementors ineens niet zo zijn?

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Jordy schreef:

Ik vind het sowieso raar dat mensen LotR gaan vergelijken met HP. Het is appels met peren vergelijken. De Nazgul vergelijken met Dementors vind ik veel te ver doorgedacht. Zo kun je altijd wel zaken vinden die zogenaamd gejat zouden zijn. Ik durf te wedden dat bijbelkenners ook 1000 en 1 arumenten aan kunnen dragen die aan zouden tonen dat Tolkien dingen uit de bijbel heeft gejat.

avatar van fredjas

fredjas

De films worden geleidelijk aan beter : de steen der wijzen was goed, de geheime kamer was al beter en nu is de film heel goed.

diddledidoo schreef:

En dat klopt natuurlijk ook gewoon.

avatar van RedBull

RedBull

Ik ben het eens met fredjas. Ik vind de films alleen maar beter worden. Ik kijk al uit naar deel 4.8)

en de titel van boek 6 wordt:

harry potter and the half blood prince.

spannend zeg .

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik denk niet dat de dementors door J.K. Rowling van Tolkien gejat zijn. Ik denk eerder dat de filmmakers van HP het hebben gestolen. Niet de schrijfster.

Jordy

Zoals ze in de boeken beschreven waren, zijn ze te zien in de film, als ik het me goed herinner

nice guy eddy

zo ben er juist terug (wxat voor mij een echte schande is omdak ik bij de eerste 2 films de eerste dag al in de rij stond) en het was weer genieten !!

vooral het einde zat heel goed in elkaar maar er zijn wel een paar dingen door elkaar gehaal maar toch 4*

Bloompje schreef:

en de titel van boek 6 wordt:

harry potter and the half blood prince.

spannend zeg .

harry potter en de groene vlam dacht ik

hoe bedoel je?

avatar van Linda

Linda

Moet je om deze film goed te kunnen volgen het 1e en 2e deel gezien hebben? Ik ga namelijk morgenavond naar deze film toe en heb beide films nog nooit gezien (jaren geleden een half uurtje van het 1e deel gezien maar dat weet ik nu allemaal al niet meer) en heb nooit ook maar een van de boeken willen lezen.

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik denk dat niet eigenlijk ..

Bij de 2e film blikten ze ook niet echt terug naar de 1e film .. meen ik mij te herinneren

avatar van FisherKing

FisherKing

Linda schreef:

Moet je om deze film goed te kunnen volgen het 1e en 2e deel gezien hebben?

Toch wel handig, die achtergrondinformatie van deel 1 en 2. 'k vrees dat je niet alle zaken in de film kunt plaatsen.

Maar erg moeilijk vast te stellen voor iemand die deel 1 en 2 gezien heeft.

avatar van remorz

remorz

Ik denk in ieder geval niet dat het je waardering voor deze film ten goede zal komen. Huur de eerste twee gewoon en maak er een Potter-dagje van!

avatar van Linda

Linda

Dan ga ik zo maar naar de videotheek voor een spoedcursus Harry denk ik

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vind hem goed

avatar van remorz

remorz

Veel plezier Linda, hoor wel wat je ervan vond.

Bloompje schreef:

hoe bedoel je?

Heb ik uit een betrouwbare bron en het 7de boek gaat harry potter en het ford der schaduwen heten

Bloompje

ik dacht dat boek 6 officieel harry potter and the half blood prince gaat heten, mijn bronnen zijn comingsoon.net en jk Rowlings.com, wie zijn jouw bronnen?

Ow

dat ehb ik een paar maanden geleden in de krant gelezen en op internet iets over rowling wat haar volgende boeken zouden zijn

nice guy eddy schreef:

Ow

ah oke. ik begrijp het, je gaat me toch moeten geloven. het heeft deze week in bijna alle kranten gestaan...

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

ik heb de film gisteren op dvd gezien. Ik vond het de slechtste van de 3 Harry Potter films. De eerste 50 minuten boeiden nog, maar daarna was het echt slecht.

Tolkienfan schreef:

De eerste 50 minuten boeiden nog, maar daarna was het echt slecht.

de laatse 50 minuten boeiden juist het MEEST

avatar van Han Solo

Han Solo

Een boeiende film, 2 uur lang. Wel enger en een stuk minder gezellig dan de vorige films, dus minder geschikt voor kinderen. Een kinderfilm voor volwassenen dus!