• 9.378.933 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Peter Pettigrew

Severus Snape

Draco Malfoy

Phoenix

Op alle fronten veel beter dan voorgaande delen. Of was dat al gezegd...?

Kids doen het beter, SFX zijn beter (alleen de weerwolf viel tegen), nóg meer goede acteurs in leuke rollen, het materiaal van Rowling is oscarwaardig bewerkt door Cuarón, de film is nog magischer dan deel 1 en 2 (het blijft toch een genot om te zien hoe een heks met één zwaai de Leaky Couldron beheerd) en er zit ook nog eens (veel) meer humor in die ik vooral in deel 2 met behulp van Dobby nogal geforceerd vond. Vooral dat hoofd in de Collectebus (meesterlijk stuk trouwens) was geniaal.

De film is spannend, ontroerend (gelukkig geen sentimentele eindscène waarbij Griffoendor nog even in het zonnetje wordt gezet), grappig en die main theme blijft mooi.

4,5 welverdiende sterren voor Cuarón.

Off-topic: ik heb nog nooit zo'n lang voorprogramma gehad. Eerst 10 minuten aan reclames en daarna nog 3 voorfilmpjes. De speech van die kerel hield ook even aan.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Tsja, ik vond het niet veel. Er zaten wel een paar leuke dingen in zoals de computeranimaties en de muziek en sommige karakters.Het verhaal met in de tijd reizen was ook wel goed gedaan trouwens. Ik vond Ron leuk en Hermelien ook nog wel te pruimen, maar die Harry . Ik vind het maar een lulletje.

Ik heb de boeken niet gelezen ik kon in sommige scenes (met Syrius Black die ineens goed is) er echt even geen touw aan vast knopen. Het ging me te snel en ik vond het allemaal een beetje makkelijk. Ow een dooie Phoenix snik snik. Ik geloofde het niet en dat lijkt me toch evidend dat dat nou net wel lukt in een fantasy/sprookjes film. Maar ik herhaal, ik heb de boeken niet gelezen (alleen deel 1 ) en als ik dit wel had gedaan had ik het misschien wel leuker gevonden. Maar al met al heb ik me meer geergerd dan vermaakt. Helaas.

2,5 ster

avatar van pjotr

pjotr

Ik sluit me aan bij Phoenix (qua commentaar dan, qua score een sterretje minder ).
Dit is verreweg de beste van de drie, mede dankzij de duistere toon die gezet wordt.
Vooral die treurwilg vond ik een supervondst: met name de manier waarop hij al zijn bladeren los liet en dat vogeltje wat hij tussen zijn takken vermorzeld.

Tha Flow schreef:

Ow een dooie Phoenix snik snik.
Eeeh... Dat is óf deel 2, of een misvatting want ik ben nog springlevend .

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ja of hoe dat beest ook alweer. Ik ben het nu alweer vergeten

Wel mooi gemaakt trouwens.

avatar van BS

BS

apartere film in de serie.Je kunt merken dat d'r een andere man achter het stuur zit.
Het verhaal wordt leuk verteld en met die elementen op het eind lijkt het misschien wat goedkoop om het te doen ( want het is natuurlijk al zovaak gedaan ) maar het werkt wel en daar gaat het om.
In totaal vind ik het best een aardige en onderhoudende film.Het begin is in ieder geval al een stuk beter De Special effects zijn over het algemeen best goed.Wat ook door de actuertjes genoemt was dat het wel leuk is om nu eens gewoon een spijkerbroek aan te doen is ook leuk om te zien.Ze zijn nog steeds menserlijk

-Al wordt ik er wel een beetje moe van dat de leraar van de zwarte kunst het altijd gedaan heeft ... verder vond ik het niet echt leuk om die grote gast met die baard ( kom ff niet op zijn naam ) zo te zien leiden.Ik mocht hem wel.

Ik denk in totaal aan 3 sterren.Het is een goede film, een andere richting als de vorige,een aardig verhaal met een twist maar toch is voor mij een beetje de magie eraf denk ik.Hij is goed,niet echt vernieuwend maar toch al de 3de achtereenvolgende in de serie.Daar moet je dan toch respect voor hebben en dus schroef ik hem een half sterretje omhoog naar 3,5

avatar van eeflien

eeflien

Wat bedoel je precies met 'de leraar verweer tegen de zwarte kunsten heeft het altijd gedaan?' Voor mijn gevoel pas 1 keer...

Phoenix

Het is inderdaad zo dat de leraar verweer tegen de Zwarte Kunsten in elk boek het voor gezien hield aan het eind. Vaak kon hij er echter zelf niks aan doen.

avatar van Linda

Linda

Een week later dan gepland maar ik heb hem dan toch gezien. Ik vond het de beste Harry Potter film tot nu toe (H1 3*, H2 2,5* en H3 3,5*) hoewel het eerste deel aardig dicht in de buurt komt.

De film begint gelijk al erg leuk met de collectebus, prachtig gedaan. Net als de introductie van de duistere Dementor, het sleurt je gelijk helemaal in de film. Ik geloof trouwens graag dat deze film best eng kan zijn voor de kleintjes, zelfs ik schrok me een keer kapot . De krachtige en vooral mooie muziek komt ook weer duidelijk naar voren.

Voor de rest was het weer een beetje hetzelfde als de andere twee delen wat me helaas niet de hele tijd kon boeien. Gelukkig had de film nog wat nieuwe dingen zoals het tijdreizen . Dat vond ik wel leuk gedaan (Hoewel ik me na de berichten van Goodfella en Jordy gelezen te hebben nog steeds afvraag of het wel 100% logisch is). Ik heb wel zin in nog een HP film! (Maar nog altijd niet de drang om de boeken te gaan lezen want ik denk nog steeds dat ik daar niet doorheen zal komen) 3,5 ster voor dit deel.

avatar van eeflien

eeflien

Phoenix schreef:

Tja er rust een vloek op dat baantje he

avatar van 2high4words

2high4words

naar mijn mening tot nu toe de minste van de 3

avatar van remorz

remorz

want...

avatar van RedBull

RedBull

Ik stel voor: lees eerst de boeken en als je daar geen reet aan vindt, dan hoef je ook niet naar de film. Dat scheelt je weer geld, tijd en commentaar.:p

avatar van miak

miak

Nu ik hem gezien heb vond ik hem tegenvallen...

avatar van Janneke-van-Jip

Janneke-van-Jip

Harry potter is dood, hij is overleden aan een toverdosis, muhahaha nee grapje, hhm ik vond hem tegen vallen, wel goed gedaan met die tijd verdrijver, en best leuke film, maar ik stel het me gewoon heel anders voor als ik het boek lees, 2,5 sterretjes

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Het boek blijft leuker. Je ziet goed dat de film door een andere is geregisseerd. 3.5

Ah, het boek had een andere regisseur ? Goh, wist ik niet.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

De 2 vorige films waren geregisseerd door chris columbus en deze niet volgens mij bedoelt hij dat.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Geweldige film, afentoe saai, maar vele leuke scene's maakten het weer goed!

Ik vond deze film sowieso stukken beter dan deel 1 en 2, vooral door het toenemende aantal aan actie scene's, en ook enkele horror elementen maakte deze film tot een grote verassing.

avatar van prisje

prisje

ik vond het een goeien harry potter film maar niet de beste sorry

en dat was ook niet een van de langste van harry potter maar je moet hem wel gezien hebben vind ik

Erikr73

je moet hem inderdaad gezien hebben, maar ik vind het duidelijk de minste tot nu toe. Vooral aan het eind toe werd het verhaal erg afgeraffeld. Toen hij afgelopen was, zaten we elkaar in de bioscoop echt aan te kijken van 'hè, was dit het al?'.

Maar het blijft een Harry Potter... bewegende trappen... de schilderijen... Sneep (waarom moet ik bij hem toch steeds aan Die Hard 1 denken...?)... geweldig.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Erikr73 schreef:

Tja, Alan Rickman is nou eenmaal een briljant acteur !

avatar van Jordy

Jordy

spoilers voor Die Hard verwijderd

Erikr73

oh ja, sorry Jordy.. maar groot gelijk. Ben nieuw hier, dus moet er nog even aan wennen.

avatar van Vera

Vera

Dit vond ik ook 1 van de beste!

Je ziet dat ze groter worden. Maar het word ook allemaal een stuk spannender.

Mooie beelden vond ik ook. Goed gespeeld...hij krijgt van mij 4.5*

avatar van Mug

Mug

Bestaan er ook filmprijzen voor "beste aftiteling"? Wauw.

Erikr73

zijn die zo goed dan? zal eens kijken dan.

Of ben ik er nou ingetrapt?

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Beste HP film tot nu toe, goeie humor en het acteren gaat ook steeds beter, en dan natuurlijk die geweldig Gary Oldman, dat een van mijn favoriete acteurs een van mijn favoriete personages uit de boeken zou vertolken! Wauw!

avatar van miak

miak

Ik vond hem een beetje tegenvallen... hij was niet zo leuk dan de andere 2... Er zat wel meer spanning in... Maar het was allemaal zo anders met het boek enzo...

avatar van Frum

Frum

Ik heb het boek persoonlijk niet gelezen en vond wellicht de film daardoor vrij aardig. Ook de categorie 'kinderfilm' is dit 3de deel redelijk voorbij denk ik.