• 9.377.445 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Severus Snape

Draco Malfoy

avatar van feanaro surion

feanaro surion

ik vind het heel jammer dat de films zo kinderachtig zijn.(naar mijn mening) de boeken zijn zo veel beter, ik hoop dat ze bij deel vier niet bang zijnn der een 12 jaar en ouder of een 16 jaar en ouder film van te maken, of twee verschillende versies.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ik heb de boeken niet echt gelezen (alleen deel 1 en die vond ik maar saai) maar volgens mij komen er nog heel veel. Dus als ze alle boeken gaan verfilmen is Harry tegen die tijd wel volwassen en zullen ze wel moeten .

feanaro surion schreef:

ik hoop toch niet dat het 16 jaar zou worden, zou pas echt Triest zijn (al ben ik dan inmiddels wel 16 denk ik.. maar dan nog..) 3 lijkt mij ook al zoveel beter als 1 en 2.. en ja, hij is in 1 en 2 ook veel jonger en kun je niet een "volwassen" verhaal daar neer gaan zetten, hoe ouder hij wordt eigenlijk, hoe spannender de boeken ook worden.. en ja, verliefdheid enzo komt er toch wat meer in en dat maakt het misschien ook minder kinderlijk.. vanaf 3 vind ik de boeken goed.. 1 en 2 ook wel, maar liggen toch iets kinderlijker (ook de films) in mijn gedachten.

avatar van slagroom27

slagroom27

hallo iedereen , het is niet dat ik potter echt geweldig vind maar ik moet wel toegeven dat het ongelovelijk mooi is gemaakt !!!!

en na de previeuws te hebben gezien verheug ik mij al op de dag dat deze film uit komt

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

slagroom het is niet de bedoeling dat je voordat je de film gezien heb al gaat stemmen. Ik vind het trouwens raar dat je hem dan alsnog 5*en geeft terwijl je zegt dat je hem neit echt geweldig vind

avatar van Dreamstar

Dreamstar

Ik wil deze film echt zien, want de trailers zijn echt geweldig. waar bijvoorbeeld hermelien.. ron's hand vastpakt en allebei raar opkeken of dat hermelien draco een klap geeft in zijn gezicht, of die enge dementors enzovoort.

avatar van Phoenix

Phoenix

Artikel over Harry in Newsweek

"The Oscar-nominated director of Y Tu Mama Tambien, Alfonso Cuaron tells Newsweek that he came up with inventive ways to prepare actor Daniel Radcliffe for his scenes in the next installment of the "Harry Potter" series, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Cuaron, who took over directing the franchise from Chris Columbus, said that in one scene in which the young actor had to appear awed, Cuaron told him, "Pretend you're seeing Cameron Diaz in a G-string." No surprise, it worked. "When you work with kids, people tell you to be very delicate," Cuaron says."

Ben benieuwd .

FisherKing

In Premiere stond er een wat serieuzer Artikel van Alfonso Cuarón, waarin ook de relatie met de schrijfster werd belicht en waarom de film korter was. En hoe de regisseur kinderen tot acteren kreeg. Vooral emoties leren spelen. De regisseur was verbaasd hoe snel de acteurs dat hier oppakten. Ook liet hij de kinderen essays schrijven over hoe ze zich voelden toen ze 13 waren, waardoor ze elkaar meteen leerden kennen en begrijpen. Spitste dus meteen op de leeftijden in het boek toe, en Alfonso kende zijn acteurs daardoor vrij goed. (Hij had voorheen nooit met pubers (de acteurs zijn nu 15 jaar oud) gewerkt)

Ben reuze benieuwd inmiddels ja.

avatar van Wouter

Wat zei ie over de lengte van de film?

FisherKing

Ondanks dat het boek veel dikker is, kon de film een stuk korter zolang de geest van het boek gevolgd werd, dus de sfeer werd meegenomen. Volgens de schrijfster, via de regisseur vertolkt die niet wist of ie dit mocht zeggen. (vanwege allerlei embargo's)

avatar van titia

titia

De Kijkwijzer krijgt een nieuwe classificatie. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, die begin juni in première gaat, wordt de eerste film die in Nederland de keuring '9 jaar en ouder' meekrijgt. Dat heeft woordvoerder P. Verstraeten van de Kijkwijzer maandag bekendgemaakt.

(planet.nl)

avatar van Jordy

Jordy

www.goeie.tk schreef:

Erg volwassen opmerking.

Ben je soms jaloers dat je niet kunt toveren ?

avatar van eerdekes

eerdekes

:d

Ik ben het wel met hem eens. Goed verwoord ook

avatar van davidov

davidov

ghehe ik sluit me er ook bij aan simpel maar krachtig

avatar van Vari Shmari

Vari Shmari

Ik zit met een dilemma: ik heb tickets voor de avant-première van de nederlandstalige versie van de film, in Brussel, nota bene, maar ik vrees dat mijn lauwe gevoel over de films (de boeken zijn enorm veel beter) nog verergert gaat worden door de horribele stemmen.

Dus wat doe ik (ik vraag het aan jullie, in de hoop op objectieve commentaar): ga ik naar de nederlandstalige versie of kies ik toch maar waar voor mijn cinema-abonnement en ga ik naar het origineel?

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik zou de kaartjes aan je kleine nichtjes of neefjes geven en zelf lekker naar de engelse versie gaan. Nederlandse nasynchronisatie is wel zoiets afgrijselijks.

avatar van eeflien

eeflien

Ik zou inderdaad de Nederlandse versie ook niet kijken! De stem van harry zelf is net de stem van nijntje uit dat kinderprogramma van vroeger

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De stem van Radcliffe is ook niet alles meer

avatar van jassonn

jassonn

Waarom gaat deze eigenlijk op woensdag in première,inplaats van de gebruikelijke donderdag?

Ze volgen de Belgen

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

www.goeie.tk schreef:

Harry Potter is zegmaar vet triest

En ik dacht dat ik de enige ter wereld was die een bloedhekel heeft aan Harry Potter!

avatar van lily-rose

lily-rose

Phoenix schreef:

nou, bedank voor het compliment!

IK spreek namelijk de harry potter films in en ik probeer het altijd zo echt mogelijk te doen....maar blijkbaar is dit niet gelukt...

jammer. '_'

avatar van eeflien