• 9.379.193 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van niekystyle

niekystyle

Ant schreef:

Beste komedie van het jaar tot nu toe!

Helemaal mee eens.. Ik heb echt genoten en dat doe ik normaal nooit echt met komedies..

avatar van Fraggie

Fraggie

latrat schreef:

lees dan verder.

Ik weet wat hij verder heeft getypt . Ik vind alleen dat hij de krachtterm "kutfilm" anders had kunnen gebruiken. Overigens ben ik het wel met zijn 3,5 waardering eens, want verder dan een degelijke comedy komt deze film niet.

avatar van ProxxiM

ProxxiM

Prachtige film, als je zin hebt om gewoon een avondje lekker vermaakt te worden zonder al te veel te moeten nadenken, dan is deze film daar perfect voor.

Nee, het heeft geen geweldig verhaal, maar zeker goed genoeg voor een komedie en zeker beter dan dat van de gemiddelde komedie.

Het einde is gewoon prima, alleen het verhaal van Stu wordt niet helemaal afgemaakt, hoewel we wel kunnen gokken wat er met hem gebeurt.

Ik ben in ieder geval razend enthousiast, en (don't shoot me) ik vind dit één van de beste komedies die ik in mijn 20-jarige bestaan heb mogen aanschouwen.

avatar van schram101

schram101

Stukken beter dan de gemiddelde komedie maar hoger dan 4* komt ie ook weer niet uit. Ben vrij gul na een avond vol entertaining van deze film. Geweldig komische scenes, leuk verhaal, orgineel, en goed acteerwerk.

Lachen,

Gieren,

Brullen!!

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Hij viel me wat tegen. Afgaande op de trailer had ik een fantastische komedie verwacht, helaas waren de momenten in de trailer ook direct de leukste momenten, de film had ook moeite mijn aandacht vast te houden en bijzonder grappig vond ik het dus ook niet. Hier en daar nog wel een glimlach, maar zo veel plezier als de andere mensen in de zaal had ik niet.

avatar van Eduardo500

Eduardo500

Kan me niet herinneren dat ik ooit zo gelachen heb om een film helemaal toppie!!!!

avatar van Diego23

Diego23

Beste comedie sinds lange tijd. De laatste keer dat ik zo moest lachen om een film was bij Borat. Een goede dosis humor en voor Amerikaanse begrippen erg gedurfd. Een aanrader voor iedereen!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

mai wat een hoge score krijgt deze, zal ik dringend eens moeten zien

avatar van voskat

voskat

Leuk, leuk, leuk, maar echt niet meer dan 4 sterren leuk.

Gewoon een fijne male bonding-komedie zonder veel diepgang.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

En alweer een topper van een lacher.....dit is natuurlijk weer mijn soort komedie.

Schitterend.........................zien!!

avatar van mmaaxx

mmaaxx

je lacht echt elke vijf minuten wel !

*****

avatar van kevinstekel

kevinstekel

geniaal! echt een aanrader om in de bioscoop te zien

avatar van Motato

Motato

Ik heb The Hangover gisteren in de bios gezien. Het is echt een film met mannenhumor, maar ook echt grappige.

Het verhaal stelt natuurlijk niet zoveel voor, maar de grappige momenten waren ook echt grappig! Ik heb een paar keer hardop moeten lachen, waar de meeste komedies niet verder komen dan een glimlach.

Zeker een aanrader!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

4,16 gemiddeld??!!!?

avatar van Quaest

Quaest

Kort en krachtig,

Deze film is gewoon geniaal voor na het uitgaan!

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Poisonthewell schreef:

4,16 gemiddeld??!!!?

Is inderdaad een regelrechte giller, het begrip 'overrated' is volgens mij uitgevonden voor deze film.

Gewoon een super simpele comedy, met soms geslaagde grappen en ook genoeg momenten waarbij voor mij de plank volledig wordt misgeslagen met goedkope/puberale humor. Niks meer, niks minder

2,5 *

avatar van Schuco

Schuco

Kijk zo hoort een komedie te zijn!, hilarisch!. Geweldige cast ook, vult elkaar perfect aan.

avatar van maxB

maxB

legian schreef:

@maxB

die film heeft me de hele tijd aan 't lachen gehouden dus ik vind een 4 meer dan waard hoor

dat is dan weer jou mening. ik moest slechts af en toe lachen en vindt hem niet veel beter dan de gemiddelde komedie

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zo... wat een hoog gemiddelde zeg... de film is grappig, maar 4,15* is wel erg overdreven.

Ik vind de film het niveau van bijv. American Pie 1 niet overtreffen. De film kent een hoop hilarische stukjes (met eigenlijk het absolute einde, tijdens de aftiteling, als hoogtepunt), maar kent ook redelijk wat saaie momenten. Vooral het begin was niet zo denderend.

3,5*.

avatar van len2

len2

Leuke film! Had op sommige momenten echt de slappe lach te pakken.. maar er zaten ook wel wat saaie stukken tussen. Al met al toch een ruime voldoende mede door het hilarische eindstuk v/d film.

avatar van paul83

paul83

De eerste 10 minuten is even doorbijten. De rest is het humor alom.

Het blijft boeien en je wilt weten wat er gebeurd is. Ik kon de humor in elk geval waarderen. Prima acteerwerk en leuke personages. De soundtrack is ook nog eens goed. Beste comedy van het jaar.

Toedeloe motherfucker.

avatar van nckos

nckos

Er valt natuurlijk altijd wat te zeiken. Zo is het uitgangspunt van 'The hangover' niet bijster origineel, vallen er wat cliche's te bespeuren etc. Echter, over het algemeen staat deze 'guyflick' bol van de sterke dialogen, grappen, situaties en personages (een paar daargelaten) en komt het niet vaak voor dat ik zo hard moest lachen om een film. Direct een gedeelde eerste plaats met 'Burn after reading'. (Wellicht minder geraffineerd, maar minstens even hilarisch.)

avatar van Janssenrik

Janssenrik

Meesterlijke film... errig lang geleden dat ik zo gelachen heb in de bios! Respect!

avatar van douwens

douwens

Geweldige komedie! Prima personages en een keer een humor film die wel goed in elkaar zit. De humor is nergens gezocht en vaak zelfs verrassend. Hoewel er natuurlijk de nodige seks etc. grappen inzitten zijn de grappen nu wel eens een keer goed in het verhaal verweven. Waarschijnlijk een van de betere humorfilms ooit gemaakt.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Een platte mannenfilm, maar wel erg lachen en niet voorspelbaar. Goed verhaal, spannend van opbouw, leuke types en grappen.

avatar van Leno

Leno

Leuk geschreven komedie met leuke personages en geslaagde grappen. De grappen komen niet geforceerd over, ze passen goed bij het verhaal. Verder blijft de vaart er goed in en is de climax prima; het wordt nergens zoetsappig. Enkele vondsten zijn best memorabel, jammer dat de trailer te veel weggeeft op dat gebied.

avatar van Zellof

Zellof

Het kijken van de meningen en zeker het aantal sterren vind ik hem overrated! vond de film wat lijken op Dude where is my car met wat dommere geintjes en nog meer onduidelijkheid dan in die film.

Zitten leuke dingen in maar ook weer niet dat je zegt dat heb ik nog nooit gezien. Daarnaast een slap einde! Zo van shit we zitten over onze minuten heen en we hebben een einde nodig einde. Hadden ze meer mee kunnen doen.

Ik hou het bij een 3tje

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Hm.. je bent denk ik zowat de eerste die het einde niet leuk vond... volgens mij waren die foto's op het einde (die dus de weggevallen momenten moesten invullen) voor menigeen het hoogtepunt van de film.

avatar van rep_robert

Ik denk dat hij meer de scene op het dak bedoelt, voordat ze thuis komen.
Maar vooral op het gebied van komedies vind ik dit juist een frisse film. Volgens mij kan je bijna geen enkele komedie meer maken, waarvan je denkt: die heb ik nog niet eerder gezien. Voor de plotjes hoef je het eigenlijk niet te doen.
Voor films met een uitgekiende plot moet je maar bij de serieuze films gaan kijken.
Een beetje te kort door de bocht naar mijn mening.

Ik vind de film ook zeker niet overrated, bij hoeveel films lig je tegenwoordig continue dubbel, of voor de zuurpruimen onder ons, 'maar' een keer of vijf???
Vrij weinig films, the Hangover lukt het wel en is zeker een pareltje om te onthouden

avatar van paul83

paul83

Zellof schreef:

Ik hou het bij een 3tje

Dommere geintjes dan Dude where's my car?! Over een k*tfilm gesproken maar ok.

Einde was, zoals Ginola al zei, briljant. Dat was juist waar je de hele film op zit te wachten en niet weet of het nog komt. Je moet niet willen om er een einde ala Return of The King in te gooien.