The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919181)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
sonyjh
hij is idd wel grappig enzo, maar de score die hij nu krijgt verdient hij niet...
Het blijft een vrij oppervlakkige (maar grappige) komedie.
Geld kwijt? Geen probleem, ff terugverdienen in een dagje tijd en hopla
Slecht is hij niet, maar speciaal ook niet
The One Ring
Niet slecht dus, maar laten we ook niet doen alsof dit de beste komedie van de afgelopen tien jaar is.
Die hoge score hier is wat overdreven (hij zou goed zijn voor de top 25 met dit gemiddelde), er zijn inderdaad betere komedies gemaakt de afgelopen 10 jaar en The Hangover is uiteraard verre van hoge cultuur, maar het moet gezegd worden: de film werkt gewoon. Ik had een overhypte film verwacht, zeker omdat de trailer me niet bijzonder aansprak. Gelukkig heeft de trailer niet al de beste grappen al verkapt, integendeel zelfs.
The Hangover is gewoon een uitstekend gemaakte komedie. Als je mij, en de rest van de vrij volle zaal, gewoon de hele speelduur aan het lachen weet te houden heb je toch goed werk geleverd. Gelukkig weet deze film, uniek voor een Hollywoodkomedie, alle verplichte drama tegen het einde weg te laten, waardoor het lachen blijft. De film zakt ook nergens in.
Het concept is natuurlijk simpel, maar de uitwerking van de vele situaties is vaak verrassend en met name de dialogen zijn uitstekend geschreven. De drie hoofdacteurs, ik had ze nog nooit eerder gezien, spelen erg leuk. Het zijn geen over-the-toprollen, behalve die dikke misschien een beetje. Het knappe is dat de acteurs constant grappig weten te zijn, zelfs als de film geen extra moeite lijkt te doen voor humor. Dit hadden gemakkelijk flauwe typetjes kunnen zijn, maar de uitwerking is net subtiel genoeg om ze iets acceptabeler te maken. Iets.
Fijne film, dus. Het knapste is nog wel dat er geen opvallende minpunten aan zitten. Het mag dan niet de meest geniale vondst ooit zijn, lachen is het wel. En daar komen we toch voor bij The Hangover?
Nou zitten maar een paar goeien in jou lijstje, alleen veel van die komedies die jij opnoemt hebben vaak last van het Hollywood syndroom(of hij is Nederlands), waarbij er perse een cliche einde moet komen, hier heeft the Hangover geen last van, waar hij juist ook hilarisch eindigt! Of zijn ze romantisch aangelegd, waar je dus ook het zelfde soort eindes krijgt.
The Hangover eindigt zo cliché als het maar kan, net als een enkeling uit mijn lijstje. De rest zijn te fris en fruitig om cliché genoemd te worden en ik gok dat je er maar bar weinig van gezien hebt. En als dit niet zo is, dan praat je onzin.
Ik heb zelf een hekel aan zoetsappige eindes en ben juist blij dat een film als the Hangover hier een einde aan maakt.
Hoe dan?
En nog wat anders, the Hangover is gewoon grappiger, 100 minuten wordt er een grappenkanon op je afgevuurd. Iets wat je ook niet meer veel ziet in films!
Ik vond het wel meevallen met de grappendichtheid. Kijk eens iets van The Marx brothers; over een 'grappenkanon' gesproken....
Zuzuu
Hmm is ie dan echt zo goed? Laat me raden... Te lezen aan de plot lijkt het me dat op één of ander reden, Doug veranderd is in die baby.
Beer82
Ja, idd. Verklap het maar weer voor degenen die nog deze film willen bekijken. Ik heb zo'n hekel aan mensen die constant alleen maar spoilers plaatsen!!!
zaaf i

Low Budget
KUTFILM!
Het was geen kutfilm, maar zo schrik je niet zo van een minder enthousiaste waardering. Want The Hangover is leuk, bij vlagen heel erg leuk, maar echt meer wordt het eigenlijk nergens. Daarvoor is het verhaal net wat te bij elkaar geraapt en zijn enkele sequenties duidelijk minder scherp en grappig. Deed me heel even ook aan Dude, Where's My Car denken, waar bij gezegd moet worden dat deze wel stukken beter is.
Ik ben het met je eens...
De film was best okay....
Ik denk dat het vervlog beter word..als die komt tenminste:)
mafiabaas
Wat een geweldige film is deze toch!!
wat een dude is die Doug toch haha
je80roen
Zeker weer zo een cliché van een film.
Ah shit nu veraad je het einde van de film. haha
leidsehoodie
Het gaat niet om 'doen alsof' maar om 'vinden dat'. Dus ja, laten we gewoon allemaal ervan vinden wat we ervan vinden en dan krijgt de film het gemiddelde wat hem toekomt, mits er geen trieste figuren 0.5 gaan uitdelen aan deze film. Wat helaas al gebeurt is.
fappie
- 2005 stemmen
Bij mij was het bij T4 ook bijna vol, en iedereen begon te juichen toen Bale "I'll be back" zei, en natuurlijk toen onze grote vriend tevoorschijn kwam
De sfeer kan soms echt leuk zijn in een drukke zaal, vooral bij komedie maar soms ook bij horror of actie.
Jah dat was bij ons ookl.. echt geniaal stukje
Hoe dan?
Sjonge, dit gaat weer zo'n eindeloze discussie worden, ok ik heb niet alle komedies gezien, maar ik kijk ook niet alle arthouse films die er zijn. Dus ik ga hier verder ook niet over oordelen, ik zeg alleen dat the Hangover echt 1 van de grappigste films ooit is, daar heb ik andere films niet voor nodig om over te oordelen.
Ik weet echt niet wat er zoetsappig of cliche is aan het einde van The Hangover, leg jij het me is uit?
Of zie jij bij elke film aan het einde hilarische foto's?
Zag trouwens laatst een docu over the Marx Brothers, ze schenen juist hun komische films opgegeven te hebben voor romantische plotjes in de films, als iets cliche is....(verder oordeel ik hier niet over, want ik heb hun werk niet gezien).
Maarja, ik ben ook betovert door the Hangover, deze film heeft mij constant aan het lachen gehouden! En weet je wat, ik ben niet eens de enige, met mij zijn duizenden anderen die in een deuk lagen 100 minuten lang, dus ik praat hier zeker geen onzin

Groetjes,
een betoverde fan van the Hangover
Laten we alles wat we vinden terugbrengen naar diegene waar het aan toebehoort en dat woord in deze context niet gebruiken, aangezien zo op alles een weerwoord gegeven kan worden...
Dat mag je gerust zeggen van mij, maar wanneer je je niet een beetje verdiept hebt in een genre waarover je zo'n boude uitspraak doet dien je je wel te bedenken dat je weleens ongelijk zou kunnen hebben. Zeker als je geen komedies van pakweg voor de jaren '80 hebt gezien.
Hoewel het er lang naar uit lijkt te zien dat de bruiloft niet gehaald wordt gebeurd dit uiteindelijk nog, waar de bruid en bruidegom gelukkig eindigen, zeker nadat de bruidegom nadrukkelijk zijn excuses heeft aangeboden.
Daarnaast rekent de tandarts nog even af met zijn kenau van een vriendin, die je vanaf seconde één in de film al oonsympathiek vind en het als kijker dus niet moeilijk is om je al snel achter de overwegingen van de tandarts te scharen.
Onze slicke Stu komt erachter dat het gezin toch wel erg belangrijk is en hij gelukkig moet zijn wat hij heeft en onze bebaarde Alan blijft onze lekkere gekke bebaarde Alan.
Er wordt dus niet écht zuinig gedaan om er toch nog een moraaltje in te knallen.
Of zie jij bij elke film aan het einde hilarische foto's?
Maar maken die foto's het nou écht minder zoetsappig. Dacht dat het nog behoorlijk braaf was, wat daar allemaal gebeurde, enigszins clichématig zelfs. Alsof we nog nooit eerder mensen hebben gezien die strippers uitnodigen op een feestje. Het is wel leuk hoor, maar het draagt wel gewoon bij aan het happy feeling dat je als kijker over houdt na het kijken van de film en ligt dus behoorlijk in de lijn met de rest van de bruiloft.
Ook de bruiloft is niet soft of melodramatisch, het is juist grappig met z'n tomatenhoofd en de domme band die aan het spelen is.Alles behalve cliche en een stuk leuker, i.p.v. balen van een leuke film dat eindigt in een zoetzappig liefdesverhaaltje!
Daar is het een komedie voor, dat er grappige dingen gebeuren aan het eind bij de bruiloft, en ook soortgelijke dingen hebben we al wel eens vaker gezien. En nogmaals, dat maakt het niet minder melo-dramatisch.
Komedie en plot zijn twee verschillende dingen. En ik zal het je besparen, maar er zijn tig romantische plots die uitermate fris en origineel zijn.
Een film wordt natuurlijk niet beter, als meer mensen hem goed vinden. Maar dat is weer een hele andere discussie.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Amai, wat een enorm hoge score voor een komedie, moet ik dus zeker eens gaan kijken
killerfreak
hilarische film. Dacht dat de score een beetje overdreven was hier (en op andere sites), maar nee hoor; heb me enorm goed vermaakt met deze komedie! Zo zouden er meer films mogen zijn tijdens de examens... 4*
miepke
Voor de tweede keer alweer in de bios gezien.
Blijft geniaal als de hele zaal gaat klappen bij grappen.
leidsehoodie
Dat vind ik eigenlijk zo jammer. Klappen in de bioscoop. Beetje hetzelfde als die mensen die gaan klappen als een vliegtuig landt. Echt imbeciel eigenlijk, klappen na een film. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik twijfel aan de evolutietheorie. Voer voor Raoul Heertje, allemaal naar Limburg
Lach dan gewoon als er een goede grap wordt gemaakt in de film. Stuk natuurlijker. En er valt genoeg te lachen hier.
latrat
Zeker weer zo een cliché van een film.
wat heb jij inzicht in films zeg. :' ) Helemaal de man, zo intelligent en cynisch.
Tabossi
Wat kun jij zaniken Gotti. Als er één genre is waarbij het moeilijk te bepalen is wat 'goed' en 'niet goed' is, dan is het wel komedie. Jij probeert bijna analytisch onderuit te halen waarom iemand anders zich krom lachte. Boeiend, de één zijn humor is de andere niet. Deal with it.
Mug
The Hangover is het hype-je wel waard. Ondanks de teleurstellende finale. Voor de finale is de chaos/anarchie compleet, een moderne Marx Brothers komedie. (jawel!) De ingredienten zitten er in: fysieke grappen, woordgrappen en zelfs muzikale intermezzo's. Niet dat 'de jeugd van tegenwoordig' dit ook maar enigszins interessant vindt, maar soit.
Hollywood heeft de laatste jaren wel in de gaten dat er zelden commerciele komedies voor de post-pubers werden gemaakt. De vele (koek-is-op) puberkomedies werden gezapiger en gezapiger. Terug naar de komedie. En dat is The Hangover. Een spervuur van grappen en actie-momentjes wordt afgevuurd. En.....het merendeel van de grappen (en gebeurtenissen) komen toch verrassend uit de hoek zonder ze te bestempelen als 'makkelijk'. En dat is knap.
Een komedie die veel heeft te danken aan het script. O ja, tevens geschikt voor pubers hoor. Er zitten nog wel wat seks en pis-grappen in, maar met mate. Gelukkig maar. Niet al te intelligent, en niet al te puberaal: goede wisselwerking, en garant voor plezier voor een uitermate grote doelgroep.
Verdiende 4 sterren, vooral te danken aan de foto-reportage aan 't eind. Deleted scenes op de dvd, wie weet? Of toch genoeg stof voor The Hangover 2 die in de planning zit?
patrick86
Lang geleden dat ik zo heb gelachen! Deze film moet je zien gegarandeerd en super avond!
Rudeo
Zeker een zeer goede komedie, wat betreft humor verdient deze film 5 sterren. Dit is dan ook te danken aan de dialogen waarbij geweldige one liners voorbij komen en de erg goed neergezette characters. Maar je hebt toch meer nodig om een film perfect te maken naar mijn idee. Kijk naar verhaal, camerawerk. Dus is de hype terrecht? Naar mijn idee niet. Want er zijn genoeg films die een hype verdienden maar die niet kregen en toch wel van een niveau hoger waren. Maar vind het toch een mooie prestatie van de regisseur als je kijkt naar zijn vorige films. Je kunt zien dat er een stijgende lijn in zit. Dus als hij zo door gaat blijf ik zijn films graag zien.
Tharoy
Daar ben ik het wel mee eens. Maar wat ik toch wel vreemd vind is dat ik als puber van vijftien totaal niks geef om die pis en poepgrappen.. Die kunnen me alleen maar mateloos irriteren. Dat was in deze film wat minder, maar toch nog wel genoeg om er voor te zorgen dat mijn beoordeling wat minder is.
Fraggie
KUTFILM!
Jij geeft een "KUTFILM" een 3,5?! Juist ja.
maxB
het is best wel een grappige komedie maar 4.17* dat is erg overdreven. ik kan ook weer niet zeggen dat ik echt dubbel gelegen heb
latrat
Jij geeft een "KUTFILM" een 3,5?! Juist ja.
lees dan verder.
legian
@maxB
die film heeft me de hele tijd aan 't lachen gehouden dus ik vind een 4 meer dan waard hoor
Zaniken? Ik probeer wat dingen te weerleggen, die enigszins krom gesteld werden, that's all. En mijn kritiek had niet zozeer met de humor zelf te maken hoor -waarvan ik het meerendeel overigens erg grappig vond-, maar meer met de film an sich.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator