The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919181)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mike Tyson
panax
leuke film,leuke humor ,niks geen ranzigheid ,gewoon helemaal top
onbekende acteurs ,behalve heather graham ,mooi mens ,leuke lach
genoten van de film ,tyson was ook even leuk,en die tijger voegde ook wat toe
Pacino74
Leuke zaterdagavondkomedie met enkele uitstekende scenes die me echt wel aan het lachen brachten. Helaas lang niet de topkomedie waarmee hij (nog steeds) aangekondigd wordt. Bangelijk zijn wel Mike Tyson die weergaloos 'In The Air Tonight' ten berde brengt, de naakte vechtChinees en the gag van de ziekenhuisdokter 'on the corner of get a map and look yourself'.
Bradley Cooper is zijn eigen gewone zelve (kan die kerel ook nog andere rollen spelen) en Zack Galifianakis is subliem als de ietwat bizarre Alan.
swenbos
Het begin was letterlijk onderbroekenhumor, maar daarna wordt de film op bepaalde momenten serieus grappig.
Dan wil ik er bij zeggen dat er altijd hipsters zijn die mainstreamfilms gewoon niet kunnen waarderen omdat ze er met een bepaalde mindset naar gaan kijken.
sebasenco
Ik weet niet waarom maar vond hem best tegenvallen. Misschien was ik niet in de mood ofzo of had ik veel te hoge verwachtingen (keek hem nog na de hele hype eromheen). Vind sowieso Cooper ook erg irritant om een onverklaarbare reden. Misschien dat ik hem ooit nog eens een kans geef.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Gisteren herzien en blijft erg goed.
Het fijne van The Hangover is nog altijd dat het ongeremde komedie is zonder dat er ook maar iets van moraal of een boodschap aan te pas hoeft te komen - zie dat afgrijselijke Ted. En aan de andere kant: de mannen blijven echte mannen zonder dat ze overdreven irritant stoer haantjes-gedrag gaan vertonen. Bradley Cooper balanceert briljant oip die grens. Heb nog altijd mooie herinneringen aan mijn eerste keer kijken van deze film toen in de bios... gotogot wat heb ik toen gelachen!
Hey Blondie!
Halverwege de film zat ik me al af te vragen waarom ik deze film toch zo ontzettend goed vond en aan het eind wist ik het nog niet. Het script, de regie, de vertolkingen of de verborgen onderliggende boodschap. Ik denk het laatste. Net geen 5 sterren, maar 4,5 ster was weer net iets te weinig, voor dit meesterwerkje.
DrChesterStock
Ik zeg niet dat ik deze film overschat vind, maar ik ben een komedieliefhebber en vond hem hooguit bovengemiddeld. De fysieke humor is wel in orde, maar qua verbale humor had er in meer in gezeten. Daarnaast vind ik de film vrij traag.
En dan Mike Tyson. Natuurlijk is hij een legende en het feit als zodanig om hem (als zichzelf) in de film op te nemen is wel goed, maar hij is eigenlijk nauwelijks grappig.
Ik blijf een grote fan van The Hangover. Gisteravond maar weer eens herzien met het oog op deel 3 die nu draait en de film blijft gewoon indruk maken. Het is een komedie die nu eens oprecht grappig is en sterk in elkaar steekt. Plus, er zit geen moralistisch geneuzel op het einde, zoals in veel komedies. Sterker, het slot met Helms en zijn vriendin is zelfs erg grappig. De chemie tussen Cooper, Helms en Galifianakis blijft ook subliem, zeker die laatste kent een stel heerlijk droge opmerkingen.
4* worden 4,5*, een verdiende verhoging.
TomPSV
Gek genoeg nooit begonnen aan The Hangover, al is dat ook weer niet zo vreemd want komedie is nou niet echt mijn favoriete genre. Dit is echter wel een heel bekende titel en dus vond ik het tijd worden om toch maar een begin te maken aan deze reeks.
En het is me best goed bevallen. Het begin was wel wat stroef en de humor wat flauw, maar toen ze eenmaal in Las Vegas aankwamen werd het steeds grappiger en kwamen ze ook in de meest gekke situaties terecht. Wel knap van de makers om dat allemaal te verzinnen, want er zaten echt stukken bij waarbij ik me afvroeg hoe ze daar ooit opgekomen zijn. De muziekkeuze was trouwens ook prima. Werkte zeker sfeerverhogend en dat is toch het doel van muziek bij een film. Het leukste personage vond ik toch wel Alan, gespeeld door Zach Galifianakis. De chemie onderling was ook duidelijk aanwezig.
Prima mee vermaakt, al vind ik het bij komedies altijd lastig om een hele hoge beoordeling te geven. Zit een beetje tussen 3,5 en 4* sterren in. Ik ga nu voor de eerste, wie weet wordt dat na een herziening de tweede optie.
Captain Pervert
Herzien op een hotelkamer in de USA en verhoogd naar 4 sterren. De film heeft toch heel veel genialiteit en vormt de opmaat naar een leuke franchise, waarbij deel 1 wel het beste schijnt te zijn (moet de andere delen nog zien)
Ik ben vorige week in Las Vegas geweest en je ziet er overal posters en T-shirts van The Hangover. Zelfs een Galifianakis impersonator (inclusief manpu... eh, SATCHEL!!) gezien voor Ceasars Palace.
Het lijkt er echt op dat Vegas opnieuw op de kaart is gezet door deze film, net zoals je bij Monument Valley allemaal John Wayne merchandise kunt kopen (omdat hij The Searchers daar heeft opgenomen)
4 sterren!
Robertdeniro
Niet hoogstaand, ook geen platte onderbroekenlol. Leuk vermaak, niet meer dan dat. Geldt ook voor deel 2. Deel 3 moet ik nog zien.
MacHop
Ik heb deze film op mijn iPad gezien in het vliegtuig en vond hem zeer onderhoudend, maar niet meer dan dat. Grappig en af en toe erg komisch, maar soms ook een beetje langdradig.
In ieder geval heeft deze film mijn vlucht met opgevouwen knieën en tussen de schreeuwende kinderen een stuk aangenamer gemaakt.
Nosje
Nogmaals gezien en vond hem nog beter als de eerste keer. Beste komische film van de laatste jaren. Deel 2 ging nog wel maar deel 3 was waardeloos.
haguewarrior
Ben niet echt liefhebber van de zogenaamde comedy's (althans niet in film, wel in series) maar The Hangover was prima te pruimen. Allemaal niet te ingewikkeld, leuke cast waarin chemie zit. Het gegeven opzich is ook leuk en doet je denken aan een keer dat je zelf flink gezopen had en hele flarden kwijt bent. Lekker muziek ook. Werd ook niet echt geforceerd grappig.
ipman-99
"Fuck, I keep forgetting about the goddamn tiger." ...
" !!!
Fantastische Komedie (Heropfrissing)
!!! Opnieuw is dit heerlijk genieten van deze
heropfrissing. Heerlijke komedie met een sterkte cast ..., de chemie tussen Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu) en Zach Galifianakis (Alan) gaf letterlijk en figuurlijk vonken en vuur af.
Ken Jeong (Mr. Chow) was hilarisch grappig en lag meermaals strijk !
Wat ook natuurlijk tof was, was om Mike Tyson als zichzelf in deze film te zien (weliswaar niet zo'n hele grote rol, maar wel een opmerkelijke
!
Geweldige komedie met een meeslepend verhaal (goed script) en goeie grappen, dialogen en grollen
!De one-liners zijn van een zalig niveau !!!
Leo1954
- 2073 berichten
Voor de tweede keer bekeken en ik vond de film eigenlijk grandioos! Waardering omhoog!
Marino96
de leukste hang-over film van de 3. Geniale scene's die daadwerkelijk komisch zijn, acteurs waren goed en muziek was goed. Alleen vond ik sommige grappen iets te overdreven.
tules12345
beste komedie aller tijden!
Als je dit 1 ster geeft dan is er toch iets mis met je humor ben ik bang
Tarkus
Redelijk leuke komedie, maar niet alle grappen zijn geslaagd vind ik.
Maar komedie is niet mijn favoriete genre en wellicht dat ik daarom de film maar middelmatig vind in zijn geheel.
VforVictor
vandaag vor de 2e x gezien en hij was weer even grappig. veel geslaagde grappen en vooral Alan steelt de show. 3,5 ster.
-LvB-
Redelijk te doen voor een schijtlollige film, maar dan ook eenmalig en deel 2 sla ik denk ik ook maar over
kimberlyVD
Mijn filmsmaak is blijkbaar toch echt wel verandert de laatste jaren.
Want dit is weer maar eens een succesvolle herziening.
De eerste kijkbeurt vond ik deze maar flauwtjes.
Nu durf ik zeggen dat ik het één van de betere in z'n soort vind.
Om te beginnen zijn de personages ontzettend leuk.
Vooral Zach Galifianakis is geweldig grappig en speelt z'n rol alsof hij nooit iets anders gedaan heeft.
Of dat nu positief of negatief voor hem is, laat ik in het midden.
Maar ook Ed Helms is goed op dreef. De minste vond ik dan nog Bradley Cooper.
Al is dat niet te wijten aan zijn acteerprestaties hoor. Zijn personage is gewoon de normaalste van het trio. En eigenlijk is dat wel nodig om het geheel wat realistischer te maken.
Anders ging het allemaal wat té uit de bocht gaan vrees ik. Dan was het erover geweest.
Want het verhaal is al gek genoeg natuurlijk.
Om dan verder te gaan op het verhaal... Geniaal in elkaar gestoken.
Het mysterieuze rond het hele gebeuren maakt dat het geen dertien in een dozijn film is geworden.
Je bent steeds benieuwd naar wat er komen gaat en hoe de vork nu juist aan de steel zit.
En die vork is telkens opnieuw geweldig bedacht. Hoe gekker, hoe beter... Maar het geheel blijft wel kloppen. Echt leuk gedaan!
Van 3 naar 4 sterren want dat verdient deze komedie zeker en vast!
yesplease
Veel foute humor, maar dat is ook de bedoeling. De grappen worden ongeremd gebracht en dat heeft de film voor op veel flauwe en hypocriete amerikaanse comedies.
De holocaust hadden ze er beter buiten kunnen laten.
Passiebloempje
Voor een 'bachelor/hangover' film vond ik deze niet zo heel erg slecht. Best wel leuk eigenlijk, voor een niveauloze film.
TornadoEF5
Het is een leuke film, maar het is wel belachelijk dat deze op 0.03 punten van de top 250 komt. Dat vind ik eigenlijk erg. Vind het nog niet eens de beste komedie ofzo.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator