• 9.378.457 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van Carotte

Carotte

Net gekeken in de bios in Schagen. Regelmatig in een deuk gelegen. Vrij orgineel. een 4 *

avatar van dani267

dani267

Deze film is een van de betere komedies van de laatste tijd. Heb zelden zo hard gelachen in een bioscoop. De hele zaal ging plat!

Daarnaast zijn er maar zelden momenten waar je de grap ziet aankomen.

Echt een hele goeie film!

Nu vind ik het moeilijk hem een cijfer te geven. Ik twijfel tussen een 4 en een 4,5. Ik ga voor de 4 denk dat ik deze bijstel als ik hem voor de 2de keer gezien heb.

ONGELOOFLIJK!!!

Hoe komt het dat er nog maar zo weinig reacties zijn hier op MM??

De hele zaal zat propvol, iedereen lag continue in een deuk, dik applaus na afloop...en het was allemaal TERECHT!!

Ongelooflijk wat grappig, de ene hilarische scene na de andere, het bleef maar doorgaan en degene die niet heeft gelachen bij deze film is gewoon geen mens.

Even bijkomen van deze film, kon werkelijk waar geen enkel minpunt vinden, ook geen afgezaagd Hollywood einde, wat wil je nog meer?

DIKKE VERDIENDE 5 STERREN

p.s. voor de mensen die hem nog niet hebben gezien: GA HEM SNEL KIJKEN!!

avatar van saba

saba

ik hoef niks meer toe te voegen aan rep_robert.

avatar van Gabisch

Gabisch

Ik geef 5 sterren voor deze film.

De reden is omdat het de beste comedy is sinds dumb and dumber en daar heb ik toch verdomme lang op moeten wachten.

Het verhaal is gewoon lachen, zeker voor de iets jongeren onder ons. Vaak in de deuk gelegen van het lachen, zeker het einde is briljant.

Steeds kwamen er wel weer nieuwe dingen opduiken wat je aan het lachen maakte. Een onmeundige fucking grappige film is dit.

avatar van Djarune

Djarune

Dit is de beste Amerikaanse komedie die ik ooit heb gezien. Een trage start, maar daarna stevig opbouwend naar een lach climax. Dan een hele kleine dip en daarna een groter climax erachteraan. Keuze voor acteurs zijn ook schitterend. Ik vind namelijk Seth Rogen helemaal niet grappig. En deze doen het ook een stuk beter dan Sean William Scott en alle acteurs van de fratpack bestaande uit Stiller, Vaughn, Wilson & Wilson, Ferrell en Black. Film is zowel vernieuwen als grappig. Hoogtepunt van het jaar tot nu toe. Ik ga hem morgen weer kijken (heb een onbeperkt biospas) om te kijken of ie de 5 sterren verdiend.

Zie nu pas dat het Todd Phillips is die ook Oldschool heeft gemaakt. Deze is toch een heel stuk beter!

avatar van joko16

joko16

Heel erg onderhoudende film, hilarisch bij tijden.

Aanradertje!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Fucking hilarisch!

heb me kostelijk vermaakt ondanks mijn hoge verwachtingen. De situaties zijn zo heerlijk onnozel en vooral de baardaap is een hele leuke toevoeging aan het stel.

4,5 sterren

avatar van xentos

xentos

73 stemmen met een gemiddelde van 4.20....

ken niet wachten om de film zelf te zien

avatar van rep_robert

Wat doe je nog thuis, ga hem kijken...hoe vaak zie je een film met hoge verwachtingen die ze ook allemaal inlost:D

Van de week ook weer even voor de 2e keer heen, puur voor de lach!

avatar van Rick126

Rick126

Buitengewoon geniaal!

Een van de beste komedie films die ik ooit gezien heb!

Toedeloe Motherfuckéééééééérs!!!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Gisteravond voor de tweede keer in de bios gekeken, half 11 begon de film en de zaal zat zo goed als vol. Heerlijke sfeer in Pathé De Kuip, dat was lang geleden. De hele zaal genoot enorm, en ik voor de tweede keer ook. Wat is dit toch een briljante film!

En Heather Graham ziet er echt TE goed uit voor d'r leeftijd, mmmm

Kan niet wachten op The Hangover 2, welke in 2011 uitkomt.

avatar van namingway24

namingway24

Zach Galifianakis is een komisch genie! Op een gegeven momen zegt iemand "never mind him, he's just a big child" en dat is precies wat hij is in deze film. Het feit dat hij de enige was die geen scheldwoorden gebruikte was erg leuk gevonden. Bradley Cooper schijnt trouwens in de running te zijn om Face te spelen in de A-Team film. Dat zie ik eigenlijk wel! En Heather Graham zag er inderdaad uit om te vreten. Ze zou niet eens een slechte stripper zijn, getuige de montage van foto's tijdens de aftiteling.

avatar van latrat

latrat

wauw wat zijn de reacties hoog. iemand die dit ontkent?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De film is gewoon heel consistent. De grappen blijven komen en zijn nooit voorspelbaar (behalve degenen die je in de trailer hebt gezien) en bij vlagen hilarisch. Bovendien valt de film ook niet in de valkuil om op het einde nog een beetje sentimenteel te gaan doen, nee, het blijft gewoon lachen. Daarbij steunt de film veel op het feit dat de acteurs realistisch zijn en niet overdreven grappig proberen te doen. Dan voeg ik alleen nog toe dat de foto's tijdens de aftiteling echt te meesterlijk voor woorden zijn. Geniale vondst én hilarische climax van een zeer geslaagde komedie.

avatar van egelhunter

egelhunter

Ga hem na het weekend kijken, al die lovende reacties dan moet hij wel goed zijn. Eerst kermis vieren

avatar van gotti

Bizar, al die hoge ratings hier en op IMDB. Zelfs de meeste gerenomeerde kranten waren vol lof. En dat terwijl de trailer een weinig vernieuwende en vooral flauwe komedie doet vermoeden...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

gotti schreef:

Ik heb dan ook al een paar keer gehoord dat de trailer echt helemaal niks voorstelt i.v.m. de film zelf Wat opzich ook wel eens goed is. Vaak zie je een trailer, krijg je daardoor hoge verwachtingen en valt de film tegen. Bij deze dus blijkbaar niet. Nou, dat hoop ik in ieder geval. Ik ben errug benieuwd

avatar van Macmanus

Macmanus

gotti schreef:

Zoals bij alles zal er wel iemand langskomen die dit zo gaat bestempelen. En het is ook zeker geen komedie die het moet hebben van de scherpzinnige humor, maar vooral de komische flow maakt dit een erg geestig filmpje. Nergens gaat de film over in ook maar enige vorm van moraal, en is de grapdichtheid extreem hoog voor een 100 minuten komedie.

Daarvoor de perfecte komedie die alleen de ware zuurpruimen helemaal niks gaan vinden. En de mensen die er heen gaan en dan denken, aww het was grappig maar ik hoorde dat het allemaal super hilarisch moest zijn, en dat vond ik niet, daarvoor ga ik vanavond op MovieMeter even de gemoederen temperen ja! (zo nu is iedereen die negatief is door mij al beschreven en durven ze niet meer, well done!)

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

gotti schreef:

Wat ik kan herinneren, begon de trailer gruwelijk niet grappig, maar lag tegen het einde (Mike Tyson) de zaal toch wel dubbel. En zoals hierboven al is aangegeven, de film doet niets vernieuwends, maar is wel 100 minuten lang consistent grappig.

avatar van Bop

Bop

Goeie film, je lacht je kapot. Gegarandeerd.

5 sterren.

avatar van Jacson

Jacson

Ik vond het maar een hele matige comedie, met een hoog poep en plas gehalte. Heel veel over the top gedoe, zoals die chinese 'maffiabaas'. Totaal niet grappig, de foto's op het einde zijn het enige lichtpuntje.

avatar van 1nevitable

1nevitable

Deze film is heel erg grappig, heb hem afgelopen donderdag gezien met een groep vrienden en iedereen vond de film top.

De trailer is niet echt representatief voor de grappen in de film zelf. Waar soms alle grappen van een film in de trailer zijn gestopt is het hier juist niet omgekeerd.

Heb me ook zeer vermaakt met die Alan, wat een figuur is dat zeg.

Voor liefhebbers van komedie, ga snel kijken!

avatar van TonyM

TonyM

Gister de film, na 't lezen van al deze positieve reacties, gaan kijken. Moet zeggen dat deze echt heel gaaf was.

Die kerel met baard was super lachen.

Vaak met tranen in me ogen van het lachen gezeten. En de foto's op einde waren een grappige afsluiter.

avatar van Metalfist

Metalfist

Some guys just can't handle Vegas

Gisteren naar de cinema geweest en het was twijfelen tussen deze of Last House on the Left. Het was rap beslist door de veelal positieve reacties en hoge score hier op MovieMeter. En wat een verdomd goede keuze.

Het gegeven van het verhaal is simpel en hebben we ook al een aantal keren in andere films gezien maar nooit wordt het zo logisch en goed uitgewerkt als hier in de film. Het zijn 2 normale gasten en één niet zo normale die de nacht van hun leven hebben gehad en op zoek gaan naar hun vriend maar de kracht van de film is dat er bijna nergens gebruikt wordt gemaakt van idiote beslissingen om er toch maar iets grappig uit te halen.

Vanaf de beginscène tot aan de aftiteling (die nog een aantal hilarische foto's bevat) krijg je eigenlijk een heel spervuur van grappen over je heen die stuk voor stuk allemaal geslaagd zijn. De tijger van Mike Tyson in de badkamer met een hilarische Allan die eerst niet door heeft dat er een tijger is, Stu die uiteindelijk zijn eigen tand heeft getrokken en ik ging helemaal strijk toen Mr. Wong uit die kofferbak sprong. Ook het einde over is gelukkig geen anti-climax maar een logisch gevolg op wat ervoor is gebeurd. Al had de zwarte Doug voor mij niet gehoeven.

Maar een film is maar even absurd als zijn personages en dat zit hier met Galifianakis als Alan toch dik in orde. Ik had nog nooit van hem gehoord maar hij is in ieder geval hilarisch. Ook zijn 2 kompanen Bradley Cooper en Ed Helms houden zich mooi staande en hebben allebei een paar geweldige stukken.

Het was eigenlijk al veel te lang geleden dat ik nog eens een goede komedie had gezien in de cinema maar met The Hangover is dit dubbel en dik rechtgezet.

avatar van joe black

joe black

Leuk filmpje. Had zelf wat gedronken toen ik hem zag en dus heb ik af en toe leuk gelachen. Ik dacht bij mezelf: Dat is pas een feestje!

Alleen is hij soms erg inspiratieloos, soms erg mislukte moppen.

2,5* voor een al bij al leuke, luchtige, komedie.

avatar van rep_robert

Heb nauwelijks moppen gehoord, wel genoeg grappen gezien.

Hoezo vind je hem inspiratieloos? Hoe vaak zie je een komedie zo goed uitgewerkt dat je constant een hele zaal aan het lachen hebt.

avatar van Mark08

Mark08

Al toen de flim begon was het al een totale prikkeling voor de lachspieren, en de recensies beloofden al een goeie lachfilm, die wij ook kregen.

Ook trouwens de 1e keer dat alle mensen bij de aftiteling bleven kijken!

Al met al een film die nog humoristischer is als American Pie

avatar van The Oceanic Six

Nounou...leuke film maar ik zie de 4,5* en 5* om me heen vliegen hier. Beetje overdreven naar mijn mening. Het is nou niet een tijdloze film geworden die na 5x nog geweldig is. Het is wel 1 van de leukere komedies van de laatste tijd. Sowieso komen er nog weinig uit die echt leuk zijn. Vooral veel van dat formulewerk als Night at the museum 2 die allemaal bekende koek zijn.

avatar van The Oceanic Six

Das snel...men praat al over de sequel..

The Hangover krijgt een vervolg - FilmTotaal film nieuws