• 9.380.120 stemmen

Män Som Hatar Kvinnor (2009)

Thriller / Mystery | 152 minuten / 180 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 152 minuten / 180 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten / The Girl with the Dragon Tattoo

Oorsprong: Zweden / Denemarken / Duitsland / Noorwegen

Geregisseerd door: Niels Arden Oplev

Met onder meer: Michael Nyqvist, Peter Haber en Noomi Rapace

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot Män Som Hatar Kvinnor

"Based on the Worldwide Best Seller"

Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

Mikael Blomkvist

Gustav Morell

Harriet Vanger

avatar van hessel

hessel

Zeer scherpe intrigerende film. Prachtig acteerwerk en perfecte muziek! De film pakt je vast en laat je pas weer gaan als de eindcredits verschijnen. Alleen blijf ik wel met een gevoel zitten, van moet het nou zo.... Ik kan het niet helpen maar eigenlijk vind ik het verhaal steeds ongeloofwaardiger worden naarmate er weer een psychotische sexueel beluste man op het tenool verschijnt. Ik vond dat dit juist de film ontkrachte, het haalde zijn scherpheid en spanning weg. Juist hetgeen wat zo mooi is aan de film valt in een zwart gaat door het telkens weer terug keren van perverse mannen. Juist het verhaal om Harriet, was waar de film in uitblinkt. Die zoektocht, de prachtige foto van haar, de diepe betekenis in haar portret en dan die foto's van de parade. Dit vond ik heel sterk, intens en diep neergezet. De perverse sexuele verhaallijn vond ik juist de power uit de verhaallijn van Harriet halen. Dit vond ik echt heel jammer. Begrijp me wel goed dat ik niet vind dat de film erdoor slechter is, allebei de verhaallijnen zijn sterk, maar ik vind het jammer.... Zeker een aanrader!! 5*

avatar van Redlop

Redlop

Wat grappig Hessel dat je dan toch 5* geeft. Die psychotisch sexueel beluste mannen (vader & zoon) verklaren natuurlijk wel de titel. Maar na de affaire met de advocaat snap ik dat het thema overdone lijkt. .

avatar van hessel

hessel

Redlop schreef:
Wat grappig Hessel dat je dan toch 5* geeft. Die psychotisch sexueel beluste mannen (vader & zoon) verklaren natuurlijk wel de titel. Maar na de affaire met de advocaat snap ik dat het thema overdone lijkt. [/spoiler[.

Ben het met je eens, heb hem ook verlaagd naar 4,5* Maar ik vind wel dat 1 kritiek puntje niet gelijk de hele film verpest. Gewoon iets te overdone dat mannen gehaat....

avatar van otherfool

otherfool

Het weinig verheffende boek heb ik een tijdje terug halverwege maar aan de kant gelegd, snap alle ophef niet zo. Alles mag zich tegenwoordig literaire thriller noemen blijkbaar.

Doordat ik dus de ontknoping niet kende werd de film ergens nog wel een aangenaam thrillertje, al wordt de in principale best spannende zoektocht naar de dader steeds onderbroken door persoonlijke sores van 2 karakters die me eigenlijk niet zo erg boeien. En dan wordt 2,5 uur toch nog een lange zit.

Zeker als het laatste half uur is nogal overbodig, 2* derhalve.

Redlop schreef:
Wat grappig Hessel dat je dan toch 5* geeft. Die psychotisch sexueel beluste mannen (vader & zoon) verklaren natuurlijk wel de titel. .

Mwa, het gaat wel specifiek om Joodse vrouwen toch?

avatar van Redlop

Redlop

Ja, maar de titel is Mannen die vrouwen haten, behalve dat het gaat om antisemitisme gaat het ook over een woord dat ik zelf ook pas sinds kort ken: Gynocide. Met dank aan L von Trier.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Geweldige film die me tot het einde wist te boeien!!!!

avatar van Rojoco

Rojoco

Prima sfeervolle thriller, die prima past bij de verhalen die daar vandaan komen. Ben door de film erg benieuwd naar het boek, maar wat een lekkere film zeg. De karakters werden briljant neergezet. Was te snel afgelopen ondanks de lengte van bijna 2.5 uur. Ik ben erg benieuwd naar de andere 2 delen in de trilogie.

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Vrijdag de film gezien, zaterdag aan het boek begonnen, dom dom..

avatar van FullMoon

FullMoon

Deze film heeft alles in zich wat het een goede film maakt. Het verhaal, het acteer werk. De film straalt mysterie uit en boeit je vanaf het begin tot het eind. Een knap staaltje werk is dit. Petje af voor de Zweedse film industrie.

4 sterren.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Prima film maar had net even daarvoor de film Tell No One gezien, die ik persoonlijk vele malen intrigerender vond. Mocht je die nog niet gezien hebben, dan zou ik dat maar snel even doen.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Topfilm! De film scoorde op alle fronten. Het is een lange zit, maar zeker de moeite waard;)

mayhemblik

Goeie film, jammer genoeg het boek eerst gelezen en dan is de film toch minder spannend.
Wat Lisbeth met die graf hond van een verkrachter deed maakte dat ik mijn vuist balde en een oerschreeuw brulde waar de gehele buurt het nog lang over zal hebben.
Eigenlijk vind ik het nog te soft wat ze met hem deed.
Als jij iemands leven kan verwoesten voor je eigen plezier heb je voor mij bitter weinig bestaans recht.

avatar van ptjorr

ptjorr

Mooie film deze, vandaag gekeken op Blu-Ray. Je moet er echt even voor gaan zitten, maar als je er eenmaal in zit wil je 'm ook zeker aan een stuk door afkijken. Goed acteerwerk, mooi verhaal, lekker mysterieus sfeertje.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

ptjorr schreef:

Idd! voor mij geldt hetzelfde;) De film is trouwens echt een must-have op Blu-Ray, ziet er top uit!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Eerst boek gelezen in 1 woord geweldig, film valt dan toch een beetje tegen, vooral het einde niet echt geweldig snel er een einde aangemaakt.3,5

avatar van Zavo

Zavo

Ik vind de gebeurtenissen in deze film te overdreven, waarom de meest extreme vormen van moord en verkrachting? Daar wordt het verhaal niet beter of spannender door, eerder ongeloofwaardiger. Ook gaat het verhaal te lang door (na de onthulling is het echt niet interessant meer). Ik vond de karakters nog al clichématig, had het idee dat ik het allemaal al eerder had gezien. De scenes die spannend hadden moeten zijn waren het meestal net niet. Zoals deze hele film het eigenlijk net niet is.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

na 'de' ontknoping, volgt een zeer belangrijke ontknoping die vond ik eigenlijk misschien wel interessanter was dan de eerste ontknoping. Ik vond 't einde ook zeer ongeloofwaardig, en het zogenaamde etische dillema geen dilemma, waar sloeg dat op dat er emotioneel werd gedaan over deze man (wie zou niet gedaan hebben wat zij deed)? Ik druk me zeer omslachtig uit i.v.b. met spoilers maar ik hoop dat 't duidelijk is.

avatar van Woolf

Woolf

Het is jammer dat ik het boek al had gelezen. Maar desondanks was het toch een boeiende en spannende film om naar te kijken. Dat zegt dus wel wat over de kwaliteit van de film.

Zavo schreef:

????

Lees jij geen kranten, er gebeuren op deze aardbol nog wel veel extremere dingen dan dit hoor! (jammer genoeg)

Als je leest wat er met bv die vrouwen gebeurd die worden gedwongen om zich te prostitueren is dit bijna een lachertje.

Begrijp me aub niet verkeerd want mijn maag draaide bij die scene om.

avatar van flothadon

flothadon

Een film zoals films bedoeld zijn spannend mooie beelden goede acteurs en wanneer een film goed is mag die lang duren, zoals deze. Ben benieuwd naar meer verfilmingen van deze schrijver.

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldige thriller zoals thrillers moeten zijn.

spanning tot het laatste moment en geweldig geacteerd.

hou je van thrillers dan moet je deze zeker zien !!!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

nee hoor pardon, het einde zou één van de grootste nieuwssensaties zijn van de 21ste eeuw

Zavo schreef:

Zeer mee eens.

(verwijderd) schreef:

Sorry blauw ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld.

avatar van otherfool

otherfool

Een beroemde magnaat die serieverkrachter/moordenaar blijkt te zijn, na privélessen van zijn vader de nazi, en dat allemaal gedocumenteerd met foto's en weet ik niet al?

Ja, ik denk toch stiekempjes wel dat dat in de krant zou komen...

avatar van willemfilm

willemfilm

Echt een top film. Alhoewel er momenten waren dat ik het draadje even kwijt was. Maar al snel kon ik deze weer oppakken. Een spannende film over een seriemoordenaar. In feite kwam de onderzoeker(s) hier per ongeluk achter.

Goed geacteerde film.

avatar van Bombong

Bombong

Onderhoudende en vrij getrouwe verfilming van het boek van Stieg Larsson dat inmiddels vrijwel iedereen gelezen heeft.

Belangrijk minpunt vond ik de keuze van de hoofdrolspelers. Mikael Blomkvist is in het boek een man waar alle vrouwen als een blok voor vallen en dat lijkt me in het geval Michael Nyqvist toch onwaarschijnlijk. En Lisbeth Salander wordt in het boek beschreven als een vrouw van 25 die er uitziet als een meisje van 14. De 29-jarige Noomi Rapace voldoet ook niet echt aan dat beeld.

avatar van ICE1907

ICE1907

Één van de betere films die ik het laatste tijden heb gezien.

avatar van joyce100

joyce100

Goede film heb er echt van genoten, zo zie je ze niet veel meer.