• 9.380.056 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van eppy

eppy

ik ken de strip en ben eigenlijk zonder enige verwachting voor deze gaan zitten. de eertse tien minuten begon ik te twijfelen en werd bang dat dit zo'n tienerproductie zou worden maar niets is minder waar.

de film ontpopt zich als een hele frisse en nieuwe kijk op dit genre, een super-anti-helden film zou je dit kunnen noemen. de muziek is erg goed gedaan vooral dat elvis momentje aan het eind geniaal.

je verveeld je geen moment want de actie is volop aanwezig....

ik hoop op een vervolg....

avatar van kuk

kuk

Ninto schreef:

Jij vindt Johnny English beter dan Kick-Ass. Get real.

Ja kerel, dat heet een mening. Omdat ik een andere mening heb dan jij en in dit geval dan de meesten, ga jij lopen brullen na één blik op mijn beoordelingen. Ik wil prima beargumenteren waarom ik vind wat ik vind, en dat zou jij ook moeten doen. En dan laten we het 'ja maar jij vindt zelfs dat en dat, dus dat slaat sowieso nergens op' even voor wat het is, ja?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Miron schreef:

Gio1001 geeft trouwens gewoon zijn mening hoor.

En de mensen die daar op reageren geven ook gewoon maar hun mening hoor.

avatar van sonyjh

sonyjh

Miron schreef:

Gio1001 geeft trouwens gewoon zijn mening hoor.

Wat kan het jullie nou schelen of hij hem goed of slecht vindt...

er mag toch gewoon over gediscussieerd worden?

Jou kan het mssn niets schelen, mij wel.

En het draait in dit geval niet over de mening, maar over de argumenten.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hier is een apart geval. Tijdens de gehele speelduur van de film heb ik me enorm vermaakt. Kick-Ass is een film die vooral op de zintuigen speelt, dus veel actie, simpele humor, over-the-top stijlvol camerawerk, hippe soundtrack, enz. En zo werkt het ook heel goed. Het is een aardige adrenalinerush, vooral omdat de actiescènes goed in elkaar zitten. Dat Vaughn niet de meest stijlvolle regisseur ooit is deert niet, want het werkt. Overigens zou ik niet willen zeggen dat hij niet weet een flinke stijl neer te zetten. Het probleem is meer dat deze stijl niet vreselijk origineel is. Veel acties zijn voorspelbaar, maar ook grappen en van die kleine momenten waarop de regisseur lijkt te denken "Ha! Die zag je niet aankoment", waarvan ik het wel zag aankomen. Maar evengoed, het werkte bijna allemaal. En sommige acties, zoals de enorm bevredigende manier waarop de grote schurk aan zijn einde komt, verrassen wel. De zintuigen werden gevoed. En is dat niet wat cinema op de eerste plaats moet doen, de zintuigen voeden?

Kennelijk moet er toch meer zijn. Het gekke aan deze film is namelijk dat ik een dag later eigenlijk niets meer van het enthousiasme in me voel dat ik had tijdens het kijken. Kick-Ass is kennelijk een van de zeldzame sterke films waarbij er geen napret is? Nee, zoiets is onzin. Nou vond ik het tijdens het kijken al geen meesterwerk, maar ik vraag me af waarom ik nu alsnog niet het gevoel heb iets bijzonders gezien te hebben. De verrassing rond een 11-jarige meisje dat extreem geweld op het beeld tovert is door de marketingcampagne al lang verdwenen en verder heeft de film misschien een tekort aan werkelijk goede ideeën. En zo leuk is Hit Girl, ondanks het gave concept, nou ook weer niet. Ik denk dat het grootste probleem is dat de film charme mist. Er is niemand om bij mee te leven. Kick-Ass is daarvoor namelijk teveel een charismaloze sufferd zoals we ze al te vaak zagen. Hit Girl is te onoverwinnelijk,.Big Daddy bleek helaas een van de mindere Cagerollen te zijn, al leek het op papier echt een fantastische rol voor hem. Red Mist heeft te weinig substantiële dingen te doen. Frank D'Amico is een standaard maffiabaas, gespeeld door Hollywoods nieuwe favoriete acteur voor ongeïnspireerde schurken, Mark Strong.

De film is een enorme hype (hoewel een tegenvallend commercieel succes), vooral omdat het allemaal zo verschrikkelijk origineel zou zijn. Nou zal ik niet zeggen dat het allemaal al enorm vaak gedaan had, maar uiteindelijk heerst het gevoel van "Is dit alles?" Of ligt het gewoon aan mij, iemand die nauwelijks affiniteit heeft met het hele superheldengebeuren? Timbo begint zijn recensie hier met de opmerking dat iedereen wel eens gefantaseerd heeft over het zijn van een superheld. Nou heb ik over veel gefantaseerd, maar ik geloof nooit daarover. Wellicht is dat mijn probleem met Kick-Ass: ik geef niets om het basisidee.

Nog even iets anders: ik zou graag willen dat films als deze stoppen met die belachelijke romantische plotlijnen zoals in Kick-Ass. Ik krijg steeds meer het beeld van schrijvers van dergelijke verhaallijnen hiermee hun eigen fantasieën rond vrouwen die ze niet kunnen krijgen uitwerken. Het probleem is dat het volgens mij nog nooit geloofwaardig overkwam. No way dat Kick-Ass een relatie krijgt met de populairste meid van de school na wat hij haar geflikt heeft. Het voelt zo geschreven aan dat het belachelijk wordt.
3,5*, omdat mijn zintuigen zich vermaakt hebben. Zou echter zo maar eens snel omlaag kunnen gaan. Afwachten hoe dit na een week is blijven hangen.

avatar van Ninto

Ninto

kuk schreef:

Ik heb dan ook duidelijk mijn argumenten gepost. Die heb ik van jou nog niet mogen lezen, dus wellicht dat ik het daarom zo vervelend vind dat je 1.5 stemt op een geweldige film.

Zo'n score betekent dat 'ie RUIM onder de voldoende grens valt. Dan moet er echt VEEL mis zijn met die film. Als je dan nagaat dat ik nog geen enkel argument heb kunnen lezen vind ik het ongeloofwaardig om 1.5 te stemmen.

elizzy88 schreef:

Ummh.. ik heb ze nog nooit gezien hoor en de politie vind ik nou niet zo heldhaftig

haha, in amerika zijn ze behoorlijk bekend, The Real Life Superhero community... ze hebben een eigen website(worldsuperheroregistry.com ofzo) en er staan ook wel filmpjes op youtube.. en ja, de politie lacht ze uit..

tsja, waarom je ze nog nooit gezien hebt.. blijkbaar hebben Nederlanders wel iets te doen met hun (vrije) tijd...

hier laat ik het bij, word wel een beetje offtopic, haha

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Kick-Ass

Wat een verschrikkelijke meevaller was deze film. Ik had een film verwacht waarin het hoofdpersonage Kick-Ass op een ongeloofwaardige manier zich ontwikkeld van een suffe 'nerd' naar de nieuwe Spiderman of Batman en dat de film op deze manier wéér een standaard comic verfilming zou worden. De film wordt vermarkt als een parodie op de bestaande superhelden film maar is eerder een originele frisse wind in het superheldengenre.

De cast kent aardig wat onbekende namen bijgestaan door enkele grote namen zoals Nicolas Cage en Mark Strong. Beiden heren acteren erg goed. Strong is uitermate geschikt als de mafiabaas en Cage lijkt eindelijk weer eens in een betere film te spelen. De wat minder bekende acteurs, zoals Kick-Ass, acteren erg leuk. Jammer dat Hit-Girl, die overigens ook een zeer knappe rol neerzette, soms een beetje te volwassen werd neergezet (waarschijnlijk door de regisseur of de comic) in de film. Ik heb alle over the top momentjes met plezier bekeken, maar een meisje van 9 die auto rijd en in dialogen praat alsof ze de 20 al voorbij is, vond ik iets te. Daarentegen vond ik het bij haar actiescenes eerder een meerwaarde hebben en krikte het het entertainment gehalte van de film verder omhoog.

Visueel is de film zeer leuk om naar te kijken. Helemaal doordat de regisseur waarde hecht aan de originele vorm van Kick-As, het stripboek (overigens zelf niet gelezen), en daardoor de gehele film in een comic stijl heeft afgewerkt. De introductiescene van Big Daddy en Hit-Girl, volledig in stripboekvorm, geeft de kijker op een originele manier een introductie over deze vader en dochter in beeld. Ook noemenswaardig is de actiescene van Hit-Girl in het appartement van maffiabaas D'Amico. De scene wordt getoond in flitsen alsof je een stripverhaal leest ondersteund door achtergrondgeluiden van een kloppend hart en de doffe knallen van verschillende machinegeweren.

Voorspelbaar vond ik de film niet erg, iets wat ik hier en daar wel op het Internet lees.Tuurlijk weet je dat er iets staat te gebeuren als de grote beveiligingsnegert met een bazooka in zijn hand deze af wil vuren op Hit Girl. Maar de manier waarop maakt het leuk, origineel en laat je vergeten dat je wat verwachtte. De film kent veel vaart, is afwisselend en is bij vlagen zelfs spannend. Het is geen lachfilm maar eerder een stevige actiefilm gehuld in een origineel en leuk superhelden jasje.

Kick-Ass is binnen het superheldengenre gewoon een keer wat anders op je brood; en nog verrassend lekker ook.

avatar van IronHide

IronHide

Vette film. Heb echt gelachen in de bioscoop. Geweldig begin. Leuke film met een hoop humor en actie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Glacius schreef:

Ik vind 5 of 4.5 sterren dan ook echt overdreven voor een film als deze.

Verrek, je hebt gelijk. Ik ga 'm gelijk verlagen .

Possessed schreef:

zooo ongeloofwaardig vond ik em anders niet.. er zijn echt mensen die zich verkleden als superhelden en de misdaad "bestrijden"..

avatar van kuk

kuk

Ninto schreef:

Ik zie een 1.5 stemmen niet als een slecht product, maar ik heb me vooral amper vermaakt. Dat kwam door het verhaal wat snel ontspoort (zoals ik eerder aangaf), door de repititieve actie en ondanks het originele begin veelvuldige cliché's.

Ook de roddels dat hij homo zou zijn en uiteindelijk het meisje kreeg, het overdreven uitvergroten van de acties van Hit Girl & papa en de saus 'kijk dit eens stoer zijn' stonden mij niet aan. De eerste keer dat hij Kick-Ass is, mislukt het, de volgende keer is een succes. Dat had jij niet aan zien komen wil je zeggen? Sorry, maar dat noem ik niet origineel, maar voorspelbaar.

Vaak wordt hier Kill Bill genoemd als vergelijkingsmateriaal, en ook die film stond me niet echt aan. De ellelange actiescène's waarvan je vantevoren weet wie er dood achterblijft, hoeven wat mij betreft niet. Nu droop van Kill Bill nog enige kwaliteit af, Kick-Ass mist wat mij betreft ook die knappe aanpak.

avatar van piwi91

piwi91

Heb hem gisteren gezien in de bioscoop en ik verwachte een saaie B-film (ken de strips ook niet trouwens). In de eerste paar minuten dacht ik ook dat het zoiets zou worden echter werd ik tamelijk verrast hoeveel actie er toch nog in zat.

Heb me zeker vermaakt maar een vervolg hoeft van mij niet

avatar van AchmedATM

AchmedATM

kuk schreef:

Repetitive was de actie toch echt niet in deze film, de wijze waarop gevochten wordt is elke keer anders. de close combat met zwaarden, big daddy die de fabriek leeg werkt, FPS scene etc.. Het wordt telkens anders aangepakt.

Dat hij het meisje kreeg had ik niet verwacht hoor. Hit-Girl en Big Daddy zijn dan ook zogenaamd de pro's en daarom is er zoveel tijd besteed aan hun acties en stoer waren ze zeker. En dat Kick Ass de eerste keer faalt moest wel, als ze het makkelijk voor hem hadden gemaakt waren er opeens honderden real life mongolen die dood gaan dan nog de wijze waarop kick-ass faalt, is toch niet voorspelbaar, de messensteek en dan ook nog de hit en run ik zag het evenmin aankomen als in Meet Joe Black.

En sorry hoor, maar uit je post blijkt nu toch echt dat je gewoon niet van actiefilms houdt, waarom kijk je dan uberhaupt dit soort films.

kuk schreef:

najah, de eerste keer mislukt het omdat ie word neergestoken en daarna direkt aangereden.. vervolgens kan ie er nog voor zorgen dat de dokter z`n mond houdt wat betreft het kostuum..dus geen wonder dat Kick-ass dan niet direkt een succes is.. en dat je het voorspelbaar vind dat hij daarna alsnog een succes word snap ik donders goed.. de film heet niet voor niets Kick-ass....

avatar van elizzy88

elizzy88

Possessed schreef:

hier laat ik het bij, word wel een beetje offtopic, haha

Wauw wat een geweldige sita, haha. Erg serieus en geloofwaardig vind ik deze mensen ook niet Met ongelovig bedoelde ik vooral Hit Girl

avatar van _Casper_

_Casper_

Wow wat een coole film was dit, echt een hele toffe film dikke aanrader

dikke 4*!!!

Possessed

haha ja dat dacht ik inderdaad al, zoals ik ook zei in een eerder bericht..

en ik neem deze mensen alles behalve serieus.... hahaha

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Ik zie een 1.5 stemmen niet als een slecht product

avatar van Kevin13

Kevin13

Bij mij hoeft dat ook niet persé zo te zijn. De film Doom staat op een 1.5* en die vond ik vermakelijk.

Possessed

achja, blijkbaar heeft iedereen z`n eigen manier van stemmen he

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Schopt Kick-Ass kont? Grotendeels wel. Alleen jammer dat de vaart er het eerste uur regelmatig wordt uitgehaald, om plaats te maken voor een gekromde tenen liefdesverhaal, waar ik niet op zat te wachten. Verder een superdope film, met een keiharde finale. 4*

avatar van braezz

braezz

Haha geweldige film.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Leuke film met goede actie.

Schaarse leuke humor wisselt af met flauwe humor. Iets waar ik me toch wel aan stoorde. Echt lachen met deze film kon ik jammer genoeg niet. Wel een leuk concept met ook een redelijk gangbare cast. Cage speelt aardig, maar niet groots; zijn aandeel in de film was daarvoor naar mijn mening ook te beperkt.

avatar van soom

soom

'Laten we naar Kick-Ass gaan,' stelde Pastichio Rocker/Jesse voor, en ik stemde ermee in, omdat Kick-Ass sowieso in mijn to see lijstje stond, naast titels als de Gelukkige Huisvrouw, en ik kijk ook reikhalzend uit naar Eclipse. Dus zaten we, voor hem weer het eerst in jaren, in de Catherijne Bioscoop, die gróót was! Jeetje, ik keek echt mijn ogen uit naar de hoeveelheid plaatsen die de zaal bood. Bij Pathé zijn er imo niet zoveel plaatsen, of ik let er minder op ivm mijn conditie (338 trappen beklimmen, dan ben ik daarna echt buiten adem, dankzij mijn stomme rookverslaving).

Kick-Ass is gááf!!! Echt een perfecte combinatie van humor, romantiek en actie. Ik ben normaal helemaal geen actie liefhebster, heb een broertje dood aan geweld en heftigheid, maar het boeide me echt tot en met. De acteurs waren geweldig: Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz Plasse (ofzo?), Mark Strong, Nicolas Cage... Geweldige oneliners, heerlijke dialogen, ik genoot echt van alles, hoewel ik echt niet gebrand ben om actie te zien.

4,5*.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Deze film wordt hier naar mijn mening gigantisch overschat. De pitch is geweldig maar er wordt veel te weinig uitgehaald: de film begint als een parodie (en dan is hij erg leuk), maar gaat al snel over naar exact het soort film waar het net een parodie op moest zijn. En daarin gaat de film zwaar uit de bocht; in plaats van dat Kick-Ass cliché's te kakken zet krijg je net het ene na de andere in de maag gesplitst. Er zitten wel enkele fijne momenten en verwijzingen in, maar veel te weinig, het blijft een gemiste kans.

avatar van Ninto

Ninto

FinkPloyd schreef:

Volgens mij mis je het punt dat de film in principe in twee delen is gesplitst. Je hebt de parodie kant: Kick-Ass en Red Mist. En je hebt de echte superhelden kant: Big Daddy en, met name, Hit Girl.

Ik vind niet dat je een film kunt afkraken omdat het niet is wat je verwacht had. Ik had bijvoorbeeld een in en in komedie verwacht in de stijl van Superbad. In plaats daarvan kreeg ik een dikke actie film voorgeschoteld die harder is dan de gemiddelde actie film. Ik ga dan niet klagen om het feit dat het niet is geworden wat ik ervan verwacht had, maar geniet van de film die het is.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Ninto schreef:

Had ook juist humor in de vorm van Superbad verwacht.

Daar waar in die film erg puberale 'droge' humor in zat, kon ik met de humor (op een paar momenten na) in deze film niet echt lachen. Dit wat ik erg jammer vind, want de film moet het ook vooral hebben van zijn humor, alleen kan ik die jammer genoeg niet goed plaatsen.

Zoals ik al eerder zei is het buiten de humor om gewoon een prima film met leuke, brute actie erin.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

FinkPloyd schreef:

Volgens mij probeer je de film te categoriseren: het moet ofwel een parodie zijn ofwel een ernstige superheldenfilm. Nu is het geen van beide, maar een soort mix. Net die mix vind ik zo verfrissend. Eigenlijk lapt de film daarmee de regel aan z'n laars, evenals enkele andere regels. De film verraste en verbaasde me en heeft absoluut enkele memorabele momenten, iets wat ik belangrijk vind in eigenlijk eender welke film.

Het eigenzinnige karakter wordt onderstreept door het feit dat men lang moest zoeken naar producers. Er werd wel geloofd in het idee, maar dit en maar dat.

Een ander voorbeeld: de muziek: alsof de regisseur bij elke scene dacht: ok, wat zou hier nu bij passen en daarbij geen enkel oog heeft voor continuïteit. En het werkt, het werkt bij deze film omdat aanvaard wordt dat hij twisted is. En dan is het geen slecht idee om meteen alles twisted te maken.

Ik heb besloten hem in m'n top-10 te zetten. 't Is een prent die blijft hangen en waar je heel wat scènes echt opnieuw wil zien.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Interessant weetje: Aaron Johnson, de hoofdrol speler die pas 19 jaar is, is verloofd met een 42-jarige vrouw die al twee kinderen heeft. LOL!