Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Ninto
oke, oke, wat is de beste film: Avatar of Kick-Ass? en waarom?
Absoluut Kick-Ass. Beter verhaal, beter camerawerk, betere regie, betere acteerwerk, betere actie, betere komedie, betere muziek. Enige waar Avatar beter in slaagt is de visuele pracht. Maar dat is voor mij in ieder geval niet de reden waarom ik een film ga kijken.
Don MN
Dat je 'betere komedie' aanhaalt vind ik een beetje flauw, daar is Avatar ook niet voor bedoeld. Bij science-fiction films roep je ook niet betere CGI als je deze met een romkom vergelijkt. Verder lijkt me de actie ook een totaal andere stijl, met een vleugje humor erin gemengd, terwijl het geweld in Avatar bloedserieus is. De film (trailer) voelt wel erg vers en origineel aan na de superhelden hype van de laatste jaren.
Possessed
zijn twee totaal verschillende stijlen.. 2 films die allebei in hun eigen genre geweldig zijn. persoonlijk heb ik meer genoten van Kick-ass maar dat zegt niet dat de film "beter" is..
namingway24
Vanmiddag Kick-Ass voor de tweede keer in de bios bekeken, en alle kritiek die ik de eerste keer mocht hebben is nu volledig verdwenen.
Het verhaal van Kick-Ass leek me eerst erg ondergeschikt aan dat van Big Daddy en Hit-Girl, maar dit keer vond ik het mooi hoe hij zich ontwikkelde van loser naar een meer zelfverzekerde jongen. Het romantische subplot vond ik nu ook niet erg meer; het zorgde voor een komische noot en ik vond dat Dave wel wat verdiende voor zijn moed en ambitie.
Het einde met het jetpack vond ik de eerste keer wat over the top, maar nu ik er goed over nadenk paste het wel bij de hele sfeer van de film.
Verder waren alle pluspunten nog steeds geweldig. De bad guys zijn wat stereotiep, maar dat draagt wat mij betreft bij aan de fun. Het draait uiteindelijk om normale mensen (hoe overdreven ze ook waren neergezet), geen echte superhelden- of schurken.
Hit-Girl blijft een prachtig personage. In de comic was ze een beetje een gimmick, maar in de film is ze een echt personage, en haar interactie met Big Daddy bevestigd dat gevoel. Cage vond ik dit keer nog leuker. Het enige moment dat zijn standaard spel een beetje tevoorschijn kwam was tijdens de scène vlak na de comic in de film. Maar dat was niet erg; ik was al lang blij dat ik hem weer eens kon waarderen in een film.
Verder was de cinematografie goed, de actiescènes waren helder in beeld gebracht; lekker spectaculair en bloederig, zoals ik ze graag zie. En nogmaals, het werd nooit te gewelddadig; dit is een prachtige komische actiefilm met een dikke knipoog naar het superheldengenre.
Een sequel? Ik zou niet weten of het zou werken, maar ik ben er vooralsnog niet op tegen: deze film gaat van 4 naar de volle 5 sterren!!!
Tharoy
Wat een film. Zo'n spektakel kom je niet vaak tegen. Waar blockbusters zoals TDK en Avatar mij niet zo konden boeien, vulde Kick-Ass het gat helemaal vol. Meer dan vol zelfs.
Wat een geweldige actiescènes, wat een briljante cinematografie, wat een briljante muziek(als het deuntje van For a Few Dollars More gaat spelen, kippenvel, geweldig gewoon) en wat een briljante rollen van Big Daddy en Hit Girl. Ik moet nogmaals benadrukken dat de actiescènes van astronomisch niveau zijn. Het stukje waarbij Hit Girl iedereen in het flatgebouw afslacht, en Kick-Ass te voor schijnt komt met z'n mitrailleur was zo fucking awesome.
Zo heb ik het echt nog nooit meegemaakt. De komische noot van de film was ook briljant, en paste perfect bij het hele sfeertje van de film. De humor viel nergens uit de toon.
Geweldig.
elizzy88
Haha, ben net terug uit de bios. Wat een Geweldige film. Ik heb mij echt kapot gelachen (+ de rest van de zaal ook) Erg ongeloofwaardig, maar hij entertaint de gehele film. In deze film is geweld grappig en zo ook de achtergrond muziekjes
een dikke 4,5!
Fixi88
Ook net terug van de bios en waaauuw. Alles wat ik verwacht had en meer. Al moet ik als criticus wel een paar minpuntjes aangeven. Het eerste uur was niet zo denderend en ging niet in een flow net als het tweede uur. Klein minpuntje maar toch. En Nicolas Cage, ik weet niet wat ik daar van moet vinden. Een maat vond het gemiscast. Zover wil ik nog niet gaan maar misschien was er wel een andere acteur geschikter voor die rol. Iemand een ideetje??
SnakeDoc
Nee, ... het is prima dat Nicolas Cage zich ook is van deze kant laat zien.
Hij zat prima op z'n plek daar!
Zoveel heeft ie niet moeten doen, maar de scenes waarin hij schiet op z'n eigen dochter, en vraagt wat ze voor haar verjaardag wil zijn te grappig!
Sterker nog .... voor mij persoonlijk de grappigste scene's uit de film! En daar draagt Nicolas toch in bij!
Ik vind het meer dan prima!
Maar om jou een plezier te doen, ..........
Als ik dan toch een vervanger voor Nicolas moet uitkiezen, ....... dan Vinnie Jones!
snoeiV
begin een beetje suf 13 in een dozijn... dacht ik haha maar opeens gaat t los. Echt super deze film Ennio Morricone muziekje dat stuk was briljant echt. Juiste mix tussen humor en aktie 5*
AchmedATM
Vinnie Jones!
lol, ik denk niet echt dat Vinnie de grappen zo kon brengen als wat Cage deed, Cage was een echte Nerd die ook nog eens je Ass kan Kicken. Perfect voor Big Daddy
ik kan het nu niet anders zien
Apster
Alle lofuitingen maakte me erg nieuwsgierig naar deze film en dan krijg je al gauw hoge verwachtingen. Ik moet zeggen dat ik me aardig heb vermaakt met deze film.
Hoewel Johnson de hoofdrol speelt, gaat Metz er vandoor met de credits. In Matrix-module schakelt ze elke tegenstander uit, waarbij ledematen niet bespaart blijven. Het karakter van Johnson blijft verder een wat flets karakter, die enkel aan het eind wat opleeft als Kick-Ass. Opvallend is de rol van Cage, die vaak over-the-top gaat, maar zich hier weer in houdt. Strong is als gangster droogkomisch en dat is een welkome afwisseling naast al de flauwe puberale humor.
Het concept is geinig uitgewerkt, al had er wel meer uitgehaald kunnen worden. Het had nog een tikkeltje grover kunnen zijn met wat meer verfijnde humor. Het plot is ietwat rommelig en de karakters zijn vaak niet plausibel in hun handelingen. Vaughn kiest in een aantal scenes wel heel snel voor de makkelijkste oplossing.
Al met al kan ik hier wel 3,5* aan kwijt, al is het hoge gemiddelde een beetje overdreven.
timbo_
Zoals al eerder aangegeven komt dat vooral door het werk van Millar en de cast. Alsof cast, script en allerlei andere factoren niet een film kunnen 'maken'. Ook heb ik nergens gezegd dat Vaughn niks goed doet. Tja, je zou maar kritisch zijn op een 5* film...
Rustig maar Naomi. Je lijkt je aangevallen te voelen terwijl daar totaal geen reden voor is.
Possessed
een dikke 4,5! zooo ongeloofwaardig vond ik em anders niet.. er zijn echt mensen die zich verkleden als superhelden en de misdaad "bestrijden"..
het 11 jarig moordend en vloekend meisje gedeelte was wel een beetje ongeloofwaardig (en de machinegun-jetpack) maar dat was een van, zo niet DE leukste karakter in de film..
DonLeone
idd, ik hoop dan ook dat ze ook aanwezig zal zijn in Kick-Ass 2
Montorsi

Actionfreak
SouthParkHero
Gisteren gezien en oh, wat een prachtige film! Dit is werkelijk waar de vetste film die ik ooit heb gezien! Vanaf het begin tot het einde zit je echt in de film, met de keiharde actie en de geweldige humor! De scenes zoals wanneer Cage zijn dochter neerschiet in het begin, de scene in de bowlingbaan, de actiescenes, de scene in de Mist-Mobile: Alles is gewoon zó grappig, zó geweldadig en ZÓÓÓ fout! En dan het bloed... serieus, de scene in de reuze-magnetron, de scene waarin Kick-Ass Hit-Girl ontmoet het is gewoon keihard! Minder dan 5* kan ik gewoon niet geven!
kuk
Pfff, wat een puberale herrie. Het uitgangspunt is leuk, de eerste 20 tot 30 minuten zijn vermakelijk, maar daarna wordt het één grote puinzooi. Het verhaal gaat helemaal niet meer over waarmee het begon en de overdadige hoeveelheid zinloze actie wordt niet als het 20 minuten duurt opeens veel leuker dan als het een paar minuutjes zou duren. Erg, erg jammer.
SouthParkHero
Offtopic: Na Kick-Ass te hebben gezien, ben ik erachter gekomen dat ik echt te hooge cijfers geef, ga direct even wat cijftertjes omlaag duwen.
AchmedATM
Het verhaal is wel erg constant door de film heen, het gaat over een jongen die probeert superheld te spelen. De hele film door gaat het over zijn alter-ego en zijn ervaringen. Dus ik weet niet waar jij de draad kwijt bent geraakt, redelijk simpel.
kuk
Als het verhaal over de helft heen zit gaat het in principe alleen nog om Big Daddy & Hit Girl (in het begin grappig, daarna vallen ze behoorlijk in herhaling) vs. badguy Mark Strong. Het blijft simpel ja, maar toch verzandt het in een rommelig zootje actiescenes.
planet_of_death
Het is een rommeltje ja, maar ook 1 van de beste zooitjes ooit.
chill-ko
Volgens mij heb je door de verkeerde bril naar deze komedie gekeken...
elizzy88
Ummh..
ik heb ze nog nooit gezien hoor en de politie vind ik nou niet zo heldhaftig
LucretiaBorg
Dit is echt zo'n film waarvan je van te voren weet dat hij hartstikke goed zal zijn, moet hem nog wel zien dus!! Alleen de trailer is al te gek, lijkt me echt zo'n 4 à 5* film, helemaal voor dit genre. Er komen er zoveel uit, maar de echte goede zijn in de minderheid, alhoewel er steeds betere bijkomen, van Hellboy tot Sin City, Iron Man was heel grappig, The X Men natuurlijk, 300, allemaal strips, maar niet allemaal over superhelden misschien, maar deze eigenlijk ook niet, daar gaat het toch om, als ik het goed heb begrepen. Wel een heel leuk uitgangspunt voor een strip, een held zonder superkrachten, die het toch opneemt tegen de slechteriken, zal wel heel grappig zijn ook.
revengeyo
hele goede film... totaal niet verwacht. erg grappig ook.
beetje een kruising tussen de nieuwe batmanfilms en killbill achtig zoiets?
jpbosch
hele goede film... totaal niet verwacht. erg grappig ook.
beetje een kruising tussen de nieuwe batmanfilms en killbill achtig zoiets?
Helemaal mee eens, misschien nog een vleugje Watchmen?
Ik vind de scene met de taser en aansluitend de introductie van Hit-Girl hilarisch! Daarnaast flink wat brute scenes op de koop toe die ik niet had verwacht!
Glacius
Best een leuke film. Het begin boeide mij meer dan het moment dat Hit-Girl en Big Daddy zo'n beetje de show overnamen. Ik vind 5 of 4.5 sterren dan ook echt overdreven voor een film als deze.
Mister_Movie
Deze film is een verfrissende verschijning in filmland.
Echt 'something else'.
Het verhaal op zich lijkt wel op een kinderverhaaltje, het eerste kwartier denk je dan wellicht naar een puberfilm te gaan kijken en vanaf dan wordt het duidelijk dat het echt wel een volwassenenfilm betreft, dan denk ik in de eerste plaats aan de kill-billachtige scènes.
Het personage Kick-Ass is het hoofdpersonage in het eerste deel van de film en levert zeker enkele lachmomenten op. In het tweede deel wordt het echter zo goed als volledig overgenomen door Big Daddy en vooral Hit-girl. Vooral die laatste steelt de show. Daarmee lijkt een taboe gebroken in filmland: een elfjarig meisje dat zich bezighoudt met slash-toestanden, je moet het maar durven als filmmaker.
Opvallend element in de film is de muziek: bekende deuntjes, maar alles door elkaar: dan weer het tragische nummertje van Sunshine, dan weer een deuntje uit een of andere oude western en dan weer harde rockmuziek of hoe noem je 't. Maar...de puree smaakt wel.
Mooi om zien is de evolutie in de film: alles begint met een nerd met fantasieën en aan het einde neem je het hele verhaal toch wel serieus. Ook Kick-Ass, hoewel hij niet echt de superheld is in de film, tegenover Hit-Girl en Big Daddy die met hun vermogens wel voor superhelden zouden kunnen doorgaan.
Crème van een film, plezier verzekerd van begin tot einde.
Een zekere aanrader, maaar denk er best niet aan hem te gaan kijken met kinderen.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen