• 9.380.139 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Mr_White

• 2067 berichten

teaser schreef:

Aha.

Ze hadden het er dus ook uit kunnen laten

Ze hebben het vergeleken met de comic al behoorlijk beperkt. In de comic was het gerucht niet alleen dat Dave homo was, maar dat hij als homo-prostituee werkte en was afgeranseld/beroofd.

planet_of_death

Ik zit er aan de twijfelen om de volle mep te geven. Even kijken of de film op lange termijn kan vermaken.

avatar van booyo

booyo

Geweldige film!! Heb me rot vermaakt in de bioscoop. Het is grappig, de film heeft een geweldige sfeer, ondersteunt met zeer passende muziek, en kent enkele briljante actiescène's. Vooral, ik geloof het tweede echte gevecht, waar Cage de hoofdrol op zich eist was niet normaal mooi gedaan. Voorlopig hou ik het bij 4,5*, mocht ik het weer zo gaaf vinden bij een herziening worden het geheid 5*!

planet_of_death

Iemand een idee hoe het prachtige industrumentale nummer heet als Kick-Ass en Red Mist in die auto zitten?. Je hoort ook een vrouwelijke vocaal in de muziek.

avatar van booyo

booyo

Is dat niet gewoon Crazy van Gnarls Barkley? Die tracks van Prodigy en John Murphy zijn heel dik!

planet_of_death

Nee, het is enkel een vrouwelijke vocaal en wat muziek. Kippevel.

avatar van stkolaf

stkolaf

According to my remindings hoorde ik alleen maar het nummer van Gnarls Barkley indd... en The Prodigy - Stand Up, super vet nummer!!

de rest van de film was trouwens erg vet, vond alleen sommige dingen jammerlijk voorspelbaar, zoals dat Hit Girl niet echt dood is (vanzelfsprekend) en dat dat 'mysterieuze, super-awesome' apparaat gewoon een jetpack is... ook vond ik de personages van Kick-Ass en Red Mist niet optimaal uitgewerkt... van mijn part had er wel iets meer interactie kunnen zijn tussen die twee. net als iedereen vond ik vader-dochter het vetst, en zeker Hit Girl is een hit. ik denk dat dat vooral komt door het feit dat ze natuurlijk nog zo jong is, maar wel praat en doet als een meedogenloze killer met het taalgebruik van een 17-jarige puberende vent. en, sorry, maar ik heb hem gekeken op cam-versie... ik weet het, ga je schamen enzo, maar ik wilde hem gewoon even zien. hierdoor is natuurlijk een hoop van de kwaliteit van de vechtscenes verloren gegaan, dus zodra hij uit op dvd is, zal ik hem kopen/huren/downloaden(sorry again). dan zal ik mijn ster wellicht verranderen, maar voor nu is het een welverdiende

stkolaf schreef:

Er was nog een andere scene dat ze in die auto zaten.

avatar van wimnoot

wimnoot

Dat jetpak was echt niet voorspelbaar, of je moet een glazen bol hebben!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nou. Het kon weinig anders zijn.

avatar van Seifer

Seifer

Sinds wanneer scoren kinderfilms zo hoog? Of is dit geen kinderfilm. heb me er nog niet zo in verdiept...

avatar van _manga_

_manga_

Seifer schreef:

nee geen kinder film

avatar van _manga_

_manga_

Seifer schreef:

sterker nog in amerika is ie voor 18 plus!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

_manga_ schreef:

sterker nog in amerika is ie voor 18 plus!

Correctie; de film is daar 'Rated R', wat in NL 16 jaar en ouder zou betekenen.

avatar van Seifer

Seifer

Hmm okay ik dacht even toen ik las '11-jarige zwaardvechtster Hit-Girl' van huh wat is dit nou weer?

avatar van kaholiic

kaholiic

Vraag:

Hoe heeft kick-ass eigenlijk die kogel door zijn hoofd overleefd?

avatar van ErikvH

ErikvH

Wat een geweldige film. Droge humor en lekkere actie. Dacht eerst dat het een echte foute film was, maar het was echt een steengoede actiekomedie. 12 jaar en ouder snapte ik alleen niet echt. Muziek in de film was ook goed uitgekozen. Deed een beetje denken aan een Tarantino-film.

avatar van wimnoot

wimnoot

kaholiic schreef:
Vraag:

Hoe heeft kick-ass eigenlijk die kogel door zijn hoofd overleefd?

Dat was hij niet! Het was een Kick-ass imitator onderweg naar een kinderverjaardag. Het kwam op het nieuws.

avatar van kaholiic

kaholiic

Oohw, bedankt. Dacht al zoiets. Was het vergeten, Sorry..

avatar van wwelover

wwelover

Damn! Wat is dit een briljante film geworden, en eigenlijk had ik ook niks anders verwacht na de trailers en de positieve berichten. Kick-ass is nu echt de ultieme combinatie van heerlijk overdreven, maar goed geschoten, actie en moderne humor. Alles klopt gewoon aan deze knaller! Het is misschien wat voorspelbaar, maar laten we eerlijk zijn dat zijn tegenwoordig 90% van de films, zeker komedies.

De actie scenes zijn zo onwijs mooi geschoten, en dan in combinatie met de muziek is het gewoon perfect. En ik heb niet over actie a lá Wanted, maar echt veel betere acties. Vooral de scene van Big Daddy in de Loods is zo onwijs gruwelijk!

De karakters zijn echt supertof bedacht, en daarnaast heel erg goed gecast. Ik was nog niet bekend met Aaron Johnson maar hij deed het echt heel goed, nou heeft hij een beetje de pech dat de karakters van de andere 3 superhelden wat 'maffer' zijn. Die gast die Red Mist speelt is natuurlijk helemaal zichzelf kan je bijna zeggen, het is namelijk het soort rol wat we al van hem kende uit bijvoorbeeld Role Models en Superbad. En we hebben het wel altijd over Dakota Fanning, maar ik vind Chloe Moretz ook een meisje waar je op moet letten, ze doet het echt briljant als Hit-Girl. Ik had vooraf mijn twijfels over Nicolas Cage als Big Daddy, maar die heeft hij geheel weggenomen. Je merkte echt dat dit een rol is waar hij echt plezier in had, hij speelde echt zoals hij te weinig doet. En natuurlijk is Mark Strong de ideale Badguy as Usual.

Ik vond de dialogen ook vaak super briljant. Vooral natuurlijk tussen het personeel van Frank D'Amico. Bijvoorbeeld Met die bazooka, dat was echt super hilarisch

Iets zegt me dat er een deel 2 komt, Aangezien je een klein beetje een open einde hebt met Red Mist. Maar ik hoop het eigenlijk niet, want dit overtref je toch nooit meer.

wwelover schreef:

Misschien als de makers een volledig andere kant op gaan dat het kan lukken.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Ninto schreef:

Een reactie als "Ik had Nicolas Cage hoog zitten, daarom is deze film een tegenvaller. Niet bioscoop waardig"... is geen mening. Slaat nergens op. Er zit zelfs geen logica in zo'n reactie. Vind dat je mensen als die persoon best mag afraden hun mening te plaatsen.

Iemand overigens opgevallen hoe perfect de muziek past bij de verschillende scenes? Serieus... perfectie.

En zo is het, je kunt niet zeggen dat een film waar veel mensen blijkbaar toch een hoog cijfer voor geven niet bioscoopwaardig is. Als je naar de film komt voor Nicolas Cage en daar je cijfer op gaat basseren, dan kun je beter naar het Nicolas Cage forum. Daar kun je vertellen dat hij tegenvalt. Wij vragen bij een filmforum om het geheel en niet om de film de grond in te boren op 1 punt. Je mening verkondigen is één ding, daarna moet je je best doen om deze te verdedigen en uit te leggen. Niet alleen maar posten om liefhebbers van deze film boos te maken en zo negatieve reacties uit te lokken die totaal onnodig zijn. Kun je het je voorstellen dat ik nog niet eens tijd heb gehad om deze film te zien en me nu al boos aan het maken ben

avatar van xzaz

xzaz

Die scene dat ze als lief meisje de lobby binnenkomt, omg Geniaal
Overigens is deze film zeker voor 18 jaar en ouder, bij ons zaten er kinderen in de zaal die dachten dat ze lekker naar een kinderlijke super hero film gingen kijken. Bij de eerste woorden van het meisje pakte hun papa en mama de biezen en verlieten ze de zaal.

Een geniale film trouwens, beetje de spot drijven hier en daar en geweldige acties scenes. Omdat ik pu heb ga ik hem denk ik nog een keer kijken.

xzaz schreef:

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

EN... .vanavond dan toch maar heen geweest.

Heb even de stoeltjes geteld,... en we hebben hier in ons stadje 4 zalen met ieders 70 plaatsen.

Ik ging met 2 maten heen en we zaten met z'n 3tjes in 1 zo'n zaal.

Verder totaal geen animo. Maar boeie ... lekker rustig!

De film moest (mijn inziens) eerst wat op gang komen.

Echt vlammen ging het toen Hit-Girl in beeld kwam!

Wat een chick. En ook respect voor Nicolas Cage, die een geweldige rol neer zet!

Het nerdjes gedrag van Red-Mist en Kick-Ass werd op een gegeven moment wat vermoeiend, maar de actie scènes (waar absoluut genoeg van aanwezig) maakte alles snel weer tot een topper.

En dat alles afgewerkt met hele verschillende perfect passende muziek!

Ja, ... Kick-Ass heeft mij weten te verrassen!

4,5!!!

(ooow .... en voor de mensen die de film gezien hebben en fan zijn van Hit-Girl: YouTube - Broadcast Yourself.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ongelofelijk! Wat een score! Ik denk dat ik mijn bioscoops-bezoekje naar Clash of the Titans maar schrap en naar deze ga

avatar van Ninto

Ninto

Ik kan maar niet stoppen terug te denken aan Kick-Ass... deze film heeft echt enorm veel indruk op me gemaakt. De actie scenes zijn gewoon zo ongelooflijk vet!

Die van Big Daddy was echt stunning. Die van Hit Girl als schoolmeisje was zo gruwelijk. Hit Girl als ze Big Daddy en Kick-Ass gaat redden is werkelijk legendarisch. Die night vision + dat lampje... echt, zwaar respect voor de regisseur! Daar gaat de komende jaren geen actie-film meer aan tippen.

avatar van Ninto

Ninto

Minotaures schreef:

HA! Clash of the Titans was me toch een partij teleurstellend. Echt bagger acteerwerk van de bovenste plank. Kick-Ass... all the way. Het zal je niet tegenvallen, beloof ik je

avatar van Respekked

Respekked

Naomi Watts schreef:

Ik vind Vaughn nou niet echt een mooi filmer. Visueel altijd vrij pover, montage en camerawerk ook niet bijzonder. Ik vind hem technisch erg conventioneel. We moeten nu niet gaan doen alsof Vaughn een soort Sogo Ishii, Seijun Suzuki, Tony Scott etc. is. Ik vraag me ook af wat hij voor bijzonders heeft gedaan in Layer Cake en Star Dust op dit gebied. Hij was toch gewoon producer bij Lock, Stock? Had volgens mij weinig tot geen creatieve inbreng. Muziek was best goed gekozen, en op de juiste momenten ingezet maar dan houdt het wel op.

Ja wat mij betreft spijker op zijn kop. Bij vlagen zo heftig, maar toch, maar toch.. Het had nog Zo veel beter kunnen zijn. Denk dat het voornamelijk ligt aan Vaughn die visueel niet goed genoeg is, want hij krijgt met Kick-Ass een bijna 'onmislukbaar' project in zijn schoot geworpen.

Concept is leuk, wie wil er nou niet een superheld zijn? Casting is sterk. Hit Girl is geniaal, Cage vind ik altijd leuk, De Vette Dandy heeft zijn grappige momenten en Strong doet waar hij goed in is .. badguy zijn. Veel leuke en lompe actie, de scène voor de webcam, met de first person shooter, de strobo gun en Big Daddy in de fik is misschien wel een van de vetste op actiegebied die ik ooit heb gezien. Hier laat Vaughn trouwens zien toch visueel wat uit zijn mouw te kunnen schudden. Kick-Ass tegen drie gasten voor een diner ondersteund door Omen van The Prodigy vond ik ook erg tof.

Maar mijn eerste gedachte toen de film afgelopen was, hier had veel meer in gezeten, wat als Ritchie zijn touch er aan had kunnen geven (laat Vaughn maar lekker produceren).. Naja, zeer vermakelijk, bij vlagen geweldig, maar toch net niet voor het hoogste plan.

avatar van Respekked

Respekked

HarmJanStegenga schreef:
''Fuck Me Sideways!''

De scéne wanneer haar vader 'Big Daddy' (prachtig geflipte rol van Cage; blij dat hij weer eens te zien is in een rol als deze; erg strakke zet) in de hens staat en zij als 11-jarige alles en iedereen kapot maakt is subliem. Fenomenale opbouw, prachtige muziek van John Murphy (uit Sunshine; beter goed gejat dan slecht verzonnen) en uiteindelijk zelfs het aangrijpende moment. Naast de finale uit Inglourious Basterds voor mij toch wel het meest indrukwekkende stukje film wat ik in tijden op het witte doek heb mogen aanschouwen. On-ge-lo-ve-lijk. Dat maakte een (klein) middenstuk in de film, waar het misschien allemaal een beetje inkakte meer dan goed; ''Show's over motherfuckers''.