• 9.381.330 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Djarune

Djarune

Net gezien. Enorm veel elementen uit de film zijn geleend uit andere, maar toch omdat ze in combinatie in Kick-Ass zijn verwerkt is het een heerlijke frisse mix van actie en komedie geworden. Wordt trouwens een beetje gek van iedereen die hier 5 sterren voor geven. De film wordt weer te overschat en daarmee trek je weer publiek die hier 0.5* voor geven. In het genre is het een goede film, maar er zijn toch betere te vinden?

avatar van teaser

teaser

De eerste helft van de film had echt te weinig tempo. Na een 20 minuten vond ik het wel tijd voor de introductie van de vader en dochter.
Dat gay BFF was er met haren bijgesleurd om de film wat lengte te geven want grappig of enig nut was/had het niet.

3* voor Hit-Girl

avatar van voskat

voskat

teaser schreef:

Komt rechtstreeks uit de comic.

avatar van Deja Vu

Deja Vu

HIT-GIRL

avatar van Ninto

Ninto

planet_of_death schreef:

Iemand afraden zijn mening te verkondigen is gewoon een beetje kinderachtig.

Een reactie als "Ik had Nicolas Cage hoog zitten, daarom is deze film een tegenvaller. Niet bioscoop waardig"... is geen mening. Slaat nergens op. Er zit zelfs geen logica in zo'n reactie. Vind dat je mensen als die persoon best mag afraden hun mening te plaatsen.

Iemand overigens opgevallen hoe perfect de muziek past bij de verschillende scenes? Serieus... perfectie.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ninto schreef:

Deze twee nummers ( klik, klik) zijn mijns inziens perfect toegepast. Briljante scénes trouwens.

En ow ja,

Klik.

Ninto schreef:

Ik had het meer over de stem-dan-niet reactie van SnakeDoc.

louisvf schreef:

Trouwens, niemand zegt hier iets over de samenhang, muziek, cameravoering en dergelijke technische zaken... Ik hoor hier alleen maar dat de actie goed was en wat gepraat over Cage. Nu ja ik verwacht wel wat meer van Vaughn dan alleen maar actie/actie/actie! De doelgroep is dan precies toch nog vrij laag? Of verwachten jullie gewoon niet veel meer van onze man Vaughn (van de schitterende Layer Cake, Lock stock... en Snatch, films die het toch halen niet alleen omwille de actie)

Ik vind Vaughn nou niet echt een mooi filmer. Visueel altijd vrij pover, montage en camerawerk ook niet bijzonder. Ik vind hem technisch erg conventioneel. We moeten nu niet gaan doen alsof Vaughn een soort Sogo Ishii, Seijun Suzuki, Tony Scott etc. is. Ik vraag me ook af wat hij voor bijzonders heeft gedaan in Layer Cake en Star Dust op dit gebied. Hij was toch gewoon producer bij Lock, Stock? Had volgens mij weinig tot geen creatieve inbreng. Muziek was best goed gekozen, en op de juiste momenten ingezet maar dan houdt het wel op.

mandy7

Ach, ik geef hem gewoon een 5.

Zelden heb ik zo hard gelachen!

Geweldige teksten, leuk geacteerd, de muziek klopte ook pefect.

Iedereen was geweldig passend gecast.

5* !

mercedessig schreef:

wat een matige film zeg. Vond het op alle fronten tegenvallen. Had nicolas cage hoog zitten. Vandaar dat ik dit ook een enorme tegenvallen vind. NIet bioscoop waardig.

Op zich vindt ik dat iedereen recht heeft zijn mening de wereld in te slingeren.

Maar als het zo'n opéénhoping van bullshit is, lijkt het me beter te zwijgen.

Hoe kun je deze film niet bioscoop-waardig noemen?

Hij is krap een weekje uit en heeft zijn budget al ruim opgebracht.

Zelfs de meest zure azijnpissers/filmrecensenten prijzen deze film de hemel in.

Op elke filmwebsite waar je een cijfer kan geven, behaalt deze film ruime voldoendes.

Dus, kort samengevat, wat lul je nou?

avatar van Joy4ever

Joy4ever

mandy7 schreef:

De Gele Raaf was anders niet zo enthousiast

avatar van Possessed

Possessed

planet_of_death schreef:
Wat ik alleen niet begrijp is waarom Dave het schot in zijn hoofd overleeft. .

dat is, zoals verteld in de film: een Kick-Ass imitator.. het was dus niet Dave in dat pak..

Haha lol.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

mandy7 schreef:

Maar als het zo'n opéénhoping van bullshit is, lijkt het me beter te zwijgen.

Hoe kun je deze film niet bioscoop-waardig noemen?

Hij is krap een weekje uit en heeft zijn budget al ruim opgebracht.

Zelfs de meest zure azijnpissers/filmrecensenten prijzen deze film de hemel in.

Dus, kort samengevat, wat lul je nou?

Pas op Mandy, dit is Movie Meter, je mag hier je mening geven. Tegen iemand in gaan die volgens jou een onterechte beoordeling geeft, dat is niet terecht volgens een aantal hier

Ik ben ook al op mijn plaats gezet

avatar van Possessed

Possessed

ohja, het begin vond ik ook geweldig, haha..

Naomi Watts

Ik snap niet waarom iemand dit niet bioscoop onwaardig mag noemen.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Naomi Watts schreef:

Ik snap niet waarom iemand dit niet bioscoop onwaardig mag noemen.

Ik snap niet dat iemand niet om uitleg daarover mag vragen.

avatar van louisvf

louisvf

Mr_White schreef:

Ik had in mijn bericht wel wat over de technische kant gezegd. Om het kort samen te vatten, dat steekt gewoon uitstekend in elkaar, en ik was vooral te spreken over het feit dat Vaughn elke actiescene anders aanpakt. In de een schokkerige camera om de chaos weer te geven, in de ander wat jump cuts, dan weer een first person segmentje, goede afwisseling waardoor het allemaal fris blijft aan voelen. Muziek past er ook allemaal goed bij, zijn ook veel uit andere films gelift (herkende vooral wat muziek uit Danny Boyle films).

Bedank!

planet_of_death

Net alsof ze in de bioscoop alleen goede films mogen tonen. In de cinema wordt alles vertoond. Van bagger tot meesterwerken.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Iedereen mag van mij het aantal sterren geven wat hij/zij wil.

Maar ligt dan ook toe waarom (als je met een 0,5 ofzo komt aanzetten).

Een bericht of 20 terug is er een mafkees die is geregistreerd vanaf begin 2009,... de beste kerel heeft nog geen 1 stem geplaatst.

Maar bij deze film zet hij een 0,5 met als reden: Niks aan, verschrikkelijke film.

Ja daar kan ik niks mee.

planet_of_death

Inderdaad, al moet ik wel zeggen dat zulke reactie's maar dan positief niet bekritiseerd worden.

avatar van rep_robert

Djarune schreef:

In het genre is het een goede film, maar er zijn toch betere te vinden?

Tsja, tussen welke films wil jij Kick-Ass eigenlijk plaatsen dan? Deze film is voor mij met geen enkele andere te vergelijken.

SnakeDoc schreef:

Ik ben ook al op mijn plaats gezet

Dat boeit me vrij weinig .

Stephanovic schreef:

Ik snap niet dat iemand niet om uitleg daarover mag vragen.

Gaat misschien om de manier waarop.

SnakeDoc schreef:

Iedereen mag van mij het aantal sterren geven wat hij/zij wil.

Maar ligt dan ook toe waarom (als je met een 0,5 ofzo komt aanzetten).

Daar ligt nou net het probleem. Bij een nietszeggende recensie met een beoordeling van 5* zie je de stem gestapo niet. Het blijft een beetje krom natuurlijk.

avatar van teaser

teaser

voskat schreef:

Komt rechtstreeks uit de comic.

Aha.

Actionfreak

rokkenjager schreef:

En ow ja,

Klik.

Deze past ook echt geweldig bij de film

avatar van makanmakan

makanmakan

Dit weekend de film gezien, maar wat een aparte film!

De film begon vrij grappig en het leek richting een foute komedie te gaan. Na het eerste actie-moment veranderde mijn blik op de film toch wel. Het bloed vloeit en mensen worden vermoord alsof het niks is. Hoewel het een 'verstand op nul en kijken maar'-film is, doet dat helemaal niet onder voor de kwaliteit.

De humor is goed en de actie ook. Leuke vechtscènes met foute one-liners die normaal gesproken door Arnold, Sylvester of Bruce worden ingesproken.

Daarnaast erg goed acteerd door het meisje wat de 11-jarige Hit-Girl speelt.

Leuke film en zeker een aanrader!

avatar van Endeavour

Endeavour

Gisteren nog pas in de bios gezien en vond hem wel redelijk goed..

Het Acteerwerk van de casts waren opzicht niet slecht, vond Big Daddy and Hit-Girl voornamelijk een goede inzet bij deze film..

En vooral Hit-Girl is best fraaie karakter, wel goed voor een meisje op die leeftijd om zo'n badass girl tot leven te brengen en toch zo schattig blijft

De visual effecten zijn toch wel op mijn zins een andere uitwerking begaan, met de juiste toepasselijke soundtracks erbij, heeft dit film toch een bepaalde elementen kunnen uitstralen.

Ook al konden we de bepaalde beelden en de soundtracks, maar naar mijn mening heeft dit film alsnog een goeie uitkomst gebracht.

Sommigen details alsdeware ''superhero cliche'' moments waren dan ook op sommigen aspecten weggehaald en omgevormd naar een meer realistische perspectieve..

Ik heb eerlijk gezegd niet echt Die-Hard gelachen op deze film zoals sommigen recenseren hier, maar ik had wel het FeelGood Mood erbij en daarom geef ik Kick-Ass een Dikke Sappige lollige 4.0 !!