Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Nomak
Anders kunnen we inderdaad beter ophouden met deze discussie.
Dat lijkt me eigenlijk ook het beste, zoals HarmJanStegenga ook al aangaf.
Ik vind het hier regelmatig ook een vreemde manier van discussieren.
Zo zou ik ook gewoon blindelings elke film 5 sterren kunnen geven met het argument dat het een film is, en dat in een film alles mogelijk is. Scheelt een hoop discussie en elk tegenargument kan worden weggelachen. Geen verdere vragen stellen en gewoon alles slikken.
metafoor
me - ta` foor de -woord metaforen , me - ta` fo - ra («Grieks) de -woord metafora`s beeldspraak die op vergelijking berust, overdrachtelijke uitdrukking, bijv. bliksemende ogen '
Metafoor
beeldspraak doormiddel van een vergelijking '
Maar zoals ik al probeerde duidelijk te maken, either way, het maakt niet uit. That's not the point! Het had sowieso niks te maken met waar Nomak het over had.
Wat je bedoelt met dat ik me tegenwerk in me eigen berichten snap ik ook niet, ik ben niet degene die moeite heeft met begrijpend lezen en op alles dat iemand zegt reageren.
- 1931 stemmen
Het ligt toch echt aan jou hoor. Een cassière die een shotgun uithaalt en begint te schieten is in principe niet onrealistisch (het zou echt kunnen), en al helemaal niet bovennatuurlijk.
Een elfjarig meisje met onmenselijke krachten is zowel onrealistisch als bovennatuurlijk. Heb ik trouwens geen problemen mee, mits het goed wordt uitgewerkt.
Het zou in theorie kunnen wil niet meteen zeggen dat het realistisch is, dan gebruikt de helft van de mm-leden onrealistisch vaak genoeg verkeerd bij een film omdat het in theorie wel zou kunnen. Hit-girl is overigens niet bovennatuurlijk, alleen over-the-top. Overigens snap ik niet waarom het mij ligt, ik gebruikte enkel een metafoor om een verschil aan te duiden, en jij ziet er veel meer in dan ik er eigenlijk mee bedoel..
Dat lijkt me eigenlijk ook het beste, zoals HarmJanStegenga ook al aangaf.
Ik vind het hier regelmatig ook een vreemde manier van discussieren.
Misschien maar beter ja. Maar je moet me verder niet begrijpen, van mij hoef je niet alles te slikken. Zoals ik al aangaf heb ik er totaal geen moeite mee dat jij je eraan irriteerde. Ik had er enkel moeite mee dat je het op ongeloofwaardigheid binnen deze context schoof en niet op te over-the-top, te weinig uitleg etc. Maar goed, daar hebben we nu wel genoeg over gediscussieerd.
chevy93
Anyway, ik heb hier geen zin in. Het voelt alsof ik tegen een muur praat. Ik heb meerdere mensen mijn visie laten weten en iedereen gaat er mee akkoord. Helaas ben jij de enige bij wie dit niet lukt.
Het zal me verder ook een worst wezen. Ik ben er klaar mee...
- 1931 stemmen
Ik lees alles wat je zegt en reageer op alles wat je zegt, dus als je dan al het gevoel hebt dat je niet tot me door kan dringen kan je inderdaad beter tegen andere muren gaan praten. Ik heb er immers ook allang geen zin meer in, en zie er vooral ook geen nut meer in om te proberen om iets duidelijk te maken.
wimnoot
@ chevy93: In Sin City zit een scene waarbij Hartigan (Willis) een paar slechterikken door een schuur blaast met gewoon zijn pistool. Vond je dat niet ongeloofwaardig?
chevy93
Sin City is een film die ik weer eens moet herkijken. Die scène staat met niet meer bij. Heb je een YouTube-link voor me?
Verder blijft Sin City gewoon één grote cartoon, dus daar is het geloofwaardigheidsgehalte natuurlijk al een stuk lager.
goongumpa
Zoals ik btw al eerder letterlijk aangegeven heb ...
wibro
wimnoot
@Chevy93: Kan even geen link vinden, maar er zitten nog wel meer dingen in Sin City (wat net als Kick-Ass een comicbook is) die niet geloofwaardig zijn. Maar toch geef je hem een 4.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ja schitterend toch! Ik ben zo blij verrast door deze film. Had ik niet meer verwacht in dat hele superhelden-gebeuren. De muziek is ook grandioos tijdens de vecht-scenes.
chevy93
Kick ass = ook één grote cartoon.
wimnoot
Slaat nergens op. Ze zijn alletwee gedrukt op papier! Alleen is Sin City zwart-wit. Maar dan houdt je geloofwaardigheid argument nog geen stand. Je vond de film gewoon niet vet, klaar!
Mijn cijfer voor Kick-Ass is niet puur gebaseerd op het feit dat de film ongeloofwaardig is op sommige punten. Humor vind ik niks, verhaal boeit me niks en de personages zijn slap. Sin City vind ik een luchtige film, met prachtige beelden, een leuk verhaal en goede personages.
Net wat ik zeg, je vond de film niet vet.
Snap alleen niet waarom er zeven pagina's discussie voor nodig is dat vast te stellen!
chevy93
Ik beperk me tot de films. Comics kunnen me gestolen worden. Sin City is op geen enkele manier vergelijkbaar met Kick-Ass.
Idd. Sin City sucks!
Groot voordeel is dat Kick-Ass zich niet zo vreselijk serieus neemt. Wat dat betreft is Sin City enkel een cartoon in vorm.
chevy93
@Reinbo. Het serieuze(re) verhaal van Sin City vind ik veel aantrekkelijker dan het voornamelijk slappe tienerverhaaltje van Kick-Ass. Leuk voor degene die het wel leuk vonden, maar ik vond het meer dan slecht. Iets wat veel mensen jammer genoeg niet kunnen begrijpen.
Groot voordeel is dat Kick-Ass zich niet zo vreselijk serieus neemt.
Het serieuze(re) verhaal van Sin City vind ik veel aantrekkelijker
Meen je dat echt? Een man die zijn ballen verliest en door de medicatie in een geel stinkend monster veranderd? Een gewone sterveling die tot drie maal aan toe aangereden wordt met een auto en er met een paar schrammen vanaf komt?
Sorry hoor, maar Kick-Ass is veel echter (sorry, geloofwaardiger) dan Sin City.
Tonypulp
Sin City is inderdaad van het zelfde bullshit gehalte als een Kick-ass, alleen rauwer vormgegeven.
chevy93
Sorry hoor, maar Kick-Ass is veel echter dan Sin City.

Ik zeg serieuzere verhaal. Ik zeg niet dat het echter of realistischer is.
Ramon K
Wat een crap. Als een filmmaker besluit om martial arts in zijn film te stoppen, dan mag ik als kijker verwachten dat de executie voldoende is.
Mijn opmerking over Chocolate is verder zeer terecht, of de film nu een andere toon heeft of niet. Ik heb 't voortdurend gehad over de impact van de martial arts wanneer die uitgevoerd worden door iemand die zo iel is. Dat pas ik hier ook toe. Ik kan dan gewoon niet opgaan in de actie. Je mist de power, maar toch komen de klappen aan a la Bruce Lee. Ik vind dat niet mooi. En dat is, en daar begon de discussie mee, een zeer geldig argument.
wimnoot
Ik vond die bedscene ook niet overtuigend. Als een filmmaker besluit een bedscene in zijn film te stoppen, mag ik als kijker verwachten dat het wel goed uitgevoerd wordt.
Ramon K
De mooiste scène van de hele film.
De eerste 22 sec tellen al zo'n 9 a 10 cuts. Ik vind dat verre van een knappe actiescene en ik vind het net zo mooi als de gemiddelde actiescene met Van Damme. Kijkbaar, maar zeker niet meesterlijk.
Zat er een bedscene in?
wimnoot
De eerste 22 sec telt al zo'n 9 a 10 cuts. Ik vind dat verre van een knappe actiescene en ik vind het net zo mooi als de gemiddelde actiescene van Van Damme. Kijkbaar, maar zeker niet meesterlijk.
Waarom deze film op puur technische dingen afrekenen? De grap ontgaat je dan
zeker.
Nee niet echt een bedscene, maar mijn punt is dat het niet zo belangrijk is voor de grap.
Ramon K
Nee hoor, en het is zeker ook niet zo dat ik de film minder vind enkel en alleen vanwege technische mankementen. Maar dan moet je gewoon de posts van me zoeken. Volgens mij noemde ik een origineel uitgangspunt als pluspunt in die post, maar vond ik de verhaalafwikkeling als die van een gemiddelde highschool en superheldenflick. Weinig bijzonder.
Nomak
De grap ontgaat je dan zeker.
Kick-Ass 2 zal ik maar samen met enkele fanboys gaan kijken, dan kunnen jullie me vertellen wanneer het tijd is om te lachen.
wimnoot
De grap is niet de Martial arts, maar dat een meisje van elf ze gebruikt. Als je dat niet snapt kun je deel twee beter aan je voorbij laten gaan.
Ramon K
Die grap zat ook al in het verschrikkelijke 3 Ninjas, of in de Norris classic Sidekicks of in American Ninja 5 en andere dope films.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen