• 9.382.451 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

DonOswaldo schreef:

Als ik nu opeens op straat iemand als Hit-Girl 300 man helemaal verrot zie trappen geloof ik het ook

De dag dat dat gebeurd, trek ik al mijn kritiek in, ok?

chevy93 schreef:

Ik ben blij dat jij de tegenstelling nu ook ziet.

Want onrealistisch en bovennatuurlijk zijn one and the same? Man, dat de caissière in de AH opeens 2 shotguns tevoorschijn haalt en in het wilde weg begint te schieten is ook onrealistisch, maakt het niet bovennatuurlijk. Ga alsjeblieft eerst de definitie van zowel bovennatuurlijk als ongeloofwaardig leren voordat je verder reageert op me.

DonOswaldo schreef:

Weten waar de kracht vandaan komt, is zoeken naar uitleg. Vrijwel niets te maken met geloofwaardigheid.

Als ik niet geloof dat een elfjarig meisje bijna net zoveel kracht heeft als de Hulk, dan mag ik het toch ongeloofwaardig vinden.

chevy93 schreef:

De dag dat dat gebeurd, trek ik al mijn kritiek in, ok?

Wat een onzin-reactie weer, waar o waar zeg ik dat er ook maar een goede kans is dat dat ooit zou gebeuren? Het ging over dat uitleg niet nodig is en los staat van ongeloofwaardig. Beter lezen dus..

avatar van jipt

jipt

En hier

avatar van AC1

AC1

Geloofwaardigheid in kunst is iets geheel anders dan geloofwaardigheid in de realiteit.

DonOswaldo schreef:

Want onrealistisch en bovennatuurlijk zijn one and the same?

Dat pretendeer ik ook niet. Bovennatuurlijk is onrealistisch. Andersom geldt het niet.

DonOswaldo schreef:

Slechte vergelijking. Die cassière zou zoiets kunnen doen, maar een meisje van 11 kan NOOIT zoveel kracht hebben.

DonOswaldo schreef:

Waarom haal je het dan aan als een gebeurtenis waar geen uitleg bij nodig is, mocht het gebeuren?

Nomak schreef:

Dat mag, alleen is het dan niet handig om dit soort films te gaan kijken. Vind het dan meer aan jou liggen, dan aan de film. Verder had ik het erover dat het gebrek aan uitleg voor die kracht niet voor ongeloofwaardigheid zorgt.

DonOswaldo schreef:

Het gaat er nog steeds niet in dat dat bij sommige mensen WEL het geval is?

avatar van jipt

jipt

Dit is trouwens ook een leuk stukje montage Krijg eigenlijk gelijk al zin in een herziening!!!

chevy93 schreef:

Whatever, wat jij aanhaalt blijft enkel onrealistisch en niet bovennatuurlijk, dus waar die reactie dan uberhaupt vandaan kwam...

chevy93 schreef:

Wie heeft het over het nodig zijn van uitleg. Het ging over of uitleg was om het te geloven, en nee dat heb ik en heeft geen enkel mens dan nodig.

avatar van Insignificance

Insignificance

Nomak schreef:

Als ik niet geloof dat een elfjarig meisje zoveel kracht heeft als de Hulk, dan mag ik het toch ongeloofwaardig vinden.

Tuurlijk mag dat, maar het staat wel raar als je twee dagen voordat je film kijkt (of daar blijk van geeft) dit zegt.

DonOswaldo schreef:

alleen is het dan niet handig om dit soort films te gaan kijken.

Ik kan niet op voorhand weten hoe een film zich gaat ontwikkelen. Ik ben een kijker, ik mag alles kijken wat ik wil. Het is aan de regisseur om mij te overtuigen.

Insignificance schreef:

Wat heeft dat er nu weer mee te maken? Het ging daar over expliciet geweld en er werd zelfs pedofilie bijgehaald.

Dat is een totaal andere discussie die hier volledig los van staat.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nomak schreef:

Ja, en? Dat is juist de grap - die is je niet bevallen. Punt.

Nomak schreef:

Je mag kijken wat je wilt. Ik irriteer me alleen aan het feit dat je het op geloofwaardigheid blijft schuiven en niet zegt ''het is bij momenten gewoon iets te over-the-top voor me''.

DonOswaldo schreef:

Dan is bij deze de discussie afgelopen. Als jij je niet eens kan verplaatsen in een ander. Soms is er gewoon uitleg nodig om het te geloven. Dan kan jij wel gaan roepen dat dat niet zo is, maar dat is dus wel zo.

Nomak schreef:

Onzin, geen slechte vergelijking, sterker nog, het is niet eens een vergelijking, het is een metafoor. Waarmee ik wou aanduiden dat onrealistisch en bovennatuurlijk niet hand in hand hoeven te gaan, had niks te maken met genoeg kracht ervoor bezitten of waar jij nu over begint. Ook jij moet dus wat beter leren lezen.

Leland Palmer schreef:

Ja, en? Dat is juist de grap - die is je niet bevallen. Punt.

Uiteraard. Maar punt? Ik zou wel een punt willen zetten, maar ik wil ook nog altijd op een fatsoenlijke manier de mensen hier blijven beantwoorden in deze discussie.

avatar van goongumpa

goongumpa

Nomak schreef:
Uma Thurman zou ook nooit uit een houten grafkist met 5 meter zand erop kunnen ontsnappen.

chevy93 schreef:

Ik kan me best verplaatsen in iemand, maar ik ga niet luisteren naar iemand die me probeert wijs te maken dat als hij op straat iemand 300 man ziet neertrappen, vervolgens zegt: ''dat geloof ik niet'', omdat hij simpelweg niet weet waar diegene de kracht vandaan haalt..

DonOswaldo schreef:

het is niet eens een vergelijking, het is een metafoor.

Een metafoor ís een vergelijking.

DonOswaldo schreef:

Maak je alweer een rare vergelijking tussen realiteit en film. Als dit in het echt zou gebeuren, zou ik hier in geloven ja. Maar dit kan gewoon NIET.

Laat ik even een hypothese stellen (volgens jouw theorie): Stel dat ik een Pokemon in het echt tegenkom, dan geloof ik toch ook dat ik die echt is? Is dit een goed argument om aan te geven dat Pokemon realistisch is?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

... Maar punt?

Asjeblieft wel, het gaat nergens meer over. Jij stoort je aan bepaalde dingen waar deze film het juist van moet hebben. Het is gewoon je ding niet en dat kan.

DonOswaldo schreef:

Euh, je haalt iets erbij wat in principe wel zou kunnen voorkomen (die cassière) en gooit dat in een discussie over iets wat onmogelijk kan (elfjarig meisje die mannen laat vliegen).

En dan ligt het aan mij als ik het een slechte vergelijking vind?

chevy93 schreef:

Een metafoor ís een vergelijking.

Het berust op een vergelijking. Het is een soort vergelijking, maar either way had het niks te maken met de vergelijking waar Nomak het over had. Blijf je met dit soort reacties komen of komt er nog iets zinnigs uit? Anders kunnen we inderdaad beter ophouden met deze discussie.

Nomak schreef:

En dan ligt het aan mij als ik het een slechte vergelijking vind?

Ik gaf hiermee alleen aan dat onrealistisch en bovennatuurlijk niet hand-in-hand hoeven te gaan (wat ik al zei), enkel en alleen dat. Dat jij dan niet begrijpend leest en niet weet wat ik bedoel, dat ligt dan inderdaad aan jou.

DonOswaldo schreef:

Het berust op een vergelijking.

Een metafoor berust helemaal niet op een vergelijking. In tegendeel, er wordt een vergelijking gecreeërd tussen twee ongelijke dingen. Maar vooruit, ik zal er geen Nederladse les van maken.

DonOswaldo schreef:

Blijf je met dit soort reacties komen of komt er nog iets zinnigs uit?

Als jij berichten blijft plaatsen om jezelf met het volgende bericht alweer tegen te werken, schiet het niet op nee.

DonOswaldo schreef:

Het ligt toch echt aan jou hoor. Een cassière die een shotgun uithaalt en begint te schieten is in principe niet onrealistisch (het zou echt kunnen), en al helemaal niet bovennatuurlijk.

Een elfjarig meisje met onmenselijke krachten is zowel onrealistisch als bovennatuurlijk. Heb ik trouwens geen problemen mee, mits het goed wordt uitgewerkt.