Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
wimnoot
Die heb ik niet gezien. Maar daar hebben we het toch niet over? Waar die grap wel of niet in zat?
Ramon K
Niet zo serieus wimnoot.
Uiteindelijk komt het er op neer dat de 'grap' (meisje dat als een volwassen actieheld kont trapt) enkel een gegeven is waar de gehele speelduur op geteerd wordt. Toch niet heel vreemd dat sommige mensen dat niet zo meesterlijk of grappig vinden?
wimnoot
Nee, dat vind ik niet vreemd. Als mensen het ook zo uit zouden leggen dan hebben we niet van die lange discussie's.
Verder is het wel een interresant punt of de martial arts in een film als deze 100% moeten zijn net als de geloofwaardigheid van Hit-Girl en het feit dat ze maar 30kg weegt.
Ik zeg dat de vechtkunsten en de geloofwaardigheid onderdanig zijn aan de humor die de film probeert over te brengen. Zo dient het flinterdunne verhaaltje alleen maar om de hoofdpersonen in die situatie's te brengen.
Ramon K
Ik snap best wat je bedoelt, maar uiteindelijk is Kick-Ass in mijn ogen ook een actiefilm, en zeker als martial arts liefhebber wil ik dan wat meer zien dan ik gekregen heb.
En uiteindelijk vind ik het ook geen gedrocht van jewelste (2,5) en heb ik me redelijk vermaakt.
goongumpa
Groot voordeel is dat Kick-Ass zich niet zo vreselijk serieus neemt. Wat dat betreft is Sin City enkel een cartoon in vorm.
wimnoot
Ik vind Kick-Ass meer een komedie, en ik kon niet zo veel aanmerkingen vinden op de vechtscenes. Maar ik ben daar ook niet zo'n expert in. Ignorance is bliss zal maar zeggen.
Vond de serieuze noir toon geen fijne bovendien ergerde ik me aan de eentonige look. Daar was ik na een kwartiertje wel op uitgekeken.
- 19752 berichten
De bijrollen in Kick-Ass zijn helaas wel van dramatisch niveau. Die vrienden van hem hadden ze echt wel wat beters voor kunnen neerzetten.
wimnoot
Nee, hoor. Het zijn gewoon twee nerds. Een dikke met een bril en een magere spriet. Passen precies bij dave.
- 19752 berichten
Ze spelen alleen erg slecht en het interesseert ze eigenlijk helemaal niks wat er met hun vriend gebeurt.
wimnoot
Ze weten toch niet dat hij Kick-Ass is? Ze vinden het helemaal niet leuk dat hij altijd weg is.
- 19752 berichten
Dat vond ik ook wat minder aan de film. Hij zou toch duidelijk te herkennen moeten zijn door zijn vrienden in dat youtube-filmpje.
yeyo
Ach ja, hij heeft tenminste nog een masker. Clark Kent moet alleen even z'n bril afzetten en niemand herkent 'm nog.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Mijn opmerking over Chocolate is verder zeer terecht, of de film nu een andere toon heeft of niet. Ik heb 't voortdurend gehad over de impact van de martial arts wanneer die uitgevoerd worden door iemand die zo iel is. Dat pas ik hier ook toe. Ik kan dan gewoon niet opgaan in de actie. Je mist de power, maar toch komen de klappen aan a la Bruce Lee. Ik vind dat niet mooi. En dat is, en daar begon de discussie mee, een zeer geldig argument.
Ik vind het geen terechte vergelijking, juist doordat de toon anders is. Chocolate is een serieus actie-werkje, dan moeten de klappen ook echt harde impact tonen. Bij geen enkel cartoonesk over-the-top werkje als dit zal je dat tegen komen. Net zoals ze ook geen Hit-Girl op deze manier simpel mensen zouden laten afslachten in een bloedserieus actie-werkje. Of bedoel je dat je graag de power van iemand in z'n fysieke uiterlijk terug wil zien (en dat de 'coole' grap hiervan langs je heengaat)? Daar kan ik dan nog wel in meegaan.
- 19752 berichten
Dat is dan ook weer waar ja, maar ik vond het in Kick-Ass een beetje ergerlijk, omdat ze ook weten dat Kick-Ass zo'n voorliefde voor comic-helden heeft en zo. Ik vond het 2 irritante nerds, hadden ze vast wel wat beters kunnen neerzetten.
sandokan-veld
Leuke film, maar gezien hoe hij de hemel in werd geprezen door iedereen om me heen kon het eigenlijk alleen maar een beetje tegenvallen.
AC1
puckb96
What the hell is dat nou weer voor een vergelijking? Chocolate en Kick Ass?
Nomak
Toch maar een half sterretje eraf halen, 2 sterren is te veel.
AC1
Geen probleem, zolang je het maar geen 'proteststem' noemt is er geen vuiltje aan de lucht.
chevy93
Mijn stem is best wel een protest tegen het feit dat men niet meer dit soort films moet maken.
Nou, denk dat ze niet meer durven na zo'n stem....
Gelukkig compenseer ik het een beetje en komt er toch een deel 2.
Daar heb ik geen goed gevoel over.
Kan het enkel meevallen.
tn2543
Zeker een leuke film. Vooral dat meisje en nicholas cage waren echt een leuke toevoeging aan de film. Actiescenes vond ik ook wel goed gedaan, dat had ik eigenlijk niet verwacht.... want het leek mij in het begin een beetje een speelse film... maar de actiescenes zijn echt goed uitgewerkt....
Goede film....
timburton
Dus je had meer punten gegeven als ze niet zo enthousiast waren geweest?
Is toch vrij logisch dat hij dit gebruikt voor zijn beoordeling. Ik vond The Godfather II maar een saaie film, en begon hem alleen maar nog flauwer te vinden toen heel Hollywood op z'n kop stond voor de film. Ik vind het vrij herkenbaar. Ik vond Kick-Ass dan wel een toffe film. Geweldige wendingen en humor die voor Hollywood-regels nét over de grens gaan, maar niet te overdreven worden. Een ideale popcorn-film; heb me fantastisch vermaakt!
sandokan-veld
Nope
Filmkriebel
Halfje erbij, fantastische film die het comic-genre (eindelijk) nieuw leven inblaast.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen