Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Bottleneck
Pippi Langkous maar dan iets moderner, beetje pinky violence. Vooral in het begin vond ik dat tof zoals met haar introductie maar de gimmick werd wel erg uitgemolken en zoals ze ronddartelde tussen die kleerkasten zag het er wel erg... Pippi Langkous-kinderachtig uit. Gelukkig was er nog wel de toffe night-visionactie en de heerlijk foute slotactie en draait ook niet alles om haar.
Verder een fijne film, vooral het eerste uur heb ik me vermaakt; leuke humor, lekker kleurrijk en een aardige soundtrack (hoewel die helaas niet is blijven hangen op dat overbekende nummertje in de auto na). Big Daddy is ook onéindig veel geslaagder dan de laatste Batman, sowieso vind ik superhero's op deze manier beter te pruimen dan de bloedserieusheid van bijvoorbeeld The Dark Knight.
Lord Flashheart
Jahoor, Sint. De discussie gaat weer verder. Ik moest alleen even koken, eten en afwassen.
Wat laag. Te moeilijk om je ongelijk toe te geven? Alsof je wel had gereageerd had, als ik een andere vergelijking had gemaakt. Waarom denk je dat ik bewust stukken quote uit zijn recensie?
Slimme mensen daar.
Hitler erbij slepen is totaal irrelevant in deze discussie. Als je Kick-Ass niks vind, prima. Maar zeg dat dan. Verschuil je niet achter Nomak of Adolf Hitler.
chevy93
Ik verschuil me helemaal niet achter Nomak. Ik heb me eerder al vele malen (prima) verwoord. Snap ook niet waarom je zulke rare opmerkingen plaatst.
Whatever.
. Geen speld tussen te krijgen toch?
Hitler erbij slepen is totaal irrelevant in deze discussie.
Peter Ho
Onzin. En leer eens het verschil tussen realisme en geloofwaardigheid. Ik verwachtte geen realisme, maar geloofwaardigheid is WEL iets wat in elke film hoort aanwezig te zijn.
Wat een discussies allemaal
Maar wel begrijpelijk, Nomak. Ik vind zelf geloofwaardigheid in films ook belangrijk vooral bij serieuze films, of het verhaal realistisch moet zijn of niet.
In komedies zoals in deze heb ik dat wat minder, omdat je weet dat het niet al te serieus is. Ik lach meestal onbewust om kleine dingen die soms niet eens grappig bedoeld zijn, dat heb ik vooral bij dit soort films
Lord Flashheart
. Geen speld tussen te krijgen toch?
Lekkere cirkelredenering; zo kunnen we nog wel even doorgaan.chevy93
Nogmaals: ik ga niet het hele topic teruglezen.
Lekkere cirkelredenering; zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Kom met goede vergelijkingen om je argumenten kracht bij te zetten. Het erbij slepen van Hitler vind ik in een discussie over Kick-Ass buitenproportioneel.
Het punt is gewoon: Als ik het met een deel van iemand eens ben, hoef ik het niet gelijk eens te zijn met alles wat die persoon zegt. Dat weet je zelf ook wel.
Lord Flashheart
Je kunt gewoon op mijn naam zoeken hoor... Ook staat hij gewoon tussen de recensies. Wil je dat ik elke keer opnieuw mijn recensie plaats als ik op iemand reageer?
En hierbij laat ik het, want dit heeft echt niets meer met de film te maken.
wibro
Toch wel leerzaam zo'n discussie over "Kick-Ass". Ik had namelijk nog nooit van de Wet van Godwin gehoord. Toch maar eens even gelezen wat het inhoudt. Dat iemand die in een discussie over een actueel onderwerp de nazi's en Hitler er bij haalt automatisch de discussie heeft verloren daar kan ik mij best wel in vinden. In de discussies over Wilders is dit bij zijn tegenstanders schering en inslag. Een duidelijk zwaktebod van zijn tegenstanders dus ook.
Daarentegen heeft het erbij slepen van Hitler in een discussie over "Kick-Ass" volgens mij met de Wet van Godwin niets te maken. Daarvoor is het gewoon te onzinnig. "Kick-Ass" heeft met de realiteit namelijk niets te maken. Daarvoor is het te ongeloofwaardig en daarom prima vermaak voor diegene die het vermogen heeft het verstand op nul te zetten en op die manier heerlijk van dit filmpje te kunnen genieten. Nogmaals, ik heb mij prima geamuseerd met dit onrealistisch en ongeloofwaardig filmpje. Ik hoef niet perse in elke film met de realiteit geconfronteerd te worden.
Die eindeloze discussies tussen enkele users op dit forum begrijp ik daarom ook niet helemaal. Eigenijk verdienen ze een "kick" onder de "ass".
Nomak
Ik hoef niet perse in elke film met de realiteit geconfronteerd te worden.
Veel films zijn onrealistisch, maar komen wel geloofwaardig over.
Verder vind ik ook die wet van Godwin onzin, al ken ik het al langer dan vandaag. Ik zou niet weten waarom je bepaalde onderwerpen vermeden zouden moeten worden, vooral als ze wel in de context passen. Chevy93 maakte gewoon op een prima manier zijn mening duidelijk. Hier zei hij Hitler, en dan gaan mensen die wet erbij halen. Als hij de naam Saddam Hussein had gebruikt was er niets aan de hand. Ik vind het nogal krom allemaal.
Waarom toch weer het verstand op nul zetten bij dit soort films?
Ontzettend domme en denigrerende opmerking wat mij betreft. Als je je verstand op nul zet mis je immers alle verwijzingen. Daarbij vergt het juist verstand om dit te kunnen plaatsen. De voorgasnde discussie is volgens mij juist typisch voortgekomen uit een opmerking van iemand die zonder verstand kijkt. Die zeggen namenlijk: 'dat kan helemall niet'.
Kortom hoe meer je nadenk bij dit soort films en hoe meer kennis van het genre je hebt, hoe leuker ze worden.
Veel films zijn onrealistisch, maar komen wel geloofwaardig over.
De geloofwaardigheid is 'in the eye of the beholder'. De kijker kan geloven, de film niet.
Nomak
Wat is dat voor een kromme opmerking. Beledigend zelfs!
Insignificance
Ik ook niet, maar dat staat vaak toch volkomen los van de geloofwaardigheid van een film. Veel films zijn onrealistisch, maar komen wel geloofwaardig over.
Bij The Dark Knight tackelde je dat met fantasie en een fantasiewereld. Dat gaat hier niet op?
wibro
Waarom toch weer het verstand op nul zetten bij dit soort films?

Als ik het heb over het verstand op nul zetten dan zegt dat meer over mijzelf dan over anderen. Ik heb bij het aanschouwen van dit filmpje helemaal niet gelet op verwijzingen en ik had daar ook geen enkele behoefte aan. Het beleven van een film is voor mij in de eerste plaats een zaak van het gevoel. Het is toch absurd dat je een scène pas mooi vindt als je een verklaring hebt gevonden waar die scène naar verwijst. Toen Hit-Girl die gangsters overhoop schoot heb ik mij rot gelachen. Had ik dan eerst moeten uitzoeken waar die scène naar verwees en dan achteraf pas gaan lachen?. Dit zou natuurlijk volslagen onzinnig zijn en ik zou mijzelf daarmee ook ontzettend voor de gek gehouden hebben.
sinterklaas
In een kort SS-rokje.
Eeehm, hoe oud ben je eigenlijk?
Nee, maar je duidt wel de context waarbinnen je het gaat accepteren (en leuk vinden). Met verstand op nul zou je de context wel eens verkeerd kunnen inschatten.
Blijkbaar niet eh. Ik vind het ook een vergezochte vergelijking.
Bij The Dark Knight is het hoofdpersonage een extreem getrainde sterke kerel die ook nog eens de beschikking heeft over de duurste en allernieuwste technologie. En zelfs hij heeft meer moeite met de bad guys dan een klein meisje van 11 jaar in deze film.
En de regisseur van The Dark Knight zorgt ervoor dat ik het geloof. Daar faalt de regisseur van deze film in.
Tookey heeft mij op de wildste ideeen gebracht.
sinterklaas
Tsss, als ze een jaar of 15 was dan had ik der ook wel zo over gedacht. Maare 12... nee
(al denk ik stiekem wel eens: waarom was die Hit-Girl nou niet zo oud, of was ik nog rond de leeftijd van Hit-Girl.
Maargoed, kijken doe je met je ogen.
Blijkbaar niet eh. Ik vind het ook een vergezochte vergelijking.
Ok, je kan altijd de regisseur de schuld geven, maar als jij na de eerste scene met Hit Girl waar big daddy haar twee keer neer schiet nog steeds dacht dat deze film zich ik onze alledaagse wereld afspeelde zit er toch een schroefje bij je los....
eltorro
Blijkbaar niet eh. Ik vind het ook een vergezochte vergelijking.
Maar zo is The Dark Knight ook serieus bedoeld en deze film bepaald niet.
Gek toch hoeveel mensen de toon van deze film anders interpreteren. De geloofwaardigheid van Hit Girl is wat mij betreft absoluut geen probleem, het wordt gewoon niet goed genoeg gebracht door Moretz.
Insignificance
Blijkbaar niet eh. Ik vind het ook een vergezochte vergelijking.
Is niet bedoeld als vergelijking, ik vraag me gewoon af hoe jij hier naar hebt zitten kijken.
Hiervoor had ik het idee dat je het per definitie ongeloofwaardig vond, maar nu zou het onder bepaalde omstandigheden dus wel aannemelijk kunnen zijn?
Baggerman
Inderdaad. Bij Chinese films als 'Iron Monkey' accepteer ik zoiets ook wel.
Overigens vond ik de martial arts scenes vooral onovertuigende zooi die onstond op de montagetafel. Daar heb ik helemaal niets mee. Ik houd van martial arts scenes waarin je kunt zien dat de personages echt kundig zijn op dat gebied. Vooral bij hand-to-hand combat.
...en dat is daarvoor de reden!
Moretz kan alleen voor geen meter acteren. Maar ja, misschien was ze gecast om goed op haar filmvader te lijken, die het al net zo min kan?
Kom op zeg Moretz doet het op geniale wijze. Ik vond haar spot on, briljant. Wat had ze beter/ anders moeten dien volgens jou?
eltorro
Inderdaad. Bij Chinese films als 'Iron Monkey' accepteer ik zoiets ook wel.
...en dat is daarvoor de reden!
Het slechte acteren van haar is mij een beetje ontgaan. Ik vind haar meestal aardig volwassen overkomen in haar rollen, nou ja in deze film dan en (500) Days of Summer. Wat dus vooral voor mij een pluspunt was bij deze film.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen