• 9.385.152 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Detective Gigante

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

chevy93 schreef:

Dat vind ik een rare conclusie. Als ik met één uitspraak van Hitler akkoord ga, ben ik het dus gelijk met alles eens?

*Godwin alert* Hier ga ik dus niet op in.
goongumpa schreef:

Vind dit ook geen echte parodie hoor... Hoewel hij duidelijk tongue-in-cheek is, is het in mijn ogen eerder een pastische.

Voor de zekerheid even opgezocht wat een pastiche ook al weer precies betekende, maar ik bleek goed te zitten. Een pastiche is meestal een soort eerbetoon aan een kunstwerk (hoewel het ook gewoon een vervalsing kan zijn). Voorbeelden zijn de films van Tarantino met zijn verwijzingen naar allerlei klassiekers. Toch iets anders dus; in Kick-Ass zitten geen letterlijke verwijzingen.

avatar van Reinbo

Nou het barst volgens mij van de letterlijke verwijzingen. Ik schaar dit ook onder de tarantinesque stijl. Ik zou het een stoerodie (ipv parodie) willen noemen Het verstoeren (cooler maken) van het genre.

De film is zich duidelijk bewust van het filmlandschap dat ze als uitgangspunt neemt en waar het mee speelt. Met als doel er een coole (stoere) film van te maken.

avatar van yeyo

yeyo

Reinbo schreef:

Nou het barst volgens mij van de letterlijke verwijzingen.

Inderdaad. Het zinnetje 'with no power comes no responsibility' alleen al.

Kick-Ass (2010) - Movie connections - imdb.com

I rest my case.

Verre van compleet overigens. Laatste actie is komt uit Death Wish 3.

Reinbo schreef:
Had jij de 'op waar gebeurde feiten' versie gehuurd of zo?
Reinbo schreef:
PS. Ook Superman bestaat niet. Kan ook helemaal niet, joh.
wimnoot schreef:
Als je films laag gaat waarderen met argumenten als:"Dat kan helemaal niet!" dan zijn er nog wel een enkele tienduizenden films die geen hoog cijfer verdienen.

Onzin. En leer eens het verschil tussen realisme en geloofwaardigheid. Ik verwachtte geen realisme, maar geloofwaardigheid is WEL iets wat in elke film hoort aanwezig te zijn.

Die Superman vergelijking is helemaal vergezocht, had ik niet van jou verwacht Reinbo. Superman is sterk en kan vliegen, blablabla,... Het gaat erom dat ik dat geloof als ik die film kijk.
Bij Kick-Ass hebben de personages geen superkrachten, en toch kan een meisje van ± 30 kilo volwassen kerels metersver laten vliegen met één trap.
En zoals ik al zei, ik geloof er niet in.
wimnoot schreef:
Nomak heeft een aantal dingen echt niet begrepen.
Lord Flashheart schreef:
Je sluit je in je quotes aan bij iemand die de film niet helemaal begrepen heeft (geloof dat iedereen het daar toch wel over eens is).

Dit vind ik dus bijzonder trieste opmerkingen, alsof er überhaupt iets aan te begrijpen is. Normaal zou ik er niet eens op in moeten gaan want ik heb al mijn mening hier neergezet.
Een nerd die in superheld en seksmachine transformeert, en een elfjarig meisje dat zonder problemen een hele bende criminelen afmaakt. Als jullie dat allemaal slikken is dat leuk voor jullie, maar voor mij werken dit soort zaken niet. Zoals ik al eerder zei, een film moet geloofwaardig overkomen.
Echt niet!

Kick-Ass is een sterke, grappige film die een vracht cliches op de hak neemt met een frisse soundtrack en een boel lollige figuren.

Maar dat is jouw mening. Mag ik mijn mening hier ook verkondigen, of had ik die voor mezelf moeten houden?

sinterklaas

Volgens mij heb je de film iets te serieus genomen.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Nee, hij heeft de film niet begrepen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Dat is heel erg knap ;p

Nomak schreef:

En zoals ik al zei, ik geloof er niet in.

Je verwacht gewoon een geloofwaardigheid die de film nergens pretendeert te bieden. Het is gewoon een fun spoof op superhelden en dan ga jij je druk maken over P=M*V.

Sorry hoor, maar dan heb je met de verkeerde bril op zitten kijken. Bij Expendables ga je toch ook niet druk maken over de windbelasting op Statham als hij voor op het vliegtuig zit. (Volgens mij kan je dan niet je ogen open houden en gericht schieten.)

Nomak

Zoals ik al zei, ELKE film hoort geloofwaardigheid te bieden. Als de nerd in een vuurspuwende draak was veranderd, dan had jij het waarschijnlijk ook nog geslikt.

Geloofwaardigheid is in mijn ogen erg belangrijk.

De vergelijking met Expendables is ook zinloos. Bij het personage van Jason Statham geloof ik erin dat hij dat soort dingen kan. Het is misschien niet realistisch, maar het komt daar wel geloofwaardig over. En Statham heeft ook nog eens een bril op.

sinterklaas

Kom op, bij dit soort films hoor je toch gewoon met een brede grijns te kijken, zonder de hele tijd bezig te houden wat nou wel of niet kan?

avatar van canciser

canciser

@Nomak

Ik heb medelijden met je dat je zo naar films kijkt. Soms moet een film juist niet geloofwaardig zijn, en alles wat minder serieus nemen. Het blijft immers vermaak.

Nomak schreef:

Geloofwaardigheid is in mijn ogen erg belangrijk.

En ik geloof dat Hit Girl dat kan. Waarom jij niet?

Nomak

Brede grijns? Dus ik moet de film hoedanook zomaar goed vinden.

canciser schreef:

Soms moet een film juist niet geloofwaardig zijn

Onzin, geloofwaardigheid is altijd belangrijk. Maar ik vrees dat jij ook iemand bent die het verschil niet kent tussen realisme en geloofwaardigheid.

Reinbo schreef:

En ik geloof dat Hit Girl dat kan. Waarom jij niet?

Goed voor jou Reinbo, ik ga er verder niet meer op in.

@Nomak

Nee, tuurlijk hoeft dat niet. Maar het is wel vreemd dat een film persee geloofwaardig moet zijn wil je hem goed vinden. Anders had je jezelf toch ook niet Nomak genoemd omdat Blade-films toch ook ongeloofwaardig zijn. Vampieren bestaan toch niet? Laat staan dat 1 man ff een disco met 1000 vampieren afslacht zonder een schrammetje op te lopen.

Kijk tuurlijk kan je hem niet goed vinden, maar je argument over geloofwaardigheid valt nogal vreemd.

En Hit Girl is gewoon cool. Hoop dat ik later zo'n dochter krijg.

sinterklaas schreef:

Moet ik het nou nog 1000 keer uitleggen? Er is een enorm groot verschil tussen realisme en geloofwaardigheid. Een film hoeft NIET realistisch te zijn, maar WEL geloofwaardig.

In de film Blade bestaan vampieren wel, Blade is een held met superkrachten. Blade is NIET realistisch, maar in de film komt het WEL geloofwaardig over.

avatar van Reinbo

Maar 'geloofwaardigheid' ligt toch in de perceptie van de ontvanger.....

En als je deze film beoordeeld met een kritische blik inzake de geloofwaardigheid, vlieg je het gewoon verkeerd aan. Een zekere 'suspension odf disbelief' is natuurlijk wel nodig bij een film die het superhelden genre op de hak neemt. (Net zoals bij een film over vampieren. Kan ik ook zeggen: "Ik geloof niet dat Blade zo goed is dat hij van iedereen wint.")

Reinbo schreef:

Niet als de film zich in een alledaagse setting in onze wereld afspeelt.

Reinbo schreef:

Dat kan je zeggen, maar hoe je het ook draait of keert, Blade is en blijft een superheld met superkrachten en het verhaal speelt zich in een wereld af waar er vampieren leven.

Mindy is een gewoon doodnormaal meisje van 11 jaar, maximum 30 kilo, geen superkrachten en het verhaal speelt zich bij wijze van spreken bij mij in de straat af. De actie komt slecht en overdreven over wat maakt dat ik er niet in geloof. Dat al de slechteriken als een stelletje bange en debiele ganzen worden afgeschilderd helpt ook niet.

avatar van Insignificance

Insignificance

Mindy is een gewoon doodnormaal meisje van 11 jaar

Dat is dus niet zo. Quootje van de Wiki over de comic: Hit-Girl/Mindy MacCready: A highly lethal martial artist and weapons expert, she has been trained to fight crime practically since infancy.

Insignificance schreef:

Nee, dat is dus niet zo. Quootje van de Wiki over de comic: Hit-Girl/Mindy MacCready: A highly lethal martial artist and weapons expert, she has been trained to fight crime practically since infancy.

Yeah right, en nog steeds geloof ik niet dat zij met één trap een volwassen kerel metersver door de lucht kan laten vliegen.

En dat het in een comic werkt wil niet zeggen dat dat ook het geval is voor een film. Misschien zou ik het in de comic wel allemaal slikken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Wat jij wilt, Nomak. Als je het voor jezelf maar kunt uitleggen, hè.

avatar van Reinbo

De actie is inderdaad overdreven. Dat heb je goed gezien.

Ramon K

Ik vind dat ie hier een punt heeft hoor. Als Jackie Chan wat gasten de lucht in trapt, dan kan ik dat hebben, ook al is dat al ongeloofwaardig.

Bij dat meisje hier kreeg ik ook een 3 Ninjas-gevoel. Ik kon er niet in mee. Dat had ik ook al bij die martial arts film Chocolate. Slagen van zo'n martial arts film hangt natuurlijk ook af van de 'geloofwaardigheid' van de protagonist. Vind het een zeer legitiem argument van Nomak. Dat de film zich verder in een 'onzin-universum' afspeelt doet er niet toe.

wimnoot

Het had een hele rare film geworden als Hit-Girl een man een trap zou verkopen en er had niets gebeurt. Wie wil daar nou naar kijken?

@Nomak: Als je de film nou eens zou bekijken alsof het zich afspeelde in een universum waar alles hetzelfde is als nu, behalve dat als een elfjarig meisje van 30kg een vent een schop geeft, hij meters door de lucht vliegt en tegen een muur knalt.

Dan vind je hem toch wel goed?

avatar van Seifer

Seifer

Nomak schreef:

Noem eens één actiefilm waarin de actie niet overdreven is...

wimnoot

@ Ramon K: Uma Thurman weegt toch ook maar 56kg? Maar als ze 88 gekken sloopt vind je het geweldig! Of uit een grafkist meters onder de grond ontsnapt of... of.... of.. enz?

wimnoot schreef:

@ Ramon K: Uma Thurman weegt toch ook maar 56kg? Maar als ze 88 gekken sloopt vind je het geweldig! Of uit een grafkist meter onder de grond ontsnopt of... of.... of.. enz?

Met een zwaard toch? Het is een volwassen vrouw met jaren combat-training achter de rug.

Als Hitgirl hier uit de grond was gekropen, dan had ik dat kunnen hebben. Als Hitgirl een brok steen van 500kg naar haar tegenstanders werpt dan vind ik dat niets.

En als dat kleine meisje volwassen kerels naar de verdoemenis stompt, vind ik dat weinig kicken omdat ik me niet kan voorstellen waar die kracht vandaan komt. Doet Bruce Lee dat, dan geloof ik 't meteen. Mag voor jullie totaal anders zijn maar als argument is het natuurlijk heel geldig.

Een kind als hoofdpersonage nemen in een fightmovie vind ik niets. Ik had er zelfs al wat problemen mee bij een film als Iron Monkey.

avatar van jipt

jipt

Als Hit Girl haar vijanden niet keihard af zou slachtten was het een overbodig personage geweest. Gewoon een kleuter die ook probeert mee te geven. Gelukkig slacht ze iedereen lekker af, niks mis met extreem idiote slachtpartijen gebracht door een kind van 12. Hoef toch totaal geen realisme in te zitten? Zij kan het en daar gaat het om!!!!

Ramon K schreef:

Ja maar. Dat doet ze toch ook helemaal niet? Of heb ik die scene met dat brok steen gemist?

Hit-Girl heeft ook jaren training gehad en ze is er duidelijk goed in.

Ik persoonlijk denk dat het lollige karakter van de film in combinatie met de martial-arts bij sommige gebruikers niet zo goed valt. Daar is gewoon geen goed argument voor te geven behalve dat het je smaak niet is. En dat is denk ik het geval bij Ramon en Nomak. Ik heb hetzelfde bij Piranha 3D en Expendables ook in zekere mate. Het is allemaal een zaak van persoonlijke voorkeur.

Ramon K

Hoef toch totaal geen realisme in te zitten?

Er wordt toch net uitgelegd hoe anderen het ervaren? Misschien had ik het wel geslikt als Hitgirl enkel werkte met pistolen en werpmessen (projectielen).

Overigens vond ik de martial arts scenes vooral onovertuigende zooi die onstond op de montagetafel. Daar heb ik helemaal niets mee. Ik houd van martial arts scenes waarin je kunt zien dat de personages echt kundig zijn op dat gebied. Vooral bij hand-to-hand combat.