Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
sinterklaas
Hitgirl is weer eens wat anders. Moet ook eens een keer kunnen. Nu wachten op een 12 jarige Rambo-figuur die met M60 allerlij huurlingen afschiet.
Edit: nu moet ik denken aan dat huurlingjochie met die bazooka uit Tropic Thunder en afschieten zonder nog naar achteren te vliegen Haha
Ramon K
Daar ben ik het niet mee eens. De filmmaker moet 'geloofwaardig' maken dat een meisje dit allemaal kan, zelfs binnen het onzin-universum waar het verhaal zich afspeelt. Dat kan al beginnen bij de casting zelfs. En in deze film moet dat zeker zo zijn omdat het hoofdpersonage (dus niet Hitgirl) juist een tiener is die helemaal niets kan.
wimnoot
Daar heb ik helemaal niets mee. Ik houd van martial arts scenes waarin je kunt zien dat de personages echt kundig zijn op dat gebied
Volgens mij wel!
Het gaat gewoon om de GRAP! En niet of ieder detail klopt. En sommige vinden de grap niet zo leuk. Dat kan.
Leland Palmer
Overigens vond ik de martial arts scenes vooral onovertuigende zooi die onstond op de montagetafel.
Ramon K
Ik zie die martial-arts training niet terug in de film. Kan ook niet echt als de actie enkel onstaat op de montagetafel. Ik zag alleen een hoop beeldflitsen. Ik zag WEL een paar leuke ideeen binnen de actie (kills).
Leland Palmer
Kan ook niet echt als de actie enkel onstaat op de montagetafel.
Ramon K
Dat is dus wel waar! Wat is dat nu voor manier om te discussieren?
Leland Palmer
Hetzelfde wat jij doet, hoor. Omdat jij aangeeft dat deze film geen ''echte'' actie bevat en deze simpel en alleen maar in de montagekamer gecreëerd is. Dat is gewoon niet zo.
Dat is dus wel waar!
Ramon K
Ik bekijk net weer een actiescene op youtube en om de 3 sec is er een cut. Dat ze binnen die 3 sec een keer met haar stok of zwaard draait is toch verre van bijzonder?
chevy93
Als Hit Girl haar vijanden niet keihard af zou slachtten was het een overbodig personage geweest.
Daarbij komt ook nog dat er evengoed de keuze voor martial arts is.
wimnoot
Wat is dat nu voor manier om te discussieren?
Jij zit zelf de hele tijd dingen te posten en dan later er een heel verhaal erbij te typen! Da's helemaal geen manier van discusieren!
Ramon K
Jij zit zelf de hele tijd dingen te posten en dan later er een heel verhaal erbij te typen! Da's helemaal geen maniet van discusieren!
Ik probeer jullie snelheid bij te houden dudes. Ik lees altijd mijn posts na en voeg dingen toe om gedetailleerder en duidelijker voor de mensen te zijn.
Ramon K
Dan moet je misschien eerst nadenken of het als film wel werkt.
Leland Palmer
Eh, dat doet het ook? De gemiddelde beoordelingen gezien?
Ramon K
Eh, dat doet het ook? De gemiddelde beoordelingen gezien?
Alsjeblieft zeg. Dadelijk ga je ook nog de top 40 erbij slepen om aan te tonen dat Spears een geniaal artieste is. Die gemiddeldes zeggen me weinig tot niets. Zeker als het om pas uitgekomen films gaat.
chevy93
Er zijn ook genoeg mensen waarvoor het als film gewoon slecht is.
Ramon K
En ik geef een 2,5*, dus laat het aub geen zwart/wit discussie worden.
chevy93
Deze comic is gewoon uitstekend verfilmd.
Overigens snap ik niet dat je het gemiddelde hiervoor als argument geeft, want hooguit 1 op de 10 heeft de comic zelf ook gelezen.
Leland Palmer
Je moet het vooral even behoorlijk uit de context halen, ja. Zo komen we er wel. Je weet best wat ik bedoel.
Overigens snap ik niet dat je het gemiddelde hiervoor als argument geeft...
wimnoot
Deze film is een parodie op de vele superheldenfilms, voor die films gelden die regels die van jou "moeten" helemaal niet. Hit-Girl heeft juist al die kwaliteiten die Kick-Ass niet heeft en dat stoort hem ook! Da's ook weer een grap
Ramon K
??? Ik ken de comic niet eens. Ik benader het enkel als een actiefilm en DAAR kan ik wat over zeggen. En ik vind het niet goed genoeg. That's all. En dat zit 'm oa in de actiescenes.
chevy93
@Harm Jan. Ok, dat laatste is een beetje flauw, maar mijn eerste zin zeker niet. Of iets goed is (verfilmd), is nog altijd persoonlijk.
al die kwaliteiten die Kick-Ass niet heeft
Ramon K
De enige regel die ik stel is dat een film overtuigend moet zijn. Dat is echt de enige.
chevy93
*Godwin alert* Hier ga ik dus niet op in.
Daarbij bestaat er ook een wijdverspreide overeenstemming over het feit dat het opzettelijk noemen van de wet van Godwin, om aldus een discussie te beëindigen, geen succes zal hebben.
Slimme mensen daar.
Leland Palmer
Of iets goed is (verfilmd), is nog altijd persoonlijk.
Ramon K
Ik heb trouwens dezelfde kritiek gegeven bij Chocolate, waarin ooit mooie moves te zien zijn, waarin de actrice echt kundig is in de martial arts, maar waarin de impact van de klappen bijna nergens geloofwaardig wordt omdat het zo'n iel meisje is (en er weinig backstory wordt gegeven).
chevy93
Ook hier geldt hetzelfde commentaar. Voor mij werkt dit gewoon niet als film.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen