Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
goongumpa
Niet akkoord met de geloofwaardigheids-opmerkingen. Bekijk een film gewoon als als een film, een cartoon; geen twee uurtje op reis naar een ander universum. Op een manier maak je jezelf maar iets wijs met die "film als escapisme"-mentaliteit.
Ssst. Nomak denkt dat het verhaal zich in onze echte wereld afspeelt....
Ramon K
Maar Rocky springt gelukkig niet uit stilstand naar het dak van het boksstadion. Dat zou ongeloofwaardig zijn binnen het ongeloofwaardige karakter van de film.
Geloofwaardigheid meet je toch immer naar de toon van de film?
Nomak
Je hebt het over geloofwaardigheid. Als iets zich in de echte wereld afspeelt maar compleet ongeloofwaardig is zijn het wel de punches die Rocky overleeft. (En niet enkel in deel 4)
Wat ben je toch aan het klagen als ik de actie van deze film enorm ongeloofwaardig vind. Ik beleef het nu éénmaal zo. En als ik er niet in geloof kan ik er niet van genieten en dan heeft de regisseur gefaald.
Bij Rocky zorgt de regisseur ervoor dat ik het geloof, bij Kick-Ass slaagt de regisseur daar niet in.
Dit schreef jij bij La Vita È Bella:
Echt vermaak voor infantielen. Ook het hele gebeuren in het concentratiekamp is volslagen ongeloofwaardig. Het ziet er allemaal uit als een toneeldecor, zo onecht als je het maar kan bedenken. Vandaar: een prul! 0,5*
En dan kan jij niet hebben dat ik een probleem heb met het gebrek aan geloofwaardigheid bij Kick-Ass.
Geloofwaardigheid meet je toch immer naar de toon van de film?
Klopt, en de toon van deze film is er een van een cartoon.
Ramon K
Met de cam? Gewoon een grapje. Jou opmerking zou je op kunnen vatten als: Jullie simpel volk hoeven de film niet te beoordelen zoals ik, de serieuze cinefiel.
Maar ik weet dat je zo niet bent dus laat maar.
Ow gelukkig!
Ik dacht al, want ik gaf juist toe dat voor veel mensen de grap van een meisje dat konttrapt cool is. Niets gezegd.
Nomak
Ssst. Nomak denkt dat het verhaal zich in onze echte wereld afspeelt....
Omdat het zich verdomme in onze wereld afspeelt. Natuurlijk is het fictief, maar het blijft gewoon een alledaagse wereld waarin er geen superhelden en superkrachten bestaan.
En als ik straks op Ebay zo kostuum ga bestellen, dan ben ik ook Kick-Ass.
Dit schreef jij bij La Vita È Bella:
Klopt, je mag het ook kut en ongeloofwaardig vinden. Ik stel dan enkel dat je met de verkeerde bril op hebt zitten kijken. Snap namelijk niet waar die behoefte voor geloofwaardigheid op gebaseerd is. Film pretendeert het in ieder geval nergens.
Die 0,5 bij Vita komt volledig op het conto van de razend irritante hoofdpersoon. Ik kon geen enkel bril vinden die dat kon uitvlakken.
Ramon K
En binnen dat cartooneske universum zit ook een toon. Je weet dondersgoed wat er bedoeld wordt Reinbo.
En als ik straks op Ebay zo kostuum ga bestellen, dan ben ik ook Kick-Ass.
Succes!
Nomak
dan heb je een érg krappe visie op het medium.
Het is volgens jou dus niet de bedoeling van de regisseur om de kijker te overtuigen?
wimnoot
Mijn dochter van drie schopte me pas voor mijn schenen en dat deed echt heel erg zeer, als ze elf is en ze krijgt training van Big-Daddy schopt ze me waarschijnlijk door de hele kamer heen!
En binnen dat cartooneske universum zit ook een toon. Je weet dondersgoed wat er bedoelt wordt Reinbo.
Nee, ik zie het anders. Het is een film die de wereld van de superhelden op de hak neemt. het is een wereld die net zo bedacht is als die van Tarantino's Kill Bill, waar Uma gewoon met haar Samourai zwaard in het vliegtuig kan stappen.. . Een zelfbewuste filmrealiteit. Of dacht je nu echt dat er ouders rondliepen die hun 12 jarige dochter een paar keer per dag neerschoten.....
goongumpa
Net alsof een film enkel kan overtuigen door escapisme te bieden.
Ramon K
Alles klopt, alleen de impact van de klappen van dat meisje niet. Daar ging het dan ook over. En niet als in 'ik verfoei deze film want....', maar als in 'de impact van de klappen in de fights waren minder omdat het een klein licht meisje betreft'.
En dat is een goed argument.
Ramon K
Ik zie het zo ook, maar....... (zie boven)
Nomak
Net alsof een film enkel kan overtuigen door escapisme te bieden.
De regisseur moet mij als kijker voor zich zien te winnen en niet andersom. En als hij met allerlei onzin afkomt en dat niet overtuigend kan brengen, dan stopt het.
goongumpa
@ Nomak : Vind je niet dat jouw ideale filmbeleving - compleet opgaan in het verhaal van de film - een ontkenning is van wat je in weze aan het doen bent: naar in scène gezette en gemanipuleerde gebeurtenissen op een tv-schermje aan het kijken. Je laat jezelf m.a.w. gewoon bedriegen.
Ramon K
Reinbo: je deelt zelfs dezelfde mening bij de film Chocolate: je mist kracht bij het hoofdpersonage.
@ goongumpa
Vergis je niet, ik ging niet naar deze film kijken met de gedachte om de ideale filmbeleving mee te maken. Ik wou gewoon een fijn filmpje zien.
En ik wil best wel wat onzin slikken, maar een beetje geloofwaardigheid in de actiescènes is toch niet teveel gevraagd denk ik.
Klopt, maar dat is ook geen cartoon. Ik snap de kritiek hier wel, maar vind m binnen de context van deze film onterecht. En niemand valt er over de ongeloofwaardige ontploffing in de magnetron....? Er klopt zo veel niet. Het hele idee van Hit Girl is natuurlijk grote onzin.... Vrijwel alles is onzin aan de film...
goongumpa
Nomak: het ging me dan ook niet specifiek over deze film (die ikzelf ook niet meer dan aardig vind), meer over "film" in het algemeen.
Ramon K
Mooie impasse dan, want ik vind dat echte kul. Meten met twee maten. Je vergeet dat er ook tieners in de film rondlopen die he-le-maal niets kunnen.
Nope. Met dat geloofwaardigheidsbetoog hoef je bij mij niet aan te kloppen.
Nomak
En niemand valt er over de ongeloofwaardige ontploffing in de magnetron....?
En de gevechten van Hit Girl met de maffioso vond je niet leuk gebracht?
Ik meet met twee maten omdat het een andere setting is. Een Thaise Martial arts film moet de martial arts top zijn (film heeft niets anders te bieden). In een Amerikaanse 'cartoon' moet de martials arts vooral fun zijn (hele insteek van de film is FUN).
Ramon K
Bij mij moet 't in beide gevallen top zijn. Ik heb veel jeugdsentiment bij de oude films met Van Damme, ik vind ze vermakelijk, maar ik kan wel vaststellen dat de martial arts daar kut zijn.
Het was hier ook top, over the top zelfs.
Nomak
Het gebrek aan kracht van het hoofdpersonage is ook een reden waarom ik Chocolate nog niet gezien heb.
Al is de actrice JeeJa Yanin natuurlijk wel een echte martial arts experte. Zij zou de actie nog geloofwaardig kunnen brengen wat het gebrek aan kracht misschien kan camoufleren.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen