• 9.388.891 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van happie

happie

Zeer vermakelijke film. Veel leuke komische elementen en de aktiescenes waren ook hartstikke leuk. Heel verrassend, een goede film.

avatar van Betamax

Betamax

Lekker film om naar te kijken.

Verhaal en aktie prima.

En dat allemaal in een wat vreemde film.

avatar van otherfool

otherfool

Compleet geflipte zoveelste hoofdstuk in geweldsexplosies-met-een-knipoog van de laatste jaren. Eén van de betere, dat wel.

Kick-Ass begint met de redelijk onschuldige premisse van Dave die zijn eerste onvaste schreden op het superheldendom zet als de wat nerderige Kick-Ass, een beetje voor de leuk, een beetje voor de eer, en een beetje voor het meisje. Al snel blijkt hij niet de enige met aspiraties te zijn op dit gebied en komt het ene na de andere bizarre karakter bovendrijven, terwijl de film grimmiger en grimmiger wordt.

Hoogtepunt in dezen is ongetwijfeld de online marteldood van Big Daddy, per direct spectaculair gewroken door diens dochter Hit Girl. Door de bombastische muziekkeuze een mooi staaltje filmkrachtpatserij, al is de parodische sfeer dan allang ingeruild voor een min of meer serieuze wraak-exercitie die ik totaal niet had verwachten bij het opstarten van Kick-Ass.

Het maakt de film onevenwichtig en zeker niet geschikt voor iedereen; maar wie een volwassen man wil zien die een 11-jarig meisje in elkaar ramt, net op tijd gestopt door een bazooka-schietende nerd in een groen pakje, een treurende McLovin' achterlatend...

... die kan ik zeker Kick-Ass aanraden. 3 ruime sterren.

avatar van martijnk

martijnk

Inderdaad geen film voor iedereen maar heb me zeker wel vermaakt. De aktiescenes waren lekker geweldadig en daar hou ik wel van

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Ik ben zo iemand die helemaal geen trailers kijkt. Geen filmnieuws volgt. Geen movie-magazines leest.
Nee, ik pik zo nu en dan een filmpje ergens op, stap zo nu en dan met wat vrienden de bioscoop in, of nog erger, ik haal zo nu en dan wat van het internet.
Zo kwam ik dus Kick-Ass tegen. Aanrader van een vriend. Geen idee wat ik moest verwachten dus. Bij het begin denk je een soort van tienerfilmpje te zien te krijgen over een jongen die de nogal optimistische droom heeft om een superheld te worden. Ach, het was een blauwe maandag, waarom niet. Maar een tienerfilmpje bleek het allerminst. Tja, wat is Kick-Ass eigenlijk? Het is vooral een actiefilm die zichzelf niet heel serieus neemt, zonder geforceerd grappig te willen zijn. Kudos voor Vaugh om gewoon buiten de betreden sporen te treden en met dit op de proppen te komen. En vermakelijk was het zeker wel.. Alleen moet je realiseren dat de film een parodie op zichzelf is. Opeens is de soundtrack dan heel erg goed, die bombastische orkesten, of rockriffs passen er dan perfect bij. De kruising tussen Spiderman en Mortal Kombat is echt een grappige keuze (ik wilde verfrissend zeggen maar dat is een verkeerde woordkeuze...). Het verhaal is ook leuk bedacht, geen idioot die opeens de hele stad regeert ofzo, maar tegenslag en verval speelt een rol...
Zoals het in dit genre hoort (als er sprake is van een genre), speelt humor natuurlijk ook een rol, en daar zorgt Mintz-Passe voor. Scherpe dialogen ontbreken zeker niet in de film, en het staat bol van leuke verwijzingen naar comics en culthelden. Ik ben ervan bewust dat niet iedereen dit opmerkt, maarja, niet iedereen is bekend met het fenomeen Scorpion natuurlijk.
De actie zit trouwens ook goed in elkaar, geen cheesy vechtpartijtjes zoals gezegd, maar dikke gore in high-speed over je beeldscherm.

Al met al heb ik me tijdens de film goed vermaakt, het is een film waarvan je eerst niet weet wat je moet verwachten, maar als eenmaal de ledematen door de lucht vliegen en het bloed rondspat, zit je er middenin.
Complimenten voor de regisseur, om met dit toch wel gewaagde concept het witte doek te betreden.

Pitakaas schreef:

Dit moet je toch even ophelderen voor mij, speel al van jongs af aan Mortal Kombat, maar ik herinner geen verwijzing naar MK, laat staan naar Scorpion.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Geinig mix van komedie en keiharde actie.

Hoe dat kleine meisje( Hit-Girl) dan iedereen zo afslacht. Nice!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

DonOswaldo schreef:

In de penthouse in een van de laatste scenes maakt Hitgirl gebruik van zo'n speer aan een touwtje..

• 1931 stemmen

Serieus? Staat me misschien vaag iets van bij, maar toch vergeten dan. Als ze er nou bij had gezegd 'get over here', had ik het wel onthouden

avatar van chao

chao

Echt een juweeltje!

Jammer alleen van die N. Cage...

avatar van Monkey68

Monkey68

Klaas Kooi

avatar van delvohii

delvohii

ik snap sommige dingen in de film echt niet, bijvoorbeeld kick-ass wordt toch keihard door zn kop geschoten door die maffia kerel, en de voglende scene zit hij gewoon weer beetje te praten.Kan iemand mij dit uitleggen?

avatar van canciser

canciser

Dat was een jongetje die naar een kick ass feestje ging.

avatar van delvohii

delvohii

waarom werd dat dan niet uitgelegd

avatar van stfuympos

stfuympos

Omdat het vanzelfsprekend was/is!

planet_of_death

Het kon anders wel iets duidelijker.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Tuurlijk niet. Overduidelijk dat dat Kick-Ass zelf niet is. Snap niet dat mensen daar over (blijven) vallen. Net daarvoor laten ze volgens mij ook nog duidelijk zien dat er van die groene Kick-Ass pakjes verkocht worden in winkels.

planet_of_death

Blijkbaar is dat niet zo overduidelijk voor iedereen... maar ondertussen ben ik de halve film vergeten en herinner ik me niets meer over die winkels.

• 1931 stemmen

Zelfs los van die winkels is het overduidelijk. Misschien dat je wanneer je hem ziet lopen even kan twijfelen, maar achteraf wordt het toch duidelijk voorgekauwd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

planet_of_death schreef:

Blijkbaar is dat niet zo overduidelijk voor iedereen...

Dat blijkt idd. Neemt niet weg dat het wel gewoon vanzelfsprekend is. Misschien een kwestie van (een beetje) opletten of logisch nadenken o.i.d.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Of gewoon luisteren en je ogen open houden, was ook al voldoende.

chevy93

Dan krijg je een 'uitleggerige film'. Ik snap niet dat je bij Inception kan klagen over de vele uitleg, maar dat hier wel wil. Terwijl het toch overduidelijk was.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Aaron Johnson speelt Kick-Ass, de wannabe superheld die strijdt tegen de misdaad en wordt bijgestaan door andere verklede vechters.

Een verfrissend comicverfilming met leuke rollen - jawel, zelfs Nicolas Cage is goed te pruimen -, grappige dialogen met verwijzingen naar andere films en vette actie. Naar mijn mening was het af en toe een beetje te sadistisch en was de film ook prima zonder bepaalde scènes overeind gebleven. Desondanks prima vermaak en ik kijk uit naar het vervolg.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Heb je het tegen mij?

HarmJanStegenga schreef:

Bij mij was het een zooi in de bios (pratende pubers enz.). Dat kan dus een verklaring zijn.

Goldenskull schreef:

Heb je het tegen mij?

Nee, tegen p_o_d.

chevy93 schreef:

Ik heb geloof ik al gezegd dat de omstandigheden in de bioscoop meespeelde.

chevy93

Dat was nadat ik dat bericht had geplaatst. Bovenstaand bericht van mij is niet bedoeld om alsnog uitleg aan jou te vragen, maar om aan Goldenskull aan te geven dat het niet tegen hem bedoeld was.

avatar van rep_robert

chevy93 schreef:

Kick-Ass neemt zichzelf niet serieus, Inception doet dat wel. Daarom is een film als dit ook tig malen vermakelijker. Ja, ik ga ook lekker er op in

Oké dan. Dacht al.