• 9.413.847 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

JacoBaco

@AC1: Nou, ik vergeleek het meer met films als Superhero Movie. Daar wil ik niet echt spreken van een serieuze aanpak. Unbreakable vind ik toch net weer even wat anders.

@Naomi Watts: Daar heb je helemaal gelijk in, maar ik bekeek het even puur als film.

avatar van AC1

AC1

JacoBaco schreef:

@AC1: Nou, ik vergeleek het meer met films als Superhero Movie. Daar wil ik niet echt spreken van een serieuze aanpak. Unbreakable vind ik toch net weer even anders.

Als ik denk aan "een heel serieuze aanpak" denk ik aan Unbreakable en niet aan Kick-Ass. Kick-Ass is geen kolder zoals Superhero Movie maar het is ook verre van serieus te noemen.

JacoBaco

Dan kun je het woord serieus in een andere context plaatsen.

De aanpak is serieus, maar niet met de intentie om er een serieuze casu quo drama film van te maken. Maar je kunt toch dingen serieus aanpakken? Ik ga vanavond een muur metselen en ik ga het serieus aanpakken. Maar als ik dan later te horen krijg, die muur is helemaal niet serieus,.. tja.. dan is het eind zoek.

avatar van blasterrs

blasterrs

Deze film is geniaal!! Veel humor en er is goed muziek achter gezet!!

avatar van Knienke

Knienke

De hoge gemiddelde score verbaast me. Ik vond het namelijk helemaal geen goede film. Ik vond het verhaal helemaal niet geloofwaardig en ik kon me moeilijk in de personages verplaatsen. Verder vond ik de film niet grappig en veel te grof. Ook hoor ik veel mensen zeggen dat ze de muziek zo goed gekozen vinden terwijl ik de muziek juist vaak helemaal niet vond passen.

Teleurstellend.

avatar van AC1

AC1

Knienke schreef:

De hit Crazy tesamen met het beeld van twee idioten in hun carnavalskostuum achter het stuur was toch wel goed gekozen, hoor. Dat valt toch niet te ontkennen? Het zijn die dingen die de film goed maken.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een vreemde film met vele genres (komedie, actie, drama) en op vele punten ook slaagt.

Wat begint als een komedie wordt daarna een actiefilm en bij vlagen een hele (overdreven) bloederige. Aan het eind is de film stiekem heel erg spannend.

Ik vind het altijd wel leuk om zo'n mixed grill voorgeschoteld te krijgen die iets anders doet dan je verwacht. Ik was zeer geëntertained.

avatar van lugia

lugia

Ik vond het een rare film maar geef hem 4 sterren.

avatar van Ootjuh

Ootjuh

Omdat ik een Superheromovie Teenage Comedy verwachte was ik toch wel aangenaam verrast door door Kick-Ass. Okay Nicolas Cage ging wel erg gemakkelijk dood en hier en daar een beetje over de top, maar dat heb je wel bij meer films.
Ik vond het een zeer vermakelijke film en zeker een aanrader als je een aktie film zoekt zonder te veel diepgang.
Kick-Ass krijgt van mij 4 sterren

avatar van van duijn

van duijn

lugia schreef:

Ik vond het een rare film maar geef hem 4 sterren.

Waarom vond je hem dan raar?

avatar van Zobor

Zobor

notoirefilmhater schreef:

Wat is de point überhaupt van Amerikanen met comics?

Ik ken maar weinig landen waarin de cultuur zo gericht is op het succes van individuelen. De comics zijn m.i. daarvan een afspiegeling waarbij vaak een saviour-element wordt toegevoegd. Daarom is deze parodie zo geslaagd.

In de zin van pakjes aantrekken heb je zeker gelijk, maar de verhalen en films vinden ze te gek.

avatar van sebo12

sebo12

Dit is denk ik de ziekste kinder/jeugdfilm die er ooit gemaakt is. Af en toe net Tarantino. Beetje over de top soms, maar wel veel actie. Af en toe beetje ongeloofwaardig

avatar van Possessed

Possessed

notoirefilmhater schreef:
Wat is de point überhaupt van Amerikanen met comics? Je gaat me toch niet vertellen dat Amerikaanse middelbare scholieren massaal fan zijn van superhero-stripboeken? Als je in Nederland als 15-jarige fan bent van Batman of Spiderman word je vierkant uitgelachen op school.

je gaat me toch niet vertellen dat 12 jarige meisjes mensen doodmaken(en hoe!), dat jetpacks met machinegeweren bestaan etc....

kom op zeg, dat is wel het laatste onrealistische aan deze film............ who gives a crap?

avatar van Layla!

Layla!

Ziekste, leguberste, geweldigste actie/comedy film van 2010.. Ik vind het helemaal geweldig. Natuurlijk is het over-the-top maar welke actie film is dat tegenwoordig niet? Ik denk niet dat je zo zeer naar het onrealistische moet kijken maar gewoon naar de film zelf.

Het concept, en jongen die een superheld wilt zijn, is iets nieuws en maakt de film ook een stuk natuurlijker, want wie wilde er vroeger nou niet SpiderMan of Superman zijn.

HitGirl.. Geen woorden voor. Mensen die klagen over het feit dat zo'n klein meisje dat niet kan doen moeten echt ophouden. Het is een film for crying out loud..

Denk dat door het einde wel een Kick-Ass 2 gaat komen, al vind ik het zo wel goed. Meestal verpest een vervolg het sfeertje.

Al met al heb ik genoten, gelachen, even in spanning gezeten, en helemaal weg van Kick-Ass of uhmm.. Ass-Kick!

avatar van rolexrobbie

rolexrobbie

Erg vermakelijke en onderhoudende film,goede aktie,leuke outfits en heel gaaf kantoor van de mafiabaas.

Geweldige rol van het kleine meisje als Hit-Girl,die wapens prefereerd boven poppen en andere meisjesdingen, en er in de film ook nog mee om kan gaan.

avatar van christian

christian

Layla! schreef:

Hij komt in 2012 uit: Kick-Ass 2: Balls to the Wall

avatar van Dimzer

Dimzer

Pas de film gezien, vooraf had ik er niet echt hoge verwachtingen van. Het zal wel een beetje superhero movie niveau zijn, maar integendeel.

Het verhaal begint leuk en de actie bouwt zich ook op, met in bijzonder natuurlijk het kleine meiske.

Waar je dan toch even denkt van; wat zullen haar ouders er eigenlijk van vinden?

Maar ik heb mij erg vermaakt en is voor 2010, 1 van de toppers!

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Vermakelijke film, de intro is werkelijk briljant. En ik vond de rol van het kleine meisje heel goed.

Alleen heeft die Mustang nu vleugeldeuren of normale deuren?

avatar van Se7en days

Se7en days

Vleugeldeuren dus!

avatar van cm_punk

cm_punk

Ruwer dan ik verwacht had (van de trailer), maar zeker droog:P

avatar van jeandb

jeandb

heb me kostelijk vermaakt, goede humor, lachen ook met Big Daddy Cage. Dat meisje is een topper, krijgt een beuk van een volwassen vent maar heeft er niks van hihi.

avatar van The_Game

The_Game

Erg aparte, maar leuke film. De actie is lekker overdreven, de acteurs zijn goed gekozen en de benodigde humor en drama zit erin.

avatar van choller

choller

wat een bagger film ,heb hem uit gezet kon er niet meer tegen zooooooo kinderachtig

Dat is The A-team ook.

Kick-Ass is verrassend hard op sommige momenten en ik zie dat je daar wel van houd. Unthinkable

avatar van van duijn

van duijn

choller schreef:

Kun je misschien uitleggen waarom dit een baggerfilm is.

avatar van metterijks

metterijks

Geweldig verfrissende anti-superheld film, waarin met name de nadruk wordt gelegd op het menselijk aspect van de karakters. Deze zijn niet zo een dimensionaal als in veel films binnen dit genre (alhoewel ik denk dat de makers een volledig nieuw sub-genre hebben bedacht) en met name het grofgebekte meisje is hilarisch. Er wordt al gewerkt aan een vervolg, en hopelijk wordt die net zo sterk als deze.

avatar van robertvanes

robertvanes

ik wist niet veel van deze film, tot ik de hooge score zag hierzo, dus heb ik deze maar even bekenen, en ik moet zeggen een hele aparte film zeg, leuk, hard, tja zo zie je ze niet vaak.

en dat terwijl ik helemaal niet hou van spiderman/xmen achtige films, maar dit was gewoon leuk om te zien:D

avatar van lagaiske

lagaiske

Deze film kick't ass!!!

De humor is goed,verhaal is leuk bedacht en het comic geheel is zeer leuk bedacht.

Na watchmen opnieuw een superhelden film die aangenaam weet te verrassen!

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Leuk genre in een nieuw jasje. Ben gecharmeerd van deze film, mede door de humor, anderzijds door het verhaal en acteerwerk.

Dikke 4

avatar van haveman

haveman

Hou helemaal niet van superhelden, maar hier wordt daar imo ook alleen maar de spot mee gedreven. Geweldige film.