Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Woltertjes
Wat een unieke film dit. Veel grappige momenten met zoals al eerder gezegt keiharde rauwe actie. Leuke film.
DiKKe_OsCaR
- 2038 stemmen
Erg grappige, 'actiehelden'-film! Dikke aanrader!
Enige waar ik me over verbaasde, is dat in het preutse Amerika een meisje wat tijdens de opnames 11 of 12 geweest moet zijn (ze is geboren in '97) dergelijke taal kon uitslaan!
Maar mij hoor je niet klagen. Hopelijk is Kick-Ass 2 weer net zo goed, al twijfel ik daar een beetje over (gevaar van te veel herhaling).
Martijnnn
Ach als iets herhalen wat gewoon heel erg leuk is, is ook niet erg.
$pecial
Gisterenavond nog maar eens opgezet samen met een maat van mij, die Kick-Ass nog niet had gezien.
Wat een geweldige film blijft het; op sublieme wijze humor en aktie in één gegoten met een prachtig omhulsel; audio visueel een genot.
Twijfeling na mijn eerste kijkbeurt voor een 3.5 * of een 4.0*.. maar na deze herziening wordt het een sterke en dikke 4.0*!
Sowieso in m'n top -5 van 2010
El ralpho
Natuurlijk is deze film gigantisch gehypet en heb ik er geen een negatieve reactie over gelezen waardoor de verwachtingen automatisch hoog waren.
Hoge verwachtingen betekenen bij mij doorgaans niet veel goeds omdat ze 9 van de 10 keer niet waargemaakt kunnen worden..
Maar laat dit bij kick-ass toevallig toch die ene keer zijn..
De film bevat leuke grove niet geforceerde humor die perfect uitgebalanceerd is. Het verhaal is vrij origineel gevonden en de actie is perfect in beeld gebracht.
Mijn respect gaat verder uit naar actrice Chloe Moretz, want wát een acteerprestatie zet dit meisje neer..bijzonder indrukwekkend voor haar leeftijd.
De film heeft echter wel wat kleine min puntjes zoals het middenstuk waarbij de film net wat minder interessant is dan bij aanvang van de film en het laatste half uur.
Ook binnen het verder goed verzonnen verhaal zitten er de nodige voorspelbaarheden in de zin van in de penarie terecht komen en vaak op het laatste moment gered worden.
Toen Hitgirl bijvoorbeeld neergeschoten werd kon je zelfs als leek al van mijlenver aan zien komen dat ze Big Daddy en Kick-Ass zou trachten te gaan redden. Maar dit zijn slechts kleine smetjes op een verder nagenoeg perfecte film. Met een 4,5 behaalt Kick-Ass net niet de maximale score maar is dit toch een van de beste films die ik dit jaar gezien heb. Absolute klasse.
MovieHolic
Briljant!!! Dit is zonder twijfel de beste Actie-Komedie die ik ooit heb gezien. Deze film bevat werkelijk alles... geniaal gewoon. De muziek die in Watchmen gebruikt werd paste perfect, dat geldt ook voor deze film!
Ik vond Spiderman gaaf... maar dit nog gaver, ik vond Batman tof maar dit nog toffer... zo'n film kan mij niet lang genoeg duren. Ik plaats hem met stip in mijn persoonlijke top 10
Hectometersnor
Vooraf wist ik echt niet wat ik van deze film moest verwachten. Een echte standaard superhelden film kon het niet zijn met zo een cast maar dat hij zo bruut zou zijn had ik never nooit verwacht. Het is een prachtige combinatie van zeer strakke actie en zeer grappige humor. Het is gewoon enorm vernieuwend en strak om een 11 jarig meisje zoveel mannen af te zien tuigen op een toch vrij brute wijze. Tuurlijk is het wel weer een beetje 'sulletje word superheld' maar dit keer wel anders, heel anders!
Al die andere superhelden films zijn allemaal redelijk (behalve Batman die erg goed is) maar ze missen allemaal 1 element en dat is de type actie die in Kick-Ass zit, ivm Kick-Ass zijn alle andere superhelden films eigenlijk poeslief. Heerlijk als een film deze filmwetten overschrijd. Het hoeft niet geloofwaardig te zijn, het script hoeft niet goed te zijn als er maar wat gebeurt wat het kijken waard is en in Kick-Ass gebeurt er echt heel erg veel bruuts. Een klein minpuntje wat mij betreft was Red Mist, althans die acteur dan, die vond ik echt een complete miscast.
Een van de betere films van de afgelopen tijd en ik heb het idee dat deze film een inspiratie bron gaat worden voor een hoop goedkoop jatwerk.
swouters
Ik vond het niet meer dan een doorsnee superhelden film met een stereotype rolverdeling.
Leuk!
Eerste uurtje is grappig, dan zakt de film een beetje in, daarna volgt er een goed uurtje actie.
Best leuke personages, Hit Girl steekt er inderdaad dik bovenuit, jammer dat Moretz het zwaar verkloot voor haar. Slordig in de actiescenes en dom in de delivery van de oneliners. Beetje pijnlijk, hoe moeilijk die rol ook mag zijn.
Verder is het vooral Vaughn zelf die door zeer kundige en bewuste regie de film tot een lekker braindead meesterwerkje verheft. Lekker vlotte actie, sterk camerawerk, af en toe gezond over-the-top en gewoon erg vermakelijk.
4.0* en een uitgebreide review
Monkey68
Onverwacht grappige en superstrakke film. Leuk ook het alledaagse herkenbare gebruik van internet (weer eens wat anders dan het gebruikelijke hi-tech hackers gemiereneuk) Dat mini kill-bill achtige meisje is echt briljant. Vermaak van topklasse!
Thieuke
Geweldig genoten bij deze film. Inderdaad weer eens iets totaal anders. Niet al te slappe humor dus dat zit wel goed.
Nickolas Cage speelt ec ht een hele toffe rol hier, doet hij ook goed. Klasse!
notoirefilmhater
Erg matige film die niet weet te boeien. Naast de enorme plotholes heb ik sowieso een grafhekel aan Nicolas Cage (die er in deze film belachelijk uitziet met snor) en Christopher Mintz-Plasse die tegenwoordig in elke Amerikaanse comedy dezelfde rol schijnt te spelen. De belachelijke superhero-pakjes, die meer doet denken aan goedkope transseksuele straathoeren, bezorgen regelmatig plaatsvervangende schaamte. 1,5*
davidz352
Het klopt wel.
skipy05
Zalige film. Totaal niet zo goed verwacht. Verhaal was goed. De actie naar het einde was wel echt vet gedaan. Goede acteurs. Ook goede komedie in.
Sjard
Dit is echt een geweldige film!
Ik schrok eerst van dat er mensen werden vermoord enzo. Ik dacht namelijk dat het een 6+ film ofzo was.
En ik vind het ook heel mooi gemaakt, dat je de "superhelden" ook echt leert kennen als persoon. Man behind the suit achtig.
Wel vond ik het erg Cliché dat een nerd met de lekkerste chick zoent, en neukt op dezelfde avond. Niet echt logies verder..
Ook was het jammer dat ze weer zo'n typische jongen voor hebben gekozen, als je bijv. even gaat Google dan zie je dat "Kick-ass" echt zo'n rode loper iemand is, en die vriendin een model die 18 jaar ouder is..
Verder vond ik het goed gefilmd. Maar een 12 jarig meisje laten schelden en mensen laten paffen gaat misschien wel een beetje ver !
notoirefilmhater
Wat is de point überhaupt van Amerikanen met comics? Je gaat me toch niet vertellen dat Amerikaanse middelbare scholieren massaal fan zijn van superhero-stripboeken? Als je in Nederland als 15-jarige fan bent van Batman of Spiderman word je vierkant uitgelachen op school.
Djaxx
Verrassend goede film. Heel mooi in beeld gebracht en leuke aktiescenes. Heb echt enkele keren goed strijk gelegen van het lachen en het einde was ook heel nice.

Je hebt er toch geen ervaring mee hoop ik toch
yeyo
Ik denk ook niet dat het de bedoeling is dat ze er overtuigend of stoer uitzien.
voskat
Om films te kunnen haten moet je ze wel eerst kunnen begrijpen...
Le Edzel
Gisteren dan eindelijk gezien!
Geweldige Hit-Girl zeg, wat een casting ook. Onder andere dat lipje van haar dat naar boventrekt als ze boos/serieus werd, geweldig. Red Mist was inderdaad een aanfluiting. Wanneer er een deel 2 komt, laat deze gozer dan aub achterwege. Zijn scheve gezicht, zijn overtuigingskracht, nee helemaal niets deze jongen.
De scene in het donker, wanneer Kick-Ass en Big Daddy 'ontmaskerd' gaan worden (worden afgetuigd) en Hit-Girl de redder in nood is, is voor mij dé scene van de film. Zitten aantal geweldige shots in. Wanneer Big Daddy 'Kryptonite!' roept terwijl hij in de fik staat, kreeg ik toch een soort van kippenvel van de emotie in z'n stem.
Lekker over-the-top einde, maar dat kón in deze film.
4 sterren zeker waard.
notoirefilmhater
Om films te kunnen haten moet je ze wel eerst kunnen begrijpen...
Dat de pakjes van Hit Girl en Cage niet serieus bedoeld zijn kan ik nog inkomen, maar de hoofdpersoon koopt toch zo'n pak om stoer over te komen niet? Het slaat werkelijk nergens op.
van duijn
Als je de hele film met zo`n gedachte in je hoofd zit is het niet gek dat je de film slecht vind.
yeyo
Ja en mensen die stoer willen overkomen falen vaak grandioos. Vergeet trouwens ook niet dat het hoofdpersonage een echte nerd is.
JacoBaco
Matthew Vaughn had denk zin om het hele superhero genre op zn kop te gooien. Maar wel met een hele serieuze aanpak. Dus dat het nergens op slaat, vind ik in dit geval een pluspunt. Ik vind zijn pak niet onwijs nerdy trouwens. Die van Red-Mist is pas
AC1
Maar wel met een hele serieuze aanpak.
Weet je zeker dat je niet hebt over Shyamalan's Unbreakable?
Naomi Watts
Matthew Vaughn had denk zin om het hele superhero genre op zn kop te gooien.
Mark Millar en John Romita Jr. hadden eerder zin om het superhero genre op zijn kop te gooien. Niet Vaughn.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen