• 9.381.094 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Rosicky

Rosicky

Donderdag is het voor mij zover. De verwachtingen zijn tamelijk hoog.

avatar van TOmvadek

TOmvadek

Kick-Ass is gewoon kickass! Simpel.

avatar van hikasho

hikasho

2day in the sneak. LOVED it! cant wait for the sequel

avatar van MrEd

MrEd

Naomi Watts schreef:

Van het weekend ga ik er heen, kijk er enorm naar uit maar elke negatieve klank vergroot ik nogal .

Nog niet zo vaak meegemaakt hier in de Benelux. Tuurlijk zijn er wel wat mensen die niet zo 'simpel' zijn maar als zaal buldert van lachsalvo's weet ik wel dat de humor dus wel heel erg simpel is.

Waarom ga je deze film eigenlijk nog kijken? Krijg het idee dat je er nu al niks aan vind.

avatar van Riel

Riel

Heerlijke pretentieloze wegkijker.

Heb genoten van elke scene. Natuurlijk is Hit-Girl erg vet, maar het gestuntel van Kick-Ass zelf is ook leuk. Je krijgt het idee om zelf ook gewoon zo'n pak aan te trekken en erop los te rossen.

Erg geloofwaardig verhaal aan een kant, een vette knipoog aan de andere kant. En natuurlijk "You just contact the mayor's office. He has a special signal that shines in the sky - it's in the shape of a giant cock." uit de bek van een 11-jarig meisje horen komen is net over-the-top genoeg.

Al met al een erg originele en unieke film. 4,5 *

MrEd schreef:

Dan heb je toch wat problemen met een idee vormen. Alsof je er gelijk geen zin meer in hebt als je hoge eisen stelt. Als je het een beetje had gevolgd wat ik nog meer had gepost, had je kunnen lezen dat ik hier erg naar uit kijk. Daar doen mijn hoge eisen niets aan af. Bovendien bestaat Kick-Ass uit meer dan alleen humor, al mag ik als kleine fan van de comic wel de kwaliteit van de comic benadert en er geen concessies worden gemaakt om het grote publiek te 'pleasen'.

GastHeer

In ieder geval weten we wel wie de grootste zuurpruim bij jou in de zaal wordt...

Naomi Watts

Dat weet ik nog niet, de meest intellectuele wel. Excuse me, dat ik niet om kont krab scenes moet lachen . Dat jij van 'simpele' humor houdt is prima, maar iemand die 'meer' verwacht afdoen als een zuurpruim? Het zal wel. Laat mij lekker gelukkig zijn met mijn lieftallige eisenpakket.

avatar van andrehoek

andrehoek

Wat is dit een verrassend goeie film geworden en dat mag wat zeggen als Nicolas Cage er in mee speelt. Zijn laatste goeie film (Lord of War) stamt alweer uit 2005. Nu is 5 jaar niet zo lang, maar wel als daarin ruim 10 films worden afgewerkt die alles behalve goed zijn.

Kick Ass heeft goeie humor, actie met een knipoog, strakke dialogen en leuke personages. Deze bijna 2 uur durende film had geen minuut korter mogen zijn. Eigenlijk had er wel een uurtje bij gemogen.

Vond de actiescene in de "Gamma" met daaronder de soundtrack van 28 Days Later helemaal geweldig....

Ben eigenlijk wel benieuwd of de Kick Ass soundtrack van Mika nog een top 40 hit gaat worden? Zal voor de film alleen maar goed zijn. Ga deze film checken...!!!

avatar van tyler-durden

tyler-durden

heerlijke film... heb genoten van deze onzin

Naomi Watts schreef:

Ik zie net dat je Bitch Slap, Friday the 13th, Jennifer's body en the Matrix: Reloaded allemaal 5* hebt gegeven, wat ze dus zou moeten rekenen tussen de meesterwerken der film.. Het blijkt dat veeleisend zijn relatief is, want geen van de eerder genoemde films voldoet aan mijn eisen voor een meesterwerk of zelfs een goede film überhaupt..

avatar van MovieHolic

avatar van _manga_

_manga_

MovieHolic schreef:

Wat is dit? Een kinderfilm?

op de poster lijkt het ook animatie maar het is gewoon een speelfilm met echte mensen

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En een grote dosis grof taalgebruik, seks en geweld.

avatar van Flipman

Flipman

planet_of_death schreef:

En een grote dosis groftaalgebruik, seks en geweld.

Precies en dan vooral die grote dosis grof taalgebruik, de seks en het geweld :evil!

Bij de weg, Naomi; ik denk dat je niet zo bang hoeft te zijn voor een laag niveau, want de film is niet zozeer 'gebaseerd' op een grafische roman zoals dat vaker het geval is; het script en de strip zijn gelijktijdig geschreven. Matthew Vaughn ontmoette Mark Millar, die met het idee voor Kick-Ass kwam en de uitwerkingen in script- en stripvorm gebeurden tegelijkertijd. Dan kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat het niveau verschilt maar dat betwijfel ik.

GastHeer schreef:

Als je dan toch zo wil beginnen, zal ik dan even mijn top 10 naast die van jou leggen? .

Flipman schreef:

Thanks, dat wist ik niet. Dit zijn berichten waar ik wat mee kan, mijn twijfels zijn bij deze info gelijk verdwenen. Mijn geloof in Millar is enorm groot en als het tegelijkertijd geschreven is is het onwaarschijnlijk dat het enorm van elkaar verschilt.

avatar van Theunissen

planet_of_death schreef:

En een grote dosis grof taalgebruik, seks en geweld.

Seks en geweld met kinderster Chloe Moretz (13 jaar) Lijkt me toch een beetje vergezocht.

avatar van sjorty

sjorty

Theunissen schreef:

Wees maar gerust hoor geen kinderporno in deze film Wel veel geweld ja! Blijkbaar is het in NL wel gepast gezien de 12+ kijkwijzer.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Theunissen schreef:

Geen kinderporno inderdaad, maar reken er maar wel op dat deze kleine meid behoorlijk wat ledenmaten afhakt.

Hoe zit het trouwens met de 12+ rating? Zijn de extreme scènes eruit gehaalt of zijn we gewoon erg mild in Nederland?

Naomi Watts

Erg mild . Samen met Denemarken en Japan zijn we het meest tolerant op dit gebied geloof ik.

GastHeer

Vanavond heb ik een avond samen met mijn vriendin, maar ik denk dat dit niet bepaald haar film is, dus ik denk dat ik morgen zelf maar naar de bios ga.

Heb al zin in deze film sinds Vaughn hem aangekondigd had, sinds zowel Stardust als Layer Cake fenomenaal waren..

Doe wat je niet laten kan zou ik zeggen, het enige wat ik wil zeggen is dat je niet met een pessimistische blik de zaal in moet gaan, omdat je dan een, zoals wij in de psychologie zeggen, self-fulfilling prophecy krijgt, omdat je jezelf meer focust op de negatieve aspecten van een film, waardoor je minder kijkt naar het positieve..

Maar ik lees al dat je twijfels minder worden en dus hoop ik voor je dat je nog enigszins kunt genieten van deze fantastische film

avatar van Agila

Agila

Jottum! Kan niet wachtten!

avatar van batmaster

batmaster

Wat een top film is dit. Ik was vandaag naar de 1 uur voorstelling in Utrecht! Ik wou hem meteen zien!

Red mist vond ik erg tegenvallen. Maar de rest was super leuk, vooral Cage, en ik vind hem een van de slechtste acteurs.

Even voor de duidelijkheid, er is NIET in gesneden! Er werden lekker benen afgehakt en mensen neergeknald. Ik denk dat 16+ een beetje overdreven zou geworden zijn(en dan maar te zwijgen over The Dark Knight). Ik denk dat het een beetje om de seks ging. Je zag niks bloots ofzo(1 keer dan). En die Amerikanen zijn gelijk super bang, gelijk 18+. Want zelfs Ethernal Shunshine of the Spotless mind was 18+ in Amerika, je kunt ook overdrijven. Maar wat maakt zo'n leeftijd nou uit? Het gaat toch om de film?

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

batmaster schreef:

Maar wat maakt zo'n leeftijd nou uit? Het gaat toch om de film?

Misschien voor mensen die nog geen 18 zijn en de film in de bioscoop willen zien?

avatar van batmaster

batmaster

Nicolage Rico schreef:

Dat is wel zo, maar ik bedoel, dat mensen al druk gaan maken om een leeftijd voor de film. Ik mocht ook niet naar The Dark Knight naar binnen, Want ik was 14, en ik zat er al 2 jaar op te wachten. Dat was de eerste en enige film die ik toen ooit *kuch* g*d*wnl**d heb. *kuch*

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Of je koopt een plaksnor

Trouwens net de comic ge*kuch* p*nd*k**st (je hebt me aangestoken)

en die is zeer zeker de moeite waard.

Zeer benieuwd naar de film.

avatar van Glacius

Glacius

Naomi Watts schreef:

Dat weet ik nog niet, de meest intellectuele wel.

Haha, jij intellectueel?

avatar van The Oceanic Six

Ik hoorde pas vandaag van deze film doordat in de krant een recensie stond (die mij erg benieuwd maakt). Ik ga deze toch maar eens kijken binnenkort dus.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Marvel en DC eat your heart out! Had zelf een brave komedie verwacht(ik zag McLovin), maar het tegendeel. Wat heb ik genoten zeg.