• 9.381.643 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van starbright boy

Volgens de site van de kijkwijzer wordt de film inderdaad 12+. daarmee zijn we soepeler dan de meeste landen bij deze film.

planet_of_death

Toch wel vreemd, aangezien de film erg berucht is om zijn geweld. Ook al is het comic-achtig.

avatar van Macmanus

Macmanus

De comics waren juist vrij hard ledematen die afgehakt werden en hoofden die met een zwaard netjes eraf worden gesneden. In de trailer met Hit-girl zag je dat ook terug. (maar indd opvallend 12 jaar, in de US gewoon Rated R. hopelijk geen cut versie hier!)

Trouwens echt onzin dat je comics geinig vond en de film dan kiddy, de trailer laat zien dat het extreem trouw is gebleven aan de comic, zelfde pakjes en openingsscene en alles. Zeg dan gewoon niks, dit vergelijken met Three Ninja's en Condorman is alleen al om de veel talentvollere cast en crew al redelijk grote onzin. Beetje een Asylum Superhelden film vergelijken met een Nolan superhelden film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

planet_of_death schreef:

stripboeken staan toch ook bol van geweld.....

planet_of_death

Er is een verschil tussen getekend bloed en 'echt' bloed.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Net gezien in de sneak en vind het een hele stoere, vette film. Ik heb hier echt niets op aan te merken... hij is heerlijk hard met een flinke knipoog. 1 van de beste films van het jaar.

Vrijwel de gehele cast speelt goed en ze zijn ook stuk voor stuk erg goed gecast. Heerlijke bijrol ook voor Nicolas Cage, Chloe Moretz speelt zeker gezien haar leeftijd 1 van de bruutste rollen ooit. Vooral de eerste scene waarin ze haar superheld speelt is subliem.Ze maakt een dozijn harde gansters af onder het genot van een heerlijk vrolijk deuntje. Iets waar de film overigens vol van zit.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

mr.shhh schreef:

Ik sluit me hierbij aan. Keihard, brutaal en vooral erg goed. Wat een lef om deze film te maken. Harde acties scènes; waarbij geweld en taalgebruik ongecensureerd worden neergezet met jonge acteurs en een erg sterke Cage. Knap vormgeven scènes waarbij humor, liefde en vriendschap worden afgewisseld met brutale vechtpartijen met allerlei tuig waarbij met een zeer divers arsenaal aan wapens wordt gewerkt. Geen film voor mensen met tere zieltjes. Acties scènes worden ook zeer divers neergezet met een erg sterke afwisseling van de cinematografie. Originele soundtrack ook met een mooie rol voor Morricone's : For a Few Dollars More.Ook is de script schrijfster Jane Goldman er nogmaals in geslaagd na de ook al knap neergezette film Stardust nogmaals met een dijk van een sterk script te komen. Dit is iemand waar we nog veel mooie scripts van kunnen verwachten.Tot nu toe de beste en brutaalste film van dit jaar.

4,5 ster

starbright boy schreef:

Geldt dat niet voor heel veel films? Op sommige schijfjes -niet alléén import- staan ook de Britse en Ierse leeftijdskeuringen en voor een film voor 12 jaar en ouder wordt dat vaak 15. Maar goed, ik heb de strips gelezen waarop deze film gebaseerd is en die kunnen nogal gewelddadig uit de hoek komen. En ik heb begrepen dat de mate van geweld voor deze film NIET naar beneden geschroefd gaat worden :evil! Dus dan zet ik inderdaad vraagtekens bij die leeftijdskeuring.

Macmanus schreef:

Qua outfits blijven ze inderdaad erg trouw aan de comic, maar de film content lijkt op het eerste gezicht toch veel braver te zijn dan de comics. Humor ook iets minder witty (al zaten er wel wat explicietere leuke humor in), en wat toegankelijker voor het 'grote' publiek. Ik vind de look van de film wel redelijk overeenkomen al krijg ik niet echt een Jon Romita style vibe. Ik hoop dat de film wel de visie van Mark Millar een beetje weet te benaderen. Al kijk ik hier nog wel naar uit hoor, don't get me wrong. Alleen erg jammer van deze cast . Maar er wordt gedaan alsof Kick-Ass zo ruig is maar dat valt wel mee, typisch Marvel werk dit. Het heeft wel zijn portie violence, maar daar houdt het wel op.

Zeg dan gewoon niks, dit vergelijken met Three Ninja's

Was puur om de wat kleurige outfits, was ook niet serieus bedoelt overigens. En als je het niet erg vindt bepaal ik zelf wat, wanneer of hoe ik iets zeg.

Naomi Watts schreef:

Precies, Naomi! Dus als ik jou uitscheld voor een v!@#$%^&*

Hèhè, pardon, geintje . Maar gelijk heb je, al bedoelde je dat wel serieus, je kunt gewoon vergelijkingen maken.

Kleurrijker is het inderdaad wel en sowieso heeft Romita Jr. al zo'n stijl die je niet echt naar film kunt overbrengen, denk ik. Tenzij je echt het kleurgebruik bedoelt en/of de manier waarop hij kostuums tekent. Als het verhaal klopt ben ik al tevreden .

Flipman schreef:

Precies, Naomi! Dus als ik jou uitscheld voor een v!@#$%^&*

Juist .

Uiteraard. Al zou een serieuze vergelijking met een kinderfilm als Three Ninja's wel erg krom staan natuurlijk .

Zwaar eens. Is ook moeilijk om over te brengen maar wij comicliefhebebrs stellen natuurlijk overdreven zware eisen aan een evrfilming. Oogt in de comics soms zelf een beetje cell-shaded achtig, moeilijk over te brengen in live-action idd.

Kleurgebruik bedoelde ik onder andere maar daar ben ik wel tevreden over. Maar als het idd qua storyline het niveau haalt van Millar dan ben ik ook dik tevreden. Met af en toe wat schunnige remarks van superhero groupies dan kan het niet misgaan (en die kwamen wel naar voren in de trailer).

avatar van Deligne

Deligne

Tja, matthew vaughn eh, dan krijg je zo een film. Hij heeft duidelijk een hele boel van Guy Ritchie geleerd. De film doet erg denken aan Kill Bill en zat vol met goede grappen en onverwachte momenten. Ik dacht dat het veel kinderachtiger ging worden, vol met clichés. Het tegendeel is waar.

avatar van Steve-OoO

Steve-OoO

Het ziet eruit alsof het een onzinnige film is die je beter niet kan zien maar aan deze goede reacties te zien en aan de aantal sterren ben ik toch wel erg benieuwd.

planet_of_death

Ik snap niet waar je dat vandaan haalt.

avatar van supermovieman

supermovieman

Zijn ze bij kijkwijzer nou helemaal gek geworden, The Dark Knight maken ze overbodig lekker 16+, waardoor ik helemaal naar Belgie moest om hem te kunnen zien. En Kick-Ass die ubergeweldadig is en waarin het bloed vloeit geven ze lekker 12+.

avatar van Macmanus

Macmanus

Naomi Watts schreef:

Is dan ook meer een advies, wat je ermee doet is aan jezelf natuurlijk. Overbodig omdat er bij te moet schrijven lijkt me, maar goed bij deze.

avatar van TheNelizz

TheNelizz

de trailer kicks ass!

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Net ook de trailers gezien.

Hit-Girl vind ik geweldig!

Een grote kick in the butt tegen al die vroegwijze Hollywood Lassie kinderen, die altijd de onschuld zelve zijn.

Damn, had ik maar zo`n dochter.

avatar van Mmore

Mmore

Macmanus schreef:

Mmm, de sneak preview die ik net gezien heb was in elk geval keihard.

Zeer snelle en strakke actie met een aardig dosis humor. Zeker één van de betere films dit jaar. Zoals al eerder geschreven hier: alles met een dikke knipoog. Vond 'em best wel onvoorspelbaar, vooral omdat ik er nog geen trailers aan vooraf gezien had.

De zaal was aardig gevuld en de lachsalvo's die regelmatig klonken geven wel aan dat het niveau van de film zeker op orde was!

Mmore schreef:

Ik vind de humor van dat lompe biosvolk vaak een beetje rond het poep en pies niveau liggen. Hier was ik dus al bang voor .

Flipman

Niet te pessimistisch, Dude! Wellicht lachten ze dit keer om 'echte' humor !

planet_of_death

Er zullen inderdaad zat mensen zijn die om een goede grap zullen lachen.

Flipman schreef:

Niet te pessimistisch, Dude! Wellicht lachten ze dit keer om 'echte' humor !

Van het weekend ga ik er heen, kijk er enorm naar uit maar elke negatieve klank vergroot ik nogal .

planet_of_death schreef:

Er zullen inderdaad zat mensen zijn die om een goede grap zullen lachen.

Nog niet zo vaak meegemaakt hier in de Benelux. Tuurlijk zijn er wel wat mensen die niet zo 'simpel' zijn maar als zaal buldert van lachsalvo's weet ik wel dat de humor dus wel heel erg simpel is.

avatar van GastHeer

GastHeer

Ik wist niet dat humor gemaakt was om hoge intellectuele boodschappen over te brengen op een semi-intellectueel volk..

Zolang de mensen lachen is het toch goed? Zodra je jezelf te serieus gaat nemen, word je het misschien ook nog

Laat je grenzen los en lach gewoon om de onzinnigste humor en wie weet heb je de avond van je leven;).

Kijk enorm uit naar de films van Matthew Vaughn, sinds het geweldige Layer Cake en het fantastische Stardust

avatar van yeyo

yeyo

GastHeer schreef:

Waarom niet? Satire is van alle tijden..

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Goeie trailer & mooie poster.

Hier kijk ik naar uit!

GastHeer schreef:

Bij een comic verfilming mag je toch wel verwachten dat het het niveau van de humor van de comics benadert. Niet opeens met American Pie-achtige taferelen aan komen zetten.

Euhm nee, de humor van Kick-Ass is vooral erg witty en dat zou de kwaliteit van Kick-Ass alleen maar diskwalificeren.

Dan kijk ik wel een American Pie, daarvoor ga ik niet naar Kick-Ass.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Dit is pas een kick-ass film.
Zeer goed script, ja.
De film zit vol brutale momenten....de vechtscenes van hit girl vond ik nog 1 van de besten.met een leuk muziekje tussendoor vecht en vloekt ze zich een baan...schitterend
Chloe Moretz hoor je meer van.
1 Van de betere films dit jaar.
Heb me hier geen moment verveeld.

Die hit girl....1 van de meest memorabele "superhelden" die ik zeer graag zien mag.
Hier komt een sequel op...dat is 1 ding wat wel zeker is.

"Okay you cunts... lets see what you can do now! "

avatar van Grotehaas

Grotehaas

Heerlijke film!!!

avatar van _manga_

_manga_

dit lijkt me echt een kick ass film