Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Isaura*
Wat is dit een verrassend goeie film geworden en dat mag wat zeggen als Nicolas Cage er in mee speelt. Zijn laatste goeie film (Lord of War) stamt alweer uit 2005. Nu is 5 jaar niet zo lang, maar wel als daarin ruim 10 films worden afgewerkt die alles behalve goed zijn.
Kick Ass heeft goeie humor, actie met een knipoog, strakke dialogen en leuke personages. Deze bijna 2 uur durende film had geen minuut korter mogen zijn. Eigenlijk had er wel een uurtje bij gemogen.
Vond de actiescene in de "Gamma" met daaronder de soundtrack van 28 Days Later helemaal geweldig....
Ben eigenlijk wel benieuwd of de Kick Ass soundtrack van Mika nog een top 40 hit gaat worden? Zal voor de film alleen maar goed zijn. Ga deze film checken...!!!
Pardon, maar Bad Lieutenant goed, en nicolas cage was FANTASTISCH. Prachtig gewoon om te zien hoedat die al die drugs opsnuift en wat dat die er allemaal voor moet doen en toch nog probeert alles te verbergen voor zijn collega's maar aan kleine dingens kunt zien dat er iets mis is. Zalig!
hannes64
- 1926 berichten
Marvel en DC eat your heart out! Had zelf een brave komedie verwacht(ik zag McLovin), maar het tegendeel. Wat heb ik genoten zeg.
Jazeker......hier ook......nu nog even voor een 2de keer naar de bios.
as
Marvel en DC eat your heart out!
Mr_White
- 2067 berichten
as heeft gelijk, Kick-Ass is uitgekomen op Marvel's Icon imprint, voor comics die buiten het reguliere Marvel universum vallen.
Anyway, een aardige verfilming van de toch wel middelmatige comic. Het grootste probleem van de laatste was dat het contrast tussen het uitgangspunt van superhelden in de echte wereld en totaal over-the-top cartoon geweld niet werkte. Vaughn weet dit contrast te behouden maar zorgt dat het allemaal beter met elkaar in verband staat en vloeiend in elkaar over loopt, waardoor het een stuk beter te hebben is.
Sowieso heeft Vaughn ook echt gebruik gemaakt van de verschillen tussen de twee media (comic en film) om het beste resultaat te krijgen. Hij weet perfect het camera werk, montage en muziek op elkaar te laten in spelen. Wat dat betreft steekt de film gewoon uitstekend in elkaar.
Minpuntjes blijven er wel. Zo is het veel te sterke contrast tussen realisme en over-the-top nog steeds iets dat er uit steekt, en heeft Vaughn met zijn script de ruwe kantjes van de comic ingeruild voor wat bravere keuzes die meer in lijn liggen met Hollywood-conventies (niet alleen het happy ending maar ook specifiek bijv. dat Hit Girl haar 'super-formule' (cocaïne) hier niet gebruikt).
Olivia
De trailer gezien in de bios zojuist en echt...het sprak me totaal niet aan. Ik begrijp nu hieruit dat het een film is die gebasseerd is op een bestaande comic, maar ik vond het zo gruwelijk over the top...was natuurlijk alleen een trailer, maar lijkt me dus niks.
sjorty
Jazeker......hier ook......nu nog even voor een 2de keer naar de bios.
Vandaag voor de 2e keer gegaan, echt weer heerlijk twee uurtjes genoten, de film wordt er zeker niet minder op! Op naar de 3e keer
Threeohthree
Gewoon na een dagje feesten deze film gepakt. Op vermakelijke onzin voorbereid, maar krijg dit op een gouden plaatje voorgeschoteld. Als enige (samen met 2 vrienden) in de zaal konden we zo hard brullen en gieren zoals we wilden. Totaal niet verwacht, film komt zeer verassend uit de hoek en is totaal geen typische (Hollywood) superhelden film.
Plot was redelijk maar niet sterk. Acteerwerk van Cage natuurlijk goed, maar Chloe steelde toch wel echt de show, heerlijk zo'n kind!
Hoop dat we in de toekomst nog veel van haar kunnen genieten.
Verder gewoon veel harde en lachwekkende actie scenes. Zeker aan te raden!
yorickk
Mega vet k vond het een beetje kill bill meets super bad
maar dan wel de beste dingen uit beide films. Hijs echt een aanrader als je van Tarantino houdt denk ik.
Alleen het plot is een minpuntje beetje jammer
BB1991
op zijn minst de beste film van het jaar (tot nu toe)
werkelijk alles klopt aan deze film.
de actie is bruut en hard en schitterend gechoreografeerd.
op de momenten dat het nodig is, is de film ontroerend en emotioneel.
en door de hele film zit je door de absurde humor continue met een glimlach en/of lachbui in de bioscoop.
deze film is een verfrissende en originele kijkervaring, waarover je het liefst iedereen meteen wil vertellen hoe vet hij wel niet was.
Threeohthree
true dat haha. Heb al minstens 6 mensen opgebeld!
johnhendrikos
deze film was echt kick-ass hoor. Had eigenlijk beetje een film als watchmen verwacht, maar niet gehoopt, want watchmen was echt mega slecht. gelukkig kwamen mijn verwachtingen niet uit.
echt een mega aanrader en dat meisje, fantastisch. en die red mist figuur vond ik toch ook erg leuk type hoor. ( goede jonge acteur is die red mist trouwens).
Leland Palmer
''Fuck Me Sideways!''
We zijn nog niet zo ver in 2010, maar dit filmjaar kan nu al niet meer stuk voor mij. Met al twee geniale films gezien dit jaar en nog veel behoorlijk interessante projecten te gaan belooft dit een fantastisch filmjaar te worden. Dat kan gewoon niet anders.
En ja, deze Kick-Ass ís 'kick-ass'. Damn, wat een verschrikkelijk geniale mix tussen heerlijke (zwarte) humor, indrukwekkende, brute - en bij vlagen - bizarre actie, met weer vaak die onderliggende humor en ook nog ijzersterk drama. Regisseur Matthew Vaughn gooit alles in z'n Britse blender met als resultaat deze 'instant classic!'
Ster van de film is zonder twijfel Chloe Moretz. Behoorlijk uitdagende en gedurfde rol van zo'n jong meisje die de rol van de 11-jarige 'Hit-Girl' op zich neemt. Vooral haar personage kent een schitterende balans tussen de vele grappige momenten, érg strak gemaakte actie-scénes, waar ze lang voor heeft moeten trainen en het mooie drama. De scéne wanneer haar vader 'Big Daddy' (prachtig geflipte rol van Cage; blij dat hij weer eens te zien is in een rol als deze; erg strakke zet) in de hens staat en zij als 11-jarige alles en iedereen kapot maakt is subliem. Fenomenale opbouw, prachtige muziek van John Murphy (uit Sunshine; beter goed gejat dan slecht verzonnen) en uiteindelijk zelfs het aangrijpende moment. Naast de finale uit Inglourious Basterds voor mij toch wel het meest indrukwekkende stukje film wat ik in tijden op het witte doek heb mogen aanschouwen. On-ge-lo-ve-lijk. Dat maakte een (klein) middenstuk in de film, waar het misschien allemaal een beetje inkakte meer dan goed; ''Show's over motherfuckers''.
Eigenlijk zijn alle personages wel leuk, maar voor mij is Moretz de heldin van deze film. Johnson als Kick-Ass is best grappig, Clark Duke zorgt voor de nodige droge opmerkingen en Lyndsy Fonseca is bloedmooi en ook het gedoe (plus de chemie) tussen haar en Johson werkt prima. Mintz-Plasse is ook geinig maar vader Mark Strong is niet minder dan geniaal. Wat is dat toch ook een geweldig acteur, alleen die kop al. Stoere vent. Bruut, grappig, kil en meedogenloos. Best behoorlijk bizar en indrukwekkend als je hem op het laatst op een 11-jarige in ziet beuken. Damn! De scéne daarvoor blies me ook van m'n stoel trouwens. Ten eerste al het geniale thema van 'For a Few Dollars More' van Ennio Morricone en daarna... tsjah, echt te stoer en bizar om waar te zijn. Zo'n ukkie dat een heel leger afmaakt is gewoon zwaar geniaal. Vind ik dan. De sountrack is prachtig. Subliem gekozen nummers die de impact van veel scénes behoorlijk versterken. Vooral de bij vlagen prachtige instrumentale muziek (+ mooie vocals) waren goed gekozen. Eigenlijk is alles wel goed aan deze film. Op misschien...
... een paar momenten in het middenstuk na, maar dat is geen enkel probleem. Ik heb genoten van deze film. De comic heb ik niet gelezen, maar ik kan me niet voorstellen dat deze film de liefhebbers tegen gaat vallen eigenlijk, want Kick-Ass schopt kont!
Koektrommel
KICK ASS!
en dat is precies wat deze film doet
Naomi Watts
Kick-Ass is toch wel een enorme verrassing. Al waren mijn verwachtingen alles behalve laag. Vooral omdat Vaughn niet echt bij de betere directors hoort, integendeel zelfs. Maar hier doet ie het toch wel erg goed. De comics heb ik een tijd je terug behoorlijk verslonden, best geniaal concept ook maar het leek mij een beetje lastig uit te werken. Geweldige comic verfilmingen zijn heel erg zeldzaam, Watchmen was de eerste comicverfilming die dat wist te bewerkstelligen, een jaar later is het weer feest. Ik zal niet met dooddoeners komen dat Kick-Ass kickass is, dat doet Kick-Ass gewoon veel te kort en is natuurlijk een beetje een dooddoener.
Belangrijk is een perfecte cast, daar slaagt Kick-Ass helaas niet in. Dat komt puur door Nicholas Cage, die zelfs met een over-the-top rol als Big Daddy weinig kan. Blijft ook een heel vervelend acteurtje. Dan heb ik de shit stains in de cast wel gehad want de rest is eigenlijk geweldig gecast. Aaron Johnson is een star on the rise en weet precies in wat voor film hij is beland, de rol als Kick-Ass speelt ie erg leuk, Clark Duke is een geweldige droogkloot natuurlijk, Mintz-Plasse is ook erg op zijn plaats en Fonseca is natuurlijk een hele plausibele love interest. De perfecte Katie Deauxma. De grote kracht zit toch in het castlid waar ik mijn grootste twijfels over had; Chloe Grace Moretz, maar wat speelt zij de rol als Hit-Girl geweldig. Heerlijke pronounciation en delivery, al blijft het jammer dat Vaughn haar personage wat heeft gecensureerd. Strong blijft een karakteristieke vent maar is veel te licht als bad guy in een comic verfilming. De begin sequences zijn ook wel erg leuk, er komen bijna nostalgie gevoelens los
. Het verhaal is natuurlijk zo comic standard als maar zijn kan maar het werkt zo goed. Een 'normal' guy die zich uit gaat geven als superhero, en niet toegeven dat hij just an ordinary human being is. Ook de relation progression tussen Lizewski en Deauxma is zo aandoenlijk, ondanks dat er weinig aandacht aan besteed wordt, maaar de chemie tussen Johnson en Fonseca is intens en 'echt' en de uber cuteness van Fonseca helpt ook wel. Erg aandoenlijk love couple. Qua stijl had ik eigenlijk iets meer verwacht, ik had een beetje gehoopt op Zack Snyder stijlkenmerken maar helaas moesten we het doen met meer een Tarantino achtige stijl. Sterk camerawerk en montage en wordt perfect ondersteund door een goede score en soundtrack. Die FPS scene was ook van grote klasse trouwens.
Net als in de comic ligt de kracht vooral dat Kick-Ass enorm luchtig is, met heel veel lollige pop culture references en comic inside jokes en allerlei ander soort flauwigheden. Ook af en toe heerlijke tongue-in-cheek humor. Al blijft de film net als de comic bewijzen dat, ondanks al de humor, hij het verdient om serieus genomen te worden. Mijn vrees hiervoor was dus onterecht, wordt behoorlijk leuk gebracht. Al scheelt er nog wel wat aan de delivery van Johnson. Vaughn weet de comic feel met een magistrale 'transition' over te brengen op het witte doek, wat het nou is weet ik niet maar constant bij het kijken deed het mij erg denken aan de comic. Daaraan is al gauw te merken dat Mark Millar een stevige vinger in de pap had bij dit project, zijn stempel is overduidelijk. Het wat grove taalgebruik en de actiescenes waren wat gedurfder dan in de meeste comicverfilmingen maar toch vond ik het voor Kick-Ass zijnde nog te braaf. Iets te veel concessies naar Hollywood maatstaven. En zoals in veel Amerikaanse produkties is de seks veel te lief, te teder en te off-screen. Onscreen, ruwer en meer lust alsjeblieft. Dat maakt zo'n relatie toch meer life like. Gelukkig was er genoeg chemie om dat te verbleken. Actiescenes waren ook erg cool en die endgame scene is natuurlijk erg sterk, ook cinematografisch zag dat er wel aardig puik uit. Al mocht er qua actie wel wat bruter, ook hier wordt er iets te veel compromis gezocht met de Hollywood maatstaven. Zelfde geldt voor het taalgebruik, het mag nog wel wat obscener, vunziger en grover. Zulke finals maken ze niet vaak meer. Al had Vaughn wel veel meer moeten brengen qua kleurengebruik, als het om stilering aan komt blijft ie een beetje een houten klaas. En dat is jammer bij een film als deze. Vaughn houdt eigenlijk wel een erg fijn tempo aan, en in het midden doet hij het even rustig aan (waar trouwens ook veel goede rustige scenes voorbij komen) en richting het einde toe werkt ie in een razend tempo naar het einde toe. Ik hoor veel kritiek op het middenstuk maar erg fijn dat er niet alleen gefocussed wordt op dat typische adrenaline junk bios volk. Het is niet dat er niks gebeurt in het voortkabbelende middenstuk. Dat Vaughn meer de kant van over-the-top gaat dan realisme is ook wel wat kudo's waard.
Ik ben behoorlijk onder de indruk, eindelijk is die tweede waardige en perfecte (met kleine kanttekeningen) comicverfilming een feit. Ik kan niet anders dan hier de volle mep voor geven. Geweldige uitvoering van een erg leuke comic. Ondanks dat het allemaal wel bruter, vunziger, obscener en grover heeft Vaughn een meer dan geslaagde transitie bewerkstelligt.
Naomi Watts
het enige wat ik wil zeggen is dat je niet met een pessimistische blik de zaal in moet gaan, omdat je dan een, zoals wij in de psychologie zeggen, self-fulfilling prophecy krijgt, omdat je jezelf meer focust op de negatieve aspecten van een film, waardoor je minder kijkt naar het positieve..
Don't worry
. Ondanks mijn eisen zou dat weinig invloed hebben op mijn kijkervaring hebben. Ook tellen de negatieve aspecten niet zwaarder dan de positieve.
wimnoot
Kick-Ass
Het is moeilijk om veel over deze film te vertellen zonder te veel te verklappen. Hoewel ik geen spoilers zal weg geven raad ik mensen, die de film helemaal vrij van vooroordelen willen kijken, aan geen recensie's te lezen en de film gewoon te gaan kijken. Hij zal je niet teleurstellen.
Eigenlijk begint de film als een standaard superheldenfilm. Een jonge knul en zijn "becoming of age". Alleen wordt er binnen de kortste keren compleet afgeweken van dat format om ons, als onwetend publiek, de ene na de andere schok te bezorgen. Dat maakt het een hele frisse kijkervaring.
Hoewel er flink wat superhelden films op de hak worden genomen had ik nergens het gevoel dat het een flauwe Leslie Nielsen-achtige bedoening werd. Het voelt eigenlijk meer aan als een ode, aan vele andere films, met een knipoog.
De soundtrack is er een om van te smullen. We horen bij de vele echt geweldadige stukken muziek die me deed denken aan Danny Boyle's 28 Days Later. Afgewisseld met The prodigy en het prachtige stuk van Enio Morricone uit For a Few Dollars More. Die verassend genoeg helemaal op zijn plaats was.
Hoewel het echte verhaallijntje erg dun was, vooral het liefdesgedeelte, was het precies genoeg voor de filmmakers te laten zien wat ze wilden laten zien. Een hippe, komische superhelden parodie. Wat me erg opviel waren de verschillende stijlen die gebruikt werden. Het vereiste flasbackje over Big Daddy's verleden en beweegredenen werd erg mooi op een comicbook manier vertoond, en bij de harde vechtscene's van Hit-Girl kwam Kill Bill duidelijk naar voren. En ook vond ik vooral de scene's met Mark Strong en zijn handlangers erg Guy Ritchie-achtig. Overigens zie ik Strong liever een Britse badguy spelen.
Ik heb met volle teugen genoten van deze film en ik schaam me bijna dat ik deze onzinfilm het een na hoogste score geef, Namelijk een 4.5
Olivia
De trailer die ik zojuist op nu.nl heb gezien is een totaal andere dan die in de bioscoop. Bij die laatste lag de nadruk eigenlijk helemaal op Hit-Girl. Nou net een dametje waar ik me aan zou gaan zitten ergeren. Voor mij word dit denk ik dvd, maar de enthousiaste reviews en reacties doen me wel wat twijfelen!
wisqo
Ik had nog nooit van deze film gehoord en ging er dan ook zonder verwachtingen heen. Het duurde voor mij een half uur om in de film te komen en ik doorhad dat ik hem kick ass vond! Vanaf dat moment werd hij alleen maar beter en beter! Super verrassing! Op het einde lach had ik zelfs voor het eerst sinds jaren de slappe lach van een film!:D
timbo_
Schreef dit op mijn blog over Kick-Ass
Iedereen die wel eens een Marvel-comic of een superheldenfilm heeft gezien zal zich in meer of mindere mate hebben afgevraagd hoe het zou zijn om dergelijke krachten te bezitten. Zo ook de comicverslindende hoofdrolspeler uit Kick-Ass genaamd Dave. Hij houdt het echter niet alleen bij dromen over een leven als gemaskerde held, maar besluit het er gewapend met een stok, een maillot en een gezonde dosis lef onder de naam Kick-Ass op te wagen.
Wat volgt is een dik anderhalf uur durend actiespektakel waarin Kick-Ass en zijn collega wannabe superhelden Big Daddy en Hit-Girl grandioos in elkaar worden geslagen, glansrijk triomferen, meedogenloos executeren en ondertussen hilarische oneliners uitspreken.
Daarnaast mogen ook de briljant vormgegeven actiescénes niet onvermeld blijven. De slow-motions met bijpassende muziek en lichteffecten maken de actiescénes in Kick-Ass tot een bijzondere ervaring die in de bioscoop nog eens extra indruk maakt. Tel daar nog bij op het wereldberoemde deuntje van Ennio Morricone uit The Good, The Bad and The Ugly dat richting einde zijn intrede doet, en de in iedere scéne de show stelende 11-jarige Hit Girl (een leeftijd die niet terug te horen is in haar taalgebruik) en je hebt een dijk van een film die nu al behoort tot de allerbeste van 2010.
wimnoot
Ahum! Correctie! Het wereldberoemde deuntje was uit For a Few Dollars More. klik hier voor de hele soundtrack.
Ps: Kun je het op je blog nu ook nog aanpassen?
AHWA
Deze recensies maken me wel erg benieuwd.
FrisoBoei
Geweldig, echt. Ik had er niet heel veel van verwacht maar het is echt een prachtige film geworden. Doet me ook een beetje aan Tarantino (Kill Bill) denken.
Q Jones
Kick Ass is verrassend, ik had er hele hoge verwachtingen van en meestal is dat niet goed. Bij Kick Ass pakte dit anders uit. De film voldeed aan al mijn verwachtingen en was misschien nog wel beter.
In een tijd als deze is het moeilijk om iets vernieuwends of verrassend te maken en daarom alleen al verdient Kick Ass veel lof. Maar ook de acterus en die emotie die getoond worden zijn super. Cage heeft de lachers op zijn hand, en dit is misschien wel zijn beste rol tot nu toe. Johnson is ook een talent wat we in de gaten moeten gaan houden, want acteren kan deze beste jongen wel.
kortom een fascinerende film die bruut, grappig, vernieuwd is en waar emoties getoond worden, een echte aanrader, al moet ik wel zeggen dat ik Shoot em Up beter vond
Threeohthree
Tof om al die positieve reacties te lezen.
Zeker. Maar ik zou zeggen, ga hem zien
Creasy_Bear
Bovenstaande reacties zeggen allemaal al genoeg, het is gewoon een dijk van een film.
Nu al zowel de meest gestoorde als wel de meest grappige film van het jaar. Lang geleden dat ik zo gelachen heb in de bioscoop...
timbo_
Ps: Kun je het op je blog nu ook nog aanpassen?
Thanks. Is ook op blog al aangepast.
Stephanovic
Sodeju, door al die Hit Girl reclames op Comedy Central ergerde ik me eerder dood dan dat ik me hierop verheugde, maar als ik dit allemaal lees zo! Ik word toch erg benieuwd op deze manier, vooral nu ik dat lees van het deuntje uit 'Per Qualche Dollario in Piu'.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen