• 9.381.114 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Lilly Curtis

avatar van MNV2

MNV2

• 1901 stemmen

Natuurlijk gaat deze film weer de zoveelste bagger worden maar het is natuurlijk altijd wel eens leuk om te zien hoe ver men tegenwoordig al staat op vlak van cgi en voor mij is de film gewoon een dosis hersenloos vermaak, kan ook al eens leuk zijn.

avatar van The Oceanic Six

De poster boven aan deze pagina is ook te downloaden als wallpaper nu. Gewoon even googlen op 2012 movie wallpaper of iets dergelijk. Ik vind hem wel mooi staan.

MNV2 schreef:

Zeker weten, zelfde had ik ook met Transformers en the Day after Tomorrow. Ondanks een aantal minpunten is het gewoon zeer vermakelijk om te kijken, mits je je verwachtingen bijstelt qua verhaal e.d.

Zelfde zal hoogstwaarschijnlijk ook zijn met 2012.

avatar van ruadhan

ruadhan

AmazingShikoku schreef:

Ik hoop toch niet dat film zo gay gaat zijn als The Day After Tomorrow

Zitten we straks een enorm stoere film te kijken gooit Emmerich het in de laatste vijf minuten nog even op een in-character speach over dat we het zelf hebben veroorzaakt met het broeikas-effect.

God no.

mm, dat betwijfel ik aangezien die datum niks met de opwarming van de aarde te maken heeft maar gewoon met het einde van de wereld an sich

maar het zou vast wel een film worden met wat drama maar dat hebben wel meer rampenfilms en hey, that's hollywood

avatar van haagsev

haagsev

Kwa special effects (trailer in bios) ziet er erg goed uit, maar hoop dat het verhaal beter is dan 'The Day After Tomorrow'

Nog een paar maandjes

avatar van Mlis

Mlis

Het zal wel aan mij liggen, maar mij lijkt dit dus een goede film. ik vond The Day After Tomorrow ook een goede film.

De trailer in de bioscoop zag er heel goed uit. Deze wil ik wel graag in de bioscoop zien.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

ruadhan schreef:

Met Emmerich weet je het nooit...

avatar van Kevin Floor

Kevin Floor

Trailer in bios is inderdaad nieuwsgierigmakend! Hopelijk wordt het niet te overdreven, als de special effects maar mooi blijven is de film aleen stuk prettiger om naar te kijken.

John Cusack is ook veelbelovend, mijn aandacht heeft ie!

avatar van seantogood

seantogood

Dit wordt veelbelovend!

Kevin Floor schreef:

Trailer in bios is inderdaad nieuwsgierigmakend! Hopelijk wordt het niet te overdreven, als de special effects maar mooi blijven.

Het is totaal niet overdreven hoor. In de Trailer zie je John Cusack in een Camper door een Meteorietenregen rijden.

Moet kunnen, het zijn er maar 500 ofzo, maar iedereen heeft weleens geluk dat je zoiets overleeft.

Vervolgens zie je dat hij nog maar net kan wegvliegen in een sportvliegtuigje voordat de hele landinsbaan de grond inzakt. Maar iets later moet de piloot ook nog is omvallende Wolkenkrabbers ontwijken.

Ach, gewoon een kwestie van een goede piloot.

Maar hij komt ook nog met zijn Auto in de Laadruimte van een Vliegtuig te zitten. Dat vliegtuig crashed, maar John Cusack geeft flink gas en rijdt nog net met zijn Auto het neerstortende Vliegtuig uit.

Die dingen komen niet vaak voor, maar wel als de wereld vergaat., dus totaal niet overdreven.

Dit wordt de meest realistische film ooit!!

avatar van wimnoot

wimnoot

Bespeur ik daar een licht sarcasme? Jacobaco?

JacoBaco

Nou, een heel klein beetje dan....

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Haha, hij heeft een punt.

avatar van eses_26

eses_26

Net de trailer voor Final Destination gezien, zag wel veelbelovend uit.

avatar van pierrot89

pierrot89

trailer gezien, wel wat overdreven he! hoewel het mooie graphics zijn zit hoop ik toch wel wat verhaal in dan wat er hier boven staat .

wil hem toch zien alleen al om de effecten waarmee de trailer mee volgepropt is .

avatar van 606

Erg vette en mooie trailer deze is een must see for me

avatar van grid8400

grid8400

@JacoBaco LOL hihihi

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JacoBaco schreef:

Nou, een heel klein beetje dan....

Gelukkig zijn tsunami's ter hoogte van het Himalaya gebergte wel puur realisme

avatar van Nomak

Nomak

rep_robert schreef:

Een film als dit kijk je ook niet voor de geloofwaardigheid lijkt me...

Het hoeft niet realistisch te zijn, maar het moet natuurlijk wel geloofwaardig blijven.

Leland Palmer schreef:

Mooie, nieuwe poster geplaatst.

Schitterend! Hopelijk komt er snel een wallpaper van die poster uit!

2012 is in de marketing wel wat karig. Slechts 1 fatsoenlijke wallpaper beschikbaar (met wat wegzakkende continent)...

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Leland Palmer schreef:

Mooie, nieuwe poster geplaatst.

Ik vond de vorige een stuk mooier. Verder niks mis met deze ofzo.

avatar van The Oceanic Six

Ik vind deze juist mooier. Deze poster geeft echt de verwoesting weer zoals de mens hem dan te zien zal krijgen. De pure angst die je hebt als je een enorme vloedgolf op je af ziet komen....

De nieuwe trailers zijn zeer gaaf maar de meest stijlvolle blijft toch de 1e teaser trailer met die monnik en zijn hutje in de bergen.

avatar van rep_robert

Ja maar dat zijn de teaser trailers over het algemeen he.

Vooral met dit soort films. Zoals je het zelf al aangeeft, die teaser is lekker mysterieus en ziet er zwaar indrukwekkend uit.

dan zijn die nieuwe trailers toch tegenvallend, op de SE na.

Ik vind beide posters mooi, al is dit voor de afwisseling toch wel even een betere

avatar van The Oceanic Six

Mysterieus? Volgens mij wordt het probleem toch aardig getoond

avatar van neforce

neforce

Er zijn inderdaad wel wallpapers, maar max 1600x1200... ik zoek nog steeds voor 1920x1200 of nog liever 3840x1200... maar ja...

ontopic:

Het gegeven etc, weet ik nu wel, wat mij meer boeit is de speelduur van deze film...

wordt het een goed uitgewerkte film met genoeg tijd, of wordt alles in 1,5-2 u gepropt....

avatar van jirachi03

jirachi03

Is John Cusack ook niet te zien in 1408?

avatar van 606

jirachi03 schreef:

Is John Cusack ook niet te zien in 1408?

kijk anders gewoon even bij 1408 daar staat zijn naam ook bij

1408 (2007)

rep_robert schreef:

Gelukkig zijn tsunami's ter hoogte van het Himalaya gebergte wel puur realisme

Een film als dit kijk je ook niet voor de geloofwaardigheid lijkt me...

Daar heb je gelijk in, maar sommige dingen pik ik gewoon niet.

Ik ga de film wel kijken en hij zal heus niet zo slecht worden als Transformers 2 en dat is al heel wat.