• 9.379.407 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Lilly Curtis

avatar van Threeohthree

Threeohthree

noke schreef:

Snap echt niet wat er nou zo verkeerd is aan deze film. En als je hem werkelijk zo slecht vindt....geef het gewoon een stem en vertel waarom.....Maar ga nou niet zo kinderachtig doen en proberen hem in waardering te laten zakken. Geef je mening en klaar!

Je snapt niet wat er verkeerd aan is? Allereerst zit hij boordevol clichés, niet iedereen zit daar op te wachten. Hij is politiek correct en de karakters hebben geen diepgang, en laten we het einde maar voor wat het is, kapot slecht. Enkel visueel heeft deze film iets te bieden. Voor de rest is het is het gewoon een dikke zoete varkenskop.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Vond het visueel nou ook niet echt heel bijzonder ofzo, ja leuke computereffectjes maar om het zelfde truukje nou eindeloos uit te halen. Gewoon één grote aardbeving deze film.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tja, het is niet veel spectaculairder dan de nieuwe ABN-AMRO reclame inderdaad. Maar noemenswaardig is het wel, zeker in contrast met de rest van de film.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Ja, en dat zegt vooral wat over de rest van de film.

avatar van noke

noke

Het is een goede film. Spectaculair, grappig en heel goed in elkaar gezet. Aarbevingen ziet er super uit en overstroming ook!. John Cusack speelt zoals altijd super en Woody is hilarisch!

Dus nee....ik weet nog steeds niet wat er verkeerd aan is

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Alle cliché's met alle sentimenten van een rampenfilm komen langs....alles in een eigentijds jasje. Toch vloog de tijd voorbij en bleef ik, door het visueel genot, geboeid kijken hoewel ik de afloop vermoeden kon. Weinig realsime: het is in de geest van oude mythologische verhalen alleen platter. En toch bleef ik kijken en verveelde ik me niet... Gewoon omdat de film ondanks alle voorspelbare elementen gewoon met veel vakmanschap gemaakt is. Er gebeurt veel onmogelijks maar het is wel enerverend in beeld gebracht. Die vlucht met die cadillac: alsof moedernatuur op het gebroken kerngezin 'persoonlijk' gemund heeft.... Amusement dus. Emmerich weet wat hij doet om mensen te vermaken... Dat is een (commerciële) kwaliteit wat ik kan waarderen.

avatar van Film Fan

Film Fan

NarcissusBladsp. schreef:

Dat is een (commerciële) kwaliteit wat ik kan waarderen.

Ik geloof niet dat de filmbazen zo blij zijn met zijn commerciële kwaliteiten. Zoals het er nu uit ziet mogen ze in hun hanen wrijven als ze uit de kosten gaan komen met deze film.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Buiten de special effects niets wat ik in deze film kon waarderen. Zeer saaie film waar ik mij tegen het eind wakker moest houden. 0.5* meer heb ik niet te zeggen over zo'n flutfilmpje.

avatar van 606

noke schreef:

Dus nee....ik weet nog steeds niet wat er verkeerd aan is

Ik ook niet

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

606 schreef:

Ik ook niet

Ach....mensen weten altijd iets te vinden om over te zeiken.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Film Fan schreef:

Het 'grote publiek' houdt niet meer van rampenfilms? Of waren de kosten zo hoog?

avatar van intezar

intezar

dominion schreef:

Wat ik alleen niet snap is waarom hij zo een laage score heeft.

Omdat het een slechte film is. Het lijkt me wel logisch. Overigens viel ik bijna in slaap tijdens het kijken. Naar het einde toe was ik letterlijk in slaap gevallen. Laatste film waar ik in slaap was gevallen was bij Transformers, 1 pot nat allebei.

Zo slecht vond ik het.

avatar van Pete_033

Pete_033

Leuk filmpje om eens te bekijken maar je moet er niet bij gaan nadenken want er zitten zoveel fouten in. Als ik het had geschreven dan zou ik er me diep voor schamen maar in Hollywood denken ze er anders over.

De special effects zien er erg mooi uit en uiteindelijk draait de gehele film daarom. Verhaal en acteerprestaties zijn secundair.

Acteerprestaties? Woody was wel aardig als doorgedraaide maar verder? Cusack doet dit als tussendoortje voor de paycheck.

Leuk om eens te zien vanwege de special effects maar niet een film die je bijblijft. En vooral…vooral niet gaan nadenken want dan is het echt een slechte film vol fouten.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

2,5 voor de special effects, die waanzinnig zijn ( vooral op bluray)!

Het verhaal is flinterdun en te cliché zelfs voor hollywood.

avatar van rambam3

rambam3

Je valt van het ene cliche in het andere, maar toch vond ik het wel een goede film.

Het kwam eigenlijk vooral door de special effects dat ik geboeid bleef kijken.

Wel vond ik het verhaal af en toe wat ongeloofwaardig...

2,5 ster

avatar van geoffreys

geoffreys

In dit genre is het een goed gemaakte film, er is verder niks mis mee,

avatar van Jib0n

Jib0n

Ik vond het begin juist heel erg mooi aan deze film, zoals de film naar de spanning toe bouwde vond ik heel erg leuk gedaan, maar op een gegeven moment kwam er een gigantische plotwending en ging het alleen nog maar over wie in die grote schepen kwam. Jammer, erg jammer, had liever gezien dat de nadruk meer op 2012 zelf zou liggen.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Deze film is zo overdreven.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Want het vergaan van de wereld IS niet overdreven? Zeuren om een open deur, had je moeten weten..

avatar van Denzz

Denzz

spijtig dat de film onder de 3 sterren is gegaan

voor een rampenfilm in dit genre vond ik het best knap

avatar van TMP

TMP

Slecht geacteerd, vooral door Cusack ook. Sowieso niet een van mijn favoriete acteurs. De special effects zien er nog redelijk oke uit. Het verhaal is compleet belachelijk.

Zomaar weer uit een ravijn te voorschijn komen, complete onzin.

avatar van neli123

neli123

Ik vond het wel een goede film..

Mooie effecten best wel een goed verhaal

ik hou er alleen nooit zo van als iets verzonnen is.

2.5

TMP schreef:

Zomaar weer uit een ravijn te voorschijn komen, complete onzin.

En het einde van de wereld is dat niet?

avatar van Asaharo

Asaharo

Emmerich, we weten het ondertussen wel. Je houdt ervan om bekende openbare plaatsen op te blazen, en deze te vullen met bordkartonnen personages die even fake zijn als de rampen die je tentoonstelt. Genoeg!!

avatar van TMP

TMP

Martijnnn schreef:

En het einde van de wereld is dat niet?

Ook niet zeer waarschijnlijk, maar als je dat als uitgangspunt neemt, zou je wel nog een leuke en enigzins realistische film kunnen maken. Dit is zo slecht.

Martijnnn

Ach als je het allemaal niet zo serieus neemt valt het best nog te genieten, ik hou wel van over the top actie.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik hou soms ook wel van over-the-top-actie, maar dan moet er wel afwisseling in zitten en niet hetzelfde trucje eindeloos herhalen, dan wordt het echt té stompzinnig. Vluchten in een auto, vluchten in een vliegtuig, vluchten in een camper, weer vluchten in een vliegtuig en dat allemaal binnen 1 uur en allemaal volgens hetzelfde principe. Verder heb ik 'm dan ook maar niet gekeken...

Martijnnn

Tjah dat is.een beetje het idee van een rampen film. Vluchten. Ze kunnen lastig gaan omdraaien en de ramp gaan bevechten.

avatar van Nomak

Nomak

Martijnnn schreef:

Ach als je het allemaal niet zo serieus neemt valt het best nog te genieten

Wij moeten de film dus niet serieus nemen terwijl de film zichzelf wel serieus neemt? Zo werkt dat natuurlijk niet.

avatar van Metalfist

Metalfist

De laatste keer dat ik de film zag was in de bioscoop dus dat is al redelijk lang geleden maar neemt de film zich echt zo serieus? Ik kan me alleen nog maar scènes met Woody Harrelson herinneren en die dikke rus met de spraakherkenningsauto.