• 9.381.330 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Ron Witwicky

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Michael Baysplosions!

Wat een figuur toch ook, die Michael Bay. Zal vooral na de twee Transformers films niet meer serieus genomen worden in Hollywood, net of hem dat wat kan schelen. Zou me niks verbazen dat het in z'n volgende film nog gigantischer moet allemaal, want Emmerich schopt Bay's kont natuurlijk met zijn 2012 ... en daar zal Bay wel niet zo vrolijk van worden.

Het eerste deel vond ik al niet veel soeps, dit tweede deel vond ik nog minder. Een film vol met plotfouten, veelal slechte geforceerde humor (al heb ik een paar keer kunnen lachen, ook omdat het zó fout was soms), slecht acteerwerk (al vind ik LaBeouf wel goed), maar... eerlijk is eerlijk, ook dit deel is weer erg strak gemaakt. Dat is dan ook het enige waar ze aandacht aan geschonken hebben (ja, het is al zovaak gezegd). Megan Fox is gewoon slecht, de film kent de ene tenenkrommende scéne na de andere en de bombastische muziek is ongeïnspireerd, maar toch wel aardig van Jablonski.

Voor de rest ga ik hier niet veel over vertellen. Een inhoudsloos filmpje. Ik heb m'n verstand op nul proberen te zetten, maar dit ging gewoon te ver allemaal. Een paar leuke scénes, een paar grappen en de special effects zorgen ervoor dat ik 2 sterren kwijt kan aan deze film. Zo wordt de naam van Hollywood er niet beter op.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zitten hier ook helikopters in die voor een ondergaande zon vliegen?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Pastichio Rocker schreef:

Zitten hier ook helikopters in die voor een ondergaande zon vliegen?

Dat me niet opgevallen. Wat me wél is opgevallen, is dat er wéér een scene is met een vliegdekship vol straaljagers dat overgaat tot actie.

Verder kan ik niet veel vertellen over de film. Veel gemengde gevoelens, net als deel 1. Slechte humor, leuke scenes. Toffe SFX, waardeloze CGi met onoverzichtellijke gevechten. Veel bombastiek, geen spanningsboog. Mooie Megan Fox, slechte acteerpresatie die alleen overdreven gericht is op enkele uiterlijke kenmerken. Toffe snelle transforms van 1 sec, suffe transforms van zo'n 10 sec. (Hebben ze een chill-transform-stand ofzo?).

Zo kan ik nog wel even door gaan. Genoeg pluspunten, maar ook meer dan genoeg narigheid. Twijfel tussen 3.5 en 3.0*, maar deze krijgt niet het voordeel van de twijfel, omdat ik deel 1 na een herziening ook steeds slechter vond worden.

avatar van AHWA

AHWA

Zelden zo hard gelachen.

avatar van deTuinman

deTuinman

"Michael Bay eating a bowl of cereal" vind ik toch de beste

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Kan het erger dan dit? ---> YouTube - Michael Bay Verizon FiOS Commercial

avatar van dutchtuga

dutchtuga

MI-BLA-BA-BLA SPLOSIONS!! MA-BA-SPLOOM!! Hahaha geniaal filmpje inderdaad .

avatar van coolie

coolie

Gewoon een super film om lekker weg te kijken.

Als je van de vroegere serie transformers houdt, dan is dit gewoon een vette film.

Lekkere veel actie, snelle beelden, mooie special effects ( Megan Fox ).

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Leuke filmpje idd... Haha! .

avatar van Don MN

Don MN

coolie schreef:

mooie special effects ( Megan Fox ).

Mejuffrouw Fox is echt hoor.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Don MN schreef:

Mejuffrouw Fox is echt hoor.

Weet wel dat ze gefotoshopt is tot en met.

Bron: interview met de makers gezien.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Ach, de beste man beschikt in ieder geval over zelfspot

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, alleen van hem kan ik het dan net weer niet hebben. En dat genius (wat hij in het begin zegt) had hij al helemaal weg mogen laten.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Daar heb je zeker een punt .

avatar van Dieterrr

Dieterrr

goeie film en special effects zijn geweldig !!!

avatar van scorepio

scorepio

Technisch gezien , behoort deze film tot de absolute top. Wat ze hier allemaal van special effects laten zien is naar mijn weten nog niet veel eerder vertoont. Het is echt een plezier om naar te kijken.

Het verhaal en het thema zijn echter minder mijn ding.

Toch heb ik me prima vermaakt.

Daarom 4 sterren.

avatar van paul83

paul83

10-StepKill schreef:

Ach, de beste man beschikt in ieder geval over zelfspot

Prima zelfspot!

avatar van Raffael77

Raffael77

Effecten zijn geweldig en actie is ook erg leuk maar de film heeft totaal geen diepgang en je zit echt zo te kijken van en nu.

Een kapot slecht verhaal die zeer ovendreven is uitgewerkt.

Cgi zag er wel aardig uit maar soms ook slecht.

avatar van Zizzo

Zizzo

het is zelden dat sequels beter zijn dan zijn het origneel, ik ging met deze veronderstelling deze film zien, en soms heb je het dan echt fout, ik vond deze beter dan deel 1, de special effects zijn echt van de bovenste plank op het gebied van CGI, het verhaal is aardig, niet heel veel bijzonders, de film is een spectakel voor het oog, de actie scenes vond ik echt heel goed gedaan. De humor komt in deze film van de zelfde karakters als in het eeste deel, wat is wel ók maar had van mij niet gehoeven. een zeer goed onderhouden actiefilm met strakke muziek en een goede cast. Ik hoop dat er nog een sequel komt van deze spectakel serie.

avatar van lagaiske

lagaiske

Zelden zo weggeblazen door een film ans transformers 2.

Het eerste halfuurtje zorgt ervoor dat je deze niet meer wilt uitzetten laat staan pauzeren.

Maar dan gaat het voor een tijdje plots serieus beraf met de film tot op de moment dat Sam aangevallen wordt door een wel erg knappe transformer.

Van daaraf gaat het opnieuw vollenbak.

Alleen is de actie soms zo intens dat je het allemaal nog moeilijk kunt volgen.

Megan Fox en Shia LaBeouf spelen hun rol voortreffelijk.

Heel wat prachtige transformers maken hier hun opwachting al vind ik dat ze deze net iets te weinig in het stuk laten voorkomen.

Ook enkele serieuze foutjes in de verhaal lijn maar dit wist mijn pret niet te bedrukken.

Deze is stukken beter dan deel 1 en die was trouwens ook al zeer goed.

Bijna de perfecte intertainment film!!!

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ben het met zizzo eens dat deze beter is dan de 1e, komt gewoon omdat het bij dit soort films vooral om de speciale effecten gaat en die zijn gewoon ongekend. Verhaal is idd weer bar slecht maar dat is in dit vervolg gelukkig meer naar de achtergrond.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

lagaiske schreef:

Megan Fox en Shia LaBeouf spelen hun rol voortreffelijk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Fox niet echt goed vindt spelen.
Neem bijvoorbeeld de scène in Egypte. De vader wordt erg emotioneel als hij (even) van zijn zoon wordt gscheiden en Fox zegt doodleuk dat ze gewoon niet zonder hem weggaat. Bijna zonder gevoel.
Dat vind ik wel erg jammer. Maar aangezien het oog ook wat wil vind ik het totaal niet erg dat zei erin zit

avatar van diaan11

diaan11

Niets mis mee, goeie actie, humor (die tweeling, te grappig!) en redelijk acteerwerk.

Ik begin te wennen aan Labeouf, duhamel is altijd prettig om naar te kijken en Megan Fox, ach, ze zet het typetje neer wat het dichtste bij haarzelf ligt, white trash.

Overigens wel grappig dat wat er ook gebeurd in de film haar lipgloss blijft zitten.

avatar van Zobor

Zobor

Bob de Bouwer voor een iets oudere leeftijd. Met een soundtrack die net zo heroïsch probeert over te komen als Pirates of Caribean, dat heeft waarschijnlijk te maken met het Amerikaanse leger dat zijn zaakjes redelijk op orde heeft. Opmerkelijk dat bij de aftiteling ineens Linkin Park langs komt, daar hadden ze wel wat meer van mogen laten horen.

De cgi zie je regelmatig duidelijk liggen.

Ook opmerkelijk dat een karavaan gewoon blijft doorlopen als er achter hen allerlei explosies plaats vinden. De keuze om robots een menselijke gelijkenis te geven pakt in de sequel negatief uit. Tijdens gevechten had ik elke keer zoiets, o kijk dat is zeker zijn gezicht en dat is dan zijn been zeker.... oftewel speuren naar herkenning, dat moest ik toch te vaak doen. De karakterwisselingen van Megan Fox kon ik ook niet altijd volgen de ene keer is ze enorm doortastend en de volgende keer zit ze haar angst weg te slikken?

Een beetje te hyper allemaal vooral het tweede gedeelte.

avatar van robinb

robinb

Na alle negatieve reacties hier vond ik de film enorm meevallen, sterker nog ik vond hem eigenlijk echt enorm goed.

Ik ben het wel met een aantal negatieve dingen eens. Zo had die tweeling er van mij niet in gehoeven en was de actie in het begin net wat te veel van het goede waardoor je af en toe het gevoel had naar een intro van een of andere nieuwe game te zitten kijken.

Daarnaast duurt het eindgevecht dermate lang dat de ultieme eindklapper eigenlijk enorm tegenviel, van een echte sterke eindbaas kon je niet echt spreken, en dat hoort nou juist zo bij dit soort films.

De opbouw vond ik wel uitstekend, veel actie in het begin, daarna even wat rustiger aan om vervolgens weer de actie op te bouwen richting het einde.

Het verhaal was niet slecht, maar inderdaad wat mager. Het kwam op mij goed over en ik vond dat ze het zeer goed van a tot z uitgewerkt hebben. Persoonlijk vind ik dat je de verhaallijn ook het beste kan vergelijken met een romantische komedie. Daar weet je vooraf ook al wel wat er allemaal gaat gebeuren maar moet je gewoon je verstand op nul zetten en genieten van de film zelf ipv er te veel over na te denken.

De soundtrack en dan doel ik vooral op het nummer wat in het eerste deel ook gebruikt word vind ik echt subliem, ik krijg er keer op keer kippenvel van.

En die kritiek op het leger is natuurlijk persoonlijk, ikzelf vind dat juist enorm mooi om te zien helemaal omdat ze altijd nieuwe items gebruiken uit het leger.

Ook vind ik alle kritiek op de humor, de ouders, shia en megan eigenlijk een beetje vreemd.

Ik had na alle kritiek hier een grote dosis aan non-grappige over-de-top Amerikaanse humor verwacht, maar dat viel gelukkig reuze mee, en de humor die er in zat vond ik zelf wel grappig of in ieder geval niet storend.

Die ouders vond ik ook juist leuk, die gaven net even dat stukje afwisseling en rust tussen de actiescenes door, en dat hebben ze in mijn ogen prima gedaan.

Shia speelt overtuigend en zeer sterk, maar ook mega komt prima uit de verf. Al die sexy scenes waar men het over heeft vond ik echt meevallen, heb 2 shots gezien die wat aangedikt waren, maar verder vielen die bimbo-shots echt wel mee.

Zit even te denken welk deel ik beter vind. Als ik voor de eerste kijkervaring ga dan kies ik voor deel 1 omdat daar de transformers zelf een grote indruk maakte en dit keer weet je natuurlijk al ongeveer wat je kunt verwachten.

Maar alles zag er in deel 2 echt schitterend uit, af en toe zelfs een beetje te mooi waardoor de special effects juist te veel opvielen. Ik bedoel te zeggen dat ik een special effect juist mooi vind als je niet merkt of ziet dat het een special effect is, en dat was hier af en toe overduidelijk te zien.

Samenvattend geef ik deze film 4 sterren, kwa entertainment gehalte wat betreft actie en sf ken ik weinig andere films die beter zijn.

avatar van sofripa

sofripa

Holy schroothoop, wat een vervolg op het mindere deel 1. Special effects van de bovenste plank. 1 serieus minpunt: Het gevoel dat je krijgt dat de piramides en de stad Petra op een half uurtje rijden van elkaar liggen.....Moet je wel verrotte hard doorscheuren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zobor schreef:

!! Dan had ik echt een 0,5 gegeven.

avatar van Theunissen

Montorsi schreef:

!! Dan had ik echt een 0,5 gegeven.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

alles voor de effecten!!! stop er een mager verhaal in en wat pixar-achtige humor.... en je hebt een prachtige film voor vader (35) en zoon (8)

beetje jammer

2.5 voor de effecten