Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Virginia
General Ashdown
Zeker door Dark Knight?
- 2005 stemmen
Idd, hij vult de rollen die hij krijgt aangeboden ALTIJD goed in. Hij is een goede Bruce Wayne en een prima John Conner, maar ik denk dat hij als badguy op zijn best is(American Spycho, Shaft) of een personage die daar niet heel ver van afwijkt (The Prestige in mijn ogen).
doeze
Ach, jeugdsentiment....... als tienermeisje opgegroeid met the Terminators. Vaak gezien. Deel 2 blijft toch de allerbeste ever.....
Deel 3 had niet gemaakt hoeven worden
van mij, maar leuk om een keertje gezien te hebben. .
Maar........ deel 4 viel me 100% mee. Natuurlijk geen supertoppertje, maar zeker niet onaardig.
Ik vond Bale een goede John Connor. Ik had graag Claire Danes nog gezien als Kate.
Er had wel wat meer verhaal van mij in mogen zitten. Ik miste Arnie wel, ook al zat er een digitale versie van hem in de film.
Inderdaad leuke details terug te vinden uit de vorige films. Ook het supermuziekje (tada ta tatam...) geeft mij gewoon kippevel. En You could be mine van Guns 'n Roses kwam ook nog ff voorbij. Helemaal super!!! supersong!!
Ik hoop dat er uiteindelijk nog een laatste deel 5 komt als waardige afsluiter. Met natuurlijk good old Arnie en natuurlijk ook nog een T1000. Want die T800 serie is maar 'blikkerig'.
Al met al: 4 sterren, want toch wel een van de beste films van 2009 tot nu toe.......
- 20609 berichten
gisteren gezien en heb geen plothole kunnen ontdekken.
voor de rest leek het net of ik naar een samenvatting van de vorige drie delen keek echt alles passeerde de revue.
alleen sam worington als een terminator met menselijk hart was nieuw, en nog wat oude modellen uiteraarddie best wel ok waren.
Mr_White
- 2067 berichten
Zo slecht dat het bij vlagen hilarisch is. Laten we beginnen met één van de meest lachwekkende en tegelijkertijd bizarre zaken uit de film:
Skynet vangt Kyle Reese en weet het. Ze weten ook dat door hem te vermoorden, John Connor nooit zal bestaan. Wat doen ze? Ze houden hem in leven om John Connor te lokken en ze dan allebei te vermoorden, iets wat compleet onnodig is want door Reese te vermoorden, verwijderen ze automatisch Connor uit de geschiedenis.
Onbegrijpelijk dat niemand dit tijdens de productie is opgevallen, laat staan dat er blijkbaar mensen zijn die dit geen probleem vinden (of het was ze ook niet opgevallen). En voor de mensen die denken dat dit komt omdat Skynet het niet wist, waarom stond Kyle Reese (een losertje) anders op 1 op de liquidatielijst? Zoals ik al zei, onbegrijpelijk.
Tel daarbij dan nog eens op dat het acteerwerk ondermaats is (Worthington is zo saai als het maar kan en Bale schreeuwt voornamelijk met zijn schorre Batman-stem) en de supporting cast niets toevoegt (Bryce Dallas Howard als Kate, de drijvende kracht achter Connor, heeft misschien 10 zinnen) en je weet dat het fout zit.
Deze film is een complete flop, en had je eigenlijk iets anders mogen verwachten van McG? Ik dacht het niet.
Iron Maiden
John Conner zou er zowiezo wel komen, lijkt mij.
Anders zou Sarah in het verleden altijd nog met 20 anderen wat kunnen doen.
jumpstylemovie
John Conner zou er zowiezo wel komen, lijkt mij.
Anders zou Sarah in het verleden altijd nog met 20 anderen wat kunnen doen.
Maar dan krijg je nog geen John Connor. xD
Iron Maiden
Hoezo niet?
Als je je zoon zo noemt en hem zo opvoed, komt er toch vrijwel dezelfde jongen uit?
hollywood king
gisteren gezien en heb geen plothole kunnen ontdekken.
en je ster ??
Leland Palmer
en je ster ??
Mr_White
- 2067 berichten
Hoezo niet?
Maar niet dé John Connor, met de magnifieke genen van Kyle Reese.
invincible
en dat dan hier ook niet zal doen.
Mensen kunnen veranderen. Alles malles kan.
chingu
Tsja wat kan ik zeggen.
Ik had eerst hoge verwachtingen ervan totdat ik hier ging lezen wat andere ervan vonden dus ik was voorbereid thank god want hij was idd vrij matig tot slecht.
Zit nu nog te twijfelen welke ik beter vind deel 3 of deze maar denk tog deel 3 want daarin onderscheid terminator zich met andere films gewoon de sfeer van de 1e 3 films.
salvation was gewoon eigelijk een sci-fi zoals ik ze al vaak zie (en betere)
Maja better luck next time
SaNDuTjE
Redelijk matige film in de Terminator-reeks. Waarbij je af en toe meer het idee hebt dat je naar nieuwe Mad-Max zat te kijken.
Het verhaal ontbreekt met name diepgang en is daardoor regelmatig te kort door de bocht. Bale acteert vrij matig en is hiermee een van de betere.
De film moet het vooral van de actie scenes hebben, die zoals verwacht, dik in orde zijn.
In z'n geheel een aardige actiefilm, maar die voor mij niet terminatorwaardig is. Hopelijk wordt het volgende deel wat beter.
Offtopic berichten verwijderd.
kijk dan maar eens bij the dark knight
JacoBaco
Nee, want dat gaat tenminste nog over TDK. Iemand zou zo over de film kunnen denken toch?
Maar als het bedoeld is om grappig te zijn, vind ik het totaal niet grappig!
M.Goodkat
Hele goeie film, hele goeie Christian Bale en ook mijn mening Sam Worthington maar toch..... ik mis Arnie =(
Al bij al super film die mij keihard heeft vermaakt
4/5
Redlop
...maar denk tog deel 3 want daarin onderscheid terminator zich met andere films gewoon de sfeer van de 1e 3 films...
Wat hier precies staat is me nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat je T3 dezelfde sfeer vindt uitademen als T1 en T2. Als dat de juiste interpretatie van deze verzameling woorden is, ben ik blij dat je T4 maar niks vond.
- 2005 stemmen
Maar als het bedoeld is om grappig te zijn, vind ik het totaal niet grappig!
hahah ik vond het wel grappig hoor
mja ok prima..
Actionfreak
Geweldige actie film aanrader voor actie liefhebbers, christian Bale op zijn best!
- 2041 berichten
Vanavond ga ik dan de vierde Terminator bekijken. Mijn verwachtingen: slechter dan T1 en T2 en ongeveer (misschien iets slechter, misschien iets beter) dan T3. Verwachte stem: 3,5.
Peeter
Vond de film erg tegenvallen en slaapverwekkend.
Teveel van hetzelfde.
Alleen voor de liefhebbers.
kniteforce
Ik had de film nog niet gezien. Maar las al wat slechte recensies over Terminator Salvation.
Ik heb de film nu gezien. Fans die em niet goed vonden! Dikke bullshit! Ik bedoel, wat verwacht je nou! iets in de sfeer van T1 en T2! Kom op zeg! It's all about details. En dat heeft deze film. Sit back and enjoy the ride!
dikke 4
the pope
Terminator Salvation gister maar eens in de bios gezien,en ik moet zeggen dat ie me toch wel een beetje tegenviel.Het verhaal is nogal slapjes maar de special-effects en de actie is dan wel weer helemaal in orde.
- 2041 berichten
McG toont een prachtige post-apocalyptische wereld in 'Salvation'
Het was maar afwachten met deze film. Het eerste nieuws begon eigenlijk al slecht: de schrijvers die ook Rise of the Machines hadden gepent zetten hun Terminator-reis voort door ook Terminator Salvation te schrijven. En als je dan ook nog eens te horen krijgt dat iemand als McG de regie in handen neemt, denk je dat het gedaan is met deze film. Nou... gelukkig viel dat toch mee. Alhoewel niet zo goed als de originele Terminator en zijn sequel was hij toch zeer goed te pruimen en ik vond hem zelfs beter dan de derde Terminator: Rise of the Machines.
Wat ik vooral zo goed vond aan Salvation was de oorlog tussen mens en machine. Deze was ongelooflijk goed in beeld gebracht. De set-designers hebben zichzelf overtroffen met deze goed ontworpen post-apocalyptische wereld, de effecten en computerkunsten zijn ook beter dan ooit te voren in een Terminator film en met daarbij heerlijke camerabeelden en enorme machines is de oorlog goed in beeld gebracht. Je kreeg het continu het gevoel: wat een kut-wereld, daar wil ik dus absoluut niet in leven. Vooral op de momenten waar Marcus, Kyle en Star opnieuw en opnieuw werden aangevallen door de Terminators schiep een goed beeld van deze beklemmende oorlog.
Nog een groot pluspunt waren alle verwijzingen naar de vorige Terminator-films. Marcus die zegt: "I am driving", Kyle die zegt: "Come with me if you wanna live" en de beste, vond ik zelf, Connor die zegt: "I'll be back". Die was echt perfect getimed!
En over "I'll be back" gesproken, ouwe vertrouwde kleerkast nam ook nog even een kijkje in het gebeuren. Serieus, Arnold Schwarzennegers hoofd op een andere spierbundel plaatsen bleek een goede keuze, want het zag er verdomd echt uit.
Het verhaal vond ik wel gaan. Ik moet wel zeggen dat Marcus' verhaallijn veel interessanter was dan die van Connor. Connors verhaallijn vond ik dan wel wat magertjes. Ze hadden John Connor echt veel en veel meer moeten uitdiepen. Het was alsof Christian Bale ook niet echt goed wist wat hij er mee aanmoest. Hij speelde maar een beetje een of andere oorlogsheld. Af en toe even bevelen brullen en dat was het. Vooral die grauwstem had hij bij zijn Batman-pakje moeten laten liggen. Maar ik denk toch dat, omdat Connors verhaallijn niet interessant was en zijn personage nauwelijks uitgediept was, Christian Bale daardoor niet bepaald een topprestatie afleverde. Niet dat hij echt slecht speelde hoor. Nee, wat ik echt jammerlijk vond waren Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood en die Michael Ironside. Dat waren pas echt eenzijdige karakters die behoorlijk matig werden geacteerd. Vooral Howard was een teleurstelling. Haar Kate had geen ene reet te doen. Je kwam er op het einde pas achter dat Kate en Connor een relatie hadden. O, en misschien is Connor dan ook wel de vader van dat kind in de buik van Kate, of had Kate de laatste tijd gewoon te veel hamburgers op? Dat ze zwanger was, was tenslotte nergens vernoemd. En bovendien zie ik dan nog altijd liever Claire Danes.
Gelukkig was Marcus' verhaallijn dan wel weer goed, zoals ik al gezegd heb. Sam Worthington acteerde niet verkeerd en zijn metgezel, Kyle Reese, werd ook zeer degelijk gespeeld door nieuwkomer Anton Yelchin.
Maar als de twee verhaallijnen dan bij elkaar komen was het goed te pruimen. De climax was lekker spectaculair en spannend. Met als toppunt Arnold Schwarzenneger. En dan natuurlijk dat muziekje eronder: Tadadam tadam. Tadadam tadam. Over de muziek gesproken: Danny Elfman heeft zijn taak goed volbracht. De muziek klonk zeker niet verkeerd.
Conclusie:
Terminator Salvation was een geweldig spectaculaire film met heerlijke acties en vele ontploffingen. De post-apocalyptische oorlogswereld is zeer goed in beeld gebracht en geeft je echt een beklemmend gevoel. En alhoewel John Connors verhaallijn niet echt interessant was, wist de Marcus-verhaallijn wel weer te boeien. Ik heb in ieder geval alweer veel zin in de volgende Terminator. McG mag wat mij betreft blijven, maar die twee scriptschrijvers moeten echt weg. Ik denk dat het dan goed gaat komen.
3,5 sterren.
- 20609 berichten
zelfs het eerste romantische samen zijn tussen sarah en kyle werd dunnetjes over gedaan. ik vond het een beetje teveel van het goede.
finalman
laat me niet lachen, het was echt nep, precies of het uit een videospel kwam
- 2041 berichten
laat me niet lachen, het was echt nep, precies of het uit een videospel kwam Ik vond het mooi gemaakt hoor. Als je heel goed keek kon je wel zien dat het CGI was, maar kom op, het zag er toch wel echt uit.
legian
hoe heet eigenlijk dat nummer (van guns&roses dacht ik) wat conner afspeelt ?

Terminator: Dark Fate
2019