• 9.378.724 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Dit was een typische slasher waarbij ze niet te zuinig zijn met bloed. Jason doemt op de raarste momenten op en killt zonder pardon.

Het acteerwerk in deze film vond ik best goed. De acteurs lieten hun emoties best goed zien. Jason komt ook goed over als eens psycho killer.

Ik vond sommige acties wel wat jammer. Waarom laten ze die gast bijvoorbeeld alleen zijn vriend zoeken en waarom komt er maar 1 politieman. Dit waren wat mindere punten, maar over het algemeen wel een best leuke horror. Ik ga voor een 6

avatar van I-Carlo-I

I-Carlo-I

Ik vond deze film nog niet zo heel gek, Door de camerastandpunten waren de 'schrikmomenten' best voorspelbaar.

Daarnaast waren er wat gaten in het verhaal, Als je dat opzij kunt zetten zoals ik dat doe is deze 'slasher' zeer vermakelijk

By the way : boob-gehalte in deze film ligt erg hoog viel mij op

avatar van hendriks

hendriks

aardige remake dit vond ik na eerste half uur dacht je film is al voorbij dan begint het

avatar van Film Pegasus

hendriks schreef:

Eigenlijk goed gezien van de makers. Het grote probleem van de vorige films is dat het accent vooral ligt op de moorden en de rest moet opgevuld worden door vrij slecht acteerwerk met een steeds terugkerend verhaaltje. De moorden zijn hier flitsender en Jason is dynamischer geworden. Door niet 1 maar 2 groepen te laten uitmoorden kunnen de makers het tempo wat hoger leggen zonder een uur zonder moorden te zitten en de nadruk te gaan leggen op een zoveelste langdradig verhaal van een hoop vrienden die bijeenkomen om te feesten.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Film Pegasus schreef:

Dat vond ik dus ook he

avatar van Vascago

Vascago

Dat zorgt juist voor de sfeer in die 80's horror. Zonder die stukken en met alleen maar moorden (die toendertijd veel beter in beeld kwamen) zou de sfeer een stuk minder zijn.

avatar van Musicer

Musicer

Eerste half uur is zeer goed, vanaf dan wordt het steeds meer standaard en kun je bijna spreken van een overkill. Volgens mij was er idd wat meer sfeer geweest als er minder moorden waren, meer 'jacht'.

Qua acteerprestaties niet te klagen, met wat 'bekende koppen' in het genre (van de laatste jaren dan toch), o.a. Padalecki doet het goed, al kreeg ik niet het gevoel dat de film een echt hoofdpersonage kreeg. De focus leek wel te liggen op Clay, maar door de overdaad aan personages die afgeslacht moesten worden had hij soms ook niet veel te zeggen/te doen.

Soms ook wat vreemde keuzes van de personages, maar over het algemeen toch nog een redelijke remake.

3* (2.85*)

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Voor een remake helemaal niet slecht!

avatar van metterijks

metterijks

Zonder enige liefde voor het genre gemaakt lopende band product. Veel mensen denken dat de originele Friday the 13th (1980) een trendsetter in het slasher genre was. Onterecht, deze eer valt te geven aan Black christmas en Halloween. Desalniettemin was het origineel een goede en sfeervolle horrorfilm, welliswaar met leeghoofdige en stupide karakters, maar toch. Dat laatste geldt ook voor dit deel, maar het eerste niet. Deze film is een volledig in de remake trend gemaakte lopende band film, zonder enige fantasie en een saaie opeenvolging van domme steek en wurgpartijen. Er zijn in de loop van de jaren tachtig ontelbare klonen gemaakt op Halloween en Friday en velen waren erg slecht maar er zaten ook een aantal sterke tussen (Prom Night, The Burning, The Prowler, Sleepaway camp) waartoe dit gedrocht zich echter niet mag rekenen, ondanks de betere make up van tegenwoordig. Ik kijk de oude delen nog wel eenkeer terug. 1,5

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Een beetje een vreemde film, die het midden houdt tussen een remake en een nieuw deel. Hij begint waar het originele deel 1 ophoudt.

Jason ontpopt zich in deze film tot een soort creatieve moordenaar met "leuke" moorden. Maar, Mijnheer Voorhees, zo zijn we niet getrouwd. Jij hoort gewoon dom en lomp te hakken. Geen vallen e.d op te zetten en laat dat creatief moorden maar gewoon over aan Jigsaw.

Ik had liever nog een geheel nieuw deel in deze reeks gezien, dan deze zgn. remake (die, zoals al eerder gezegd, niet eens een remake is van de eerste Friday).

Alle ander delen, muv Jason X, zijn leuker om naar te kijken dan deze.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik vond het juist een leuke opbouw met aan het begin een groep mensen die gaan kamperen waarbij bijna iedereen dood gaat en er 1 overblijft, en daarna is het weer een tijdje later, en zie je weer een groepje mensen die ook ongeveer naar de zelfde plek gaan. Maarja zo kan ik het hele verhaal wel gaan vertellen wat we allemaal wel weten, maar de spanning word wel goed opgebouwd ook al is het iet wat voorspelbaar.

avatar van Spetie

Mijn eerste Friday the 13 th. Ik heb het origineel nooit gezien, maar dat moet haast wel beter zijn dan deze standaard slasher, die op redelijk wat punten tegenvalt.

Allereerst zijn er natuurlijk de hersenloze tieners, vooral gecast op boobs en niet op iq, wat op zich geen probleem is. Hierdoor kon ik soms alleen maar hopen dat ze er op vreselijke wijze aan zouden gaan.

Helaas wordt de film ook nooit spannend. Een overdaad aan moorden schaadt, zo ook hier en dat haalt al gauw de spanningsboog naar een bedenkelijk niveau. Daarnaast is Jason supersnel overal te plekke en vallen de kills op zich ook maar tegen.

Het is allemaal nog best onderhoudend en op zich nog wel stijlvol gemaakt, waardoor er van verveling gelukkig nooit sprake is, maar goed is de film helaas nergens.

avatar van GuyB

GuyB

Gisteren nog eens herzien en mijn mening is nu een klein beetje het tegenovergestelde van de vorige...het acteerwerk is vrij goed vergeleken met vele horrorfilms, "een slechte remake" zei ik in mijn vorige mening, maar nu ik het origineel bekeken heb (die ik voor ziening als klassieker beschouwde) moet ik toch zeggen dat deze heel wat beter is.

Schrikmomenten zijn er niet, ook nergens spanning. Tieners zijn wel weer heel leuk afgebeeld, namelijk ontzettend dom. Toch is hij beter dan het origineel; alles is goed in beeld gebracht.

3 sterren.

avatar van Hannes791

Hannes791

film met genoeg gebreken. toch wel vermakelijk, niet in de laatste plaats door de mooie (topless) jongedames.

avatar van films-OH

films-OH

Ik vond dit wel een aardige film in dit genre, maar geen uitblinker.

Goed acteerwerk vind ik alleen vind ik het verhaal niet erg origineel te noemen aangezien een soortgelijke situatie vaker te zien is in een film als deze.

avatar van wess16

wess16

Zinloze en fantasieloze remake. Niks nieuws, actrices met plastic voorgevel, rotzooi. Doe mij maar Zombie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Lekker kritiekpunt dat de vrouwen siliconen hebben .

avatar van puckb96

puckb96

Wel spannender en ook wat moderner dan het origineel. Gaan ze de hele serie remaken net als Halloween en Nightmare On Elm Street?

Aardige film, maar viel mij toch wat tegen. Jammer dat die sfeer van de eerste paar delen niet echt in de buurt komt.. Wel is het tof om te zien dat Jason snel is en dat geeft wat meer spanning.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Replay van de originele maar dan hopeloos slechter.

Het lijkt me dat er regisseurs zijn dat snel hun zakken willen vullen aan vergane glorie.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Deze had wel zeker een fun factor, de moorden, de overdreven seks scene.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Ik heb via forums en andere sites van friday the 13th liefhebbers gehoord dat ze deze beter vonden dan het origineel, helaas ben ik het daar niet mee eens.

Vond deze behoorlijk matig en nu nog steeds, het origineel is stukken beter dan deze remake, al zijn sommige vervolg delen wel weer beter dan het origineel.

avatar van ashnh

ashnh

Ik heb deze eindelijk bekeken samen met een vriendin, en ik weet eigenlijk niet wat ik ervan moet vinden. Ik vond de sfeer wel redelijk (hoewel het niet te vergelijken is met de sfeer uit het origineel), de kills vielen een beetje tegen, maar de spanning vond ik juist wel goed. Ik ben in ieder geval toch een aantal keer heel erg geschrokken (al kwam dat misschien wel meer door mijn vriendin dan door de film, maar dat laten we er maar even buiten XD). Plus de karakters waren grappig. Zo dom dat het leuk was eigenlijk. Nouja alles bij elkaar vond ik hem dus best leuk.
Maar dan komt er weer bij dat het een remake moet zijn van friday the 13th. Van wat eigenlijk? Het origineel? De hele serie? Want het begin, de eerste minuut of zo is eigenlijk het einde van het origineel (wat volgens mij niet echt duidelijk is als je het origineel niet hebt gezien), en wat daarna gebeurd... een verhaal dat heeeeel ruim genomen is (het meisje dat op de moeder lijkt... de broer die haar komt zoeken... en op zich ook wel de groepen tieners die komen kamperen/logeren.) maar dat is het dan ook wel). En natuurlijk Jason, maar toch. Dat irriteerde me niet heel erg, maar het was meer de sfeer uit het origineel die gewoon ontbrak. Dat vond ik jammer.

avatar van mnrk

mnrk

Het is altijd maar afwachten of een remake beter/slechter is dan het origineel.

Deze remake heeft me wel positief verrast....er zit een prima sfeer in de film. De film is aangepast naar deze tijd en de gehele setting is ook in orde.

Tja en dat er aardige dames in voorkomen is natuurlijk iets wat tegenwoordig en elke remake voorkomt

avatar van miss_efron

miss_efron

juist hetzelfde als de vorige friday's.Alleen telkens andere acteurs en andere sh*t...Ben geen fan van de friday's.Geef mij maar elm street.Ook steeds hetzelfde maar tekens zit er wel een verhaal achter.

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Deze remake is wat mij betreft overbodig. De spanning van het origineel halen ze niet en de Jason uit deze film komt niet in de buurt van de eerste versie. Gewoon een slasher welke voort borduurt op de naam uit de jaren 80. Voor de generatie die het origineel niet kent zal hij best leuk zijn maar wie het origineel heeft gezien kan hem beter laten staan. Of je pakt hem even mee voor het vergelijk...

avatar van Butchers

Butchers

Erg slechte remake.

avatar van DeanO

DeanO

Vond de film erg verassend.. had slechter verwacht maar was zo nu en dan best scary

Ben eigenlijk wel blij met sommige remakes.. lekker van deze tijd en alsof iedereen het origineel nog eff gaat huren of in bezig heeft. nieuw maakt nieuwsgierig. 3,5

avatar van Muchacho

Muchacho

Eerlijk gezegd vind ik dit de beste Friday The 13th. Hier was Jason gewoon echt een onverslaanbare moordmachine en niet zo'n pussy zoals in sommige vorige delen.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Standaard horror-film met een standaard verhaal. Niet veel bijzonders. Al zaten er wel een paar hele lekkere wijfen in

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream