• 9.379.506 stemmen

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loft

"Five friends, one loft, one dead body"

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris Van Outryve

Vincent Stevens

Marnix Laureys

Sarah Delporte

Barbara Stevens

Ellen Van Outryve

'Ik zie u graag' , geweldige uitdrukking juist!

Net zoals 'zoetje' . .

avatar van james_cameron

Uitstekende thriller, fraai in elkaar gezet en met een prima cast. Niet zo goed als De Zaak Alzheimer, maar wederom een voltreffer van regisseur van Looy. Het verhaal zit vernuftig in elkaar, de fotografie is prachtig en de film is verbluffend sterk gemonteerd. De score is ook erg mooi. Misschien iets te veel wendingen naar het einde toe, maar ik vond dat het verhaal tot het einde spannend bleef. Die belgen flikken het toch maar weer...

avatar van Metalfist

Metalfist

Vijf vrienden. Een loft. Een lijk.

Loft heeft hier in België voor een gigantische hype gezorgd door maandenlang in de cinema te draaien en tegelijkertijd de meest succesvolle Vlaamse film ooit te worden. Ergens heb ik bewust de hype wat laten voorbijkomen om hem dan eens op mijn eentje te huren. Gisteravond, weliswaar niet op mijn eentje maar met een aantal goede kameraden die de film ook nog niet hadden gezien, kwam het er dan eindelijk van.

Eerlijk gezegd, de film is sterk maar om nu beste Vlaamse film ooit te worden genoemd gaat er in mijn ogen wat over. Qua acteerprestaties zit het in Loft wel steengoed. De cast bestaat vooral uit de nu al anciens van de Belgische cinema, met Jan Decleir als opperancien natuurlijk. Maar ook de 5 vrienden (De Bouw, Peeters, Schoenaerts, Vanden Broucke en De Graeve) komen de laatste tijd wel in bijzonder veel Vlaamse producties voor, negen van de tien keer dan ook in hetzelfde programma. Op zich kan Loft daar bitter weinig aan doen maar de kans op overkill wordt dan wel groot waardoor je je zou kunnen beginnen irriteren aan altijd diezelfde koppen. Gelukkig zitten er dan wel een aantal karakterkoppen tussen die hun rol met verve vervullen en dan heb ik het vooral op de jonge Matthias Schoenaerts. Wat een geweldig, met momenten psychopathisch, figuur zet hij neer maar ook de andere acteurs zetten een meer dan degelijke prestatie neer. Ik blijf alleen constant aan Sammy Tanghe uit Het Eiland denken wanneer ik Bruno Vanden Broucke zie...

Plotsgewijs is Loft niet meer dan een simpele who-dunnit en zoals Onderhond al terecht opmerkte is het eigenlijk niet meer dan beginnen met de ontknoping en die dan achterstevoren uitwerken waardoor het allemaal geniaal in elkaar lijkt te zitten. Met alle respect voor Bart De Pauw maar hij slaagt hier niet compleet in. Vooral naar het einde van de film komt het niet allemaal als één geheel over. De eerste, grote, plottwist waar Peeters de moordenaar is was nog goed gevonden maar die tweede wanneer blijkt dat het niet Peeters is maar Vanden Broucke die het meisje heeft vermoord was er een teveel. Ontzettend jammer want nu komt het allemaal te geforceerd over. Wat het dan nog eens extra jammer maakt is dat De Pauw er voor de rest wel een uitstekend stuk van heeft gemaakt. De humor zit goed, weer terug wat het niveau van de Schalkse Ruiters en niet Het Geslacht De Pauw maar op sommige punten is de spanning wel degelijk te voelen en leek dit echt af te steven op een uitstekend filmpje.

Ook visueel kwam de film helemaal niet zo goed over als ik had verwacht. Oké, het ziet er op zich wel mooi uit maar dit is bijna toch een exacte kopie van Van Looy zijn eerdere topper, De Zaak Alzheimer? Het is ook jammer dat de taal een mengeling tussen geforceerd Nederlands en Antwerps moest zijn. Oftewel kies je voor het één of voor het andere maar aan een combinatie van beide irriteerde ik me wel als Antwerpenaar.

Uiteindelijk is Loft geen slechte film geworden want het eerste anderhalf uur is meer dan uitstekend door de leuke humor en de interessante verhaallijn. Het kost de film dan alleen punten wanneer er teveel met plottwists gesmeten waardoor de andere sterke punten van de film mee dalen. Overgewaardeerd dus.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk tot goede vlaamse thriller met een verhaal met heel veel plotwendingen mischien wel iets te veel.

Een pluspunt van de film was dat ik echt geen idee had hoe het verhaal af ging lopen.

Een nadeel voor mij was het ontbreken van spanning.

Het wordt allemaal mooi in beeld gebracht maar ik heb nergens op het puntje van mijn stoel gezeten.

En gezien het torenhoge gemiddelde van de film had ik er toch wel wat meer van verwacht.

mikey

Grappige whodiddy/plottwist sleazefest. Uiteraard is het geen goede film maar hij is best lollig/slecht op talloze momenten, zoals de feesten met 'de' vrouwen die bijzonder ongezellig kunnen zijn. Wat ik ook best slecht/grappig vond was de noodzaak om elk detailtje terug te laten komen in een een of andere conclussie met als gevolg dat de film de gehele tijd in de herhaling viel, he.

Trouwens, huurders onder u, probeer de dvd eens met de voorleesstem voor blinden/slechtzienden!!!!!!!! Briljant gedaan!

avatar van dragonmaster

dragonmaster

superfilm. goed geacteerd door zo goed als alle acteurs. spannende verhaal met flashbacks en meerdere plotwendingen. je wordt continue op het verkeerde been gezet.

avatar van Timecop

Timecop

Geweldige film, heerlijk verhaaltje dat je geen moment verveeld. Respect voor die belgen.

avatar van katie morosky

katie morosky

Metalfist schreef:

Het zijn bijna ook allemaal Antwerpse acteurs (met een Antwerpse regisseur) en ik vermoed dat ze gewoon hun alledaagse taal spreken. Veel Vlaamse films en series zijn in het schoon Antwerps, zelfs diegenen die zich in een andere provincie afspelen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Wat ik nog steeds niet snap: waarom nou dat ene telefoontje naar die - wat was 't, makelaar? Ik kan er het nut nog altijd niet van ontdekken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als ik me goed herinner, had iemand de loft al te koop gezet, en belde de makelaar aan de voordeur. De Bouw zei dan dat die een afspraak had met Sara Delporte (het slachtoffer). Daarna vertelt het verhaal van waar Vincent en Luc haar van kennen

avatar van Metalfist

Metalfist

katie morosky schreef:

Kan goed zijn maar het kwam voor mij geforceerd en fake over. Kan evengoed aan mij liggen hoor

avatar van usr14112

usr14112

Best aardige film. Goed geacteerd en een onderhoudend verhaal. Vond die flashbacks wel een klein beetje vervelend worden. Ook begrijp ik niet wat het nut was om dat meisje met dat mes te bewerken. Die is me ontgaan. Ze was toch al "dood" en voor de zelfmoord was dat niet meer nodig.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

De ondertiteling (dut 2) had ik wel nodig.

Verschrokkelijk spannend,mooie sfeer (posh sober), prachtige kleuren en een 'tof verhaalske'!!

Dikke aanrader!

avatar van Siorgi

Siorgi

Het mocht qua verhaal toch iets meer zijn. De laatste twist was er echt wel teveel aan en verpest het geheel toch wat. Grafisch wel enorm knap geschoten en de routiniers acteren zoals het van hen verwacht wordt.

avatar van misteryland

misteryland

vind het zeker de beste vlaamse film tot zover

blijft boeiend tot het einde en vrij sterk geacteerd en een sterk verhaal

maak deze film met 5 hollywood sterren en je hebt een film om in te kaderen

zeker een aanrader !

avatar van De Meester

De Meester

Erg goede film die van begin tot eind boeit en je in de greep houdt. De sfeer en de spanning zijn soms echt om te snijden, ondanks dat er an sich niet eens heel veel gebeurt. De acteurs doen het prima.

Een van de betere films die ik je de laatste tijd gezien heb!

avatar van Troubles

Troubles

Metalfist schreef:

Ik woon op de grens van Nederland en Brabant.

Door die overgang onstaat er een mengeling.

Zelf kom ik hier niet vandaan maar ik kon de film zonder ondertiteling perfect volgen, die Vlaamskes die hier werken praten ook zo.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Filmkriebel schreef:

Dus dat telefoontje diende alleen maar om de naam van 't slachtoffer bekend te maken? Beetje zwak. Daarnaast wordt er op het eind, als de laatste plottwist bekend wordt gemaakt, nog even gerefereerd aan dat telefoontje, waarbij volgens mij wordt beweerd dat de echte moordenaar 'm had gepleegd, wat het geheel nóg ingewikkelder maakt.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Verrassend goede film van Vlaamse bodem. Vermakelijke avond gehad. Spanning zonder echte horror tot het einde.

avatar van J0HAN

J0HAN

Karl van H. schreef:

Nee, Luc had die makelaar gebeld.
Doordat de makelaar aan de deur belde had hij de tijd om de brief uit de zak van Chris te halen.

Ok, blijft wat vaag, maar volgens mij is dat hoe het zit.

Leland Palmer

Prima filmpje, vermakelijk en boeiend van het begin tot het eind. Aardige personages, fijne sfeer, uitstekende settings en prima muziek. Toch voelt het allemaal wat té gekunsteld aan. De makers zijn teveel bezig met het ingewikkelde plot, zodat het lijkt dat de acteurs en regisseur veel ''andere'' belanrijke dingen vergeten. Zo is het acteerwerk maar matig, lopen de dialogen ook nogal stroefjes en lijkt regisseur Van Looy ook niet altijd even goed op z'n regie-stoel te zitten.

Ik zat direct in het begin al wat te gokken wie ik dacht dat het nou eigenlijk zou zijn, en... ik had het goed. Had wel verwacht dat ''het (dikke) kneusje'' vast de boosdoener zou zijn. Jammergenoeg kent de film wat teveel plotwendingen, waardoor het op één of andere manier niet altijd even jofel aanvoelt. Wat is die mannelijke politieagent een enorme kneus zeg, vooral het moment dat hij op z'n eigen stoere manier ''fuck you'' zegt, is belabberd. Ik snap overigens niet wat één van de eerste scénes te betekenen heeft, wanneer de ''echte'' boosdoener (nou ja, die andere heeft haar pols doorgesneden, maar oké) zo verbaasd de Loft in komt lopen en z'n boodschappen van schrik laat donderen. Dat klopt toch totaal niet, of zit ik nu mis? Nou ja, ik heb me in ieder geval prima vermaakt met deze film. Niet altijd even overtuigend, maar toch zeker leuk om eens gezien te hebben. Wie weet nog een keer.

mikey

Eigenlijk hadden de daders niet eens zoveel moeite hoeven doen: en hadden ze die zogenaamd sexistische vent man meteen naast het lijk kunnen leggen, zonder al die discussies. Okay je hebt dan geen fim maar allez heh?

Leland Palmer

Ja, inderdaad. Nu zat iedereen elkaar maar wat dom te beschuldigen, slaat eigenlijk nergens op allemaal dus.

mikey

Nee, althans.. nee.. volgens mij slaat het inderdaad gewoon nergens op.

avatar van Spetie

Leland Palmer schreef:

Hij weet op dat moment natuurlijk niet dat haar polsen doorgesneden zijn door die ander en dat ze zo bloedend op bed ligt. Daar schrikt hij waarschijnlijk van.

Leland Palmer

Owh ja, tuurlijk. Nou, dan compenseert dat het punt van mikey weer wat.

avatar van Bla

Bla

Beoordeling wat bijgesteld.

Leland Palmer schreef:
Owh ja, tuurlijk. Nou, dan compenseert dat het punt van mikey weer wat.
Ik weet het niet meer. Volgens mij heeft hij die pols wel al eerder gezien, maar na zoveel plottwisten, ben ik het eigenlijk weer vergeten.

avatar van Suleika1

Suleika1

Twee sterren voor het redelijke verhaal en de best goede twists, maar verder snap ik echt niet waarom deze film hier zo hoog scoort. Ik ging gister deze film kijken, en verwachtte een echt goede film met zo'n hoge score hier op moviemeter, maar werd deerlijk teleurgesteld. Ik heb mij eigenlijk bovenal uitermate aan deze film geïrriteerd. De hoofdrolspelers vond ik intens vervelende personages; hun taal ( en dan bedoel ik niet Vlaams, maar gewoon grof en stompzinnig ), houding en gedrag sprak me totaal niet aan. Van Brad Pitt-types kan ik dit wel hebben, maar dan zo'n stel kneuzen dat denkt dat ze enorme womanizers zijn, pijnlijk gewoon. De enige normaal-uitziende in het stel was de dokter Chris. Maar die Vincent, alsjeblieft zeg, als ze dan iemand kiezen die de vrouwenversierder moet zijn, neem dan iemand die echt aanspreekt en niet zo'n aanmatigende ouwe sok. Het is cliché, maar het oog wil ook wat, lijkt me. Intieme scenes met deze Vincent waren gewoon een marteling om naar te kijken. George Clooney in deze rol had heel wat beter werk verricht.

Nuja, het ligt misschien aan mij, maar ik vond het gewoon echt niet veel. Dit verhaal had beter uit de verf kunnen komen met minder irritante en ongeloofwaardige personages.

avatar van hefmak

hefmak

mikey schreef:

Die Chris stemde in als Vincent bekende dat hij die nacht daar was. Vandaar die scéne