Loft (2008)
Thriller / Mystery
118 minuten
geregisseerd door Erik Van Looy
met Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters
Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (7,3 / 21777)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)moet Loft(ned) nog gaan zien .
benieuwd .
Goed verhaal volgen (echt puzzelwerk)...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Jan Decleir...
Mooi HD kwaliteit...
Goede muziek (Dolby Digital)...
Nederlandse ondertiteld wel aanwezig...
De film boeit voldoende maar kan niet helemaal overtuigen. Na pakweg een uur had ik vrij goed door hoe de vork in de steel zat en dat werkte niet bepaald in het voordeel van de film want het scenario is het meest boeiende van de film.
Het acteerwerk was nogal mager en de sfeer niet overtuigend. Op momenten ontkwam de film niet aan typisch Nederlandse banaliteit en wat uiteindelijk overblijft is nietszeggend. Omdat ik me een klein uurtje heb mee laten slepen geef ik deze film een kleine voldoende.
Redelijk
Normaal zou ik deze film een 3,5 geven maar vanwege Marie Vinck geef ik hem een halfje meer (zij heeft overigens veel meer)

De schone Marie Vinck heb ik al eens vaker in films gezien (o.a. SM-Rechter) maar nog nooit naakt.
Ik heb Marie Vinck ook al eens vaker gezien, maar nog nooit de hele film met kleren aan.
Nu niet dat dit erg is..

Loft is echter de hoofdprijs, om het zo te zeggen.
Na pakweg een uur had ik vrij goed door hoe de vork in de steel zat .
dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk !
Dat alles wat zich afspeelt in de loft (na de moord) in scene is gezet (om Vic erin te luizen) kan toch niemand voorspellen.
Dat dit dan allemaal nog eens opgezet spel blijkt te zijn van Luc, blijft toch ook een verrassing tot in de laatste 10 minuten.
heb de film vandaag terug gezien en het blijft verrassend. Veel was me toch weer ontgaan.
Hij blijft in mijn persoonlijke top 10 op 1 !!
dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk !
Hij blijft in mijn persoonlijke top 10 op 1 !!
idd als er 1 film onvoorspelbaar is, is het deze
geweldige plottwisten

Verder is er weinig mis met de film. Het acteerwerk is goed maar niet bijzonder, en de film kent eigenlijk een twist te veel, waardoor het niet meer blijft dan een aardige whodunnit.

Zeker het bekijken waard.

5/5 zeker vlaamse versie kijken!!

Filip Peeters vond ik trouwens de ster van de film. Heerlijk personage.
Er is nu een Amerikaanse versie in de maak (of misschien al uitgebracht?). Ik hou mijn hart vast
Inmiddels is er al het e.e.a. op de Belgische TV te zien geweest over de filmopnamen.
Wat ik daaruit op kon maken voorspelde weinig goeds moet ik zeggen.
Alleen die cast al...
De ondervragingen zijn me iets te, mja, Amerikaans, maar verder draait het soepel heen en weer. Het ziet er allemaal erg gestileerd uit, alhoewel zo'n slow motion van een aanlopende vrouw in rood weer iets teveel van het goede is. De muziek wil ook wel eens té aanwezig zijn. Erg storend is het niet.
Dat geldt wel even voor wanneer de ware toedracht duidelijker wordt en van Looy terug begint te grijpen op eerdere momenten in de film. Veelal onnodig verklaarwerk; laat je publiek dat lekker zelf uitvogelen. Het zal wel te riskant zijn of zoiets, maar het maakt het al met al wel tot iets te voorgekauwde kost.
Sterk overgewaardeerd. Volgens mij is hier sprake van chauvinisme of iets wat daar op lijkt. Doorsnee psychologische thriller, maar zeker geen uitschieter. Waarom de film zonodig nog een keer gemaakt moest worden snap ik al helemaal niet. Zal wel aan mij liggen.
Op aanraden van een kennis nog een keer bekeken. Ik moet toegeven dat de film door mij de eerste keer ondergewaardeerd is, al blijf ik de wijze waarop het raadsel ontrafeld wordt niet sterk vinden. Maar niettemin een volle * erbij: 3,5.
De loft is een strakke, snelle film die goed in elkaar steekt met uitstekende flashbacks en twists.
Het wie heeft het nu uiteindelijk gedaan concept werkt ook aanstekelijk, maar is nu ook niet overweldigend. Daarvoor lag de nadruk te fel op het "we willen en moeten de kijker verassen effect".
Ik ben in ieder geval zeer benieuwd of deze Vlaamse hit ook in Amerika zal scoren bij zijn release.