• 9.378.981 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.182.473)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

ehm..

narva77 (crew films)

Haha, de link tussen Lord of the Rings en Beatles/Stones Jay73 heeft dit alles veroorzaakt.

PS ik ben voor The Who, Tea Set, Golden Earring(s) en The Outsiders

gimli f

Die rare discussie dat je VOOR het boek bent en dus TEGEN de film, vind ik werkelijk onzinnig. Mag je niet van beide houden?

TUURLIJK MAG DAT! Graag zelfs!

Ik heb eerder gezegd: je hoeft de films echt niet te vergeten; ze kunnen prima op zichzelf staan.

En er kan ook best kritiek zijn op de boeken. In sommige stukken slaat de "weariness" inderdaad wat toe; en wat betreft de vele songs (vooral in deel een) heb je ook wel gelijk.

Geen enkel stuk kunst is goed genoeg om kritiekloos naar te kijken...

Hobbes

heel goed ok, maar onaantastbaar?? Wees alsjeblieft voorzichtig met dit soort woorden. Mag iemand niet meer met een kritische blik kijken naar deze boeken? Dan zou ik je toch beschuldigen van een bijna religieus fanatisme dat niet (meer) past in onze cultuur.

vooruit dan: tot nu toe onaantastbaar.

Gewoon erg mooi...

Behold! a masterpiece!

avatar van shayed

shayed

Behold! a masterpiece!

Moet ik me bij aansluiten. Heb het boek tenslotte niet voor niets zeven keer gelezen.

avatar van highlander

highlander

een bijbel??? van wat dan?

Van "goed overwint kwaad".

Van normen en waarden.

Van altruisme en egoisme.

Van klasseverschillen die verdwijnen als je je inzet voor een gemeenschappelijk doel.

Kortom van onvoorwaardelijke liefde en vrienschap (dat alles overwint).

Voor mij is dit het beste boek van de vorige eeuw en Tolkien moet zelf een elf zijn geweest!

Btw de film vind ik ook geweldig!

Dus idd MAGISCH!

avatar van jester

jester

Ieder fantasy boek wat geschreven is na lord of the rings is een aftreksel daarvan. LotR is zeg maar the godfather van de fantasy. daarom wordt er zo gereageerd op de film.

Dit geldt inderdaad wel voor heel veel Fantasyboeken (reisgezelschap, queeste, etc.). Een belangrijke en zeer positieve uitzondering is George R.R. Martin (Een lied van ijs en vuur. Zeer originele fantasy!

Hobbes

nope. Song of Ice and fire is een realism fantasy die ook van lord of the rings afstamt.

Hoe geniaal de boekenserie ook is, de fantasy elementen houden zich aan Tolkien.

Hobbes

fantasy boeken stammen niet alleen af van tolkien door dat soort dingen. het gaat om de algehele fantasy die gecreeerd is.

vergelijking is black sabbath: iedere metal groep die bestaan heeft is beinvloed door sabbath.

gimli f

Ik vind het natuurlijk nog steeds een erg mooie film...

Dus wil ik van jullie weten wat jullie favoriete scenes uit deze film zijn...? (kan wel deze vraag, met 3 uur film en vele scenes).

Bij mijn top-scenes horen o.a.:

-het einde van Boromir, al vechtend en met zichzelf in het reine komend...;
-de vlucht door de gangen van Moria, begeleidt door geweldig, bombastisch Maoriaans-Samoaans koor.
-het moment dat Merry en Pippin doorhebben dat Frodo er alleen vandoor wil gaan (wellicht minder spectaculair, maar gaat wel over erg belangrijke zaken die in het boek meer worden belicht- zoals opoffering, vriendschap, vertrouwen...).

Jordy

zo er is weer het één en ander weggeknipt, en nu voortaan braaf zijn he

Jordy

op chud.com staat een recensie van de langere versie (van de 5-disc dvd die volgende maand uitkomt)

enkele punten die ik erg interessant vond:

- The journey itself feels like it was over many days rather then a couple. This goes a long way in improving the pace of the film in a logical way for the viewer. There are many more shots involving the Fellowship traveling through muddy bogs and the mountains. You feel the length of time passing though you still won’t think it is an overly long movie.

- The characters are fleshed out far more. Both Aragorn and Boromir benefit greatly from this. In fact you will see more of the conflict for Aragorn as several scenes added are there as a reminder of who he is and what his destiny will be. Great build up for the later films. Also one added scene with Boromir speaking to Aragorn about the people of Gondor really allows the viewer a side of Boromir you can sympathize with, another piece there were some complaints about.

ben erg benieuwd naar de langere versie...

narva77 (crew films)

Het zijn toch vier discs?

en een 5e met een National Geographic documentaire

avatar van neo

neo

en een 5e met een National Geographic documentaire

is dat die disc die ze in de winkel voor iets van 30 euro verkopen?

Jordy

ik twijfel nu trouwens.. meen me te herinneren dat die er toch NIET bij zit, op play wordt de film iig als 4-disc geadverteerd

Hobbes

de deal met national geographic ging niet door (ruzie over poen..wat anders)

narva77 (crew films)

Als je hem wilt reserveren;

Van Leest

en goedkope versie

of

Bruna

BOL, goedkope versie

Goodfella

Het enige verschillen tussen de special edition en de special collector's edition zijn dus die boekensteunen en zogenaamde luxe verpakking in een vierkante box? Dan is de keuze (voor mij ) snel gemaakt dus...

Valt trouwens nog best mee eigenlijk, 41 euro (bij BOL dan) voor een 4 discs tellende dvd.

Bedankt voor de research trouwens

Jordy

Ik ben na veel switchen nu toch definitief voor de engelse regio 2 4-disc ZONDER mooie verpakking en beeldjes gegaan, €35 bij play

[offtopic]

Wat kost dat nou, zo'n creditcard? Want ik wil eigenlijk ook wel 's profiteren van die lage prijzen op play.com!

[/offtopic]

Jordy

ik geloof dat ik met mijn studentenrekening (destijds, ten tijde van de eerste aanvraag) 25 gulden per jaar betaalde

Goodfella

Oke, bedankt Dat heb ik er zo uit dus...

Die 4-disc....

heb ik die 2-dvd bij de FRS gekocht, hebben ze het op die extra disc over een 4-disc... met extra lange scenes, nieuwe scenes, extra opgenomen muziek... (zucht).

Toch wil ik die ook wel hebben....

Wellicht koop ik hem alsnog.

En die karakters zullen dan zeker wel beter naar voren komen, denk ik... Evenals het verhaal.

avatar van Pugsley

Pugsley

Jeetje...

Hoezo uitmelkerij???

narva77 (crew films)

Aan de ene kant uitmelkerij ja, net als bij E.T., maar aan de andere kant: DTS sound (hoe zou dat klinken op mijn vandaag geleverde home cinema set met actieve subwoofer?)

Vraagje? Weet iemand al wat 'DTS 6.1' is?

avatar van EmDee

EmDee

Vraagje? Weet iemand al wat 'DTS 6.1' is?
Dat is de nieuwste upgrade-versie van DTS.