• 9.378.301 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.721)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Xen0n schreef:

Vanmiddag toch eindelijk maar een keer begonnen aan de trilogie.

Mijn verwachtingen waren niet erg hoog gespannen. Normaal gesproken is dit niet zo mijn genre.

Ik vond misschien daarom het eerste uur wat aan de saaie kant. Heel het verhaal word uitgelegt en er is vrijwel geen actie. Maar wanneer we actie te zien krijgen, dan is het toch een stuk vermakelijker. Het ziet er allemaal heel goed uit, sterke acteurs, bovengemiddelde special effects en prachtige omgevingen.

Het grote minpunt voor mij is dus het langdradige 1e uur, maar ik ga er van uit dat zonder dit 1e uur de gehele trilogie maar moeilijk te volgen is. Er word in ieder geval veel achtergrond informatie gegeven.

Door de zeer vermakelijke laatste 2 uur van deze film komt hij voor mij op 4 sterren. Ben benieuwd naar T2T.

Als je de EE kijkt is de gehele film (alle 3 de delen dus) zo'n 11 uur lang. Dus dat het rustig wordt vertelt is eigenlijk alleen maar goed. En als een film zo lang is, is het ook wel fijn dat het rustig begint.

En om je vast voor te bereiden, er komen meerdere rustige delen in. Maar dit wordt dan wel uitstekend afgewisseld met actie momenten.

Veel plezier met de andere 2 delen

Haha, dankje

Ik ga ze zeker allebij vandaag/morgen bekijken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heerlijk lijkt me dat als je de trilogie echt nog niet hebt gezien en dan voor het eerst ziet waar iedereen zo lyrisch over is geweest en nog steeds is.

Enjoy the ride! Deel 2 vind ik persoonlijk het mooiste trouwens!

RSmovie91

ja, jammer dat je de film niet ff kunt wissen hè. Kan je alles weer zien met open mond

RSmovie91 schreef:

Een soort van `Total Recall`. Maar dan andersom.

avatar van chevy93

chevy93

Xen0n schreef:

Haha, dankje

Ik ga ze zeker allebEI (!) vandaag/morgen bekijken.

Ik zou ze niet achter elkaar kijken, althans ik zou dat niet trekken. 6 uur film

Don MN

Moet je maar eens proberen op een regenachtige vrije dag, gewoon alle drie achter elkaar.

chevy93 schreef:

Ik heb toch een vrije dag, 1 heb ik gister gekeken en 2 vandaag. 2 was zeker beter als de 1e wat mij betreft. Dat maakt me des te nieuwsgieriger naar de 3e Daar verwacht ik nog het meeste van en na die geweldige T2T zegt dat veel!

PS: Alle 3 achter elkaar is denk ik onmogelijk zelfs op een vrije regendag^^

avatar van Tomson_

Tomson_

Niets is onmogelijk!

Tomson_ schreef:

Niets is onmogelijk!

Als ik jou afbeelding zo bekijk, dan denk ik dat het voor sommige mensen wel mogelijk is

Don MN

opstaan, eten, 1: 10 uur - 2 uur, eten, 2: 3 uur - 7 uur, eten, 3: 8 uur tot 12 uur, slapen.

avatar van Tomson_

Tomson_

prima dagindeling toch?

Ja, het kan, maar 3 van die lange films op een dag. Ik heb nooit genoeg tijd

wyatt earp

Ik heb een keer deel 1 en deel 2 EE op één dag gekeken. Smiddags deel 1, en 's avonds deel 2. En de dag erna kun je de hele dag uittrekken voor deel 3. Heel goed te doen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

wyatt earp schreef:

precies hetzelfde gedaan. Deel 1 en 2 thuisgekeken, de dag erna naar de Bios om van deel III te genieten.

Arnhemmer

Ik heb alle drie de delen destijds in de bios gekeken. Later natuurlijk meerdere malen thuis op DVD. Ik weet nog goed dat ik na het bioscoopbezoek, bij de eerste twee delen, ontzettend baalde dat ik weer een jaar op `t volgende deel moest wachten.

Thom1994 schreef:

Ja, het kan, maar 3 van die lange films op een dag. Ik heb nooit genoeg tijd

Eigenlijk moet je voor deze films gewoon tijd vrij maken.

avatar van chevy93

chevy93

Ik weet nog goed dat ik in de bioscoop was (bij een andere film) en toen zag ik staan:

Lord of the Rings-marathon. Precies om 0.00 kwam toen de première van Deel 3. Had me wel vet geleken, maar ik was nog (te) jong

___________________________________________________________

Wees maar blij dat alledrie zo gauw achter elkaar gemaakt zijn

Meestal duurt het jaren!

De Kill Bill Trilogie heeft zeker 11 jaar geduurd

Kevin13

Er is geen Kill Bill trilogie. En het is positief als ze hun tijd ervoor pakken.

chevy93 schreef:

Ik weet nog dat ik najaar 2003 de stone-age VHS-versie van Fellowship van kennissen mocht lenen. Het was direct de spannendste film die ik had gezien en heb me echt in moeten houden deel 2 niet te kijken voor de marathon. Was net 13 jaartjes jong destijds, dus oud genoeg voor de trilogie. Veruit de leukste ervaring op het grote scherm.

Wees maar blij dat alledrie zo gauw achter elkaar gemaakt zijn Meestal duurt het jaren!

Alledrie achter elkaar op het grote scherm is nog het leukste.

De Kill Bill Trilogie heeft zeker 11 jaar geduurd

Dit stukje niet lezen als je de Kill Bill films nog niet gezien hebt. De Kill Bill Duologie staat als geheel, die wat komen zijn weer extra films. The Bride revancheert zich namelijk in het 2e deel, dus ik ben benieuwd of die nieuwe ook 'Kill Bill' gaan heten.

@ Don MN

Komt er een nieuwe Kill Bill?

avatar van misterwhite

misterwhite

Kevin13 schreef:

@ Don MN

Komt er een nieuwe Kill Bill?

Ja, in 2014 komt die uit.

Leuk.

wyatt earp schreef:

Ik heb ooit alle 3 de delen op 1 dag gezien. 9 uur beginnen. Zelfs eten werd gebracht (rare moeder heb ik ook )

En om 11 uur klaar. Erg leuk om ze alle achter elkaar te zien

Arnhemmer schreef:

Eigenlijk moet je voor deze films gewoon tijd vrij maken.

Klopt. Als je ze wil zien, moet je ze alledrie achterelkaar in de vakantie ofzo kijken.

RSmovie91 schreef:

Nee, een geweldige moeder heet zo`n iemand.

Arnhemmer schreef:

Nee, een geweldige moeder heet zo`n iemand.

Ik heb er ook zo een

wyatt earp

Ik ook, maar die komt niet het eten brengen.

wyatt earp schreef:

Ik ook, maar die komt niet het eten brengen.

De mijne doet écht alles. Hoef geen moer te doen thuis. Maarja, laten we niet offtopic gaan

avatar van Jules15

Jules15

Vandaag extended edtiton gezien, had toch wel meerwaarde bij veel dingen dacht ik ooh ja dat was ook in het boek en elke minuut meer lord of the rings is beter