The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
8,9 (2.180.721)
Releasedatum: 20 december 2001
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
"One ring to rule them all."
Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Boromir
Pippin
Merry
briek
Helemaal niet mijn genre van film, ik heb nooit veel interesse gehad voor fantasie en sf-films. Tot voor kort waren er maar 3 films waarin fantasie of gedeeltelijk fantasie voor kwam die mij erg aanspraken, en dat waren Airwolf, Jurassic Park en Independence Day, en misschien E.T. maar dit lijstje wordt nu wel aangevuld met de 3 films van Lord Of The Rings.
Het is wel maar allemaal fantasie, maar het wordt zo levensecht en serieus gespeeld. Bovendien wordt het ook erg spannend en meeslepend voorgesteld in deze trilogie vergezeld met knappe special-effect in prachtige locaties.
De eerste film vind ik persoonlijk de mindere van de 3, ik vond hem iets saaier als de 2 andere en ik had het op het begin moeilijk om in het verhaal te geraken. Toch is deze film een aanrader, zeker als men de vervolgfilms wilt zien.
odyssee
Een vriend van mij leest ieder jaar weer de hele trilogie van Tolkien. Op zijn aanraden heb ik dat ook eens geprobeerd, maar kwam nooit verder dan vijftig bladzijden. Ook de Hobbit, dat iets toegankelijker moet zijn, kreeg ik niet uit.
Toen kwam de film: ademloos heb ik gekeken, volkomen geboeid. Na afloop de boeken gepakt en in één ruk uit kunnen lezen. Wat eerst saai leek, zag ik nu voor me!
Dan heb je dus een heel goede film gemaakt. De overige delen hebben daarna niet meer die enorme impact, maar zijn wel erg goed. Af en toe kijk ik ze achter elkaar in een marathon sessie.
Ik kan ook enorm genieten van de extra dvd's met alle achtergrondinformatie. Jammer dat je niet meer dan vijf punten mag geven
Dutchero
Dit eerste deel van de trilogie vond ik sterk, mooie plaatjes en hoewel fantasy niet mijn favoriete genre is vond ik het toch een mooi verhaal. Dit is echter nog maar n begin en na deze film begint het pas echt. Daarom twijfel ik tussen de 3 en 3.5. Voorlopig 3.5
s.h.a.r.o.n
Dit is echt een meesterwerk! Top acteurs, prachtige decors, geweldig verhaal, prachtige special effects, kortom GEWELDIG!!!
Wat ik vooral erg goed vind van deze film is dat hij van het begin tot aan het eind boeiend blijft. Geen enkel saai of taai moment!
Jammer dat er zoveel mensen zijn die zo'n prachtige film niet op waarde kunnen schatten. Je hebt helaas ook mensen die een ander de eer gewoonweg niet gunnen.
serpico
leandero
Erg mooie film die het verhaal uit het boek goed laat zien, goede acteer prestatie van Wood.
timburton
Ik kan maar niet geloven dat ik hoe dan ook nooit door die film heen komt. Ik zet m na de helft altijd weer uit. Begrijp echt niet wat deze film me wilt vertellen...
darknessss
1 van de beste films ooit gemaakt ik kan het wel 20 keer achter elkaar aan zien egt een van de beste films ooit
notorious_kim
Veel mensen vinden deze film traag en langdradig. Not me!
Het is een deel uit een meesterwerk. Oké, natuurlijk gaat het iets trager dan de andere films, want de personages moeten deftig worden voorgesteld. Maar Peter Jackson doet dit op een manier waardoor het niet gaat vervelen.
kArIzMa_Movie
Geweldige verfilming van het fantasieboek, die volgens vele onverfilmbaar bleek te zijn. Maar Peter Jackson had het lef om dat verhaal toch naar het witte doek te brengen. En het resultaat was ondoorstaanbaar. Petje af, Peter Jackson.
The Fellowship of the Ring is ronduit een sensationele film. Het camerawerk is perfect. Gewoon een genot om naar te kijken. De special effects, de decors, de kostuums, het ziet er allemaal prachtig uit. Visueel ziet 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring' er schitterend uit. Het acteerwerk van de acteurs is van grote klasse. De personages worden goed uitgewerkt en bovendien echt levensecht neergezet. Prachtig!
Deze film is een aanrader voor iedereen die van avontuur en van spanning houdt.
day-vid
goede verfilming
beter dan die harry potter verfilminge veel beter
een van de beste films ooit gemaakt vind ik zelf
matodonner
behoorljke film. voelt alleen wel een beetje als een hele lange inleiding voor deel 2/3. deel 2 was geweldig,deel 3 nah
Minotaures
Jeetje, je zou eens de boeken moeten lezen, als die echt HELEMAAL werden nagemaakt had je minstens een paar dagen nodig om ze af te kijken.
maerk
Na kort geleden de 12 dvd box van de gehele trilogie gekocht te hebben kon een herziening natuurlijk niet al te lang op zich laten wachten. De Extended Edition is zelfs nog beter dan de normale versie!
Na een jaar de film niet meer gezien te hebben moest ik weer wel even in de sfeer van Middle Earth komen. Zodra we voorbij Bilbo's feest waren was ik weer helemaal verzonken in de fantasiewereld en was het weer genieten geblazen.
Vooral visueel is de film prachtig. Het camerawerk is erg sfeervol en de bewegingen zijn zeer mooi. Ook de gevechten zijn prachtig in beeld gebracht. Jackson brengt de gevechten duidelijk in beeld hoewel er toch regelmatig flink gezwiept wordt met de camera. Daarnaast zijn de decors, make-up, kostuums en de special effects ook prachtig. De muziek van Howard Shore is een van de beste en mooiste die ik ooit gehoord hebt. Heel herkenbaar en het geeft net dat beetje extra aan de film. De acteerprestaties zijn ook allemaal top. Viggo Mortensen, Elija Wood, Sean Astin, Ian McKellen, John Rhys Davies, Cate Blanchett. Stuk voor stuk interessante personages en geweldig geacteerd. Ook Orlando Bloom doet het uitstekend...jammer dat ie tegenwoordig niet veel soeps doet. Peter Jackson heeft hiermee zijn meesterwerk en ook één van de grootste films in de filmgeschiedenis. Hij heeft de wereld van Tolkien echt gemaakt. Je leeft erin mee, je wordt erin opgeslokt. Wat een pracht. Ook heeft hij een perfecte afwisseling weten te vinden tussen spanning, humor en de rust om het verhaal te vertellen. En de Elventaal is ook heel bijzonder.
De Extended version is zoals ik al zei nog beter dan de normale versie. Van alle nieuwe en verlengde scènes zijn er maar heel weinig (een stuk of drie) die ik overbodig vond. De scènes zijn er gewoon stukken beter op geworden. Zelfs mijn favoriete scène in de mijnen van Moria is er nog beter op geworden
Mijn 5* blijven dik staan, daarnaast schuif ik hem 1 plaats hoger in mijn top 10. Saving Private Ryan naar #7, deze naar #6
gillette
Nog altijd 1 van de beste films die ik ooit heb gezien en nog altijd de beste van de trilogie. Alles is gewoon perfect en de sfeer is machtig.
De scene als Gandald sterft is magnifiek in beeld gebracht en de muziek erbij als ze rouwen om Gandalf is echt prachtig ook als ze bij de Elfen zijn is het weer genieten en met de kano's naar Amon Hen is prachtig gefilmd. De scene met de Uruk's in Amon Hen is m'n lievelingsscene uit de film. Ook als ze moeten vluchten voor de Balrog is echt prachtig gefilmd. De acteurs zijn perfect gekozen en zetten hun rol prachtig neer. Het beste liedje uit de hele trilogie vind ik: The Bridge of Khazad Dûm. RotK komt op de 2de plaats van mij.
5* sterren blijven staan voor dit meesterwerk!
Bla
Pas geleden weer gezien met Deense ondertiteling (dus in het Engels), blijft geweldig. 5*
Hero-man
Een geweldige film.. Heb die pas gezien en het blijft en is leuk..
mithril
deze film is echt geweldig, ookal vind ik deel 2 en 3 wel beter. Maar dit deel hoort er ook echt gewoon bij en is heel erg goed, een van mijn favoiete films! 5 sterren
riesma
Dit is een fantasiefilm zoals we er helaas en gelukkig niet te veel van hebben. Helaas, want ik kan hier van blijven genieten; Gelukkig, want hoe zouden we deze prachtplaatjes waarderen als ze aan de lopende band gemaakt zouden worden.
En wat een prachtplaatje is dit! Een jaar lang moeten wachten op het tweede deel, zo veel kriebels had ik nog nooit gehad.
mikeh
Vind dat de mensen hem hier heel goed op waarden kunnen schatten bedoel hij staat in de top 250 en ver boven aan
de grafhond
Blijft een geweldige film, verdiend echt een cultstatus voor de rest der tijden. De hele cyclus eigenlijk. Ik heb deze film op alle manieren al bekeken. Lekker in de bios, samen met de vriendin op bank, maar het allerleukst om deze te bekijken is zo stoned als een garnaal op de bank! Dan lig je in een deuk, dan ga je op alles letten. Het haar op de voeten van de hobbits, die ouwe kop van die tovenaar!!Echt lachen!!!
mikeh
Dat haar was mij ook gewoon zo opgevallen
maar als je stoned bent is alles leuk dus gelukkig dat je hem ook zo nog hebt gezien
Anouk.
Wauw, wat houd ik toch van Lord of the Rings. Echt geniaal, de muziek, de sfeer, het acteerwerk. Elke keer opnieuw kijk ik ademloos toe en word ik helemaal de film ingezogen.
Dit geld voor alle films, ze verdienen allemaal 5 sterren.
gauke
Er is al zoveel over dit eerste deel geschreven: spannend, aangrijpend, avontuurlijk, verpletterend etc........gewoon hartstikke goed.
chrispie
Hee mensen.
zijn er films die veel lijken op dit soort films?
ben echt al lang op zoek maar kan niet echt veel gelijkbaars vinden.
narnia is een beetje het zelfde maar lord of the rings is wel het beste iemand een idee?>??
moviefanatic
En er zit ook nog humor in! Geweldige films, zeker.
matodonner
En er zit ook nog humor in! Geweldige films, zeker.
dat is mij blijkbaar ontgaan,heb hier niet echt om kunnen lachen. vind dat in deel 2 een stuk beter

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'

Nieuwe 'The Lord of the Rings'-films in de maak: Keren geliefde personages terug?

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitverlies van geliefdegebaseerd op boekrivierbergobsessieminemazemagiefireworkskasteelvulkaanpowerbraverybirthday partyoorlogoomverslavingvoortvluchtigetrollstrijdgewelddemondoodblizzarduncle nephew relationshipfantasy worldtovenaarreisringinvisibilitylive action and animationhero's journeywraith sword and sorcerytrekkinggood versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturesepic questhobbitstrolls