• 9.388.190 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.186.633)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van Fristo

Fristo

tsja wat kan ik zeggen....

howitshouldhaveended.com

........ misschien is dat duidelijk genoeg??

Het verhaal is goed maar ook onlogisch.

Leuk om naar te kijken maar dan denk je... nog 2 delen arg

avatar van _Kirsten_

_Kirsten_

ik vind het echt een super mooie film..mooie effects en geweldig gefilmd..! zoals de andere al zeiden je moet er maar van houden.

avatar van miepke

miepke

neen, niet mijn soort film

maar ik kan me goed voorstellen dat sommige deze dus echt prachtig vinden ik irriteerde me vooral aan Elijah Wood.. wel mooie beelden en leuk verhaal

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben van de week weer begonnen om deze film in delen te kijken. Ik krijg er echt maar geen genoeg van.Al die details zijn echt prachtig.
En alleen al hoe bijvoorbeeld de Nazgûl hun zwaarden trekken. Dat geluid dat je dan hoort, en de dramatische manier waarop ze dat doen. Mooie ook dat er dan bijvoorbeeld wat meer op het zwaard wordt ingezoomd of dat de cape er wat overheen hangt en dat door een windvlaag het zwaard dan meer ontbloot word.
De scene in Moria als het leger door een onhandigheid van Pippin de locatie waar De Fellowship zit te weten komt, en ze door de deur die wordt gebarricadeerd heenbreken. Die spanning wordt echt zo mooi opgebouwd. Eerst de stilte, dan die diepe trommels die je hoort, en dan het barricaderen van de deur, en de deur die wordt gebroken. Heerlijk hoe de spanning daar wordt opgebouwd met de geweldige opzwepende muziek er ook bij.in de tombe-kamer is een van de spannendste scenes die ik ooit heb gezien in een film.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

miepke schreef:

ik irriteerde me vooral aan Elijah Wood..

Same, ik vind dat hij niet echt goed kan acteren vergeleken met de andere acteurs uit de film, en hij ziet er niet uit.

Slechtste film uit de serie ook vind ik, omdat er te weinig gevochten word, en dat vind ik net de hoogtepunten uit de films.

Al bij al niet zo slecht, 3*.

avatar van nYnus16

nYnus16

Echt een te gave film zooooo moooiiiiiii!!!! een super dikke 5!!!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

nu gekozen tot de beste film aller tijden (de trilogie)

pulp op 2 father op 3

avatar van Bertil

Bertil

Sanderkeuh schreef:

Al bij al niet zo slecht, 3*.

Ik vind Elijah eigenlijk een heel goed acteur. Vooral in z'n kinderjaren, maar in The Lord Of The Rings vind ik hem ook erg irritant, net als Sean Austin. Ik ben erg geneigd hun scenes door te skippen.

Verder zijn dit wel erg mooie films!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Sean Astin's rol is één van de mooiste en oprechtste uit de film

avatar van Diiamond

Diiamond

Ik heb ze alle 3 gezien .. hmm nogal vaag soms maar wel spannend

avatar van daanos;

daanos;

vond dit zeker een goede film, heb ze deze week alle 3 gekeken, deze is zeer goed. Als je de eerste goed snapt dan wordt de rest van de film ook een stuk duidelijker volgens mij...

maar iig een 4 voor deze film, heb genoten

avatar van trojan.exe

trojan.exe

magisch mooie film.must see voor iedereen die van het genre houdt

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Wat een geweldige film, geweldig in beeld gebracht, zeer goed acteerwerk, en een boeiend verhaal. Toepasselijke muziek. Ook mooi: het verhaal is duidelijk verfilmd. Mijn nieuwe nr. 1 in de top 10.

avatar van LOTR fan

LOTR fan

als je de extended versie hebt moet je die echt een kijken met het commentaar van de cast is echt lachen

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Ik vond hem niet echt goed.. Een overgewaardeerde film naar mijn mening, duurt veel te lang en is af en toe gewoon saai.. Ik hou ook niet van genres.. Wel mooie soundtrack trouwens..

avatar van murtcelP

murtcelP

Mooi eerste deel van de trilogie, maar wat minder spectaculair dan de volgende delen.

Het is wel een film die ik de eerste keer heel vet vond, mooie beelden, mooie muziek etc. maar na mate ik 'm vaker heb gezien wordt het steeds saaier, langdradiger...

***1/2

avatar van anne J

anne J

Ik vind het juist steeds mooier worden.. Elk gevoel dat je krijgt, elke filmbeeld dat je ziet..

En ik heb alle delen al 3x gezien (two towers 4) + 1x alle extended.. (wauw!)

avatar van Ascari

Ascari

het duurt wel lang voordat deze film een beetje op gang komt, de andere 2 steken er wel behoorlijk bovenuit, pas met de zwarte ruiters komt er wat meer actie in het verhaal

avatar van squash2002

squash2002

gewoon een topfilm. Aanrader voor iedere movie-freak

avatar van incH_

incH_

zeker zeker goede film, heb ze alle 3 gezien en was zeer enthousiast erover ga ze zeker snel weer kijken

avatar van .Rutger.

.Rutger.

Ok, ik begrijp dat de film erg lang is. Maar als de film nog meer ingekort wordt, dan moet je grote verhaallijnen schrappen. En dat heeft ook geen zin. De film heeft al veel dingen niet wat wel in het boek staat.

Als je niet van fantasy houdt, kijk dan naar hoe de film geregisseerd is het te becijferen.

Ikzelf hou er wel van. Een: 4.5

avatar van schoolhater

schoolhater

Wat een heerlijke film zeg.Super goed decors en zalig verhaal.Is ook de beste van de drie.Ik heb hem met extra scenes en ook het spel.

avatar van Metalfist

Metalfist

schoolhater schreef:

ook het spel.

Is er een spel van het eerste deel? ik dacht alleen van deel 2 en 3 en dan nog een apart spel genaamd the third age

avatar van schoolhater

schoolhater

Metalfist schreef:

Ik heb het spel van alle delen in een.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 5,0. zo een mooi verhaal en zo mooi gemaakt maar niet de beste Schoolhater? ik heb ook alle Lord Of The Rings Spellen

avatar van Kelles

Kelles

Deze vond ik prachtig. Geweldige cast, geweldige regie, geweldig verhaal.

avatar van Anoniem :)

Anoniem :)

hoi

Ik vind dit zo'n leuke film!!

Serieus gek.

Dit is 1 van mijn lievelings filmen. De andere 2 zitten er ook nog bij natuurlijk! Ik houd zowiezo van fantasie verhalen en ook van orlando bloom!

Maar het is super goed gefilmt, heel mooi. Ze acteren goed, het enige jammere van deze film vind dat er maar 3 films zijn. Van mij mochten het er 10000 zijn.

Ze horen alledrie op nummer. 1 van de top 250. Een gedeelde nummer 1!

Wie weet trouwens wie Aragorn speelt? Die vind ik ook wel lekker maar het schijnt dat hij niet echt knap is zonder het Lord of the Rings 'pakje'.

Beoordeling: 5.0 (natuurlijk!! )

avatar van guulbert

guulbert

Viggo Mortensen

en 3 films zijn al meer of genoeg.

avatar van serpico

serpico

guulbert schreef:

3 films zijn al meer of genoeg.

Peter Jackson gaat misschien ook 'The Hobbit' verfilmen. Ze willen het in ieder geval van hem.

avatar van dragonfan

dragonfan

Ik vind het zo'n super film, hij hoort bij mijn mooiste films, net als de volgende 2 delen! Ik heb ze al zo vaak gezien en toch blijft het leuk! De spelers zijn ook super, niet te vervangen, en de plaatsen zijn ook goed! Maar ik vind het ook super jammer dat er niet meer dan drie zijn Het zou leuk zijn als ze ook de hobbit verfilmen! Maar wel met de zelfde acteurs!