• 9.388.248 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.186.633)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Wat een een epos, afgelopen week de hele reeks weer eens in de dvd gedaan. Blijft wonderbaarlijk mooi.

Moet je gezien hebben.

Voor alle 3 de delen 5*

avatar van CellieY

CellieY

Dit deel is het meest 'sprookjesachtig'. Met al die feeën werelden enzo. Je word al vanaf het begin in het verhaal meegetrokken. Superpersonages (Elijah Wood(A)), ze zijn zo mooi aangekleed, het lijkt net echt

avatar van voskat

voskat

De beste van de drie films, vind ik toch.

Misschien heeft dat ook te maken met de omstandigheden waarin ik hem diverse keren heb gezien (waaronder eenmaal in een klein huisje in West Ierland... elke keer als ik uit het raam keek: de Gouw!)

avatar van darthconner

darthconner

onlangs voor de zoveelste keer gezien maar dan niet de bioscoopversie maar de lange versie.is nog beter!!!!

duurt wel veel langer maar zeker de moeite waard.ik wil zeker eens in mijn leven naar nieuw-zeeland voor de gouw daar te zien.en de bergen.i want to see mountains again gandalf.

avatar van basketballerke

basketballerke

Alle drie krijgen van mij 5 zonder twijfel op alle fronten, dit deel heeft vooral de mooie locaties, de muziek in de Gouw is ook echt prachtig. Moria is ook heel mooi in beeld gebracht, net zoals de landen van de Elfen. Alle culturen komen in dit deel voor, veel talen. Het meest mystieke deel van de drie, en het prachtigste.

avatar van W a r d

W a r d

in het eerste deel zijn de Nazgûl aanstaanjagender; want in de andere 2 zit het vol van die grote beesten ( en hoe meer ze van de wezens tonen, hoe minder spannend het is)

In dit deel heb ik ook het meeste een reisgevoel , hier vertrekken ze van thuis en zijn ze continu onderweg.

Ik had Lothlorien wel aangenamer verwacht, hier is het kil en afstandeijk en eigenlijk veel beter. Peter Jackson heeft dat zééér mooi gedaan.

avatar van CellieY

CellieY

Dit deel is ook zo mooi omdat het hele reisgenootschap hier nog bij elkaar is. Vanaf deel 2 gaan ze uit elkaar en dan gaan Frodo en Sam een hele donkere reis maken, dat vind ik dan minder leuk. Ik vind het dan mooier om de verhaallijnen van de andere personages te volgen, omdat die meer reizen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mmmh,

Ik moet zeggen dat ik niet echt een liefhebber vind van dit soort films. Ik vond deze niet echt leuk.

Wel erg mooi gemaakt, maar tot daar aan toe.

Ik hou niet zo van sprookjes.

3,0* voor het idee en omdat het goed gemaakt is.

avatar van Stephan

Stephan

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien, maar ik denk dat zo ongeveer iedereen het al wel op de DVD of MTV heeft gezien.

avatar van Stephan

Stephan

Nou dan kan het kloppen. Ik koop niet alle 20 'special editions' en kijk ook al geen MTV.

[...]

Mijn God wat een gemis.

avatar van Kisje

Kisje

De eerste vond ik meer inleiding over de film, de echte actie kwam pas in 2 en 3..

3.5 *

avatar van jella

jella

ik vind het een geweldig eerste deel.

het eerste deel vind ik het mooiste deel van allemaal

ik heb ze een paar weken geleden allemaal acher elkaar gezien en dan de extended edition.

het was geweldig

avatar van doorzetterke

doorzetterke

Lords of the Ring is een trilogie die je helemaal in de ban brengt van zijn wondermooie magie. Je leeft helemaal in, in de personages die elk op zich uniek vertolkt zijn. Het eerste deel laat je kennis maken met de personages en met hun magische krachten. Het is een inleiding naar de tweede en vooral naar de derde film waarbij elke film toch nog net iets mooier wordt. Kijkers die zeggen dat ze erbij in slaap vielen kan ik als fervente filmliefhebster nog begrijpen. Maar diegene die, na amper een half uur,zeggen dat de film "brol" is, weten niet het minst echt filmwerk en acteurwerk te waarderen.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuke fantasy film met een zeer sterk verhaal. Mooie landschappen, leuke actiescènes en goede acteurs.

avatar van s1moon

s1moon

in 1 woord: Prachtig!

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Goede acteurs, goed verhaal, mooie opnameplek, gewoon echt een geweldige film!

avatar van verriet

verriet

zo, mijn lievelingsfilm. Heerlijk die film, Elijah Viggo en Orlando spelen heel erg goed, natuurlijk de rest ook hoor! de humor van john rhys davies (gimli) is ook erg goed. Ze hebben verschillende acteurs gevraagt en ze spelen allemaal goed hun rol. David wenham (van helsing) kan echt alles spelen! erg knap zeg! ik denk wel dat je van deze film moet houden. Maar als nog erg goed! goed werk Peter Jackson en natuurlijk ook j.r.r tolkien!

avatar van Galantje0012

Galantje0012

supermooie en spannende film!

ook zeer mooie paarden, asfaloth is ondertussen mijn favoriet!

zou er niks op tegen hebben moest ik ook zo'n andalusische hengst hebben

vond elijah wood persoonlijk zeer goed

maar ook kate blackett, Liv Tyler en viggo mortensen

zijn super!

*****

avatar van Galantje0012

Galantje0012

doorzetterke schreef:

ieder eigen zijn genre, he.

Eeen 5 zonder twijfel...een geweldige film!

avatar van HappyFace

HappyFace

Ik weet het nog goed, toen ik deze film voor het eerst zag. Want ik had namelijk nog nooit gehoord van de Lord of The Rings. Dit kwam omdat ik meer gefocust ben op SF-genre.

Maar op 4 mei om 20.05 (natuurlijk na de herdenking), kwam (ook) ik in de ban van de ring. Na 3 uur spektakel was ik helemaal verkocht.

Met als gevolg: ik heb alle boeken verslonden, kon niet wachten op de dvd's en met als slot de Extended DVD’s.

De eerste film en het boek vond ik een beetje langdradig maar wel sfeervol. De basis van de karakters werden in deze film goed in beeld gebracht zodat je meteen je favoriete karakter kon kiezen.

Een filmreeks die mij wakker maakte voor een nieuwe soort genre, dat moet toch een briljante filmreeks zijn!

Met stip staat Peter Jackson dan ook bij mij op één. Want zeg nou zelf na zijn eerdere creatie "Brain Dead", is dit project toch een hemelsbreed verschil.

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Met dit deel begon het natuurlijk allemaal, en geen van de delen doet onder voor elkaar.

Ik vind de acteurs goed uitgekozen. Er is wat mij betreft niks aan te merken op de film.

4,5

avatar van Ronhart

Ronhart

Inderdaad een meesterwerk. Het boek wordt bijna op de voet gevolgd. Hier en daar zijn stukken weggelaten. Ik miste bijvoorbeeld het gedeelte met Tom Bombadil en Goudbezie.

Zonder twijfel voor mij de hoogste score 5**

avatar van anne J

anne J

Als je alles erin stopt,, zoals dus Tom Bombadil wordt de film wel extreem lang De extended versions zijn per stuk al iets van 4 en een half uur...

Ik mis het opzich niet in de film. Ik denk dat Tom Bombadil niet echt in de film past ook in het geheel. In het boek past het wel goed, maar dat is toch wat anders.

(Net zoals het einde met Saruman op boek 3. Dat duurt allemaal veel te lang voor in de film. Ze hebben het zo goed opgelost en afgerond met Saruman in de films.)

avatar van wolfhound

wolfhound

Vroeger de boeken van Tolkien echt verslonden. Toen was alleen de tekenfilm-versie van Ralph Bakshi gedeeltelijk op video te krijgen.

We zeiden toen al (als film- en Tolkienfans) dat dit verhaal niet te verfilmen zou zijn......

Jeetje, wat kan een mens zich vergissen. Ik ben van mening dat Peter Jackson heilig verklaard moet worden.

De delen zijn alle 3 zo waanzinnig goed verfilmd, dat ik niet zou weten waar nog verbeteringen aangebracht zouden moeten worden.

Het liefst zou ik 6 sterren aan deze productie geven. Helaas is 5 het maximum.

Jammer om te lezen dat er mensen zijn die een lage waardering geven omdat ze niet van het genre houden.

Dat doet toch niet af voor de kwaliteit van de film?

Ik geef geen klap om horrorfilms, dan ga ik toch niet bewust al die films lage beoordelingen geven? Daar zit toch niemand op te wachten? Kijk dan gewoon niet. Houd je van het genre en valt je de film tegen, dan heeft het meerwaarde om je mening te geven.

Maar goed, da's mijn mening.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat zeur je nou man? De film heeft een ontzettend hoog gemiddelde van 4,14! Wat kan jou het stemgedrag van mensen die hier geen reet aanvinden dan nog schelen

avatar van film_kaza

film_kaza

orbit schreef:

Misschien vind hij de reden van hun slechte stem raar. Ik heb hetzelfde bij The Green Mile. Als er een slechte stem komt zou ik graag weten wat er slecht aan was en dan niet zo'n bericht van: slechte film, zou wel een mij liggen. Niet mijn smaak.

Het maakt hem denk ik gewoon niet uit dat het gemiddelde hoog is, mij ook niet. Dus naar mijn mening zeurt hij absoluut niet, ik zou hetzelfde wel kunnen zeggen.

Nu wil ik op Wolfhound z'n bericht antwoorde.

Ik denk dat ze gewoon niet zo van die elfjes, dwergen, tovenaars en grote (vreemde) monsters houden. Vooral mijn tante houd ook helemaal niet van die zwaardgevechten en fantasy wezens. Ik kan mij in ieder geval voorstellen waarom mensen deze slecht vinden vanwege dat ze niet van de catagory houden.

avatar van wolfhound

wolfhound

mooie film maar hij duurt echt veel te lang!!

2,5

Ben hier niet zo'n fan van. Beetje flauwekul fantasy...

Ik hou niet zo van sprookjes.

3,0* voor het idee en omdat het goed gemaakt is.

Ja, met deze reactie's heb ik eigenlijk zoiets, wat moet ik daar nou mee. Ik hou niet zo van die films, DUS geef ik een lage beoordeling. Ik hou juist wel van die films, DUS geef ik een hoge beoordeling.

Fran schreef:

Dit is zo'n film die je of helemaal geweldig vind of helemaal niks. Ik vond de film zwaar tegenvallen terwijl ik echt naar deze film heb uitgekeken. Ik kreeg geen feeling met de karakters, terwijl er schitterend gefilmd is en het zag er allemaal supermooi uit. Nee, ik ben niet "gepakt" door deze film.

Hier heb ik wel wat aan. Blijkbaar vond Fran de casting tegenvallen. Daar kun je het dus gewoon mee eens of oneens zijn, maar iemand die zich wil orienteren op het wel of niet kijken van de trilogie heeft hier duidelijk een handvat.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Hij duurt dan ook veel te lang.. en dat wil wat zeggen want het oeverloos voortslepende derde deel duurt nóg een uur langer..

Ik hou in principe van heel erg veel genres, maar dit soort duidelijke goed/slecht verhaaltjes over dwergen die met hele stamboom en al (achterkleinzoon van bobibordor, volle neef van vlaivostobor, etc etc..) aan elkaar moeten worden voorgesteld en waarin eigenlijk alleen maar het glorieuze heldendom van onze hoofdpersonen moet worden benadrukt met onnoemelijk veel ongeloofwaardige CGI-gevechten, nee daar kan ik weinig mee. Elke vorm van diepgang, filosofische overpeinzing, dubbele moraal of wat dan ook wordt gemeden en het is allemaal hopeloos ouderwets rechttoe rechtaan. Anno 2000 mag er van mij wel wat meer worden ingegaan op achtergronden, situaties of karakters. Zeker bij een trilogie van godbetert 10 uur lang!! Die mooie plaatjes gaan namelijk ook wel eens vervelen zonder interessant houvast.

Maar dat is dan ook hoofdzakelijk de makke van het boek ben ik bang. Jackson kan daar niet eens zo gek veel aan doen.