• 9.390.695 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.188.404)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van jedymaster

jedymaster

Vroeger (in1982) zag ik een reclame staan voor de tekenfilm Lord of the Rings in het stripblad 1984.

Was razend benieuwd erna maar zag de film nooit.

Eindelijk 19 jaar later zie ik dan Lord of the Rings zoals de film bedoeld is naar mijn mening.

avatar van flipsen

flipsen

Je moet die tekenfilm ook niet gaan kijken. Dat is echt een afrader.

Flipman

Ja, die ziet er belachelijk uit, met nadruk op belachelijk!

avatar van Paardje

Paardje

Ooooh! een kabouter met dikke voeten, moet een ring in het vuur gaan gooien. En daar zijn 3 ellenlange films voor nodig;

Mooie plotwendingen (huhu) geweldig acteerwerk (prrrffff).

avatar van Leno

Leno

Zo kun je iedere film wel afkraken, helemaal in dat genre. Misschien moet je zulke films gewoon niet kijk..

Let trouwens op die spoiler, je verklapt het einde!!

avatar van Phoenix

Phoenix

En om zijn "betere" einde meteen maar even onderuit te halen: die vogel was Mordor nooit binnengekomen als de Ring er nog was geweest, en daarmee heel Mordor inclusief Nazgul.

avatar van BaZzZaAaH

BaZzZaAaH

Geweldige film maar wel jammer dat ze een groot deel uit het boek er niet in hadden gestopt bv. over Tom Bombadil....

avatar van Miss

Miss

n beetje lang maar goed!!

avatar van _Casper_

_Casper_

3 sterren, Ik vind dat hij na de 1e kijken nix meer is.. Best voorspelbaar verhaal.. En de acteer prestaties zijn redelijk.

Orlando bloom (dieveel mensen geweldig vinde) speelt toch best slecht.. en komt over als een nicht.

Na de 'hype'ervanaf is.. K hoop dat Deze serie snel vergeten is.. er zijn ZOVEEEEEEEL betere films

avatar van Pl@toon

Pl@toon

Goed deel maar vond hem wel wat lang duren.

avatar van sanna03

sanna03

de boeken heb ik nog niet gelezen maar heb de 3 films al gezien zijn heel mooi

alleen spijtig dat ze zo lang duren is niet zo een film dat je eens kan zeggen van nu ga ik die eens zien je moet er dan echt wel tijd voor hebben

avatar van chipigirl

chipigirl

Lord of the rings.

Het is gewoon een mooie film.

Het is spannend en een beetje eng maaar vooral spannend.

IK ben er ook erg fan van ik heb het zo wat 9 keer gezien ik overdrijf niet hoor.

Het is een mooi film en het heeft een mooi onderwerp.

Wel jammer dat ze sommige dingen niet hebben gefilmd die wel in het boek voor komt.

Groetjes Chipigirl

Ps:het is een leuk film alle 3 de delen.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Ik vond hem wel goed maar veeeeeeeeeeeeels te lang ze hadden deze hele film ook uit kunnen leggen in een half uur

***

avatar van Kai

Kai

Niet met je eens, ik vind dat elke scene in de LOTR TFOTR nuttig is. En vooral met het oog op de 2 daar op volgende delen is het belangrijk dat de personages worden uitgediept want als je alles bij elkaar een film van 12 uur hebt is het toch wel makkelijk als de personages goed zijn uitgewerkt. En daar komt nog bij dat er ongeveer een half boek niet in de film zit verwerkt (begrijpelijk) dus ze hebben al zoveel weg gelaten, dat ze nou toch wel al aan de minimale speelduur zitten.

Maar wat zou jij dan allemaal willen weghalen, XxXDEPPFANXxX?

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Kai schreef:

Maar wat zou jij dan allemaal willen weghalen, XxXDEPPFANXxX?

nou ten eerste het begin als ze laten zien hoe die ringen worden gemaakt en waar ze heen gaan ik weet wel dat als ze dat helemaal weghalen dat het verhaal dan niet meer klopt maar ik vond dat het wat korter kon

avatar van farhad

farhad

Ik kan de eerte keer dat ik LOTR gezien hebben nooit vergeten. Ik was getroven door de bliksem dat Lotr heet. Ik had nooit zo door een film getroven. Alles aan de film is perfekt en naar mijn smaak.

avatar van ASroma

ASroma

Goed ik heb een dan ook eindelijk gezien, en ik moet zeggen het beviel me eigenlijk wel. Die echte fantasy-sfeer wordt overgebracht en natuurlijk de mooie plaatjes. Ook al ben ik niet zo'n fantasy-fan die LOTR is en blijft natuurlijk fantastisch verfilmd!

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Snap niet wat iedereen zo goed aan deze film vind. Ik bedoel er zit maar een klein verhaaltje in. Moet wel eerlijk zijn de locatie waar ze hebben opgenomen is inderdaad prachtig om te zien. Maar dat was het dan ook. Vond de film erg langdradig. Ze hadden de film wel in 90 minuten kunnen vertellen en niet in 3 uur. Jammer !!!

avatar van mikoz

mikoz

Nightstalker schreef:

lees mijn bericht bij lotr 3 ...

• 1983 stemmen

Ben een grote fan van de films,heb ze alle drie gezien maar voor ik ze gezien had ,had ik eerst het boek gelezen en nu heb ik de Extended Editiond versie gezien van the fellowship en moet zeggen,voor een echte fan is dit echt wel de moeite waard.

Soms zijn het enkele beelden extra,soms enkele delen gewoon bij maar zeker de moeit,het verwijst vooral iets meer naar het boek en moet zeggen prachtig,moest deze ook hier op de site staan zeker 5 sterren.

De rest van deze versie volgt nog maar het zijn per film 4 dvds:-)

avatar van The One Ring

The One Ring

Nightstalker schreef:

Een klein verhaaltje? Ik ken niet veel films met zoveel subverhalen, personages, gebeurtenissen en weet ik niet wat nog meer. En wat vond je er langdradig aan?(ik zie langdradig als iets anders dan lang, overigens) Elke minuut gebeurt er wel iets (gesprekken zijn ook gebeurtenissen, dan).

avatar van Superfan

Superfan

Weet je, ik vind dat ze best wel goed beginnen. Als je in de bios zit denk je: Nu eerst het eerste saaie uurtje overleven. Maar dan verrassen ze je met een grote gepantserde sauron die dertig man de lucht in slaat! Dat vind ik nou leuk gedaan!

avatar van Superfan

Superfan

The One Ring schreef:

Ik ben het eens met The One Ring. Ik weet niet of jij het weet maar Tolkien heeft jarenlang talen zitten maken en toen nog een hele wereld. Hij heeft niet alleen gemaakt wat er in de 3 boeken voorkomt. Ooit gehoord van Beren en Luthien? Dat is een ander oud liefdes verhaal. En het gedeelte van het boek speelt zich in de 3de era af. Maar er waren ook nog een eerste, tweede en vierde.

En er waren ook nog honderden andere gebeurtenissen in Midden-aarde, een volk uit rhûn heeft bijv. eens heel rhovannion veroverd. Daar ligt het demsterwold( een reusachtig elven woud). Ik helder maar even op: Rhûn is het land waar de oosterlingen vandaan komen. Ten noorden van Mordor.

Flipman

Wat wel grappig is: ik heb dit deel 't vaakst van allemaal gezien. Als ik mocht kiezen welk deel ik 't liefst opnieuw zou willen zien, was 't niet dit deel, hoewel ik 'm wel 't beste van allemaal vind !

Alhoewel, ik wil The Extended Edition nog wel eens zien. Sterker nog, ik MOET die HEBBEN!!!!!

Flipman schreef:

IK heb ze en het is wel echt de moeite om ze te hebben ,ook de making off is zeer intressant;-),trust me,heb nu deel twee bijna gezien en 1 woord,zalig:-)

Flipman

Deel twee van de documentaires, of bedoel je The Two Towers ?

• 1983 stemmen

Allemaal:-).Moet nog juist de making of zien van de the two towers and the return of the king maar de drie filmen zijn gewoon zalig.

Tell me about it !

avatar van santica

santica

love it all no dishes

Flipman schreef:

Tell me about it !

veel extra scenes ,soms enkele beelden maar mor toch de moeite waard,soms scenes bij.Maar in de eerste valt het nog goed mee,in de andere twee zijn er echt delen bijgezet,zoals de dood van Saruman,

de enten veel langer deel,een scene nog met Boromir voor hij naar de raad ging,enzo verder...:-)

De Making off zijn steeds 2 dvds per film.

Dat gaat den van tolkien history,muziek van de film,effecten,waar het gefilmd is,hoe ze sommige dingen maakte,zoals de enten,gollom(wat zeer intressant is vind ik persoonlijk),bepaalde geluiden van nagzul en de demon,hoe ze sommige sets bouwen en ook de modelbouw ervan,enzo verder ook...:-)

Het was wel niet goedkoop maar zeker zijn geld waard die versies.

Je beziet de film dan wat anders,wel in de positieve zin.

Zou zeggen,zeker is huren of kopen want het is zalig:d