• 9.390.664 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.188.404)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Volgens mij zijn de extended editions niet te huur. Hier in ieder geval niet. Maar geen enkele dvd is zo de moeite waard als die, met de beste deleted scenes en making of ooit in een film.

The One Ring schreef:

Dat weet ik niet,ik heb ze gekocht en ik heb er geen spijt van:-)

avatar van ericos

ericos

de allerbeste film die ik o0it gezien heb!!!

gewo0n zo000 mo0i!!!!!!!!!

en het verhaal is helemaal sPr!

dus duidelijk een dikke '5'!!!!!!!

avatar van dinkytoys

dinkytoys

hey ik heb nu een spreekbeurt over lord off the rings mag ik veel info daar over?????

avatar van ramses

vroeger de boek gelezen die toch meer uitleg verschaft

avatar van Angie

Angie

dinkytoys schreef:

misschien kan je hier verder mee:

www.councilofelrond.com

ramses schreef:

schitterende film

een fantasiewereld die echt lijkt

prachtige decors

schitterende geacteerd, vooral Engelse acteurs

vroeger de boek gelezen die toch meer uitleg verschaft

Decors zijn zeker prachtig,vooral als je weet hoe het allemaal gedaan is.

Boek is zeker bezig maar ja het is niet voor niks dat hij een tijd geleden op de 2 de plaats stond van best verkochte boek ter wereld;-)

avatar van crown_secure

crown_secure

Alle 3 de delen zijn goed! Het hele vehaal is goed in elkaar gezet! 5!

Flipman

Ik ga nu nog effe de Special Extended DVD Edition bekijken en morgen de laatste Extra's. Ik zal proberen zo gauw mogelijk 'n wat uitgebreider verslag van de film te doen, is 'n tijd geleden dat ik dat heb gedaan bij 'n film. Wel weer 's nodig !

Ik heb de Extended Edition aangeschaft voor dertig Euro en ik heb er zeker geen spijt van ! Ik heb bijna alle Extra's bekeken, zeer interessant allemaal! Zodra ik geld heb ga ik de rest aanschaffen, The Fellowship Of The Ring blijft denk ik de beste van allemaal, maar ik vraag me af hoeveel beter de verlengde versies The Two Towers en The Return Of The King worden.

Ze zijn volgens mij trouwens wel te huur, weet ik zelfs zeker! Ook iin de bibliotheek. En ik zag op eBay dat ze tegenwoordig ook als Two-Disc verkocht worden, zonder de Extra Features dus, denk ik.

Flipman

Ik wil niet de regels breken en toch 'n discussie gaan voeren, maar ik wilde wel effe kwijt dat ik ontzettend blij ben dat The Fellowship Of The Ring tegenwoordig boven The Two Towers staat !

Flipman schreef:

Vind wel dat de eerste ook beter is dan tweede maarja eigenlijk zijn ze alle drie goed e:-).IK heb gelezen dat je al een extendend versie hebt gezien en ik had gelijk e dat ze zeker en vast de moeite waard is;-).

De Andere twee zijn ook de moeite hoor,vooral gollom:-),dat is goed gedaan en zeker als je weet hoe allemaal:-)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Flipman schreef:

Wat geheel terecht is natuurlijk

Daarom !

avatar van Tanja83

Tanja83

Heb nu alle extended editions en het is zeker de moeite waard om deze aan te schaffen!!
Ook de extra's vervelen geen moment. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe Gollem tot stand is gekomen en vertelt ieder zijn/haar eigen anekdotes over/van de film!

zo breekt Viggo zijn voet in eens scene, wanneer hij tegen een helm aanschopt, als hij denkt dat de twee Hobbits dood zijn. Jackson vond zoveel emotie zitten in die ene take, dat deze gewoon voor de film gebruikt is

Je merkt ook niet dat je een half uur extra aan het kijken bent tijdens de film.

Al met al, gewoon aanschaffen. Je hebt niets aan de gewone editie

Flipman

Nou, dat je niks aan de gewone Editionshebt lijkt me iets teveel gezegd. Goed, ik geef toe de Verlengde Versies van The Two Towers & The Return Of The King nog niet gezien te hebben.

Die van The Fellowship maakt 'n wat groter en ersoonlijker geheel van de film, ik hoop dat dat bij The Two Towers & The Return Of The King inderdaad ook zo is !

Dead01 schreef:

Dat weet ik niet,ik heb ze gekocht en ik heb er geen spijt van:-)

In Zwolle zijn ze in ieder geval wel te huur, ik weet niet in wat voor gat jij woont

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Als hij in een LOTR loos gat woont dan ga ik er linea recta heen.

avatar van timbo_

timbo_

ik niet.

avatar van as

as

MarkFish schreef:

MarkFish schreef:

Ik woon in Belgie en in Aalst.

En een vriend kent zowat bijna elke vidiotheek in Aalst en hij heeft ze nog niet gevonden en het is hier niet een boerendorp ofzo ze:-)

avatar van Minotrax

Minotrax

as schreef:

Zwolle is toch ook zo'n gat waar alleen Windesheim een bron van inkomsten is?

Zwolle een gat? Gaat je nog vies tegenvallen...

as schreef:

Zwolle is toch ook zo'n gat waar alleen Windesheim een bron van inkomsten is?

Betaald voetbal en Landstede basketbal in finale play-offs! Windesheim is wel een grote bron, maar ja dat is logisch.

avatar van deroow

deroow

The One Ring schreef:

bij ons zijn ze wel degelijk te huur, er zijn er zelfs een heleboel van!

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

je mist de extende edietions niet als je ze niet hebt, en als je ze niet hebt of ze zijn niet te huur in de buurt lees je gewoon de boeken, dan kom je het ook te weten.

avatar van its my life

its my life

niet goed en niet slecht

spel:goed

Verhaal:zeer goed

duur: wat minder

Voor mij maar een vermakelijke film, voor andere een levenwijze.

een 3

Flipman

Dus vanwege de lengte reken je de film af?

Niet dat dat niet kan of zo, hoor, gewoon uit nieuwsgierigheid ! Ik hoor wel meer mensen zeggen dat "The Fellowship" te 'langdradig' is. Maar hij is mij gewoon niet lang genoeg, ik kon toen ik 'm in de bios zag nog wel minstens drie uur blijven zitten om te kijken hoe 't verder zou gaan ! Echt, 't was 'n hele teleurstelling toen ie afgelopen was !

MarkFish

Chrissie, je mist niks als je het niet hebt (gezien), das logisch natuurlijk. Maar de EE-versies zijn echt een stuk beter en als je die hebt gezien zul jij dat ook toegeven. Het verhaal is veel completer en sommige nieuwe scenes zijn erg sterk.

Flipman

Ja, er zitten ook van die kleine stukkies (zoals Gandalf die Frodo vertelt dat Gollum vroeger Sméagol heette), waarvan je denkt: "Waarom hebben ze dat er nou uitgehaald in de Originele Versie?!?!"

En er zit wat meer achtergrond bij op sommige momenten. Je leert meer over de Hobbits en er worden nog wat meer woorden gesproken over de Dwergen in Moria. Soms zitten er nieuwe scènes in die het verhaal niet echt aanvullen, maar die er waarschijnlijk ingestopt zijn om meer met het boek overeen te komen (zoals The Midgewater Marshes). Althans, er zitten niet echt scènes in die je de film veel beter laten begrijpen, maar die je dus wel wat meer achtergrond geven of je dichtebij het Boek laten komen.

Ik denk dus niet of het waar is als je zegt dat de Extended Editions van de Trilogie de films begrijpelijker maken. Het is denk ik meer een kleine aanvulling op wat er verteld wordt en de manier waarop. Een klein puntje wat misschien wat duidelijker wordt: in Rivendell hebben Aragorn en Elrond nog 'n kleine coversatie bij het graf van Gilraen, Aragorn's moeder, waar iets beter uit blijkt dat Aragorn absoluut géén Koning wil worden).

Flipman schreef:

Over het algemeen zijn de EE van de drie films beter films dan de bioscoopversies. Er zitten geen gaten in het verhaal, de overgangen zijn natuurlijk en sommige scenes zijn veel duidelijker, vooral voor iemand die het voor het eerst zou zien. Daarom vind ik ook dat je beter die EE kunt zien, eigenlijk meteen. Je hebt bijvoorbeeld in deel 2 ook in Rohan de situatie dat Eomer wordt verbannen en dan zie je in de EE dat Theoden dat ondertekent heeft, wat hij dus onder invloed van grima gedaan heeft. Iest wat niet helemaal duidelijk is in de bscversie. En dat ze Saruman uit deel 3 hebben gelaten is belachelijk.

Flipman

Misschien is het teveel gezegd dat er gaten in het verhaal zitten als je naar de Bioscoopversies kijkt, maar je hebt gelijk, op de een of andere manier vormt die van "The Fellowship Of The Ring" al een veel mooier geheel.