• 9.378.498 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

Claudio Vincenzi

Father Simeon

avatar van rep_robert

nckos schreef:
Ongelooflijk maar waar: Er begonnen in de bioscoop serieus mensen te klappen na het zien van deze film. Want hoewel de film de aandacht beter vasthoudt dan de Davinci code is hij nog steeds bar slecht. Je mag volgens mij geen links plaatsen op moviemeter, maar laat me zeggen dat deze uitspraak uit een niet nader te noemen youtube recensie de film eer aandoet:

'This film is stupid in ways you cannot even imagine'

Hilarische plottwists, achterlijke beweegredenen van personages, houterig acteerwerk, Hanks zonder persoonlijkheid, een vreselijk pompeuze soundtrack en een debiel einde. Non, merci.

Gelukkig hebben we allemaal een eigen mening. Er zijn wel erg veel azijnpissers hier op MM, zelfs mensen die deze film 0,5* geven, dan plaats je deze film toch bij de aller slechtste films allertijden(in dat opzich vind ik jouw beoordeling wel normaler ondanks dat je hem compleet afkraakt).
Dat is natuurlijk erg over de top, dat je hier niet van houdt...ok..maar om gelijk films zo te waarderen, erg overdreven allemaal.
En wat is er slecht aan de beweegredenen?
Dat jij overduidelijk niet gelooft moet geen reden zijn bepaalde beweegreden af te kraken.
Volgens mij komt daarbij ook nog dat mensen deze film echt kijken om lekker te gaan zeiken hier op Moviemeter. Kijk de film dan niet(of kom hier niet).....

Zelf geloof ik niet en heb ik de 2 boeken ook niet gelezen.
De films daarintegen vind ik wel interessant.
Waar de Da Vinci Code soms veel gepraat en wat minder actie had, dendert Angels & Demons lekker 2,5 uur lang door.
Veel actie, zeer fraaie decors, goede muziek(waar ik geen last van heb), degelijk acteerwerk(voor de azijnpissers, wat is er slecht aan het acteerwerk dan???), en de eindscene is ook zeer fraaie cgi.

Door het flotte verhaal en de snelle actie wordt er wat minder aan karakter ontwikkeling gedaan, maar er wordt ook vanuit gegaan dat je al weet wie Robert Langdon is. Als je dat niet weet, wat doe je dan bij deze film?

De plottwist vonden ik en anderen in de bios wel mooi, de ene ziet het wel aankomen en de ander weer niet.
Zeker na de helicopter scene had ik het niet verwacht.

Voor mij krijgt deze film een dikke vier sterren!

avatar van timbo_

timbo_

Twee te slimme mensen die te moeilijke problemen in te korte tijd oplossen. Het levert heel behoorlijk vermaak op met enkele bijzonder sterke scenes (eerste keer Sint Pietersplein) maar ook niet meer dan dat. Tel daarbij op de totale minachting van de kijker richting einde en de bespottelijke toespraak van Ewan McGregor tijdens het conclaaf en er valt ook genoeg te ergeren. Al met al toch een dikke voldoende.

3,5 *

rep_robert schreef:

Daar hoort de film dan ook gewoon bij. Ik maak me meer zorgen om de mensen die deze film vier of vijf sterren geven.

avatar van H1DD3

H1DD3

Jij vindt dat, ik vond dit een interessante film en dus heb ik dit ook 5 sterren gegeven.

Celluloid Dreams

Dat moet je ook vooral doen, ik kan alleen niet zo goed tegen het gezeur van lui als Robert.

avatar van bollepeer

bollepeer

net de film in de bios gezien.

ik ging er heen met weinig verwachting, maar het was een super film. tom hanks is natuurlijk al een topacteur, en qua verhaal is dit de beste film die ik ooit heb gezien. de rest was ook goed. de moorden, de aktie. gewoon een geweldige film!

5 *

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Prima entertainment en stukken beter dan haar voorganger. Het verschil zit hem vooral in het lagere gehalte van over-pretentie, het ontbreken van geschiedenislezingen en een veel tactvollere aanpak van het verhaal. Daardoor wordt het toch lastig verfilmbare boek stukken geloofwaardiger alhoewel ze van mij toch nog net iets drastischer hadden mogen afwijken wat betreft het einde. Het meest vermakelijke zit hem in het feit dat de spannende gebeurtenissen zich afspelen in een wel bezonder sfeervol (verlicht) Rome. Geslaagde film.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

DaVinci Code kreeg tèveel publiciteit, en werd dus als een meesterwerk beschouwd.

Vond emdaarentegen wel goed, alleen deze is stukken beter qua actie.

Howard is en blijft hoop ik een topregisseur en heeft dit keer weer een heerlijke thriller gemaakt.

ja........Bernini.....nu maar hopen dat "america`s sweetheart" Hanks niet gelijk aan de actietoer begint ( zoals james bond o.i.d ).....laat dat asjeblieft aan een ander over.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

In een zuurstofarme bioscoopzaal en naast een parfumrijke 40-jarige man begon ik naar de film te kijken. Ik verwachte niet echt veel van de film en die verwachtingen zijn ook uitgekomen.

3.6* is echter te veel voor zo'n film. Het is een echte mysteriefilm met enkele spanningsmomenten en af en toe wat actie. Toch is die actie en spanning beperkt. Zo'n mysterie, dat interesseert je of dat interesseert je niet. Spijtig genoeg in mijn geval vond ik het wat oninteressant. Als ik naar de film keek, dan dacht ik, het is toch onmogelijk om zo'n raadsel op te lossen, daardoor gaat het realisme er zo wat van af.

Tom Hanks en Ewan McGregor doen het wel zeer goed. Ook de bijkomende acteurs zijn goed. Ik vond de film wel te langdradig en dus uiteindelijk saai en afgezaagd. Wanneer je denkt dat de film gedaan is krijg je daar nog een flink stuk mysterie. Een moment waarbij ik dacht, nu moet de film toch wel stillaan afgelopen zijn.

Een nogal oninteressant mysterie met te weinig spanning en actie.

Zeer goed acteerwerk maar dan weer te langdradig.

avatar van andrehoek

andrehoek

Voor een Tom Hanks / Ron Howard film vind ik 'm te matig of te makkelijk en misschien wel allebei. De keus voor Ewan McGregor vond ik ook jammer. Kan de man niet uitstaan, maar dat is mijn probleem.

Kan iemand mij uitleggen dat als de Illuminati zolang ondergronds zit en dan eindelijk met een plan komen, waar volgens mij behoorlijk wat tijd en geld in heeft gezeten. Om dan vervolgens dat hele plan te laten uitvoeren door 1 gehuurd iemand. Konden ze geen stuk of 4 Katholieke fundamentalisten vinden?

Er zitten best goeie stukken in en heb zelfs een paar keer gelachen, maar het geheel is te mager en zeker het einde slaat nergens op.

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Vond de film wat tegenvallen. Er zaten wel veel leuke momenten in maar miste toch iets. Acteerwerk was goed maar vergeleken met The Da Vinci Code miste ik iets. Het is wel een film om te gaan kijken maar zou denk ik wachten op de DVD.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

JDSsmetje schreef:

avatar van kelly79

kelly79

Het is wel triest om meningen te lezen van mensen die vlotte film met een f (flotte) schrijven. Zie eerste bericht!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Vandaag eindelijk nog eens na lange tijd in de cinema geraakt. Mijn ouders hadden de film gekozen, en het werd dus deze prent. Naar de Da Vinci code was ik bewust niet gaan kijken, ik had het boek gelezen en dat viel zo zwaar tegen dat ik de film absoluut niet wou zien, ook al speelt een van mijn favoriete acteurs (onze Tom ) erin mee. Het Bernini-mysterie heb ik dan ook nooit gelezen. Onlangs heb ik wel de Da Vinci Code opgenomen van tv en als ik eens in een zeer goede bui ben, zal ik hem een kans geven.

Nu ... over Angels & Demons. Ik wou hem een kans geven omdat ik de trailer zeer goed vond, en omdat ik Ron Howard een goede regisseur vind, en natuurlijk ook voor onze Tom Hanks . Ik heb geprobeerd om zonder vooroordelen het verhaal te bekijken, en het is mij vrij goed gelukt. Dit verhaal is in ieder geval stukken beter dan het verhaal van de Da Vinci Code. Het Illuminati gegeven was zeer goed uitgewerkt, ik vond het enkel spijtig dat ik na het eerste kwartier van de film al doorhad hoe de vork aan de steel zat en ik vanop voorhand al kon voorspellen hoe het hele verhaal ging verlopen, maar ik weet niet of het door de regie komt of omdat ik gewoon al zoveel films en boeken in dit genre heb bekeken en gelezen dat het voor mij allemaal wat te voorspelbaar vond.

Desondanks de voorspelbaarheid heb ik wel nog genoten van de film, maar de spanning was er voor mij uit. Bij dit soort films vind ik de prent pas geslaagd als hij mij op het puntje van mijn stoel laat zitten en daar is deze prent geen enkele keer in gelukt. En dat is feitelijk zijn grootste minpunt voor mij, dat heeft er ook voor gezorgd dat de film geen enkele indruk bij me nalaat na het bekijken. Nog een minpunt was het einde, dit was zeer ongeloofwaardig.

Nu voor zijn goede punten, want dat zijn er wel wat:

- Mooie inbeeldzetting: prachtig werk met licht, schitterende decors, mooie buitenshots, realistische enscenering van het vaticaan (je weet dat het helemaal digitaal is omdat ze nooit toestemming zouden krijgen om hier te filmen, maar ik ben in de Sixtijnse kapel geweest en vond dat het digitale lab een schitterende prestatie heeft geleverd, het zag er zo echt uit)

- Magnifieke cast, stuk voor stuk zitten de acteurs/actrices in hun personage en maken ze het hele verhaal geloofwardig

- Sterke dialogen

Kortom een goede film, zonder meer, goed om eens bekeken te hebben, maar geen film die ik veel zal bekijken.

avatar van rep_robert

Celluloid Dreams schreef:

Fijn voor jou. Ik kan niet tegen mensen die films te makkelijk 0,5 sterren gaan geven voor films terwijl ze wel met veel zorg en aandacht in elkaar zijn gezet.

In tegenstelling tot veel andere films die wel in de flop 100 staan!

Deze film heeft namelijk wel een flink aantal pluspunten, ook al vind je de film tegenvallen. Hier kan je gewoon niet omheen en is het gewoon niet een 0,5* waard.

Maarja, iedereen z' n eigen mening en ik hoop dat je nog veel plezier hebt hier!

avatar van Marcellus

Marcellus

Een stukje beter Da Vinci Code, maar het scheelt niet veel. Net als daar weer dezelfde grote problemen: het originele boek is te groots voor een film, gebrek aan spanning en bordevol ongeloofwaardigheid. Karakterontwikkeling ver te zoeken, talloze fouten, plotholes. Tsja, hetzelfde verhaal.

Net als Da Vinci is dit geen verhaal wat een persoon in één avond op hoort te nemen - het feit dat de hele film op slechts één avond plaats vond, tekent dan ook de onwerkelijkheid. Wat een opstapeling van gebeurtenissen zeg.

rep_robert schreef:

In tegenstelling tot veel andere films die wel in de flop 100 staan!

Wat een zielig gedoe toch weer. Kan je het nu echt niet begrijpen dat het geen zak uitmaakt of ze er "veel zorg en aandacht" aan besteedt hebben (in deze film vind ik de liefde voor film trouwens erg ver te zoeken). Je gaat toch niet uit medelijden iets hoger beoordelen dan dat het in jouw ogen verdient? "Ja, een echt wrede draak deze film, maarja, ze doen zo hun best he? laten we er maar een drie van maken".

avatar van Jonkovich

Jonkovich

Goede film, beter te volgen dan de DaVinci code en tevens spannender.

avatar van bollepeer

bollepeer

Celluloid Dreams schreef:

jonge jonge wat een gezeur

het is maar een film hoor

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

bollepeer schreef:

het is maar een film hoor

Wat een dooddoener

avatar van NERD

NERD

Vond deze erg matig vergeleken met The DaVinci Code. Het verhaal was veel te rechtlijnig, wel redelijk spannend, maar toch niet erg boeiend. Moeilijk uit te leggen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

kelly79 schreef:

Ik vind dit bericht nog veel triester.

avatar van Dronq

Dronq

Ik had het boek al gelezen, en daardoor was deze film toch redelijk teleurstellend vanwege de veranderingen en de hoeveelheid info en plots die er uit gelaten worden. Ik probeerde hier rekening mee te houden toen ik de film zag, maar toch heb ik het gevoel dat Howard hier meer mee had kunnen doen.

Degenen met wie ik de film keek hadden het boek nog niet gelezen en die waren ook niet geweldig onder de indruk. Het zegt genoeg dat we na 5 minuten uit de bios al niet meer over de film praatten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Star Trek, waar we nog uren later nog van onder de indruk waren.

Het acteerwerk is niet geweldig, de veranderingen t.o.v. het boek bevielen me niet, en ik had niet het idee dat m'n vrienden nou met spanning zaten te kijken. Uiteraard was de spanning voor mij grotendeels al weg door het lezen van het boek, dus dat laat ik buiten beschouwing. De plottwists komen echter wel allemaal geforceerd over. In tegenstelling tot in het boek.

Toch is het geen hele slechte prent. Het verhaal is aardig in beeld gebracht, redelijk goede visuals, goede sound, het heeft een lekker tempo (wat de plottwists dus eigenlijk niet echt ten goede komt, en het thema blijft interessant.

3 sterren is het dan ook wel waard.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Wat vond ik dit een slechte film. Gedurende de hele film dacht ik maar 1 ding: LEKKER BOEIEND!! Ik moet mezelf echt aan leren om veel eerder een bioscoop zaal uit te lopen.....

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

SpooXxX schreef:

Hoe kun je deze film 1,5 ster geven en The mysterious case of Benjamin Button 4,0 ster als je gaat selecteren op of het verhaal je boeit. Want deze film heeft inhoudelijk toch wel heel wat meer te bieden dan het oppervlakkige The mysterious case of Benjamin Button. Misschien als je het boek 'Het Bernini Mysterie' leest je tot een andere conclusie komt, want het verhaal is toch echt wel geniaal.

avatar van serpico

serpico

Bij sommige films weet je van te voren wat je kunt verwachten, toch? Bij Angels & Deamons ook. Uitgediepte karakters? Nee. Geloofwaardige situaties? Nope. Grote brokken emotie die genadeloos op je afgevuurd worden? NEE. Maar vermaak? Jazeker! In grote porties zelfs!

Een heel scala aan prachtige acteurs maakt zijn opwachting. Natuurlijk Tom Hanks, die de saaiste films nog intrigerend weet te maken, maar ook Ewan McGregor, Stellan Skarsgård en de onberekenbare Armin Mueller-Stahl. Wat een koppen! Maar daar houden de Hollywood-traktaties niet op: Ron Howard lijkt zich tot in de puntjes voorbereid te hebben. Majesteuze camerabewegingen laten Rome volledig tot zijn recht komen in al zijn stoffige pracht en praal en maken van het onwaarschijnlijke onstaan van antimaterie de meest indrukwekkende filmische achtbaan in jaren en van het exploderen ervan een CGI-schilderij dat aan de klassieke kunst doet denken. Het voortrazende verhaal is stiekem best wel spannend, mede door alle verbrandende mensen die erin rondlopen, ook al bekruipt je soms de vraag: waarom zien Langdon en partner deze aanwijzingen e.d. allemaal voor het eerst, als het allemaal zo logisch is?

Maar je leert je al snel genoeg af om je dat soort dingen te bedenken en je gewoon mee te laten slepen door het verhaal. Het script is 100% Hollywood-style en wisselt daardoor mooi spanning af met mysterie en details met grove verhaallijnen. Behendig gebruik makend van zijn prachtige decor wordt er op steeds een andere uithoek van Rome opgebouwd naar de top van een spanningsboog, en een paar zweetdruppels en verknepen vingers later begint het puzzelen weer. Heerlijk! Vermakelijk! Nog een goede slag aan plottwisten ertussen, meer dan eens geslaagde humor, wat onderhuidse spanningen en emotionele tamtam voor de hoofdpersonages en Angels & Deamons blijkt zich uitstekend staande te houden als hip en makkelijk verteerbaar maar blijvend intrigerend dramapuzzeltje uit de wegwerpbare McDonalds-maatschappij. Helemaal geen pretentieuze cinema die onthouden wil worden, maar een schitterende visualisering van een hoop 's mens fantasie, wat chaos, een beetje gruwel en aanwijzingen die al eeuwenlang vastgeketend zitten in wereldberoemde kunstwerken. Geweldig!

Nee, natuurlijk is dit geen wereldfilm, maar ik stond er versteld van hoeveel pracht en praal je toch op je afgevuurd krijgt! Knap geschoten, vlot verteld, altijd effectief en best wel meeslepend. Alleen misschien niet zo lang houdbaar. Boeiuh.

avatar van Blur

Blur

ik heb het boek met plezier gelezen en dat is echt een nadeel voor het beleven van de film. Die is daardoor totaal niet meer spannend, omdat de afloop van elk spanningsmoment al bekend is. Zonder voorkennis is het een geslaagde avonturenfilm in een fantastische setting; de mooiste stad ter wereld: Roma. Wat overblijft met voorkennis is een technisch puike productie en heel redelijk scenario. Vooral de wetenschap dat het meeste beeldmateriaal niet in Rome maar in een studio in L.A. California gedraaid is, maakt indruk om z'n geslaagde computeranimatie, die niet onder doet voor de echte stad.

De keuze om Langdon's sprong uit de helicopter, in de film te schrappen maakt het verhaal wel aanvaardbaarder, hoewel Dan Brown natuurlijk niet bekend staat om z'n suptiele verhalen

Ewan McGregor is helaas ongeloofwaardig als Camerlengo, Hij is geen doorgewinderde katholiek, waardoor z'n toespraak in de Sixteinse kapel totaal niet uit de verf komt. Ook Ayelet Zurer als Vittoria Vetra loopt flets door het beeld, terwijl ze in het boek een veel actievere pittige tante is.

Wat opvalt aan de soundtrack is dat Hans Zimmer geen moeite heeft gedaan iets nieuws te maken , maar gewoon alles gekopieerd heeft uit de Da Vinci Code. Herkenbaar en goedkoop.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Dutch Ownage schreef:

deze film heeft inhoudelijk toch wel heel wat meer te bieden

Uit het zwembad geplukt, raadseltjes oplossen terwijl je bijna geen enkele taal kunt lezen en toch steeds het goede stukje uit een boek kan vinden. Laat me niet lachen. Karakterontwikkeling=0. Niet dat dat er veel toe doet in een film als deze, maar als jij zegt dat de film inhoudelijk veel te bieden heeft...

over Benjamin Button kan je beter in dat topic terecht.

Heel jammer, maar we beoordelen hier de film, niet het boek. Als de film blijkbaar veel oppervlakkiger (want als er iets oppervlakkig is..) is dan het boek is dat een falen van de film.Een reactie dat je het boek dan maar moet lezen om tot een andere conclusie te komen vind ik dan erg misplaatst.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De voorspelbaarheid zat 'm deels ook in het feit dat ze zo'n grote acteur hebben genomen voor de rol van de slechterik. Tot en met het einde speelde McGregor een tamelijk kleine rol en elke filmkenner kan zich realiseren dat zo'n grote acteur daar natuurlijk niet mee settelt. Het was alleen om die reden al een ontzettende weggever dat hij uiteindelijk een enorme rol zou spelen in de ontknoping.

avatar van Embie

Embie

Ik vond het een super spannende film!! helemaal zoals ik verwacht had. Tom Hanks was weer eens geweldig als Robert Langdon. Ook de andere rollen werden goed vertolkt!

4.5 * meer dan waard!!