Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 30 juli 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
Wegpiraat
het enige minpunt was , was dat ik me stoorde aan het stilvallen van de film de spanning , als hij 90 min had geduurt had er weinig verloren gegaan denk ik .
Pluisje1987
Goede film..
Johnny Depp, ben er niet weg van, maar vond hem in deze film erg goed spelen.
Verhaallijn sprak mij ook aan.
Beetje jammer van het einde, die hadden ze best anders mogen maken!
skipy05
Redelijk goede film. alleen het einde was minder. Er zitten soms ook beginende saaie stukken in. Verhaal viel wel mee.
magaal
Goede film..
Johnny Depp, ben er niet weg van, maar vond hem in deze film erg goed spelen.
Verhaallijn sprak mij ook aan.
Beetje jammer van het einde, die hadden ze best anders mogen maken!
true story he, niet mee knoeien !
wel leuke film, maar ik had er meer van verwacht ?
fritsy
Nohands
Tja, goed cast, het was op zich een goede film met mooie beelden met alles erop en eraan maar miste toch wat spanning en zeker te weten een mooie grand final, een mooie shoot out had wel gaaf geweest, geschiedvervalsing of niet, in de filmwereld mag dat toch....
Ow ja, en zoals altijd klinken de wapens bij de Mann films echt heel realistisch, dat was zeker wel een pluspunt bij deze film!!
RickZ
Misdaadactiethriller van ruim 2 uur, speelt in 1933, veel schietactie en bloed.
Goede film!
Ik vond juist de stiltes in de film erg spannend..
Johnny Depp eindelijk weer eens in een serieuze rol, en wat kan hij het toch goed!
Ik had nog nooit van Marion Gotillard gehoord maar ook zij deed het prima!
Het einde, ja daar verwachten mensen vaak een hoop van, maar het pastte gewoon goed in het verhaal vond ik.
Het is tenslotte in het echt ook zo gegaan en waarom zou je iets spectaculairder maken dan dat het is?
Deze gaat zeker op mijn koop-lijstje!
thysum
Hmm..tsjaa, ik vond deze niet best. Depp vind ik geen schurk, komt ook niet overtuigend over in deze film.
Niet te verglijken met Vincent Cassel bijvoorbeeld..dat is pas een schurk.
Ik zag heel de tijd Jack Sparrow. Hij past beter bij Disney films.
Ben halverwege in slaap gevallen, heb geen zin meer gehad om de film af te kijken....misschien was ik te moe?
Mijn vriendin heeft wel afgekeken en zei dat ze ook liever in slaap was gevallen. Mega simpel einde..
Karl van H.
Tja, waarom zou je 'n waargebeurd verhaal met 'n kuteinde verfilmen als je net zo makkelijk een film met een fictief verhaal kunt maken dat wél een goed einde heeft?
Tja.. dat kan ook..
Maar een waargebeurd verhaal een totaal verzonnen einde geven, das ook een beetje raar he?
Alhoewel, een fictief einde en een verzonnen verhaal kan ook nog.
Of... een verzonnen verhaal met een waargebeurd einde!
Ik ben het ff kwijt..
augurkje
Suffe setting (heb niets met jaren '30)
Dan moet je maar niet naar een film kijken die zich afspeelt in de jaren 30.
Houd het dus bij de Ace Ventura films.
Lieve mensen:
Ik heb een vraagje, ik weet niet hoe ik het heb gedaan maar de laatst toegevoegde berichten staan ineens achteraan bij mij?
Wie weet hoe ik dat weer om kan draaien, zodat de nieuwe berichten weer boven komen te staan?
Ik heb al van alles ingedrukt maar geen resultaat..
augurkje
Lieve mensen:
Ik heb al van alles ingedrukt maar geen resultaat..
Als je van alles al ingedrukt hebt moest het wel goedkomen. Maar laat ik het dan even proberen;
1. ga naar 'profiel'
2. daarna 'instellingen'
3. bij 'sorteervolgorder' kiezen voor Nieuwste bericht eerst
4. en dan 'opslaan' natuurlijk
kelama3
Augurkje, daar had ik dus toevallig net niet gekeken, dank je wel hoor!!
MichaelMadsen
Mooie aankleding en mooi geluid van o.a. de geweren en de muziek.
Ik heb alleen het gevoel geen van de karakters echt te kennen, geen uitgediepte achtergronden dus terwijl ze er genoeg tijd voor hadden.
Ook klopt het niet dat baby face nelson dood word geschoten. Hij ontsnapt in de auto en krijgt een lekke band dat klopt, alleen na mislukte pogingen om de band te wisselen vlucht hij en duikt onder bij een indianenfamilie. Na de dood van dillinger werd hij public enemy nr. 1
3* niks meer niks minder..
Obiwan
Redelijk goed weer gegeven....
Ik hou hier wel van....lekkere rol van Depp... past ook goed bij.
Zandkuiken
Had er meer van verwacht. Ook al omdat ik Manns 2 vorige prenten, Collateral en Miami Vice, erg wist te smaken. De afstandelijke toon van Public Enemies weerhoudt me er echter van echt binding te voelen met de personages.
Noch Depp, noch Bale zetten wat mij betreft legendarische figuren neer. De amoureuze verhaallijn werkt zelfs nog minder en Marion Cotillard (nooit een fan geweest) raakt hier werkelijk mijn koude kleren niet. Interessantste figuur is voor mij dan nog Red, Dillingers rechterhand, door Jason Clarke met veel charisma vertolkt.
Visueel best "interessant" maar echt geslaagd vind ik de look van Public Enemies nu ook weer niet. Geef mij dan maar 35mm, lijkt me compatibeler met Manns talent.
Zeker geen gedrocht, maar echt intens heb ik deze evenmin beleefd. Nog net 3 sterretjes.
Bob Gray
- 2049 stemmen
Mijn hemel, dat geluid van die geweren, en dan met name de Tommygun. Werkelijk fantastisch. Film zag er weer prachtig uit, mooi gefilmd zoals elke Mann eigenlijk. Jammer is het gebrek aan verhaal en scenes die er echt uit schieten.
eppo349
Eerste helft van de film kon me nog boeien, maar gaandeweg begon ik het steeds vervelender worden, jammer... er had meer in gezeten.
Mijn hemel, dat geluid van die geweren, en dan met name de Tommygun. Werkelijk fantastisch..
vind ik ook geweldig om te horen
eppy
ik heb deze film vanacht zitten kijken en ben persoonlijk echt een amerikaanse outlawfan en na billy the kid is john dillenger één van mijn favorieten...
ik weet niet wat het is de te donkere sfeer, depp die ik echt een miscast vond als dillenger en mij maar niet overtuigde in zijn rol.
misschien zijn het de oudere films van dillenger waar ik als kind mee opgegroeid ben....
ik weet het niet maar hij deed me totaal niets en ik vond depp geen dillenger.
noknoke
Duidelijk geval van wannabe gangsters.!!
Ze schoten tijdens de bank overvallen meer mensen dood dan ze geld stalen.
Ze hadden anders te werk moeten gaan, beetje georganiseerder, en niet zo maar met tanden vol wapens en hopen op goed geluk een bank binnen lopen.
Deze carrière van Dillenger duurde daardoor maar een jaar, van 1933 tot 34.
Dacht dat hij veel had geleerd in de bajes.
Vond hem een beetje tegenvallen.!!
Captain Pervert
Je zal maar set dresser van beroep zijn, en maanden lang hebben gezwoegd om voor deze film de jaren '30 tot leven te laten komen in kleding, decors, auto's en de rest - en dat is verdomd goed gelukt in Public Enemies - en dan zie je dat de film geen verhaal heeft. Waar gaat het mis?
Public Enemies is niet meer dan een 2,5 uur durende aaneenrijging van schietpartijen, slappe dialogen die nergens over gaan en andere triviale scènes zonder spanningsopbouw of verdere toegevoegde waarde.
Na het zien weet je nog steeds niets over Dillinger noch Purvis. Je kan de film zien als een soort "Heat" (ook van MIchael Mann) die zich in de jaren '30 afspeelt. Twee mannen, tegenpolen, maar beide de beste in hun vak, staan tegenover elkaar. Maar in tegenstelling tot het (briljante) Heat gaat deze film totaal niet in op de personages, maar worden er allerlei oninteressante randfiguren aan de haren bijgesleept.
Ook kon ik maar niet wennen aan de gebruikte cameratechniek (het ziet eruit alsof het gefilmd is op een JVC camera van 350 euro van de Mediamarkt, zonder statief). Soms werkte het (de actiescènes waren soms extra intens) maar meestal zag het er juist amateuristisch uit. Dat kan de bedoeling niet zijn.
Nee, de goede Depp en super decors kunnen deze film niet redden. De bordkartonnen Bale, de afwezigheid van verhaal, spanningsopbouw en de mogelijkheid om je in te leven helpen alles om zeep. En daar komt het malle camerawerk nog bij, wat goed uitpakte in Miami Vice, maar in een jaren '30 film werkt het niet.
1,5 sterren
mr. Prizzi
Een aardig docu-drama van begin jaren dertig waarin bankovervallers als John Dillinger, Baby face Nelson en Pretty boy Floyd Amerikaanse plattelandssteden onveilig maakten en in deze verfilming symbool staan voor de laatst overgebleven Outlaws. Johnny Depp speelt in de authentiek aangeklede film ,de laatste jaren van volksheld Dillinger op geloofwaardige wijze. Maar hoewel de actie overheerst en de persoon onderbelicht blijft wordt Dillinger, een man die leeft bij de dag, wel goed gebruikt om een veranderend tijdsbeeld te geven en daarmee van de misdaad. Michael Mann portretteert Dillinger c.s als de overblijfselen uit de tijd van het Wilde westen die gedoemd waren ten onder te gaan. Niet alleen door de opkomst van zeer geavanceerde misdaadtechnieken van Hoovers's FBI maar vooral ook omdat de georganiseerde misdaad dit soort misdadigers niet meer beschermden en tolereerden. Dit wordt mooi geïllustreerd wanneer de vertegenwoorder van de Mafia-familie uit Chicago hem uitlegd hoe zij per dag het zelfde bedrag met gokken verdienen als wat Dillinger binnenhaalt bij een bankoverval.
Mann vergeet ook niet de hypocrisie van Hoover terloops in beeld te brengen, die graag geld vergokte bij de paardenrennen (overgens met gouden tips van een Mafia-figuur uit NY- maar niet te zien in film-), terwijl zijn protege Clyde Tolson genadeloos jagend op 'Public enemies' de FBI verzekerde van een plek op de voorpagina's.
De film krijgt van mij een ruime voldoende en Michael Mann is een regisseur die steeds betere misdaadfilms aflevert en zich reeds met 'LA Takedown' en zijn remake 'Heat' heeft bewezen als een specialist in het genre bankoverval. Een extra waardering krijgt 'Public enemies' van mij vanwege het indrukwekkende vuurgevecht bij de "Little Bohemia Lodge", waarin met uitstekend camerawerk en geluids-effect letterlijk de kogels om je oren vliegen.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle