• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard

Releasedatum: 30 juli 2009

Plot Public Enemies

"America's Most Wanted."

De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

John Dillinger

Phil D'Andrea

Alvin Karpis

avatar van dragonmaster

dragonmaster

redelijk goede misdaadfilm. acteerwerk Depp is goed, van Bale krijg je te weinig te zien. veel bekende gezichten in bijrollen. keiharde schietpartijen houden de vaart erin, echter er zijn 2 a 3 stukken waarin de film wegzakt. had er meer van verwacht.

avatar van CRu

CRu

Ben het eens met Captain Pervert. Aankleding is mooi, maar verder is er vanalles mis aan deze rolprent.

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede misdaadfilm, met een verhaal gebaseerd op gebeurtenissen rondom crimineel dillinger. die trouwens sterk neergezet wordt, door johnny depp. qua camerawerk is de stijl van mann duidelijk aanwezig. hij heeft er een prima prent van gemaakt, die helaas naar het einde toe, wel een stukje minder werd. toch 3 sterren.

avatar van thekeizer

thekeizer

ik vond het een geweldige film!! heeft me geen moment verveeld

avatar van snip

snip

wel aardig verhaal maar had er veel en veel meer van verwacht...

avatar van Falcon103

Falcon103

had hier na het zien van de trailer hoge verwachtingen van, moet je natuurlijk nooit hebben van een film want dan valt ie 9/10 x tegen maja... deze dus ook, op de een of andere manier had ik het gevoel dat de film al 2 uur bezig was, waren er net 40 minuten voorbij :s het was dus een beetje langdradig, ook was de afwisseling tussen Actie en '' rest '' vrij abrupt.

acteer werk was verder goed Depp speelt zoals gewoonlijk, maar wat heeft die Bale een iritante stem zeg...

al met al aardig filmpje die misschien na weerzien over een aantal weken wel wat hoger gaat scoren bij mij.

avatar van wurffie

wurffie

Waarom zoveel kritiek?Dit is een meesterwerk van Michael Mann. Alles ziet er zo realistisch uit, je waant je echt in de jaren 30. Johnny Depp speelt niet alleen John Dillinger het is hem gewoon. Heb me geen minuut verveeld. Zonder twijfel de beste film van het jaar!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Waarom zoveel kritiek?

Omdat de film vrij saai en oppervlakkig is; het acteerwerk stelt niet bijzonder veel voor; het camerawerk is belabberd...

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

voor mij ook een 2,5

het enige wat aan de jaren 30 doet herinneren is de muziek

niet dat ik er zelf bij was, maar het zijn weer een stelletje cowboys..

ze weten daar echt niet meer, wie ze een snor moeten vastplakken

camera werk is een keuze , en hier totaal verkeerd

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Nah alleen het laatste half uur was een dikke voldoende, daarvoor een rommelig onsamenhangend verhaal. Slecht camerawerk en Depp ziet er gewoon niet uit als gangster, eerder het lieve kleine broertje van of zo.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

wurffie schreef:

Waarom zoveel kritiek? [...] Johnny Depp speelt niet alleen John Dillinger het is hem gewoon

Hoe weet jij dat? Wat maakte deze rol nou Dillinger, en niet een fictieve gangster? Wil je beweren dat zijn rol enige diepgang had, of karakterontwikkeling, of insight in zijn persoon en beweegredenen gaf? Hebben wij wel dezelfde film gezien?

Toegegeven, zijn rol is niet zo dun als papier. Vergeleken bij het oninteressante personage van Christian Bale is het nog golfkarton. Want het personage van Bale is dunner dan A4 papier. Ongeveer zo dun als schijthuispapier van Euroshopper.

avatar van neo

neo

Jij ziet blijkbaar nog verschillen in karakteruitdieping. Beiden karakters waren kartonnen borden. Ik weet niet hoe het komt, maar afgelopen week hoopte meerdere mensen dat er wat diepgang in zou zitten. Mijn inziens hoef je geen waarzegger te zijn om van tevoren te zeggen dat dit de film daar niet voor is.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Hier zat volgens mij toch meer in.

Nog steeds een zeer leuke film om te kijken, maar had er toch meer van verwacht.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Toch wel een domper. Zoals CrazyDavid zegt zat er inderdaad meer in.

Dillinger moet wel een speciaal figuur zijn geweest, maar de film slaagt er niet echt in het personage alle eer aan te doen.

Strak acteerwerk dat wel, en mooie mise-en-scene. Maar dit alles is niet genoeg. Het is een film die je snel zal vergeten.

Toch wel de minste van Mann tot nu toe.

avatar van Shinobi

Shinobi

Toch maar een ster er van af.

avatar van homie

homie

Heel goeie film!!

avatar van nairobi

nairobi

prima film, mooi gefilmd.. alleen behoorlijk voorspelbaar. met (uiteraard) een fantastische johnny depp

ruim voldoende

avatar van dennis7808

dennis7808

Zeer voorspelbare film.. eigenlijk weet je al hoe deze gaat aflopen alvoor het begint.. Het gaat na mijn mening.. J.Depp speelt geen mega rol maar is leuk..

avatar van Thorak

Thorak

Een film van bijna 2 en half uur en gewoon totaal geen karater uitdieping Hoe krijgen ze het voor elkaar? Heel erg jammer, ik had hier toch heel wat van verwacht. Aankleding en muziek waren erg goed inderdaad, zoals al eerder gemeld. Camera voering irriteerde me in het begin inderdaad ook maar opzich kon ik daar wel aan wennen naarmate de film vorderde. Het acteer werk was redelijk, niet heel erg goed maar zeker ook niet slecht. Grote domper voor deze film was gewoon het oninteressante 'verhaal'. Het kwam mij meer over als een serie gebeurtenissen met toevallig de zelfde personages, nergens het idee dat het een goede verhaallijn had. Erg jammer...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Public Enemies focust zich dan ook puur op het kat- en muis spel en dat werkte voor mij. Ik was juist blij dat hier geen verder uitgewerkte zijplotjes in zaten tbv de karakter uitdieping oid.

avatar van Betamax

Betamax

Prima film.

Verhaal zit goed in elkaar, prima aktie en goed geacteerd.

Klinkt raar maar duurde me wat lang.

avatar van nvdmolen

nvdmolen

Deze film moet je gewoon gezien hebben

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Nee hoor. Ik had liever m'n geld aan een andere film uitgegeven.

avatar van james_cameron

Sterke misdaadfilm die het niet van plot moet hebben maar van sfeer en degelijk akteerwerk. Depp en Bale zijn uitstekend in de hoofdrollen, ondersteund door goed ingevulde kleinere rollen. Het digitale camerawerk is hier en daar even wennen, maar uiteindelijk verleent het de film een intieme directheid. Het kleurgebruik is daarnaast erg fraai. Geen klassieker, daar is één en ander gewoonweg niet origineel en verrassend genoeg voor, maar toch een welkome en waardevolle aanvulling binnen het genre.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Ow wat viel dit tegen. Er schort zoveel aan de film dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

Om te beginnen de muziek deed me niks , ook het verhaal kon me niet raken en over de acteerprestatie's nog maar te zwijgen totaal opervlakkig en geen enkele uitdieping van een karakter.

Ik snap er helemaal niks van Michael Mann is toch zeker niet de minste en Johnny Depp kan de film helaas ook niet redden.

Niet alles was slecht aan deze film de decors, kleding, voertuigen en mischien nog wel het belangrijkste de wapens waren wel geweldig.

Ondanks alles geef ik 3* alleen is dit wel flink naar boven afgerond!!!!

avatar van Jawat

Jawat

hmm ik denk dat iedereen hier meer van had voorgesteld. Ik zelf ben daar ook 1 van hoor.
IK vond het een beetje tegen vallen, maar toch heb ik me prima vermaakt. Ik vond het alleen heel erg jammer dat de vrienden van Dillinger niet echt werden uitgediept. Je kwam niet veel over ze te weten.
Al met al een prima film met een goede Johnny Depp, toch een van mijn lievelingsacteurs

Ook zit er een foutje in de film: pretty boy Floyd en baby face Nelson gingen in het echt later dood dan Dillinger. in de film gingen ze eerder dood. Ze werden zelfs allebei Public Enemy #1 na Dillinger's dood

avatar van missl

missl

mooi gewerkt met kleuren. je merkt niks van de lange speelduur ook al word die lange speelduur niet gebruikt om de karakters beter te leren kennen, wat jammer is. hoofdpersonen spelen goed maar hier was gewoon meer uit te halen.

avatar van timwolly

timwolly

Ik deel de mening van de meesten.

Leuk gedaan, gewoon slecht verhaal en een gemiste kans..

avatar van Gamma

Gamma

TRAAG, dat is 1 woord waarin deze film te beschrijven is. Of het is echt een traag verhaal, of ik beleefde het als traag, daar ben ik zelf nog niet helemaal achter, maar ik moest me echt door de film heen slepen.

avatar van Rebel80

Rebel80

wurffie schreef:

Zonder twijfel de beste film van het jaar!

in jou wereldje ja