Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 30 juli 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
M.Goodkat
ja lekker toch,met MANN is er altijd garantie voor kwaliteit.
Hij maakt altijd bijna hetzelfde soort films =s.
Miami Vice,Heat,nu Public Enemis
En altijd een sterrencast halen om toch die film succesvol te maken.
Als je kwaliteit wilt pakken, neem je onbekende acteurs die nog niks hebben laten zien in de filmindustrie.

dutchtuga
Ziet er erg goed uit. Ik verwacht ook niet anders van een genie als Mann.
88Fabian
Dit kan wel eens een hele goeie film worden.de beste film van michael mann vind ik nog altijd "Collateral" maar deze is mischien wel beter.
kArIzMa_Movie
Dit wordt gewoon de beste knaller van 2009! Heb hier echt zeer hoge verwachtingen.
Kan bijna niet meer wachten..
Morton Rainey
Ben erg benieuwd, Johnny is een goede acteur dus het zal vast wel goed komen. Kan niet wachten
Leland Palmer
Deze stills doen echt het beste verhopen
Inderdaad, ziet er geweldig uit. Met namen als Depp en Bale mag het dan ook niet misgaan natuurlijk. Miami Vice was één van de slechtste films die ik heb gezien de afgelopen jaren, vreselijk, maar dit kan wel eens één van de beste films van Mann worden. Wel jammer dat het niks nieuws onder de zon is.
k.l.o.o.t.z.a.k.
Eindelijk eens weer een misdaadfilm van Johnny Depp na Donnie Brasco. Met een regisseur als Michael Mann en een tegenspeler als Christian Bale moet het de ultieme gangsterfilm opleveren.
Zet hem op Johnny!!
Querelle
Toch wel benieuwd naar. Dit kan best goed worden. Maar ik begin Christian Bale nu wel zat te worden. En Johnny Depp kan ik al helemaal niet meer zien. Ik hoop dat hij zich een beetje inhoudt en dat Christian Bale dat juist niet doet.
En anders zijn er gelukkig nog Stephen Dorff en Lilli Taylor in kleinere rollen waar ik van kan genieten
W.M.J.M
Zowel Bale als Depp zien er geweldig uit
De film waar ik het meest naar uit kijk.
Ricky Roma
De film heeft een speelduur van bijna 3 uur heb ik gelezen op IMDb. Zo heb ik ze graag
Leland Palmer
Waar blijft de poster nou???
Als er één is, staat die er dezelfde dag nog wel op. Even wachten nog dus...
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Lijkt me misschien ook wel interessant. Christian Bale en Johnny Depp vind ik twee goede acteurs en ik heb nog nooit een film van Michael Mann gezien, maar als ik naar de gemiddeldes kijk, heeft hij toch wel een paar goede films geregisseerd. Ik ben erg benieuwd, ik zet hem bij "Mijn Films" > "Nog Zien".
Rosicky
Ook ik kijk ontzettend uit naar public enemies. Johnny Depp is momenteel de meest begeerde acteur ter wereld, en het lijkt me leuk om hem naast de jongere Bale te zien acteren, wiens acteerprestaties over het algemeen redelijk goed zijn. Het verhaal spreekt me ontzettend aan! Kan bijna niet wachten.
ghostman
Ik verwacht dat deze film voor veel mensen de grootste deceptie van het jaar gaat worden. Denk aan Miami Vice. En van wat ik heb begrepen, zal deze film in veel opzichten (bijv. cinematografie en montage) heel erg op Miami Vice lijken.
Veel mensen verwachten een Johnny Depp of een Christian Bale-film. Maar zij vergeten dat de grote Michael Mann aan het roer staat. Films van Mann zijn auteurscinema in z'n puurste vorm. En de grote namen die aan deze productie gekoppeld zijn, zullen daar niets aan veranderen. (Met het geld uit Hollywood welteverstaan. Hoe slim moet je een spel kunnen spelen of hoe goed moet je zijn dat zelfs Hollywood bereid is milloenen $ in je auteurscinema te investeren.)
Rosicky
Dit word zo hard DE film van 2009 !
Leland Palmer
Zonet een paar reviews gelezen (van een testscreening), met gemengde reacties. Vreselijk jammer dat alles met zo'n handycam gefilmd is. Daar ergerde ik me mateloos aan bij Miami Vice. Njah, we wachten af...
kArIzMa_Movie
Release is vervroegd naar 2 juli!
Zonet de poster doorgegeven, nu is het wachten op een goedkeuring.
dutchtuga
Geweldige zet juist van Mann. Miami Vice is imo dan ook een modern meesterwerk.
sinterklaas
Release is vervroegd naar 2 juli!
Zonet de poster doorgegeven, nu is het wachten op een goedkeuring.
Wat een saaie poster. En waarom staat de naam Christian Bale niet op de poster????
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Wel een saaie poster inderdaad. Zo een zou ik ook nog wel kunnen maken. Hij is niet lelijk ofzo, maar het is wel heel erg simpel.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle